Täällä on ollut asiasta tiedusteluja, joten selvennän hieman tietoja;
http://www.immi.gov.au/media/fact-sheets/49whm.htm1. Yksinkertaisin ja helpoin tapa saada ko viisumi (koodinumero 417) on hakea sitä intenetin kautta, (
http://www.germany.embassy.gov.au/ --> visa) tuolloin hakemus käsitellään nopeasti, itselläni myöntävä vastaus tuli seuraavana päivänä hakemuksen lähettämisestä. (tammikuu/2003) Hakemiseen vaaditaan luottokortti.
Lääkärintodistuksia ym. erikoissälää vaaditaan ainostaan, mikäli aioit työskennellä lasten/sairaiden parissa (opettaja/sairaanhoitaja tms.) perushakijan on ainoastaan täytettävä lomake ja käytännössä vakuuteltava olevansa varakas, ongelmia aiheuttamaton lomailija.
Lisää aiheesta lue viestiketju...
http://www.dundernews.com/viestitaulu/index.php?topic=218.0Mulle ei annettu passiin mitään viisumia suomessa?Working Holiday viisumi on sähköinen ja tästä syystä passiin ei tule mitään merkintää ennen lähtöä. Saat ainoastaan ilmoituksen (e-maili) siitä että sinulle on myönnetty WH viisumi. Tulosta hyväksyntä e-maili mukaan. Viisumisi tarkistetaan ennen koneeseen astumista ja maahan saapuessasi. (Lentoyhtiöt saavat sakkoa jos ottavat koneeseen henkilöitä joilla ei ole viisumia).
HUOM! Viisumi on voimassa myöntämispäivästä alkaen, josta eteenpäin sinulla on vuosi aikaa saapua maahan. Saapumispäivästäsi alkaa juosta viisumin vuoden voimassaolo.Ennen kun aloitat työt Australiassa pitää WH viisumin haltijan vierailla lähimmässä siirtolaisviraston toimistossa (Sydneyssä tämä löytyy suoraan lentokentältä) hakemassa työhön oikeuttava WH viisumi merkintä/tarra passiisi. Sydneyssä ohjaavat sinne suoraan passintarkastuksesta muissa kaupungeissa pitää vierailla passin ja muiden dokkareiden kanssa immin (immi = Immigration = (Department of Immigration and Multicultural and Indigenous Affairs)) toimistossa.
Siirtolaisvirastojen toimipisteiden osoitetiedot löytyvät täältä.
http://www.immi.gov.au/contacts/index.htmPitääkö palauttaa kelakorttiTassa suoraan KELA'n sivuilta: "Suomessa asuvana ja sosiaaliturvan piiriin kuuluvana pidetään ulkomailla tilapäisesti oleskelevaa henkilöä. Tällöin ulkomailla oleskelu kestää enintään yhden vuoden ajan."
HUOM! Vakuutusturvasta (tai sen mahdollisesta puutteesta) WH-tyoelamassa"Australiassa ei ole olemassa koko valtion kattavaa tyotapaturmalakia..."
"Tunnetusti hyvin monet WH lomalaisia tyollistavista hostelleista maasedulla ja farmeista ei koskaan maksa valtiolle taysia veronpidatyksia tai yleensa pidata oikeaa veroa, niin miksi he sitten maksaisivat taydet vakuutukset "tyontekijoistaan" joita heilla ei ole oikeasti kirjojen mukaan ollutkaan..."
"Mainittakoon varoituksen sanana sellainenkin seikka, että olipa Australiasta hankittu tapaturmavakuutus suuri tai pieni, niin on varsin todennäköistä, ettei vakuutusyhtiö maksa mitään korvauksia, ennen kuin asia on käsitelty oikeudessa ja mahdollisesti useammassakin."
Kannattaa siis tarkistaa vakuutusturvansa (mahdollisten tyotapaturmatilanteiden varalta) hyvin jo ennen WH:lle lahtoa, ettei tule ikavia yllatyksia!
Lisaa tarkeaa tietoa aiheesta:
http://www.dundernews.com/viestitaulu/index.php?topic=2384.0