Kirjoittaja Aihe: Yli 30-v perhe matkaan puoleksi vuodeksi  (Luettu 4247 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Jaz_78

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 3
Yli 30-v perhe matkaan puoleksi vuodeksi
« : Syyskuu 29, 2012, 13:05 »
Tervehdys. Perheemme on lähdössä Australiaan useammaksi kuukaudeksi (n. 6-7kk) aika tarkalleen vuoden päästä. Millaisia vaihtoehtoja on viisumin suhteen, kun working holiday viisumi ei tule enää kysymykseen iän puolesta ja tuon pidemmästä ajasta ei tosiaan ole kyse? Suurella todennäköisyydellä etsin ja saan kuitenkin pätkätöitä urheilun parista ja tuo olisi osaksi tavoitteenakin reissulle eli 100% lomasta ei ole kyse. Lisäksi haluja olisi laittaa 9-v poikamme paikalliseen kouluun. Tuota selvittelemme enemmän sitten, kun asuinpaikka varmistuu noiden työkontaktien myötä. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että mitään varmaa työpaikkaa ei ole tiedossa.

Onko millään noista skilled viisumeilla "käyttöä" meidän tapauksessa? Olemme melko hyvin Suomessa koulutettu pariskunta joten pisteet noissa ilmeisesti nousisi melko korkealle. Vai onko paras vaihtoehto hakea holiday viisumi vuodeksi ja paikan päällä etsiä mahdollinen "työsponsori" noihin urheiluhommiin?

Poissa Jouko

 • Ylläpitäjä
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1455
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
Vs: Yli 30-v perhe matkaan puoleksi vuodeksi
« Vastaus #1 : Syyskuu 29, 2012, 22:17 »
Hyvä aloitus pointti vois olla toi "Skill Select" http://www.immi.gov.au/skills/skillselect/ sivut immin portallilla ja siinä ehkä toi Skilled Independent (subclass 189) visa kohta ja siitä jatkaa siitä SOL listaan (Skilled Occupation List) http://www.immi.gov.au/skilled/_pdf/sol-schedule1.pdf  katsomaan onko ammatti "haluttujen ammattien" listalla. Hakuhomma ei sinänsä ole niin hirvee kun sen jakaa osiin.

Sponssori visassakin  pitänee ammatti löytyä "Consolidated Sponsored Occupations Listalta" eli en näin äkkiä osaa sanoa onko se helpompi tulla paikanpäälle etsimään sponssoria vai laittaa hakemus sisään suomesta käsin skilled worker, ehkä hakemusksen suomesta käsin laittamisella voisi saada jonkinlaisen tuloksen pienemällä vaivalla ja rahalla.

Pähkäilee
Jouko


- Salibandyä Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa heltomel

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 15
Vs: Yli 30-v perhe matkaan puoleksi vuodeksi
« Vastaus #2 : Syyskuu 30, 2012, 08:40 »
Tuossa hankkeessa on ainakin kaksi seikkaa, jotka tekee siitä kohtuulisen haastavan:
- lyhytaikainen työskentely: kuinka vakuutat työnantajan siitä, että juuri sinut kannatta Pohjolasta asti muutaman kuukauden pestiin palkata? Tämän hetken tuntuma "markkinamomenttumista" on sellainen, että lyhytkaikaisten työsuhteiden saaminen on hankaloitunut isoimmissa kaupungeissa. Tällaista olen kuullut WH-ihmisiltä. Oman lukunsa on tietysti mm. terveydenhoitoala, joka tuntuu imevän työvoimaa hyvin edelleen.
- urheiluala: ei taida urheiluan ammatteja, mitä se tarkallaan tarkoittaakaan, olla SOL listalla. Näin ollen Skilled viisumin saaminen ei onnistu.

Valitettavasti Australiassa ei ole EU-kansalaisille tuttua työvoiman ja pääomien vapaata liikkuvuutta, joka tarkoittaa käytännössä lähes mahdotonta laillista työskentelyä täällä ellei ole alle kolmekymppinen tai omaa sellaista ammattia, josta on pula markkinoilla. Turistina maahan on toki tervetullut tukemaan Australian kansantaloutta, mutta kaikki työnteko ja edes työnhaku on viranomaisten kannalta peruste viisumin peruutuksella ja jopa 3 vuoden maahantulokiellolle.

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Vs: Yli 30-v perhe matkaan puoleksi vuodeksi
« Vastaus #3 : Syyskuu 30, 2012, 10:41 »
Mitä pistetestiin tulee, niin välttämättä korkea koulutus ei takaa maahan pääsyä. Esim. autonkorjaajan ammatti on listalla mutta monet maisterin tutkintoa vaativat ammatit eivät ole. Oletan kuitenkin että saatte tarvittavat pisteet kasaan. Niinpä minulla olisi tällainen ehdotus teille: Miten olisi, jos laittaisitte pikaisesti viisumiprosessin aluille, ja sitten tulisitte tänne vuoden päästä turistina, koska viisumiasioita tuskin ehditte saada kuntoon vuodessa (ellette sitten ole lääkäreitä tai sairaanhoitajia).

Samalla odottelisitte täällä, että viisumipäätös tulee, ja kun se on tuloillaan käväisisitte vaikka Uudessa Seelannissa hakemassa sen. Loppuajan reissusta voisitte tehdä töitä täällä. Palaisitte Suomeen järjestelemään asioita muuttoa varten, ja ennenkuin viisumi menee umpeen viiden vuoden kuluessa muuttaisitte joko pysyvästi tai tekisitte uuden vähän enemmän työpainoitteisen reissun Australiaan vähän myöhemmin. Jos teillä on pysyvä viisumi, niin lapsen paikalliseen kouluun laittaminen onnistuu huomattavasti helpommin ja halvemmalla.

Tuon viisumiasian kanssa kannattaa pitää kiirettä, sillä vuosi ei ole kauhean pitkä aika viisumibyrokratiassa.

Poissa Jaz_78

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 3
Vs: Yli 30-v perhe matkaan puoleksi vuodeksi
« Vastaus #4 : Syyskuu 30, 2012, 21:05 »
Tuo skilled viisumi taitaa tosiaan olla hankala, kun se on tarkoitettu enemmän pysyvää muuttoa varten eikä "kevyempiä" versioita ole tarjolla ilman varmaa työpaikkaa. Toinen asia on tuo viisumin hinta, koska jos teen valmentajan palkkatöitä esim. 10 tuntia/viikko, niin tuona 6-7 kk aikana en taida keretä tienata kunnolla edes skilled viisumin hintaa :) vaihtoehtona lienee enää tyytyä pelkkään palkattomaan lomaan tai sitten löytää urheiluseura joka pystyy kustantamaan työnantajan sponsoroiman viisumin?

Poissa heltomel

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 15
Vs: Yli 30-v perhe matkaan puoleksi vuodeksi
« Vastaus #5 : Lokakuu 01, 2012, 00:45 »
Olin väärässä urheilualan ammatteissa SOL-listalla - niitä näyttäisi olevan siellä vaikka kuinka monta, kunhan vaan jaksaa selata riittävän pitkälle :)

Näin ollen yksi vaihtoehto voisi olla Temporary Business (Long Stay) - Standard Business Sponsorship (Subclass 457) viisumi, jolla saa olla maassa ja tehdä töitä 4 vuoden ajan. Viisumi ei maksa paljoa ja hakuprosessi on kevyt ja nopea.

Ootko muuten huomannut Immin sivuilta "Specialist Entry" kategorian ja Sport Visa (Subclass 421) viisumin siellä (http://www.immi.gov.au/skilled/specialist-entry/421/)? Tutustupa siihen ja selvitä vastaisiko se teidän tarpeita.

Poissa Jaz_78

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 3
Vs: Yli 30-v perhe matkaan puoleksi vuodeksi
« Vastaus #6 : Lokakuu 01, 2012, 05:17 »
En ollut huomannut tuota sport viisumia joka näyttää koskevan valmennustakin, vaikka noita erikoisviisumeita tuli selattuakin jossain välissä... Vaikuttaa lupaavalta!

Poissa fatamorgana

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 136
Vs: Yli 30-v perhe matkaan puoleksi vuodeksi
« Vastaus #7 : Lokakuu 03, 2012, 11:32 »
Kommenttina tuohon 457-viisumiin, että hakuprosessi tosiaan on kevyt ja nopea, mutta sponssaushaluisen työnantajan löytäminen sen sijaan voi olla kiven takana. Iso osa työpaikoista kääntää selän saman tien hakijalle, kun työnhakija inahtaa, että pitäis se viisumi muuten saada ensin... se on kuitenkin työnantajalle aikamoinen paperityöpaukku eivätkä kaikki halua lähteä siihen. Jos sponssaushaluisen työnantajan sen sijaan löytää (ja joka on Immin puolesta hyväksytty sponsoriksi & ei ole vielä ylittänyt sponssauskiintiöitään, kuten joillekin isoille firmoille käy), 457 on oikein kannatettava viisumi väliaikaiseen oleiluun.