Kirjoittaja Aihe: Skilled Migration Visa  (Luettu 2447 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa odetteodile

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 10
Skilled Migration Visa
« : Heinäkuu 18, 2015, 08:23 »
Haluaisin vähän kysellä kokeneemmilta, onko meillä mieheni kanssa mahdollisuuksia elämään Australiassa. Tässä vähän faktaa:

- lähtöhetkellä 26- ja 27-vuotiaita
- naimisissa
- minä lastentarhanopettaja (early childhood teacher), bachelor, löytyy skilled occupation listilta
- mies tradenomi ja geologi, bachelor, löytyy skilled occupation listilta
- IELTS-kielitesti käymättä, mutta opiskelemme pääosin englanniksi, joten kovalla harjoittelulla saisimme varmasti vaadittavan tuloksen

Nyt sitten kysymyksiä:

- onko mahdollista saada osavaltion sponssia tai nimitystä ilman palkkatyökokemusta omalta alalta?
- onko skilled independet visaa mahdollista saada näillä lähtökohdilla kohtuullisessa ajassa (alle vuodessa)
- mistä näkee tarvitseeko australia työvoimaa näiltä aloilta ja mistä päin? Onko koko SOL:ssa mainitut alat haluttuja?

Tavoitteena olisi siis muuttaa pysyvästi ausseihin, mutta myös neljän vuoden viisumi olisi mahtava juttu. WH on poissuljettu, koska haluamme tehdä oman alamme töitä emmekä hedelmänpoimintaa tms. ja lisäksi mukana muuttaa koira, jota emme halua vuoden tai kahden takia lennättää noin pitkää matkaa.

Katsoin, että esimerkiksi Victorian osavaltio nimittää lastentarhanopettajia sekä geologeja, mutta tähän vaaditaan kahden vuoden palkkatyökokemus alalta. Kuitenkin oman alani taho, joka taitojen pätevyyttä todistaa (skill assessment), vaatii vain valvotusti suoritettuja harjoitteluita, joita opintojeni aikana on kertynyt runsaasti ja englanninkielisistä päiväkodeista.

Mutta kannattaako edes yrittää independet visaa, jos valtion ja työpaikkojen sponssaamat ja nimetyt visahakemukset menevät independenttien ohi?