Vuokra asunto koiran kanssa

Aloittaja Ninarii, maaliskuu 19, 2016, 22:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Ninarii

Heippa kaikki!  :)
Olemme muuttamassa Australiaan pysyvästi koiran kanssa heti kun valmistun Suuhygienistiksi (menee vielä hetki). Meillä on jo molemmilla ikää, minä olen tällä hetkellä 35 ja mies 44. Tarkoitus olisi näillä näkymin muuttaa Melbournen lähelle ja vuokrata talo omalla pihalla.
Koiran kanssa sinne muuttaneet :
Oliko vaikeaa/ työn takana löytää asunto johon saa koiran ottaa? Onko jollain kokemusta tämän ikäisenä viisumin hankkimisesta? WH ei ole enää vaihtoehto, mutta onko pysyvä viisumi siis ainoa? Ja onko se juuri se kaikkein kallein (n.2000€)
Mies on kokki ja sähkömies ammatiltaan.
Ja onko täällä Melbournen lähellä asuvia? Mikä ja mitkä alueet noin 30-45min päästä keskustasta sopisivat rauhalliselle koiraperheelle? Olisi kiva jos olisi hiukan puistoja tms.
Onko täällä muita suuhygienistejä tai hammashoitajia?
Vähän lähti jo rönsyilemään nämä kysymykset! ;)
Kiitos kaikille jo etukäteen! :)

Anssi

Koira tuskin on kynnyskysymys. Esim. realestate.com.au:ssa on erillinen hakuehtokin sille, sopiiko kämppä kotieläimille.

Viisumi saattaa olla kynnyskysymys. Viimeksi kun asiaa seurasin, tarvittiin jo hakemuksen tekemiseen vähintään "kutsu". Itse sain viisumin 36-vuotiaana, mutta silloin oli vielä mahdollista hakea ihan omiin nimiin. Kannattaa alkaa selvittää asiaa heti, eiköhän hakemukseen kuitenkin vaadita nykyäänkin liitteeksi IELTS-tulokset, lääkärintodistus jne.

Ninarii

Kiitos vastauksesta Anssi! :) kaikki apu ja info on enemmän kuin tervetullutta! Mietin, että voisiko hakea valtion sponssaamaa viisumia? Aika monella osavaltiolla on esim terveydenhuollon ammattilaisille kysyntää ja myös sähkömiehille ja kokeille ;)  :peukkuy... Mitä luulette, tuleeko meillä ikä vastaan noissa viisumi asioissa? Onko jollain kokemusta vastaavasta? 
Kiitos jo etukäteen, jos joku osaa auttaa!!!  :D

MK

Kannattaa vilkaista Points Test -osio sivulta http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/189- ja laskeskella saatteko kerrytettyä tarpeeksi pisteitä jotta teillä olisi mahdollisuus saada viisumia. Ikä on vain yksi kriteeri koko pistejärjestelmässä.

Silppu

Kuten MK tuossa mainitsi, niin pistetestiä kannattaa vilkaista. Tässä yleistä pohdiskeluani vaikka en tilannettanne tunnekaan: Jos miehellä englannin kieli hyvin hallussa ja oikeaa työkokemusta, ja siihen kunnes hän täyttää 45 vuotta on vähintään 6-8 kk, niin voi olla vielä mahdollisuuksia viisumiin. Silloin tosin aika moni juttu pitää mennä aivan juuri kohdalleen, eikä viivästymistä/virheitä assesment-vaiheessa saa tulla.

Vaikka oma ammatti löytyisi SOL listalta, niin tarvitset ikäryhmässäsi skilled viisumiin valmistumisen jälkeistä työkokemusta todennäköisesti kolme vuotta jotta saat pisteet kasaan. Toivottavasti silloinkin saat viisumin sisään ennen kuin täytät 40 vuotta jolloin taas ikäpisteet laskee ja tilanne vaikeutuu (Ellet sitten saa 8/9 tasoja IELTS kielitestistä).

(Osavaltio)sponsoreilla saadaan lisäpisteitä, mutta yleensä sponsoroinnissa tarvitaan 2-3 vuotta valmistumisen jälkeistä kokemusta ja tukku rahaa mukaan. Yrityssponsorit on aika vaikeita saada ilman paikallista työkokemusta tai erityisosaamista, ja silloinkin on kyseessä yleensä 457 bisnesviisumi joka sitoo sinut kyseiseen työpaikkaan. Senkin jälkeen pitää vielä erikseen anoa pysyvää viisumia, jotta maahan saisi jäädä asumaan.

Viisumivaihtoehtoja on monta, ja tarvitaan aimo annos pitkäjänteisyyttä ja päämäärätietoisuutta sekä jonkun verran rahaa.

Ninarii

Kiitos teille edelleen!  :D nyt täytyy kyllä sanoa, että tuli masennus ja iso sellainen! Eli minulla ja miehellä pitäisi olla työkokemusta se 2-3 vuotta ennen kuin voidaan edes harkita viisumien hakemista. Itkettää!!   :peukkua  silloin mies olisi jo yli 50v.ja minä 40v.tai yli. Oliko niin, että jos oli asunut Uudessa Seelannissa, pääsi Australiaan muuttamaan hyvinkin vaivattomasti? En ole vielä tutustunut heidän viisumiehtoihin, mutta olisiko se sitten meidän ainoa vaihtoehto? Ja minä ajattelin, että max viiden vuoden päästä asutaan jo Australiassa.... Voi itku!! Epätoivo iski!  :confuse

Silppu

Uuden Seelannin systeemistä en juurikaan tiedä. Arvelen että ei kuitenkaan ihan helpolla irtoa viisumi sieltäkään, ja maahanmuutto Australiaan onnistuu vasta kansalaisuuden saamisen jälkeen. Seuraava vaihtoehto olisi mielestäni kokeilla maahanpääsyä tutkinnon opiskelun kautta. Tutkinnon suorittaminen yliopistossa maksaa 3-4 kertaa sen mitä paikallisille. Sen jälkeen pitäisi löytää työpaikka ja sponsori (jonka löytyminen on helpompaa paikallisella tutkinnolla, varsinkin jos ammatti on työvoimapula-aloilla). Eli ei muuta kuin omaisuus myyntiin ja opiskelemaan tutkintoa Australiassa. Mies voi siinä ohessa saada vaikka kokin töitä. Jos on oikein hyvä siinä, niin voi saada sponsorinkin, ja tie voi aueta maahan sitäkin kautta. Kyllä sitä keinot löytyy, jos vaan uskallusta, päämäärätietoisuutta ja varoja riittää.

Ninarii

Onkohan täällä ketään joka olisi muuttanut siinä 40-50 vuotiaana Ausseihin? Olisi kiva kuulla teidän kokemuksia. Tuo pistetesti -viisumi taitaa olla meidän ainoa vaihtoehto... Osaako joku kertoa kuinka vaikea se kielitesti on ja tehdäänkö se jotenkin sähköisesti?
Ehkä meidän on vaan voitettava lotossa! Eikö ole niin, että jos on paljon rahaa, voi muuttaa mihin vaan?  :pepsodent kaikki maat toivottavat tervetulleiksi!

Ninarii

Yksi vaihtoehto voisi olla, että mies perustaa sen oman sähköalan yrityksen jo täällä Suomessa ja sitten viedään se Ausseihin?? Sähköalan ammatti on nimittäin aika monen osavaltion "wanted" listalla. Se toivottavasti tapahtuisi nopeammin kuin minun valmistuminen ja siihen päälle se vähintään kolmen vuoden työkokemus...  ;) korjatkaa viisaammat, jos olen ihan hakoteillä näissä vaihtoehdoissa!   

Silppu

Sähkömiehen lisenssin saaminen voi olla aika kovan työn takana täällä, vaikka suomalainen tutkinto ja kokemusta olisikin. Firman perustamisen avulla tosiaan voi saada viisumin, mutta täytyy palkata pari paikallista ja sijoittaa melkoinen summa rahaa maahan tietyksi ajaksi ennenkuin viisumi irtoaa. Edelleen kyllä harkitsisin Australiassa opiskelua. Kyllä täällä on useita suomalaisiakin, jotka ovat opiskelleet paikallisen tutkinnon ja jääneet sitä kautta asumaan maahan. Mutta halpaa lystiä se ei ole. Mutta voisitte kuitenkin muuttaa maahan nopeammalla aikataululla.

sunrise.

Uusimmassa Bumerangi lehdessä Paljon viisumitietoa Australiaan pyrkiville, sieltä lukekaa siis :coolh