Kirjoittaja Aihe: Auton myyminen Northern Territoryssa  (Luettu 5159 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Anzku84

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 7
Auton myyminen Northern Territoryssa
« : Kesäkuu 17, 2011, 11:09 »
Yritimme etsiä olisiko joku kirjoittanut aiheesta, mutta ei löytynyt...

Matkamme on tulossa Australiassa päätökseen ja nyt olisi aika myydä rakas automme. Automme on rekisteröity Queenslandin osavaltioon ja olemme tällä hetkellä ystävien luona Darwinissa. Päätimme, että myymme auton täällä Northern Territoryssa.

Luimme ja etsimme kummankin osavaltion sivuilta rekisteröinnin siirroista jne ja soitimme Queenslandiin..antavat puhelimessa erilaisia ohjeita kuin nettisivuilla
?

Emme halua enää laittaa ylimääräistä rahaa autoon ja emme haluaisi siirtää autoa Northern Territoryn rekisteriin. Kysymys kuuluukin miten voisimme myydä auton täällä Queenslandin kilvillä siirtämättä sitä Northern Territoryn rekisteriin? Monet backpackerit myyvät auton tekemättä omistajuuden siirtoa, mutta me emme halua ottaa riskiä sen suhteen...

Kiitokset jo etukäteen, jos jollain on kokemuksia tai viisaita ajatuksia :-)

Poissa ode87

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 23
Vs: Auton myyminen Northern Territoryssa
« Vastaus #1 : Kesäkuu 17, 2011, 12:29 »
Myimme vuosi sitten ystäväni kanssa automme Darwinissa Victorian kilvillä. Saimme auton myydyksi kolmessa päivässä hyvän informaation ansiosta. Kannattaa pistää ilmoituksia hostellejen ilmoitustauluille, backpackermatkatoimistoihin, Gumtree.com.au ja Globalgossip verkkosivuille jne. Kun olimme myyneet auton, soitimme Victorian autoliittoon ja sanoimme ettemme omista enää autoa. He sitten ottivat auton pois nimistäni. Mikäli myy auton toisessa osavaltiossa, niin ostajalla on 2 viikkoa aikaa ajaa auton rekisterikilpiosavaltioon ja rekisteröidä auto. Yksi vaihtoehto on, että siirrätte autonne WA kilpeihin. Pitäisi onnistua netin kautta ja olla todella edullista.

Poissa Hoyryjyra

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 73
Vs: Auton myyminen Northern Territoryssa
« Vastaus #2 : Kesäkuu 17, 2011, 14:09 »
Auto pitää olla yli vuoden omissa nimissä että voi ilman "katsastusta" siirtää WAn kilpiin. Ei ne kovin tarkkoja ole mut miulle se lysti maksoi yli 800$ pienen kiireen takia.

Poissa Anzku84

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 7
Vs: Auton myyminen Northern Territoryssa
« Vastaus #3 : Kesäkuu 18, 2011, 00:48 »
Kiitos teille ihanille neuvoista :-)

Ollaan viela epavarmoja... Haluttaisiin viela tarkentaa, etta minkalaiset "paperit" teitte autosta kun myitte sen Victorian kilvilla?

Queenslandin puhelinpalvelussa neuvottiin etta jos auton myy jossain muussa osavaltiossa pitaa se ensin ottaa pois rekisterista. Nettisivut kuitenkin neuvovat tuon 14 paivan ohjeen. Ja etta pitaa olla Safety/Roadworthy Certificate tehtyna.... ja sen pystyy tekemaan vain Queenslandissa??

Kiitos taasen!

Poissa Hoyryjyra

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 73
Vs: Auton myyminen Northern Territoryssa
« Vastaus #4 : Kesäkuu 18, 2011, 01:17 »
Laki taitaa sanoa että pitäis olla se queenslandin roadworthy kun myyt tai sit myyt ilman kilpiä. Mut backerit tekee vaikka mitä kauppoja välittämättä pahemmin säännöistä. Ostin ekan autoni ja sil oli ollu 3 backeriomistajaa ennen minua ja kukaan ei ollut viitsinyt pistää omiin nimiin... Montakohan sakkoa australialaisen omistajan nimissä oli kun lopulta vein sen romuttamolle. Onnea jos löytäisit jonkun ostajan joka on ajamassa queenslandiin :)

Poissa Anzku84

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 7
Vs: Auton myyminen Northern Territoryssa
« Vastaus #5 : Kesäkuu 18, 2011, 08:02 »
Käytiin tänään Northern Territoryn Transport Group officessa ja sanoivat siellä, että riittää kun täyttää NT:n Transfer Registeration paperin ja liittää siihen jonkinlaisen sopimuspaperin omistajan vaihdosta mukaan. Uuden omistajan täytyy sitten käyttää auto NT:n Roadworthy (tai vastaavassa) tarkastuksessa jne kun tekee rekisteröinnin siirtoa...Tämä siis jos uusi omistaja haluaa rekisteröidä auton NT:hen.

Tietääkö joku voiko tuon Roadworthyn tehdä täällä Darwinissa vaikka auto onkin Queenslandin kilvissä?
Uhka sakko näyttäisi olevan $500, jos jättää Roadworthyn tekemättä...ei millään viitsisi ottaa riskiä, että sakot odottaa kentällä, kun ollaan palaamassa Suomeen...
Vaikka ei ollakkaan kuultu, että kukaan niitä olisi tähän mennessä saanut koskaan.

Luultavasti teemme samoin kuin sinä, joka myit auton Victorian kilvissä täällä..olisi tällä hetkellä ainakin lompakolle paras ratkaisu :-)

Poissa ode87

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 23
Vs: Auton myyminen Northern Territoryssa
« Vastaus #6 : Kesäkuu 18, 2011, 17:37 »
Ollaan viela epavarmoja... Haluttaisiin viela tarkentaa, etta minkalaiset "paperit" teitte autosta kun myitte sen Victorian kilvilla?

Teimme Word ohjelmalla auton omistajan vaihtopaperit, jossa luki näin:

"Minä (nimi, syntymäpäivä ja kotimaa) myyn tämän auton (auton merkki ja rekisterinumero) (auton uusi omistaja, yhteytiedot, passinnumero, kopio passista, syntymäpäivä ja kotimaa) päivämäärä, jolloin auto myytiin , myyjän ja ostajan allekirjoitukset sekä todistajien allekirjoitukset.

Ostimme auton 2400 AUD ja myimme 3200 AUD. Ajoimme kaksi kuukautta toisen nimissä ja tuli vähän sakkoja hankittua. Vähän kuumotti lentokentällä, että perivät sakkoja lentokentällä vaan ei mitään ongelmia.

Muistakaa heti soittaa QLD autoliittoon kun ootte myynneet auton ja ottaa sen pois omista nimistä!

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2453
Vs: Auton myyminen Northern Territoryssa
« Vastaus #7 : Kesäkuu 19, 2011, 08:10 »
En tiedä, miten on muissa osavaltioissa, mutta ainakin ACT:ssä ja NSW:ssä rekisteröintitarran mukana tulevan paperin takana on "luovutuskaavake", josta ilmenee kyseisen osavaltion vaatimat tiedot.

Paperit on tiestysti hukassa!?


Arvelee
Jouni
Canberra

Poissa Anzku84

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 7
Vs: Auton myyminen Northern Territoryssa
« Vastaus #8 : Kesäkuu 19, 2011, 14:31 »
Paperit ei ole onneksi hukassa. Meille tuli uuden rekisteröinti tarran mukana postissa yksi paperi, jonka takana kerrotaan tuo sama ohje että 14 päivän sisällä tulee siirtää auto uuden omistajan nimiin. Ja jos aikoo myydä auton rekisteröimättömänä on kilvet poistettava ja ilmoitettava ennen myyntiä että rekisteröinti on lopetettava.

Mutta esim Safety Certificatesta ei puhuta mitään vaan viitataan lisätietoihin netissä. Mitään luovutuspaperia ei tullut tarran mukana.

Vaikka tuon lain vaatiman katsastuksen täällä haluaisimme tehdä niin käsityksemme mukaan emme pysty katsastamaan autoa NT:ssä. Mikä tuntuu todella oudolle...

Tuntuu että tässä systeemissä olisi "porsaanreikä"..jos kerran auton nähtävästi voi myydä ilman katsastusta, ja vain myynnin jälkeen ilmoittaa rekisteröityyn osavaltioon että auto ei ole enää omissa nimissä?