Kokemuksia ja mielipiteitä kaivataan!

Aloittaja ellsa-, syyskuu 05, 2010, 20:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ellsa-

Hei! Olen lukion 2. vuosikurssilla oleva tyttö, ja kaipaisin kovasti kokemuksia sekä mielipiteitä Australiassa opiskelusta ja muutenkin elämisestä. Olen miettinyt (juu suunnittelen tulevaisuutta pitkällä tähtäimellä :) ) ,että tulisin ensin au pairiksi Australiaan lukion jälkeen (oppisin kielen kunnolla jne.) ja sitten hakisin mahdollisesti johonkin Australian yliopistoon. Erityisesti minua kiinnostaa laki- ja bisnesopinnot ja olenkin huomannut, että esim. Griffithin yliopistossa olisi tarjolla jopa double degree -tutkintoja, jossa voi suorittaa molemmat, joten monipuolisuutta aussien yliopistoissa näköjään löytyy.
Tulen todennäköisesti kirjoittamaan yo-kirjoituksissa arvosanoja c-e väliltä ja englannista varmaan m tai e. Ja muutenkin millaisilla papereilla näihin yliopistoihin ausseissa pääsee? Riittääkö keskivertopaperit? Tämä on tietenkin yksilöllistä, mutta mitä luulette pärjääkö tuollaisella kielitaidolla (joka varmaan kohentuu myös jos en heti siellä rupea opiskelemaan) yliopistossa? Miten aussien yliopistot näin yleisesti ottaen eroavat suomalaisesta? Esim. läsnäolopakko, ryhmätyöt, esseet jne.? Rahoitus minulla luultavasti olisi kunnossa. Toivottavasti jaksatte vastata kysymyksiini, vaikka olen näin aikaisessa :)

Silppu

Tässä joitakin ajatuksia. Jos tavoitteenasi on tulla tänne asumaan opintojen jälkeen, niin käy immi.gov.au sivuilla ja etsi käsiisi lista halutuimmista ammateista. Etsi niistä sellainen joka itseäsi kiinnostaa eniten, ja josta saa eniten pisteitä, tule sitten tänne opiskelemaan sitä. Se ei välttämättä enää avaa suoraan reittiä PR-viisumiin, mutta auttaa asiaa kuitenkin paljon. Sitten työkokemusta, ja viisumihakemus sisään. Hienoa jos saat järjestymään rahoituksen opinnoillesi. Ihan halpaa lystiä se ei ulkomaalaiselle tule olemaan. Ota siis jo varhaisessa vaiheessa tähtäimeesi pysyvän viisumin saaminen. Muutoin se voi jäädä pelkäksi haaveeksi, jos tulet tänne opiskelemaan jotain "väärää" eli ei listalta löytyvää alaa.

Mainitsit laki- tai bisnesopinnoista. Lakiopinnot ovat täällä vähän erilaiset, sillä oikeusjärjestelmä on brittiläistä perua. Suomessa siitä tutkinnosta ei ole paljonkaan hyötyä. Pelkillä bisnesopinnoilla taasen ei välttämättä saa oikeutta työskennellä täällä opintojen jälkeen.

Silppu

pinkus

No nyt vahan myohassa vastailen kun olen ollut vahan tauolla talta palstalta (nyt alkoi vieroitusoireet vaivata niin etta piti tulla takaisin  :pepsodent )

Mutta, kuten Silppu mainitsikin, jos meinaat pidemmaksi aikaa jaada niin on hyva katsoa sellainen ammatti joka saattaa helpottaa viisumin saantia. Jos haluat pian lukion jalkeen opiskelemaan, niin ei sinun tarvitse au-pairiksi tulla kielen oppimista varten - sen opit opiskellessakin!  Kohtalaisella kielitaidolla (ainakin Suomen mittakaavassa) parjaa hyvin. Ensimmaisen vuoden opinnot (ainakin business) ovat melko helppoja, varsinkin jos olet kaynyt lukiossa esim. taloustiedon kursseja. Kielen kanssa saa yleensa myos yliopistolta apua. Ja luultavasti tulet huomaamaan, etta kielitaitosi on paljon parempi kuin kuvittelit kun aloitat opinnot ja sosiaalisen elaman taalla.

Yliopistoihin, riippuen ylipistosta ja alasta, paasee kylla keskivertopapereilla. Taalla pelkat pisteet eivat vaikuta sisaanpaasyyn, vaan sinun on kirjoitettava myos oma hakemuskirje. Ainakin omassa yliopistossani oli tallainen kaytanto viela vuonna 2006.

Kaksoistutkintoja taalla on paljon, ja aika erikoisia yhdistelmiakin loytyy - mutta muista, etta mita enemman kursseja joudut suorittamaan, sen kalliimpaa opiskelu taalla on.

Taalta foorumilta loytyy useampiakin keskusteluja opiskeluun liittyvista asioista - suuri osa niista on useamman vuoden takaa, mutta asiat ovat suurimmaksi osaksi edelleen ajankohtaisia. Tsemppia suunnitteluun!  :peukkuy