Hammashoitajana australiaan

Aloittaja TanyaC, tammikuu 15, 2016, 00:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

TanyaC

Moi,
Olen koulutukseltani lähihoitaja, valmistunut suu-ja hammashoidon koulutusohjelmasta. Eli jos vanhat kivat nimikkeet olisivat edelleen käytössä, olisin siis hammashoitaja. ;) Lähihoitajaksi pätevöityminen australiassa tuntuu olevan aikamoisen urakan alla eikä ilmeisesti lähihoitajan assessmenttiä tehdä tällä hetkellä ollenkaan. Tietääkö täällä kukaan miten tuo hammashoitajan tutkinto australiassa menee?
Eli mikä olisi vastaava tutkinto siellä?

RUU

TanyaC, ehkä jompikumpi näistä vaihtoehdoista olisi sinulle sopiva.
Oral Hygienist, joka pohjautuu kolmivuotiseen Bachelor of Oral Therapies -tutkintoon yliopistossa, tai
Dental Assistant, jonka taustalla on 6 kk opistotutkinto.

Googlaa noilla, jos haluat tietoja opiskelumahdollisuuksista ja -vaatimuksista siinä osavaltiossa, johon ajattelit asettua.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

TanyaC

Hippasen aikaa tässä vierähtänyt ja nyt vasta muistin tulla tänne katselemaan vastauksia. Kiitos sinulle infosta, aloitetaanpas noilla. Suomessahan tutkinto kestää kolme vuotta, mutta ei se kyllä ole yliopistotasoa :)

TanyaC

Kävimpä katsomassa nuo laittamat linkkisi ja tosiaan tuo dental assistant olisi se mikä vastaisi koulutustani vaikka opintojen pituudet eroavatkin hurjasti, johtuen suuremmilti varmaankin tästä suomen lähihoitajakoulutuksesta, jossa kaksi vuotta kaikki tahkovat samaa, kun australiassa opiskellaan vain ja ainoastaan sitä hammashoitoa. Mutta siis itse asiaan, sivulta löytyi tälläinen teksti: "At present, dental assistants are not required to be registered with the Dental Board of Australia." Osaako joku viisaampi sanoa, että tarkoittaako tämä siis käytännössä sitä, että pystyisin suoraan papereillani hakea alan töitä eikä minun tarvitse käydä mitään kursseja tai rekisteröintejä lävite?

TanyaC

Onnistuinkin löytämään jo netin syövereistä tietoa :) Ah ja miten ihanaa, ottaen huomioon, että ajattelin tämän lähihoitaja tutkinnon laillistamisen australiaan olevan järkyttävän työn takana, ei hammashoitajien tarvitse rekisteröityä mihinkään!   :god: Mikäli täällä on muita asiasta tietoa etsiviä, löysin netistä todella hyvän sivun http://www.dapa.asn.au/home/working-in-australia :D