Noh, noudatetaanko niissä työmaapuhallutuksissa sitten ihan nollalinjaa, vai saako olla promilleja esimerkiksi alle autolla-ajorajan (0.5 promillea)? Meinaan, että jos esimerkiksi Ossilassa työntekijä ottaa lounaalla sen yhden oluen, niin ei siitä vielä tule edes sitä puolta promillea alkoholia vereen.
Ei ole nollatoleranssi ainakaan meillä. Jos jää "riittävästi" alle 0,05%, ja ei ole kyse toistuvasta jutusta, ei anna yleensä aihetta enempään.
Ja vaikka olisi yksittäistapauksessa ylikin, ei ole aina tarpeen laittaa rulettia pyörimään.
Rakentava keskustelu auttaa jos joku. Hoitoonohjauksessa on se ongelma, että sinne ohjattavat harvoin katsoo olevansa hoidon tarpeessa, ja tulos on sen mukainen.
Mutta kuten MH kertoikin, hoitoonohjaus on ohjelmassa ennen potkuja.
Ihmisiltä ei pidä viedä työpaikkaa kevein perustein, ja yrittämättä ensin auttaa, mutta toisaalta esim. meidän kaltaisessa teollisuudessa on kyse joko asianomaisen tai työkaverien telomisriskin kasvusta.
Nollatoleranssiammattejakin Suomessa on, vaikkapa veturinkuljettajat.
Eikös Ossilassa osavaltiosta riippuen myös rekkojen, bussien, ja sen semmoisten kuskien kohdalla raja ole 0 ...0,02%, eli tiukempaa kun Suomessa?