AUD:n kurssi

Aloittaja MK, tammikuu 25, 2014, 21:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

MK

Hei!

Australiaan muuttavana henkilönä olen seurannut Australian Dollarin kurssia tässä jo hetken aikaa. Juuri tällä hetkellä AUD:n kurssi näyttäisi olevan mukava 1EUR=1.57AUD, taitaa olla korkeimmillaan sitten Tammikuun 2010.

Osaisiko asiasta enemmän tietävät neuvoa (ennustaa), kannattaisiko juuri nyt vaihtaa eurot dollareihin? Vai tuleeko euro vielä vahvistumaan entisestään (lähi)tulevaisuudessa? Vaihdettava rahasumma olisi 10000-15000EUR välimaastossa.

Ystävällisin terveisin,
MK


RUU

MK, tuo on aina arvailujen varassa, joten päätös jää omaksesi, niinkuin sijoittamisessakin olisi.
EUR/AUD kurssin normaalitaso ennen finanssikriisiä oli tuossa 1.50 - 1.70 putkessa, ja nykyinen kurssi on nyt siinä haarukassa. Jos eri markkinoiden taloudet olisivat vakaalla pohjalla, saatettaisiin olla lähellä normaalitasoa, mutta volatiliteettia on sen verran paljon, että kristallipallossakin on hämärää...

Jos talous Kiinassa hidastuu edelleen, se saattaa heikentää AUDia edelleen. Jos samaan aikaan Eurooppa pääsee paremmin jaloilleen (eikä esim Portugali tipahda uudelleen), voi tuo kurssi edelleen nousta. Suottaapi tuo olla, suottaapi ettei...  :o
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Haagalainen

Netistä löytyy googlettamalla paljonkin asiantuntijoiden(?) laatimia € / AUD kurssikehitysspekulaatioita.

Oma talonpoikaislogiikan ennustukseni on, että € vahvistuu vielä jonkun verran aussidollariin nähden.

Jos AUD ei jatka heikkenemistään, Australian manufacturing sektori on kohta vielä huonommassa hapessa - muutenkin kun vain autoteollisuuden osalta - kun mitä se jo nyt on. Tuontitavaroista tulee - tai on jo tullut - "liian halpoja".

Toisaalta Euroopan talousvaikuttajat pyrkii hintakilpailukykyä saadakseen  lobbaamaan € kurssia alaspäin, ja amerikkalaiset tekee samasta syystä samaa omalle valuutalleen, joten muuttujia / epävarmuustekijöitä riittää.