Kirjoittaja Aihe: Luvattomasti maassa...?  (Luettu 4107 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Cessna

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 4
Luvattomasti maassa...?
« : Syyskuu 18, 2003, 19:03 »
Tervehdys!

Olempa tuota hakulaatikkoa nyt käyttänyt ahkerasti, toimiikin erinomaisesti, enkä ole löytänyt vastausta? liekkö sitten väärät hakusanat? mutta? Espanjalainen ystäväni (ex suomalainen) joka on ollut Australiassa nyt puolivuotta turistiviisumilla pyysi selvittämään seuraavanlaisen jutun. Tuon puolenvuoden aikana hän oli löytänyt työpaikan sieltä. Hän oli jättänyt tulevan työnantajan kanssa viisumihakemuksen työlupaa varten, turistiviisumin umpeuduttua. Työnantaja oli tiedustellut immistä viisumiin liittyvistä asioista ja kuinka kauan viisumin saanti kestää ja jne, vastaukseksi oli saanut, että alle neljänviikon tulis päätös koska kysessä on korkeastikoulutettu henkilö ja ko alan taitajista on maassa pula. Joten oli yllätys kun viisumi anomus oli tullut pumerangina takaisin, ettei voi myöntää, kun ei ole lupaa edes hakea minkäänlaista viisumia??? Eli turistiviisumissa oli ollut maininta ettei sen umpeuduttua ole mahdollista hakea minkäänlaista viisumia Yksi sana vain, muistaakseni ?substantive? (tai jotain sinne päin) oli tuossa kyseisessä turistivisassa jolle kukaan ei oikein löytänyt tarkoitusta? tarkoittaa ettei ole mahdollista? Paikallisetkaan eivät sitä osanneet oikein tulkita???
Immi oli ilmoittanut että olisi poistuttava maasta välittömästi!!! Mutta oli kyllä ilmoittanut myös et sen jälkeen voi laitella lippua ja lappua lisää niille uutta visaa varten.
Eli hän on ollut nyt parisenviikkoa luvattomasti maassa. Immi on myös pyytänyt käymään leimauttamassa passin??
Kysymys kuuluukin, että kuinka pian maasta on poistuttava, kun kuitenkin on viisumianomus sisällä ja mitä tuo leimauttaminen tarkoittaa, viekö ne suoraan lentokentälle? Pitääkö olla lentoliput tai rahat esittää immissä käydessä? Eli miten kiire on pois maasta ja miten vaikuttaa takaisintulemiseen ja mahdolliseen työlupaan? Eli jos jollakin olisi jotain pikaista tietoa suoralta kädeltä, on aika aikaa vievää puuhaa tuo hakeminen ja hakeminen?

:nuttu::eye::nuttu::eye::nuttu::eye::nuttu:

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2454
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Syyskuu 18, 2003, 22:24 »
Käsittääkseni lain sanelema käytäntö on, että turistiviisumilla maahan tullut ei voi Australiassa ollessaan hakea uutta toisen tyyppistä viisumia ammatista huolimatta. Maasta on siis poistuttava (ei välttämättä kotimaahan saakka) uuden tyyppistä viisumia hakiakseen. Jo on oleskelu venähtänyt päivänkin liian pitkäksi, se voi vaikuttaa negatiivisesti tuleviin kaiken tyyppisiin viisumihakemuksiin. Vuorenvarmaa tietoa asiasta saanet vain ottamalla yhteyttä Australian siirtolaisministeriöön.


Kommentoi
Jouni
Canberra

Poissa Jukka

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 141
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Syyskuu 19, 2003, 02:05 »
Cessna

Kuten Jouni jo kertoikin mistä saat tietoa, tuon vain esiin mun tilanteeni, olen ollut täällä runsaat 4 vuotta firman sponsoroimalla viisumilla (sub class 457) ja nyt mulle ollaan myöntämässä permanent resident viisumi (subclass 136, Skilled Independent). Se tarkoitaa sitä että viisumi pitää (must) hakea Australian ulkopuolelta, ei väliä mistä maasta. Mun tapauksessa se tapahtuu Suomesta ja lähden sinne ens viikolla.

Jukka

Poissa Heidi

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 435
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Syyskuu 19, 2003, 03:07 »
Mina hain ja sain permanent residence viisumin maassa turistiviisumilla ollessani, eika minun tarvinnut lahtea missaan vaiheessa sen takia maasta pois. Kyseessa oli spouse visa, eli kyseessa saattaa kenties olla eri kaytanto verrattuna esim. skilled visaan. Missaan vaiheessa entinen viisumini ei ollut umpeutunut ja itse asiassa varsinainen oleskelulupa ei astunut voimaan ennen kuin entinen viisumini umpeutui, eli uusi ei siis kumonnut vanhaa. :cool:

Poissa Cessna

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 4
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Syyskuu 19, 2003, 04:41 »
Siispä siirtolaisministeriöön... enpäs olis tuota itse keksinyt... Kiitos oikein kovasti!!! :god:

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #5 : Syyskuu 19, 2003, 05:09 »
Cessna:D

Loydat paljon tietoa myos Immigrationin web-sivuilta:
http://www.immi.gov.au/faq/general/general05.htm#would

Tassa muutamia otteita:

I would like to stay longer or live in Australia.
There are some options available to you if you want to stay longer or remain permanently, but you have to apply for a new visa.

For information on the various visa classes check the relevant titles shown on this site or visit a departmental office.

Remember, don't let your visa expire.

Make your inquiry and lodge your new visa application while your current visa is valid.

What happens if I don't observe a condition on my visa?
Failure to observe a visa condition can lead to cancellation of your visa. Without a visa you have no right to be in Australia.

You have to leave immediately and may be held in an immigration detention centre until your departure.

If you breach a visa work condition you may be fined up to $10,000.

My visa has expired. What's going to happen to me now?
At this point, the news for you is not good. Under the Migration Act 1958, if your visa expires while you are still in Australia you become an "unlawful non-citizen".

The Act requires that you must be detained immediately and removed from Australia as soon as practical.
Compliance staff locate people who overstay their visas and become "unlawful non-citizens" and ensure that they depart Australia, if there is no legal reason for them to remain.

If you made an oversight, as soon as you become aware that you are an "unlawful non-citizen" you should make immediate arrangements to depart and contact the Compliance Section of the regional office closest to your location with evidence of your departure booking.
Depending on your circumstance, a departmental officer may decide to grant you a bridging visa, rather than detain you.

The bridging visa will give you lawful status for a short time and the opportunity to organise your personal affairs before departing or to lodge an application for a new visa, if you are eligible for one.
What happens if I stay on as an unlawful non-citizen?
You have made the wrong decision.
Your problem is not going to go away. Sooner or later you will be caught.

Under the law, when you are caught you will be detained and removed.

That means that you can be held in an Immigration detention centre until the day of your removal.

Your departure will take place under immigration supervision.
If you approach the department voluntarily to discuss your circumstances you could be granted a bridging visa, but your chances of being granted a bridging visa are much less favourable if you are located by a compliance officer.
As an unlawful non-citizen you are not entitled to Medicare, social security, education and most other services available to lawful residents.

You also have no right to employment.
What are the consequences of being an unlawful non-citizen?
When you chose to remain unlawfully in Australia you made a conscious decision to commit an offence against the Australian Migration Act.
If you have overstayed your visa by more than 28 days you are subject to an 'exclusion period'.

That means that you will not be permitted to come back to Australia for a period of up to three years.
If you are detained and removed at government expense you will be charged these costs.

If you have valuables and assets in Australia these can be confiscated to recover the amount spent for your detention and removal.

If you are unable to repay these costs before your removal, the department will keep a record of your debt and, if in future, even in 10 or 20 years time, you will not be allowed to travel to Australia unless your repay the outstanding debt.
If you are an unlawful non-citizen, it is in your best interest to contact the Compliance Section in a regional office to discuss your personal circumstances.

Last update: 30 June 2003 at 16:41 AEST

[Edited on 18/9/03 by Jaaks]