Turvallinen vuokravakuuden maksaminen

Aloittaja Shankbon, marraskuu 02, 2014, 23:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Shankbon

Olen lähdössä tyttöystäväni kanssa Sydneyhyn working holiday visalla. Olemme etsineet kämppää jo reilun kuukauden ajan flatmates.com.au -sivustolla ja saimme muutamia tarjouksia. Eräs nainen tarjoaa Sydneyn keskustasta asunnostaan huonetta vuokralle kohtuulliseen hintaan, mutta haluaisi että maksamme vuokran ja kuukauden vuokraa vastaavan vakuuden jo nyt. Hän sanoi että maksettuamme saamme kopion tenancy contract leasesta. Emme kuitenkaan uskalla luottaa tuntemattomaan ihan niin paljoa että maksaisimme näin suuren summan etukäteen noin hatarin perustein.

Kuinka yleinen käytäntö tällaisissa asioissa on että vuokra ja takuu maksetaan näin paljon etukäteen? Onko olemassa joku turvallinen keino varmistaa, että vuokraajalla on perillä ihan oikeasti asunto odottamassa ja että vuokranantaja saa varmuuden siitä että vuokralaiset ovat tosissaan tulossa vuokralle?

jounij

Kyllä se vuokrasopimuksen allekirjoitus (ja henkilöllisyyspapereiden tarkastus, että ne vastaavat sopimuksessa olevia nimiä) ja sopimuksesta kopion saanti sekä takuurahan ja ensimmäisen vuokraperiodin vuokranmaksu tapahtuvat tavallisesti yhdessä ja samassa tilaisuudessa. Kaukaa vuokrattaessa tämän on tietysti vaikeaa / mahdotonta. Jos minä olisin samassa tilanteessa ja haluaisin kyseisen kämpän oikein kovasti, niin voisin ehkä harkita yhden viikon maksamista etukäteen, mutta en yhtään enempää.


Tuumaa
Jouni
Canberra

heltomel

Vuokravakuus (bond) asiaan nopea kommentti: Australiassa on sellainen hieno systeemi kuin Residential Tenancies Bond Authority (RTBA), joka on ainoa laillinen tapa kerätä ja hoitaa vuokravakuus. Sanoisin, että jos joku vaatii vuokravakuutta muutoin (käteisenä tms.), niin kyseessä on kusetus.

jounij

Ei se ihan täsmälleen noin mene. Kyllä vuokranantaja voi pyytää vuokralaista maksamaan vuokratakuun itselleen (kenellekäs muulle?) eikä maksutapaa ole rajattu esimerkiksi siten, ettei käteistä saisi pyytää tai antaa. Mutta KUITTI TÄYTYY EHDOTTOMASTI VAATIA, ettei tapahdu sitä kusetusta! Vuokranantajan on sitten toimitettava tuo vuokratakuu tietyn määräajan kuluessa asunnon sijaintiosavaltion vuokratakuista vastaavan viranomaisen haltuun. Kyseinen viranomainen sitten lähettää vuokralaisille todistuksen siitä, että vuokratakuu on lain mukaisesti puolueettomissa käsissä.

Tässä käytännössä voi olla pieniä osavaltiokohtaisia eroja. Käsittääkseni yleisin käytäntö on, ettei vuokratakuun määrä saa ylittää neljän viikon vuokraa.


ACT:n käytännön oikein hyvin tunteva
Jouni
Canberra