Millaiset ovat koirien ja kissojen karanteeni ja vienti määräykset 2012?

Aloittaja Adessa, maaliskuu 14, 2012, 07:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Adessa

Hei

Ihan mielenkiinnosta haluaisin saada tietää millaiset ovat tämän päivän karanteeni ja vienti määräykset yms. Ausseissa?
Olen lukenut alustavasti aiempaa keskustelua koirien ja kissojen viennistä http://www.dundernews.com/viestitaulu/index.php?topic=1347.0

Alustavasti suunnitelmissa olisi lähteä vähintään pariksi vuodeksi Ausseihin töihin mutta omistan n. 60 cm leikatun uroksen.
Tällä hetkellä en ehdi valitettavasti lukea aiempaa aihetta tästä asiasta saati sitten ottaa selvää netistä vaan opiskelut ja valmistuminen menevät edelle kun aikaa on alle 2 kk.

Toivoisin kuitenkin saavani tänne vastauksia kysymyksiini.
Mitä maksaa suunnilleen koiran kuljetus Suomesta ausseihin? (Koiran koko n. 60 cm ja paino n. 25 km)
Täytyykö koiralle ostaa kuljetus koppa sitä varten vai voiko sellaisen vuokrata?
Kuinka kauan karanteeni yleensä kestää tuon kokoisella ja painoisella koiralla? Vai onko koolla väliä?
Millaiset ovat karanteenin vierailu ajat noin suunnilleen? (Melbourne, Perth)

Sorkkis

Mä lähtisin ensinnäkin miettimään, onko koiraa ihan välttämätöntä tuoda "vain" parin vuoden takia. Kuljetuksesta ja karanteenista johtuva stressi on yleensä tosi merkittävä (karanteeni 30 pv rodusta, iästä, painosta, koosta, rokotuksista yms. riippumatta) ja kahteen kertaan tuon välin reissaaminen voi jättää ihan pysyvät jäljet koiran päänuppiin...

Kallista lystiä on myös, me katseltiin joskus pk collielle matkalippua, oli parin tonnin hujakoilla eli kalliimpi kuin ihmisen vastaava. Päädyin sitten jättämään koiran vanhemmilleni ja ostin paikan päällä uuden. Jos ikinä täältä pois muutan, niin tämä nykyinen tietysti seuraa mukana.

(p.s. onko 25 km painoinen koira kovinkin iso ;)? )

Kveeni

Jaa, meidän koira lähtee kyllä mukaan. Lentolippu pienelle terrierille maksaa noin 1200 euroa euroopasta, all inclusive (välilaskut, yöpymiset ja tarkastukset Singaporessa yms). Tähän päälle sitten karanteenit ausseissa.

Kannattaa huomata että koiraa pääsee myös näkemään ja ulkoiluttamaan kun se on karanteenissa, muistaakseni kahdesti viikossa. Koiralle määrätään henk.koht. huolitsija karanteennissa johon voi tarvittaessa ottaa yhteyttä ja kysellä koiran vointia yms. Neljä viikkoa menee suht nopeasti ja luulen että koiralle on loppujen lopuksi parempi olla oman laumansa kanssa kuin että antaisi sen pois tai hoitoon jollekin pariksi vuodeksi. Voihan olla myös niin että jäätte maahan pidemmäksikin aikaa. Olen jutellut ihmisten kanssa jotka ovat lennättäneet koiriansa toisin päin eli pacific -alueelta eurooppaan ja aivan hyvissä kantimissa ne ovat tuon reissun tehneet. Väsyneitä oat matkan jälkeen mutta parin päivän kuluessa ns. normaaleita.

Mesi

Kveeni: millä reitillä sun koira lentää ja mikä yhtiö? Edessä on kissojen lähettäminen Ausseihin ja vielä on hakusessa millä reitillä ne kannattais sinne lennättää.

Kveeni

Lainaus käyttäjältä: Mesi - maaliskuu 26, 2012, 21:10
Kveeni: millä reitillä sun koira lentää ja mikä yhtiö? Edessä on kissojen lähettäminen Ausseihin ja vielä on hakusessa millä reitillä ne kannattais sinne lennättää.

Meidän koira lentää Oslosta SAS:illa Sydneyhin kesäkuun lopulla muistaakseni Amsterdamin ja siis Singaporen kautta. Singapore on käsittääkseni pakollinen stoppi sillä siellä on karanteeni jossa koira viettää yön ja käy lääkärintarkastuksessa. Käsittääkseni esim. Bangokissa tai Pekingissä ei ole tätä mahdollisuuuta? Asumme pohjois-norjassa joten koira on toimitettava henk. koht Oslon kentälle koska vain siellä on virkamieseläinlääkäri joka suorittaa viimeisen voitelun. Kööpenhamina tai Amsterdam on mahdollisia myös, ehkä myös Helsinki-Tukholma?

Hinta ei ole sitova koska lipun voi tilata vasta korkeintaan 30 päivää ennen lähetystä mutta yllättävän halvalta se tuntuu mitä olen kuullut muilta juttua. Ehkä johtuu sittä että kyseessä on pieni terrieri joten häkkikin on melko pieni (toki enemmän kuin riittävä kooltaan). Kolleega lähetti labradorinnoutajan Aucklandista Tukholmaan ja se maksoi melkein tuplasti enemmän. Anyways, SAS on meille ainoa vaihtoehto mutta toisaalta on mukava lähettää koira ns. kotimaisella lentoyhtiöllä.   

Pekko

Moi,
Me tuotiin kaksi kissaa tänne vuosi sitten. Kissat oli ensin meidän kanssa 4 kk UK:ssa ja siitä sitten Bangkokin kautta Sydneyyn. Tärkein asia joka  tulee huomioida kissojen kanssa (ehkä myös koirat)on rabies rokotus ja sen jälkeinen vasta-aine pitoisuuksien mittaus! Rokotuksen ja pitoisuuden mittauksen välissä pitää muistaakseni olla 2 kk Sen jälkeen alkaa ns karanteeni aika (180 päivää) josta voi viettää (kotona) englannissa ja kaiketi myös Suomessa 150 päivää ja sen päälle 30 päivää Australian karanteenissa. Karanteenihäkit kissoille on aikas pienet mutta pääsevät ne vähän siellä kiipeilemään. Talon puolesta kissoille annettiin vain kuiva ruokaa mutta me vietiin itse sinne tölkkiruokaa ja pakastettua lihaa ja katkarapuja yms. Lisäksi on melkoinen paperi sota AQISin (aussi viranomaisen kanssa) lupapapereiden toimittamisen ja tuonti luvan saamisen kanssa. LIsäksi tarvitsette eläinten viemiseen valtuutetun eläinlääkärin joka tekee sisäisten ja ulkoisten loisten häädöt oikeaan aikaan (muutaman tunnin tarkkuudella) sekä antaa tarvittavat rokotukset ja toteaa riittävän rabies vasta-ainepitoisuuden jne. Suomessa pitoisuuden mitta Valviran laboratorio. Sitten on tarkkaa että kuljetusboxi on juuri sitä kokoa ja mallia joka sopii kullekkin lentoyhtiölle. Me käytettiin Englannin päässä yhtä firmaa mutta niiden panos oli aivan mitään sanomaton.
Loppu hyvin kaikki hyvin. Meidän mielestä koko ruljanssi kannatti. Hontaa kahden kissan lentoihin meni n 3000 euroa, eläin lääkäriin muutama saturainen ja karanteeniin n 1000 euroa.
Tsemppiä ja menestystä!
P

Mesi

OMG mikä hinta!  :o Meillä on kolme kissaa...Pieni konkka tulossa siis. Millainen boksi teillä oli kissoille? Merkki ja koko? Meillä on aika pienet kissat, kaikki alle 3kg, mutta korvat ovat isot kun ovat rexejä  :pepsodent

SAS vinkki oli tervetullut. Jos kissat lentää tuolla samalla yhtiöllä kaikki reitit, niin hoitavatko kissat koneeseen itse ja yhdellä rahtikirjalla? Kun Finskillä lennettäessä pitäisi olla Singaporessa vastassa ja hoitaa ne itse jatkolennolle ja tehdä kahdet rahtikirjat.

Muistelin, että ohjeissa luki, että rabiesrokotteen ja testin välillä tulee olla 2 viikkoa eikä 2kk? No täytyy varmistaa tuo.

Pekko

Moi! Meidän agent teetti puu-vaneri tandem boxin eli väliseinällisen laatikon kissojen mittojen mukaan. meidän kissat on isoja n 7.5 kg. Ne on myös pitkiä ja korkeita joten paino ja tilavuus varmasti nosti hintaa.
Ne häkit jotka kävi HKI- Lontoo välille eivät käyneet lontoo-bkk-sydney välille. Aikasmois,ta säätöä se oli mutta loppupelistä kannatti.

Mesi


MH

Meidän russelit matkusti tollasissa. Päällä kotelo jossa hihnat ym tarvikkeet ja kuivamuonaa matkalle. Häkkioven ulkopuolelle laitettu suppilo putki systeemi jolla voi huolehtia juomavedestä koska sinetöityä ovea ei saa avata matkan aikana. Kentälle jätettäessä laitettiin vesikuppiin pakasterasiassa jäädytetty iso jääkimpale joka sulaa pikkuhiljaa ja Koira sai siitä juomavettä.

Mesi


MH

http://www.hagen.com/uk/dogs/addinfo/petcargo.cfm

Ei ihan halvimpia mutta voin suositella. IATA:n hyväksymiä eli kelpaa kaikille lentoyhtiöille. Otettiin molemmille vielä kokoa isompi kuin olisi koiran koon puolesta tarvinnut, että on tilaa liikkuakkin matkalla. Noissa on vielä korotettu verkko sisäpohja jonka alle voi laittaa esim sanomalehteä tai pentujen opetukseen käytettävää imuliinaa niin ei tarvi kieriskellä eritteissään jos sattuu lirahtamaan.

Mesi

Me mietitään tätä:

http://www.amazon.com/Petmate-Kennel-Fashion-Bleached-Peacock/dp/B00063KG64/ref=sr_1_16?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1334063364&sr=1-16

Tuo on mitoiltaan järkevämpi kuin MH:n vinkkaama boksi. Vähän leveämpi ja pikkasen korkeampi. Mittailin eilen meidän katteja ja vaikka ovat pieniä, niin korvat ovat isot ja pituutta löytyy  :D Eli ehkäpä tuo Vari Kennel olisi heille mukavampi ja riittäisi koko paremmin viranomaisillekin.

MH

Noita PET cargo boxeja löytyy vaikka mitä kokoa, otin vaan tohon linkkiin jonkun. Muistaakseni varikennel kelpaa myös kaikille yhtiöille me mietittiin sitä ensin mutt päädyttiin tohon cargoon en muista mikä oli syy mutta joku siinä oli. Oletko pääkaupunkiseudulta vai muualta? Pääkaupunkiseudulle voin antaan vinkin mistä kysellä saattaa saada hyvään hintaan. Laita vaikka PM jos kiinnostaa.

Mesi

Katoin sitä kissaboksia ja sen mittoja. Juu olen PK seudulta, joten laita vaan vinkkiä tulemaan :) Voisi vaikka käydä sitten paikanpäällä katsomassa ja vaikka ihan kissan kanssa sovittamassa :D

raisol

Olen syksyllä lähdössä matkalle Australiaan ja joudun jättämään kissan kotiin. Kysyn nyt tälläkin foorumilla onko kenelläkään kokemusta kissahoitoloista pk-seudulla? Ensisijaisesti yritän tietenkin lähestyä sukulaisia, tuttavia, naapureita ym. :)