Kirjoittaja Aihe: Kontti ja yhdensuuntainen lento  (Luettu 20275 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa iskater

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 309
Kontti ja yhdensuuntainen lento
« : Kesäkuu 05, 2003, 11:17 »
laitat täällä keskustelufoorumin hakukoneeseen hakusanaksi kontti, niin sieltä löytyy

ja sitten luet "lennot australiaan" niin eiköhän asia hoidu!


:):):):):):):)

Poissa Illias

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 55
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Kesäkuu 05, 2003, 11:51 »
Näköjään löytyi kohtuullisesti tietoa. Pidän alkup kysymykseni kuitenkin voimassa ja kysyn lisäkysymyksen.

Miten käsittelemätöntä puutavaraa saa tuotua ausseihin. Onko mahdollista käsitellä kontti jotenkin määränpäässä ausseista, tai lähtiessä suomesta?

Tv,
illias

Poissa iskater

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 309
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Kesäkuu 05, 2003, 12:06 »
:)

hakukone on ihan hyvä kun vaan käyttää sitä! hakusana "käsittelemätön" ainakin antoi taas asiasta info. ehkä se oli liian vaikea sana keksiä.

joku muu varmaan osaa kertoa missä se kannattaa käsitellä!?!

Poissa headwind

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 303
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Kesäkuu 05, 2003, 17:36 »
Jos kyse on tässä ns. meriliftin teosta (puinen laatikko joka tulee kontin sisään) ja jos on puun käsittelystä vähänkään epävarma, laatikon teko kannattaa antaa rahtifirman/huolitsijan tehtäväksi ja sopimukseen laittaa ehto, että laatikon on noudatettava Australian karanteeniviraston määräyksiä xx/yy (asiasta löytyy lisätietoa ja linkkejä ko. virastoon ja määräyksiin tältäkin foorumilta)

Ottaessasi yhteyttä eri rahtifirmoihin sinulel tarjotaan LCL:ää (less than a container load) tai FCL full container load. Kontteja taas on 20 ja 40 jalan kontteja. 20 jalan konttiin mahtuu tavallinen henkilöauto ja n. 4-5m3 muuttotavaraa. Yritystelestä tai internetistä löytyy alan yritykset. Jos halaa päästä mahdollisimman helpolla ja avaimet käteen periaatteella, rahalla saa eli rahtifirmalla voi teettää jopa pakkauksesta alkaen kaiken, mukaanlukien maakuljetukset kummassakin päässä, merkuljetuksen, tulli yms huolinnat ja paperihommat kummassakin päässä. Siitä kiva että silloin rahtifirma vastaa periaatteessa kaikesta.
Sopimustekstit kannattaa silti lukea tarkkaan ja vaatia omia lisäehtoja sopimuksiin jos ei standardisopimukset miellytä.

-headwind
Riku Aho

Poissa Illias

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 55
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Kesäkuu 05, 2003, 20:20 »
Kyseessä on huonekaluja, joita ei ole käsitelty mitenkään. Joskus olen kuullut mainittavan sanan fumigate tässä yhteydessä ja olen ymmärtänyt sen niin, että Ausseissa voidaan tehdä tämä fumigate prosessi tullissa. Löytyykö ketään, joka osaisi valaista minua tämä fumigate asian tienoilta.

Miksi kukaan haluasi laittaa auton konttiin Suomesta Australiaan? Sehän siitä vielä puuttuisi, että laittaisi tankin täyteen bensaa suomesta lähtiessä ja moka olis täydellinen? :):)

Tv,
illias

Poissa Tony

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 475
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #5 : Kesäkuu 05, 2003, 20:21 »
Tuo puun "käsitteleminen" onkin mielenkiintoinen juttu. Kuten karanteeniviraston sivuilta tietoa asiasta löytyy, niin sehän tarkoittaa erilaisia myrkkykäsittelyjä tai puun kuivaamista (kiln) riittävän kuumassa riittävän kuivaksi. Suomalaisessa puusepänteollisuudessahan sisäkäyttöön tarkoitettu puuaines on aina uunikuivattua 6-8 %:tin  suhteelliseen kosteuteen asti. Australialaisille näemmä riittää 12% kuivauskin, joka suomessa tarkoittaa lähinnä ulkokuivaa. Tähän tietenkin on selityksenä Australian, varsinkin sen pohjoisten osien huomattavasti kosteampi ilma ,kuin mitä Suomessa keskuslämmitteisissä asunnoissa helmikuun paukkupakkasilla ollaan totuttu. Jos sinun tapauksessasi on kyse suomalaisista huonekaluista, niin enpä oikein tiedä miten asian voisi todistaa viranomaisille, että kyseessä on uunikuivattua puuta. Mutta kun lukee tältä foorumilta muiden kokemuksista puuesineiden tuonnista Australiaan, niin eivätpä ne taida mitään hirvittävän nipoja olla, vaan eihän sitä koskaan tiedä, jos kyseisellä virkailijalla sattuukin olemaan huono päivä. Itse vein aikanaan Australiaan paketillisen, 12 kpl, Kohon jääkiekkomailoja, enkä selvinnyt tullista ihan muutamassa minuutissa. Kyllä niillä jonkin aikaa kesti ennenkuin tajusivat, ettei niitä mailoja sentään ihan tuoreesta puusta tehdä. 20 vuotta sitten mailoissa oli huomattavasti enemmän puuta kuin nykyisissä hiilikuitutikuissa.

  :)Tony

Poissa Jouko

 • Ylläpitäjä
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1455
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #6 : Kesäkuu 05, 2003, 21:13 »
Hei

En yrittäisi tuoda käsittelemättömästä puusta valmistettua konttia, aiheutat mitä toden-näköisemmin ylimääräisiä kustannuksia ja viivytyksiä tavaroillesi Australian päässä.

Tiedän että, jotkut rahtiyhtiöt jotka tietävät käytännön täällä päässä, eivät mielellään ota käsittelemätöntä laatikkoa kuljetettavaksi.

Lisäkustannuksia ja viivytyksiä tulee siitä että, joudut purkamaan kontin sisällön, tarkastuttamaan kontin ja maksamaan käsittelyn sekä karanteeni-virkailijan palkan ja matkakustannuksen kun hän valvoo käsittelyä.

Kontti jää niin pitkäksi aikaa karanteenin haltuun kunnes virkailijat ovat varmistaneet että, tuomasi kontti vastaa kaikkia siltä vaadittavia määräyksiä.

Vielä tuosta höyrytyksestä, en tiedä mitä ainetta on methyl bromide mutta
rikki- fluori ei kuulosta kovinkaan mukavalta aineelta, tämä höyrytys käsittely pitää olla 21 päivää vanha konti saapuessa maahan.

Poiketen omista kokemuksistani vanerin suhteen luin että, vanerikin tulisi olla käsitelty mene ja tiedä koska oma vanerista valmistettu laatikko tuli läpi ilman mitään sen ihmeellisempiä tarkastuksia.

Nyt maahan päässyt Fire-ant on voinnut aiheuttaa muutoksia karanteenin jotka jo ennestään ovat olleet melko tiukkoja.

Alla olevasta linkistä löydät lisää tietoa, (ilmoita jos tämä linkki on mennyt vanhaksi)
http://www.affa.gov.au/content/publications.cfm?&OBJECTID=90AE2E1C-BD98-406F-914BECBE8EF22C37


:D


- Salibandyä Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #7 : Kesäkuu 05, 2003, 21:50 »
Tuo Joukon linkki on taytta asiaa, mutta sen luettuasi huomaat myos, etta tulkinnan varaa jaa ja kaikki on suurelta osin kiinni kontin mukana seuraavista papereista ja karanteeni viranomaisen  sen hetkisesta mielentilasta.

Joukon tuoma vaneri tuli hyvin lapi ja itse olen tuonut esim katajasta valmistettuja leikkuulautoja ym eika ollut mitaan ongelmia taysin kasittelemattoman puun kanssa.  Oikeastaan tullimiehet olivat vaan ihmeissaan kun eivat olleet koskaan aikaisemmin kohdanneet sen kaltaista puuta.  Myoskin visakoivusta tehdyt esineet on tulleet hyvin lapi.

Suomihan ei ole missaan nimessa mikaan riskimaa Australialle tuhohyonteisten kannalta.  Siksi erittain tarkea on paperityo ns. ?packer?s declaration? siita mita kontti tai pakkaus sisaltaa.

Kun tulin tanne viimeksi suuremman kuorman kanssa jatin kaikki pakkauksen ja paperityon huolintaliikkeelle.  Maksaa vahan enemman, mutta taalla perilla saat tavarat kotiin eika tarvitse itse yrittaa taytella niita kymmenia eri kaavakkeita ja selitella  esineita ja materiaaleja joita takalaiset eivat ehka edes ymmarra.  Ja kuten Jouko myos sanoi yllattavat lisakustannukset saattavat jopa tehda omatoimisen  homman paljonkin kalliimmaksi jos ongelmia tulee.

Huolintaliikkeet myos tietavat kuljetuksen reitin eli jos se on merikuljetus niin konttiasi ei laiteta laivaan joka saapuu tanne esim jonkin Afrikan maan kautta, silla se merkitsee automaattisesti kaikkien konttien ?fumigation? ja sinusta johtumattomista syista kontit  voi joutua pitempiaikaiseen karanteeniin jos jotain epailyttavaa loytyy.  

Luota siis ammattilaiseen joka tekee kansainvalista rahtausta elaakseen.

Cheers
Jaaks

:cool:

Poissa mette

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #8 : Kesäkuu 06, 2003, 00:44 »
Käsittelemätön puu ei ollut kielletty ainakaan vuonna 97. Mieheni oli ostanut sahalta kuivattua lautatavaraa, josta rakenteli kehikoita sohvakaluston ym.kalusteiden ympärille. Olimme tiedustelleet asiasta etukäteen ja saimme luvan toimia näin. Me tilasimme kontin pihaamme noin viikon päiviksi, koska halusimme pakata itse monestakin syystä. Päällimäisenä kuitenkin siksi, että näin säästäisimme sievoisen summan rahaa ja toiseksi halusimme pakata rauhassa voiden vielä vaihdella tavaroita jos kaikki haluttu ei konttiin mahtuisikaan. Mahtuihan melkein kaikki- yksi vinttihuone täyttyi mökillä pahvilaatikoista ja lumikolan jätimme uusille talonomistajille. Tuli taas todettua, että kyllä sitä on ihminen hamsteri!
Kontti saapui ajallaan, mutta sitten eräänä päivänä tuli soitto tulliviranomaisilta heidän tiedustellessa onko meillä mahdollisesti ampuma-aseita tavaroittemme joukossa. Kertoivat sitten löytäneensä jokusen ammuksen ja harppuunastakin tiedustelivat. Harppunasta tiesimme, mutta ammuksista olimme ymmällämme. Vaan selvisihän se  vanhimman poikamme palattua koulusta. Hän oli kesällä vintiltä löytänyt näitä isoisoisän sodanaikaisia ammuksia ja ottanut ne aarteikseen.
Tästä kaikesta tullissa innostuivat siinä määrin,että päättivät käydä laatikko laatikolta läpi. Ja sehän tiesi viivy tystä koko hommalle. Kyllä heistä eräs virkailija totesi, että selvää on että pikkupoikien touhuja , ammuksetkin vanhoja (näkivät, että poikalapsia on mm.jääkiekkovarusteet ym. Siis pojat on poikia!), mutta
joku toinen virkailija näki meidät selvästikin eri valossa potentiaalisina salakuljettajina. Tiedän, tekevät vain työtään. Jotain joulukoristeita olivat takavarikoineet syystä, että niissä käpyjä ja olivat "joutuneet"pesemään meidän nokialaisemme, tarkoittaen tietenkin kumppareita kun olivat niin likaisia. Ja takuulla olivat puhtaat koneessa pesty. Kyse oli siis vain rahastuksesta! Laskuttivat tuosta kai jotain $80.
Olisimme saaneet muuten ostaa takaisin takavarikoidut ammukset, mutta keksimme sattumoisin muuta käyttöä rahoillemme. Ja olihan niitä lisää jonkun legolaatikon pohjalla.
Viimein pitkänksi käyneen odotuksen jälkeen saadessamme "kotimme" olimme sulaa onnesta. Kaikki ehjänäkin! Amatöörikin siis osaa!
Muutaman päivän kuluttua mieheni ihmetteli miten raskaalta ruohonleikkuri tuntuu aivan kuin olisi täynnä ruohoa ja samassa tajusi unohtaneensa sen tyhjentää toisessa päässä. Olimme rahdanneet Hämeenkyrön ruohoa tänne kauas tietämättämme tai huolimattomuuttamme. Meidän onneksi sitä eivät olleet huomanneet valppaat tullimiehetkään. happy end!

Poissa Heidi

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 435
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #9 : Kesäkuu 06, 2003, 02:36 »
Jannaa lukea naita muuttojuttuja ja mita kaikkea (kuten ruohonleikkurin) ihmiset tuovat mukanaan. Mina tulin ekalla kerralla tanne rinkan kanssa matkustelemaan ja sittemmin (kun paatin jaada tanne pysyvasti asumaan) olen kaynyt Suomessa kolme kertaa tuoden joka kerralla mukanani sen verran, mita jaksoin kantaa. Maallinen omaisuuteni Suomessa meni siskolle, vanhemmille, kavereille, kirpparille ja roskikseen.

Haikeana mennytta muistelee Heidi :mad:

Poissa mette

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #10 : Kesäkuu 06, 2003, 04:35 »
Ensimmäisellä reissulla lähdimme satakiloa yhteensä painavien matkalaukkujen kanssa ja viisi kollia oli laitettu tulemaan meritse, mikä oli viisasti tehty. Kotia konttiin ei tuolloin edes ajateltu laittaa , vaan edettiin varovaisesti katsotaan ensin-tyyliin. Halusimme ottaa mukaan kuitenkin jotain perusjuttuja, ettei ihan kaikkea tarvitsisi ostaa kuten astioita  liinavaatteita, kirjoja , leluja, pesukoneenkin koska oli aivan upouusi ja hyvä, että toimme. Nähdessämme täällä nämä aussilapakoneet, olimme enemmän kuin hyvillämme omistaessamme kunnon pesukoneen. Lapsille on tärkeä juttu, kun tutut tavarat seuraavat mukana, vaikka koti onkin muualla ja onhan lelut tunnetusti niin kalliita. Ja sitten saadessamme hieman tuttuja tavaroita , tauluja seinille ja esineitä hyllyille oli ihmeen kotoinen olo.
Kolmatta vuotta asustelimme ja sitten lähdimme Suomeen paluuviisumi takataskussa tietenkin. Siellä oltiin melkein viisi vuotta ja paluuta suunnitellessa selvääkin selvempää oli tällä kertaa laittaa koti konttiin . Jotkut ihmettelivät miksi edes viedä huonekaluja sinne, eikö yhtä hyvin voisi ostaa siellä perillä. Mutta eipä konttikuljetusmaksulla kotia ihan laiteta kuntoon. Meilläkin oli suht uusia kalusteita, useampia telkkuja , tietsikoita and so on. Ostaessamme lentoliput viidelle hengelle tuntui aika loogiselta laittaa se ruohonleikkurikin sinne konttiin....After all, täällähän sitä saa leikata läpi vuoden. Metallinpaljastimelle sittenkin on ollut vähemmän käyttöä.

Poissa Heidi

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 435
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #11 : Kesäkuu 06, 2003, 07:28 »
No onhan se tietysti ymmarrettavaa, kun on lapsia ja valmis huusholli kaikkine tavaroineen, etta tuo mukanaan ainakin ne peruskamat, joilla alkuun paasee. Viehan se jo niin paljon aikaakin (rahasta puhumattakaan), jos kaikki pitaa kerralla kayda ostamassa uudelleen. Eika kaytetyista tavaroista tietenkaan saa koskaan niiden arvon verran rahaa myyntihetkella, vaikka olisivat kuinka uudenveroisia ja hyvakuntoisia. Tuntuu vaan aikamoiselta urakalta roudata talollinen tavaraa toiselle puolelle maapalloa, mutta kuten Jaaks sanoi kannattaa turvautua ammattilaisiin, jotka tietavat kuinka homma parhaiten hoituu, siis jos haluaa paasta helpolla. Mina ehka vain katsoin asiaa omasta nakokulmastani, eika minulle silloisena opiskelijana ollutkaan niin kauheasti kerennyt tavaraa kertya. Viela mullakin on muutama pahvilaatikollinen odottamassa ensi vierailuani, jos sitten enaa viitsin niita siina vaiheessa tuoda mukanani.

Missa sina Mette asut, taidat olla uusi dunderilainen?

Kyselee Heidi :D

Poissa Illias

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 55
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #12 : Kesäkuu 06, 2003, 07:34 »
Kiitoksia kaikille, tässä on tullut oivia vinkkejä. Tuo käsittelemätön puutavara vaikuttaisi olevan aikalailla tulkitsemis kysymys. Voishan sitä yrittää hommata jonkun todistuksen huonekaluliikkeestä, jos tullimies tulis siitä tyytyväiseksi.
Odottelen tässä lopullisia tarjouksia kontin kuljetuksesta, mutta tässä vaiheessa näyttää, että kokonaisvaltainen paketti tulee kyllä kalliiksi, jos vertaa siihen että hoitaa itse tullauksen ja kuljetuksen määränpään satamasta. Meillekkin on moni sanonut, että miksi viedä kontti tavaraa sinne jos aikoo vielä joskus palata suomeen, mutta loppujen lopuksi eipä sillä kontin hinnalla vielä paljon irtaimistoa hankita. Lisäksi tulee varastointi ongelma ja sekään ei ole ilmaista: varastoon sidotun pääoman korko, tilan vuokra, arvon aleneminen, pilaantuminen.....en usko että kannattaa millään.

Osaako pitempään ausseissa asuneet suomailaiset antaa vinkkiä, että mitä kannattaisi ottaa suomesta mukaan. Saunan kiuas kenties ainakin?

Tv,
illias


Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #13 : Kesäkuu 06, 2003, 07:54 »
Illias,

Valmiiden huonekalujen kanssa tuskin tulee ongelmaa.  Karanteeniviranomaiset on ensisijassa huolissaan kontainerissa kaytetyista puuosista ja pakkausmateriaaleista johon usein kaytetaan roskapuuta.  Kontainerithan kulkee ympari maailmaa ja kukaan ei voi varmuudella tietaa mita niissa kulkee.

Me toimme tanne melkoisen maaran suomalaisia antiikki huonekaluja ja muitakin puusta tehtyja esineita esim matka-arkkuja eika niiden kanssa ollut mitaan ongelmaa.

Suurena apuna oli jalleen kerran sanoakseni ammattilaisten tekemat oikeat paperit.  Me saimme tavarat kotiin seuraavana paivana laivan Brisbaneen saapumisen jalkeen.  Kontti oli tietysti avattu ja ruiskutettu eli fumigated, mutta ainoatakaan meidan omista pakkauksista ei oltu avattu.

Muuten tuo tanne vaan kaikki mita haluat.  Siina rahdissa ei yksi sata kiloa juurikaan tunnu.

Cheers
Jaaks
:XXXX:XXXX:XXXX

[Editoitu 5/6/03 @: Jaaks]

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #14 : Kesäkuu 06, 2003, 08:48 »
Illias, ja kaikki muutkin.


Käsittelemätön puu; raakasahattu, höylätty, kuivattu, painekyllästetty, lakattu, maalattu, tai pystyynkuivunut.

Kaikki nämä puut liittyy kyseiseen kategoriaan, vain ja ainoastaan jos niistä löytyy millinkin verran kuorta.

Aussi viranomaisia ei peloita mikään muu kuin se, että puusta löytyy kuorta, se on tihulaisille pesimispaikka.
Muuten saat tuoda vaikka mitä matkassasi, vaikka hirsimökin tarvikkeet.

Mette!!!!!
Hämeenkyröstä ???
omaa sukua asuu Puronsuussa Lumikkopolulla.

:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX

[Editoitu 5/6/03 @: raivo]
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Illias

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 55
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #15 : Kesäkuu 06, 2003, 09:25 »
Näyttää vahvasti siltä, että voin roudata huonekalut konttiin. Pitää ottaa tavoitteeksi tuoda tuo hirsimökki seuraavan 20 vuoden aikana. Vaikkakin taitaa se hirsi torakoille maistua.

Voisiko kukaan vielä ohjeistaa miten kontti kannattaa pakata. Ilmeisestikkin aika tukevasti. Onnistuuko homma kunnon kuormaliinoilla, vai pitäisikö tehdä kakkosnelosesta tukirakennelmia.

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #16 : Kesäkuu 06, 2003, 09:38 »
Illias.

Jos et saa konttia ääriään myöten täyteen, älä sellaista hanki.
Tavaran liikerata kontissa tule olemaan kovimmillaan, kotoa kuormaauton lavalla satamaan, ja satamasta perillä kotiin.
Kaikki siinä välissä on hidasta liikettä,ja ei niin tavaraa siirtävää keskipakoisvoimin.

Olen itse kuljettanut kontissa (oma viimeiset 15v)tavaroitani saman ajan, ja ei yhtäkään lasia ole mennyt rikki kuljetuksen aikana.
Tavaran pakkaamisen hoidat ihan maalaispojan järjellä, ja siitä ei  veloiteta erillistä lisämaksua.
Kuitenkin sinun täytyy kysyä ensin vakuutusyhtiöiltä, että ovatko he valmiita antamaan vahinkovakuutusta, vaikka et olekkaan ammattilainen lasien hajoittaja. :coolh

Muuten suosittelen avoimensti omaa järkeä käyttämään pakatessa.
Ja niille jotka vielä asiaa pähkäilevät, painavat alle, ja kevyet kiilaksi pääle.


Ps: muista tyhjentää Ruohonleikkuri, ja pestä se.

:XXXX:XXXX
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2454
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #17 : Kesäkuu 06, 2003, 22:49 »
Tavaraa Osseihin tuovat, muistakaa myös ottaa mahdollisesta pölynimurista pölypussi pois ja merkitä asia pakkausluetteloon, esim. "vacuum cleaner; clean, dust container NOT included". Mitä yksityiskohtaisemmat selitykset kaikesta viranomaisia arveluttavasta tavarasta on luetteloon merkitty, sitä varmemmin pääsee tullista ja karanteenitarkastuksesta läpi pakkauksia aukomatta (jolloin siis säästyy riihikuivaa).

Langattomia puhelimia ei myöskään kannata tuoda maahan, sillä täkäläiset toimivat eri taajuuksilla kuin muualla maailmassa, ja näin ollen muun maailman langattomat puhelimet ovat täällä takavarikointilistalla.

Itse olen lähettänyt ja lähetyttänyt itselleni tavaraa kolme kertaa vajaan kuutiometrin suuruisen vanerilaatikon, joiden raamit on tehty painekyllästetystä männystä. Tämä asia on aina mainittu lähetysluettelossa, eikä itse laatikko ole kertaakaan herättänyt viranomaisten kiinnostusta. Sen sijaan ensimmäisellä kerralla mukana ollut langaton puhelin aiheutti laatikon aukaisemisen tullissa ja puhelimen takavarikon. (Sen olisi saanut omalla kustannuksellaan lähettää takaisin lähetysmaahan, mutta en vaivautunut.) Toisella kerralla sukulaiset Suomesta meille "jäämistöämme" lähettäessään laittoivat laatikkoon paketin suomalaista kahvia (vastoin sanatarkkaa kieltoamme: "ei MITÄÄN elintarvikkeita mukaan pakettiin") , ja kirjoittivat lähetysluetteloon "food". Tuli elämämme kallein puolen kilon kahvipaketti - noin $40 - kun laatikko jouduttiin avaamaan puutteellisen luettelomerkinnän vuoksi. "Coffee" olisi mitä luultavimmin mennyt lähetysluetteloa lukevan tullitarkastajan läpi ilman ilmeenkään värähdystä. Vasta kolmas laatikkomme tuli läpi avaamatta.

Kaikki laatikot on itse noudettu satamasta, mikä noin pienten pakettien kohdalla onkin ollut huomattavan helppoa. Tämä on myöskin halvin vaihtoehto: viimeksi reilu vuosi sitten laatikon lähettäessäni kuljetus maksoi noin 300 - 400 euroa (en muista tarkkaan) Kajaanista Sydneyn satamaan. Kun kyselin hintoja Suomen päästä Canberraan saakka, osoittautui, että laatikon jatkokuljetus viimeiset 300 kilometriä Sydneystä Canberraan olisi nostanut kuljetuksen hinnan kaksinkertaiseksi!!! Mieletöntä hinnoittelua!


Lisää pakkausvihjeitä antaa

Jouni
Canberra
Jouni
Canberra

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #18 : Kesäkuu 06, 2003, 23:07 »
Jouni & muut,

Kahvia ei kannata lahettaa mukana suuremmissa laatikoissa, silla se takuulla herattaa tullin kiinnostuksen.  Kahvi nimittain on suosituin keino harhauttaa tullin huumekoirat haistamasta mahdollisia katkettyja huumeita.  Jos haluatte lahettaa tanne kahvia niin lahettakaa se omana lahetyksena sisaltaen vain kahvia.

Cheers
Jaaks
:XXXX

Poissa iskater

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 309
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #19 : Kesäkuu 07, 2003, 02:38 »
TÄH?! :o

tää täytyy nyt kuulla vielä uudestaan. että suomalaiset kännykät ei toimi ausseissa? eikö? olin kovasti jo luullut että olin ottanut asiasta selvää ja olin sitä mieltä että oma puhelin mukaan ja hyvin toimii. siis ei toimi? mistäköhän oon keksiny että toimis???

jos se niin on niin pakko kai se on uskoa :??:??

Milka

 • Vieras
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #20 : Kesäkuu 07, 2003, 03:06 »
Iskater. Langaton puhelin ei ole sama asia kuin kannykka vaan se on ns. kiinteanlinjan puhelin. Puhelimessa on ns. sisaan rakennettu tukiasema jonka avulla puhelimen langaton kuuluvuusalue vaihtelee noin 50:sta jopa 200 metriin.

Australiassa ainakin suurimmissa kaupungeissa suosituimmat matkapuhelinverkot ovat rakennettu samalle GSM standardille kuin Suomessa, mista johtuen suomalaiset kannykat toimivat taalla vallan mainioisti. Tosin myos muita verkkoja loytyy.

:XXXX

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2454
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #21 : Kesäkuu 07, 2003, 06:46 »
Jep. Juuri niin.


Milkan tulkinnan oikeaksi vahvistaa

Jouni
Canberra
Jouni
Canberra

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #22 : Kesäkuu 07, 2003, 08:30 »
Jouni ja MUUT :D

Meikä vahingossa lipsautti lankattoman tänne v93,:??

Tars varmaa ilmoittaa viraanomaisil ??:XXXX

PS: hyvin on toiminu, naapurin piikkiin :coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Tiimi10

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 89
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #23 : Kesäkuu 07, 2003, 10:48 »
Mullakin olisi muuttoon liittyviä kysymyksiä (yritin hakuakin, mutta hakusana poste restante ei tärpännyt...)

VASTAANOTTAJA TUNTEMATON: Onko kokemuksia tavaroiden lähettämisestä postipakettina tai dhl-kuljetuksella tms. etukäteen tilanteessa kun ei ole vielä osoitetta.  Olen tulossa vuodeksi Sydneyn yliopistoon ja ajattelin lähettää jotain kamoja kuten kirjoja ym. Asuntoa ei kuitenkaan vielä ole. Onko joku lähettänyt kamoja esim. poste restanteen. Olisiko antaa muita vinkkejä, miten koditon voi lähettää tavaroita itselleen?

LÄÄKKEET: Mitä papreita tms. pitää olla, jotta voisi tuoda mukanaan reseptilääkkeensä vuoden tarpeisiin? Kyse on verenpaine- ja epilepsialääkkeistä.

Koska pikku pikku pillerit pakataan väljästi läpipainopakkauksiin, jotka ladotaan väljästi laatikoihin, ne vievät älyttömän paljon tilaa matkalaukussa. Olemmekin suunnitelleet, että pakkaamme irtopiltsut vaan muovipusseihin ja teippaamme ne pussukat kiinni vartaloon vaatteiden alle :D

[Editoitu 6/6/03 @: Tiimi10]

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #24 : Kesäkuu 07, 2003, 11:06 »
Tiimi 9/5

Parempi tuuri voi käydä jos otat ne pillerit irtokarkkeina.:coolh

Ja pikkutussilla kirjoitat niihin vielä (EXTASY)
Tai vanha kunnon Hemohes tabu ei jätä ketään kylmäxi.

:??:XXXX
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Illias

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 55
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #25 : Kesäkuu 07, 2003, 12:34 »
Tiimi10,

Ilman osoitetta on aika paha toimittaa. Pakko sulla jokin osoite on olla. Sovi Sydneyn yliopiston kanssa, että ottavat sun kamat säilöön. Mitä dhl kuljetukseen tulee, niin se on tietenkin sikakallis, mutta tuskin kestää kolmea päivää enempää, eikai sulla nyt noin kiire ole lukemaan niitä kirjoja.

Jos kuitenkin teet semmoisen ihme tempun, että pystyt toimittamaan ilman osoitetta, niin laita pillerit siihen mukaan kans.

Poissa Jouko

 • Ylläpitäjä
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1455
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #26 : Kesäkuu 07, 2003, 12:39 »
Mun käsimatkatavara laukkuu ne syynäs ja haisteli tullissa kun tulin viime vuonna joulun alla suomesta, laukussa oli "lapsille" 8 kiloo salmiakkii. Täytyy myöntää että kyllä mä sitä vähän odotinkin. :XXXX:XXXX:XXXX:XXXX

Suomesta tänne matkaileville vinkiksi, kylään on mukavampi mennä kun on oikeen urakalla salmiakkia ja reissumiestä matkassa :D:D


Niin tässä lääkkeistä, se oli tuolla Australia info palstalla, tässä osoitteessa http://www.dundernews.com/aus/wmview.php?ArtID=55

Lainaus
Lääkitys
Suomesta Australiaan saapuvat eivät tarvitse erityisiä rokotuksia, Australia on yleisesti malaria vapaa maa, mutta satunnaisesti pohjois-osissa voi olla mahdollisuus saada malariatartunta. Jos suunnittelet pysähdyksiä matkalla Australiaan, pyydä ohjeita suomalaiselta lääkäriltä kyseisissä maissa tarvittavista rokotuksista.

Australiassa vierailevat matkailijat voivat tuoda maahan kohtuullisia määriä lääkärin määräämiä ei narkoottisia lääkkeitä. Kaikissa lääkkeissä tulee olla selvät etikettimerkinnät sekä lääkkeet tulee olla helposti tunnistettavissa. Suurien määrien kyseessä ollessa on hyvä kuljettaa mukana lääkärin todistus jonka voi esittää tullille tai Australian lääkärille tarvittaessa. Kaikki lääkkeet tulee kuljettaa henkilökohtaisissa käsimatkatavaroissa. Paikalliset apteekit pystyvät täyttämään yleisimmät lääkemääräykset jotka on kirjoittanut paikallinen lääkäri.
Suomalaiset voivat käyttää Australian lääkäripalveluja maiden välisen vaihtosopimuksen ansiosta. Suomalaisella sairasvakuutuskortilla voi mennä yksityislääkärille ja yleisiin sairaaloihin ja palvelusta ei joudu maksamaan täyttä hintaa. Tosin terveydenhoitoalalla on käynnissä jonkin asteista liikehdintää asia kannattaa tarkistaa vastaanottokohtaisesti.
 


- Salibandyä Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa Tiimi10

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 89
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #27 : Kesäkuu 07, 2003, 13:29 »
Kiitti kaverit,

arvelinkin, että täältä  se lääkeapukin löytyy kuin apteekin hyllyltä ;)

Siis tavoitteena on mahduttaa käsimatkatavaralaukkuun 8kg salmiakkia ja 8 kg verenpainelääkkeitä. Se ei kai painakaan mitään - eikös ne niinku kumoa toisensa?

:XXXX

Naisen logiikalla Minttu

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #28 : Kesäkuu 09, 2003, 01:09 »
Minttu,

Jos meinaat todellakin tuoda mukanasi reseptilaakkeita pyyda laakariasi kirjoittamaan kirje mukaasi ENGLANNIKSI, jossa selviaa keta ja mita varten laakkeet on. Samassa kirjeessa on laakarin hyva mainita "sairauden" laatu ja mahdolliset hoito-ohjeet hatatilanteessa.  Aussi laakarit ja sairaalat on hyvia, mutta koskaan ei voi olla liikaa informaatiota jos kyse on omasta terveydesta.

Kuten Joukon laittamassa otteessakin mainitaan, etta laakkeet pitaisi olla kasimatkatavarassa ja jos teilla on valilasku jossain aasian maassa, niin siella vasta voi vaikeuksia tulla ilman laakarin lausuntoa.

Cheers
Jaaks
:XXXX

Poissa Illias

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 55
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #29 : Kesäkuu 12, 2003, 20:10 »
Tervehdys,

Halvat yhdensuuntaiset lennot:

Tähän kysymykseen voinkin nyt vastata itse, koska sain juuri selville ainakin minulle tähänastisten vertailujen perusteella halvimman lentoyhteyden(siis nimenomaan yhdensuuntaisen). Tänään tuli postissa hyväksytty viisumi aina vuoteen 2008...hienot fiilikset kertakaikkiaan. Matkajännitys senkuin kasvaa.

Joo eli näköjään, kun saa maahanmuuttohakemuksen läpi, niin IOM(international organisation for migration) tarjoaa alenetun lentolipun. Tämä koskee koko perhettä. Meidän tapauksessa näyttäisi tulevan helposti halvimmaksi ja mikä parasta lentoyhtiö on Quantas.

Tätäpä en tiennyt vastakuin nyt hakemukseni tultua hyväksytyksi. Aikaisemmin en ole missään nähnyt mainintaa moisesta tarjouksesta.

Tv,
illias


Poissa headwind

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 303
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #30 : Kesäkuu 13, 2003, 09:26 »
Ilias

Mulla sama tilanne eli pysyvä oleskelulupa nyt selvä, mutta ei mitään mainintaa mistään IOM:stä. Laitatko yhteystietoja IOM:ään ja ehkä kriteerejä millä sitä kautta saa halvemmat liput?

t: headwind
Riku Aho

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #31 : Kesäkuu 13, 2003, 09:29 »
Illias.

Onneksi olkoon !!!!!!!!!!!!!!!!  :D:D:D:D:D

En kuista lukeneeni aikaisempia juttujasi, saitko siirtolais sellaisen ????

Hyvä uutinen kuulla tuosta Halpalentojutusta.


Tervetuloa käymään

:XXXX:coolh:XXXX:coolh:XXXX:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Illias

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 55
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #32 : Kesäkuu 13, 2003, 18:17 »
Moro,

Unohtu mainita tuon halvan lennon yhteydessä, että lähtöpaikan suhteen ei ole juuri vaihtoehtoja, eli se on Frankfurt. Tosin sinnehän pääsee halvalla, Helsingistä helposti 200 eurolla, täältä pohjoisesta vähän enemmän. Tarkistin tänään hinnan Frankfurt-Adelaide ja se on 549 eur(puhun siis koko ajan yhdensuuntaisista ticketeistä) Headwind kyseli yhteystietoja, joten tässä tulee mfeilen@iom.int ja mkoehler@iom.int. Kriteereistä en osaa sanoa muutakuin, että siirtolaisuus on yks kriteeri.

Ja raivolle kiitoksia kutsusta, erittäin ystävällistä, toivottavasti sitä ehtii kiertämään maata jossain vaiheessa. Jokatapauksessa mukava pitää yhteyttä täällä palstalla siihen asti. Jos oikein käsitin noista mun papereista, niin voisin hakea kansalaisuutta kahden vuoden jälkeen...siisti homma, varsinkin nyt kun suomen kansalaisuus säilyy.

Innolla tässä odotellaan lähtöä. Jos joku joskus tarvitsee vinkkiä koiran viemiseksi ausseihin, niin kantsii kysyä multa...ei ole mikään helppo juttu, tosin en voi antaa takeita onnistumisesta koska en ole vielä koiraa lähettänyt. Olen tullut siihen tulokseen, että perhe, muuttotavarat konttiin, oma siirtolaisuus, kaikki lastenleikkiä verrattuna koiraan. Vaan kun en saanut vaimoa ylipuhutuksi, että ostetaan sitten ausseissa uus ja myydään hyvään kotiin tämä nykyinen sesse. Samalla rahalla ois saatu vaikka 5 koiraa....tosin pelottava ajatus sekin.

Tv,
illias

Poissa Illias

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 55
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #33 : Kesäkuu 13, 2003, 18:46 »
Headwind,

Semmonen pointti tuli vielä mieleen, että tuo IOM special offer koskee vain hyväksyttyjä siirtolaishakemuksia, jotka on jätetty Berliinin australian lähetystön kautta. Taisipa olla vielä niin, että hakemus pitää olla itse maksettu, eli jos firma maksoi niin....no todennäköisesti ne myös maksaa lennot.

Tv,
illias

Poissa Sheila

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 112
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #34 : Kesäkuu 14, 2003, 07:46 »
Illias,
Huikeasti onnea papereiden kanssa onnistumisesta!
Taidan olla kohta ainut joka kirjuuttelee sitten pohjolasta paikan päällä uu tissi! TAI VIIMEINEN JOKA ÄLYÄÄ TULLA KOTIINSA DOWN UNDER!
Have fun
Sheila
:XXXX:XXXX

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #35 : Kesäkuu 14, 2003, 08:10 »
Illias :)

vielä onnittelut sinulle, ja perheellesi & lupalle ;)

Voin nyt sitten virallisesti pyytää sinua antamaan apua meille täällä tunterissa  :coolh

Aina henkilö joka on käynyt just läpi anomuksen, voi auttaa paremmin kuin kymmenen asioista osittain tietoisia.

Tervetuloa joukkoon tummaan.


:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Illias

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 55
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #36 : Kesäkuu 14, 2003, 09:33 »
raivo,

Jep autan mielelläni. Mulla onkin aika hyvä referenssi, kun hakemuksen käsittely kesti tasan kaks päivää ja approved. Olin varautunut odottelemaan 12-14 viikkoa, kuten dokumenteissa peloteltiin. Aikamoinen yllätys, kun kaveri soitteli 2 päivän pääs tä, että pistähän passi postiin niin saadaan viisumiasiat kuntoon.

:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX siitä seuras vaikka olikin työpäivä.

Tv,
illias

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #37 : Kesäkuu 14, 2003, 09:57 »
Illias :)

Se on mennyt sitten nopeasti läpi, onkohan niillä joku kampanja meneillään ?? (halventamatta onnistumistasi millään tavalla) Tuntuu kummalliselta että niin äkkiä olisivat lyöneet leimaa paperiin, jos ei ole jotain muuta meneillään josta emme tiedä.
Koska se on yleensä vähintään 20vko ennenkuin alkaa kuuluun edes hiirenpierua kovempaa ääntä sieltäkäsin.

:D

Jokatapauksessa, onneksiolkoon ja äkkiä tänne perustamaan uutta urheilulajia uuden klubimme pravuurilajiksi seuraaviin kisoihin :XXXX:coolh:XXXX:coolh:XXXX:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Illias

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 55
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #38 : Kesäkuu 15, 2003, 17:41 »
raivo :XXXX

Edellinen vastaus katosi näköjään johonkin bittiviidakkoon, joten vastataan uudestaan.

Tuosta käsittelystä vielä, tosiaan ihme juttu kun se kaveri soitti hyväksyneensä mun hakemuksen jo ennen kuin lähetystöltä tuli virallinen ilmoitus postissa, että ovat vastaanottaneet mun hakemuksen. No parempi niin, onhan helpompi suunnitella aikataulua. Talvea olisi tarkoitus lähteä karkuun, toivottavasti jo elokuussa.

Mukava kuulla, että teillä on siellä myös pientä kisa meininkiä. Pidetäänkö mittelöt vuosittain ja onko pito paikka aina sama, vai vaihteleeko?

Siinä yhdessä kotimaisessa elokuvassahan se on semmoinen hyvä pisteytyssysteemi moukarinheittoon. Ensin heitetään ja sen jälkeen puhalletaan alkometriin, se antaa kertoimen ja alle yhden kertoimet hylätään. :XXXX:XXXX tuohan toimii hyvin kaikissa heittolajeissa.

Tv,
illias
Poissa Tribe

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 33
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #39 : Kesäkuu 16, 2003, 10:04 »
Onnea meiltäkin!
Samalla ilmoittaudun myös vapaaehtoiseksi auttaamaan apua tarvitsevia viisumiasioissa. Saimme juuri viime viikolla viimeisen passimme varustettuna Aussiviisumilla!! Jee!
Eli kolme lastani sai myöskin pika-ajassa Resident Visa´t (Child Migration) ja avovaimoni Provisional Resident Visa´n (Partner Migration).Tuo  Provisionalhan on kahden vuoden sisällä muuttuva Prmanentiksi, ellei vedä anomustaan ulos tai ryssi jotain kunnolla...
Taustana kerrottakoon yhden lapsistani olevan Australian kansalainen ja itselläni on Permanent Resident Visa.
Ei ole enää montaa yötä syyskuun 2. päivään, jolloin lentomme nousee kohti Bangkokia ja sieltä Down Under!
Sanottakoon, että nämä kelit Suomessa ei paljon haittaa vaikka onkin syvältä tällä hetkellä. Sairaan kylmä ja vettä tulee aika ajoin! Mutta Juhannushan on vasta vajaa viikon päässä, joten katotaan miten käy??

See ya!
Risto
Tribe