Kirjoittaja Aihe: Lähetykset ilman tullilomaketta?  (Luettu 3202 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

annie86

  • Vieras
Lähetykset ilman tullilomaketta?
« : Elokuu 05, 2010, 14:06 »

Lähetin eilen Australiaan kirjeen mukana pienen suklaalevyn, mutta ohuen paketin päälle ei tullut laitetuksi tullilomaketta - kun eivät postissa sellaisesta mitään puhuneet enkä ollut hölmöyksissäni ottanut asiasta selvää etukäteen.

Pääseeköhän pieni pakettini perille asti vai jääkö matkalle? Rahallista arvoahan sillä ei juurikaan ole, mutta tunnearvoa sitäkin enemmän. Toivottavasti palauttaisivat sen sitten ainakin Suomeen, niin voisin laittaa kirjeen uudestaan menemään...

Poissa Haagalainen

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 384
Vs: Lähetykset ilman tullilomaketta?
« Vastaus #1 : Elokuu 06, 2010, 08:47 »

Jos lähetät alle 3 cm paksuisen kirjeen EU'n ulkopuolelle, ei postissa välttämättä pyydetä siihen CN22 kuponkia, koska pelkästään asiakirjoja sisätäviin kirjeisiin ei tuohon 3 cm paksuusrajaan asti kuponkia Itellan mukaan tarvita.
Paksuudesta riippumatta CN22 kuponki pitää olla, jos kirje sisältää tavaraa, jonka arvo saa kuitenkin olla enintään € 300. Yli € 300 on muita kuponkeja.
Lopputulos? Kirje menee perille, mutta australialainen tullimies syö suklaan 8) jota ei virallisesti ollut olemassakaan. Itellan mukaan Australiassa läpivalaistaan kaikki ulkomailta saapuvat kirjeetkin, joten ilmeisesti suklaalevy tinapapereineen paljastuu.
Tai vielä todennäköisemmin, kirje kaikkine sisältöineen menee perille, mutta Australian tulli avaa sen ja tarkistaa sisällön.
Virallinen ohje joissakin maissa on, että lähetykset joissa on tavaraa, mutta ei CN22, palautetaan lähettäjälle. Tapahtuu käytännössä harvemmin.

Sitten kun Australiassa on kesä, ei kirjeeseen ehkä ole järkevää laittaakaan suklaata. Kirje voi jakeluketjussa joutua olemaan hyvinkin kuumassa jonkun aikaa, jolloin...