Kirjoittaja Aihe: muutama pikku probleema!  (Luettu 5860 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Hurrikaani-89

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 15
muutama pikku probleema!
« : Kesäkuu 27, 2010, 10:20 »
Eli muutamia "kiperiä" kysymyksiä:

1.) Saako Suomesta tuoda tullessaan Australiaan ruokaa? Intti ajoilta on jäänyt kaappeihin lojumaan ihan kiitettävän monta kuivamuonapussia, ja nyt olisi hyvä hetki päästä niistä eroon ottamalla ne mukaan reissun päälle. Entä miten on laita ihan normaaleiden matkaeväiden kanssa jotka ovat lentokoneessa mukaa?

2.) Hankin Twinrix-rokotteen A- ja B-hepatiittia vastaan. Rokote on kolme osainen: ensimmäisestä pistosta seuraava otetaan 3kk:n päästä ja viimeinen 6kk:n päästä. Olen kuitenkin aikeissa matkustaa Australiaan ennen viimeistä pistosta, joten joudun mitä ilmeisimmin ottamaan sen mukaan lähtiessäni ja piikittämään sen vasta perillä. Miten rokotteen kikkaileminen perille Astraliaan käytännössä sujuu (muilla vastaavia kokemuksia esim. muiden reseptilääkkeiden osalta)? Rokote pitäisi vielä säilyttää koko ajan jääkaappi-lämpötiloissa.
    Kysyin apteekkarilta, että olisiko suomalaisella reseptillä mahdollisuutta saada kolmatta Twinrix-rokotetta vasta perillä Ausseissa. Hän kuitenkin totesi, että suomalaiset reseptit ovat kelvollisia vain Pohjoismaissa. Twinrixiä kuitenkin on myös Australian apteekeissa tarjolla, joten onko matkailijalla millaisia mahdollisuuksia saada viimeistä rokotetta vasta periltä paikallisen lääkärin reseptillä?

3.) Viimeisenä kyselisin vinkkejä (lähinnä muilta WH:laisilta) mukaan otettavien matkatavaroiden suhteen. Seuraavien vehkeiden mukaan ottamisen kanssa olen hieman epävarma, ovatko ne turhia vai ei: uribag (virtsapullo, tilanteisiin jossa ei ole mahdollista asioida wc:ssä), hyttysverkkoa tai -hattu, makuupussi (painaa ja vie tilaa, [onko hostelleja joissa on pelkkä patja-varustus?]), lavuaarin tulppa & pesupulveria (millaiset vaatteiden pesumahdollisuudet hostelleissa yleensä ovat?).

Kiitos kaikille vastauksista ja hyvää juhannusta!! :)
"slow is smooth and smooth is fast"

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: muutama pikku probleema!
« Vastaus #1 : Kesäkuu 27, 2010, 11:35 »
Ensimmäiseen kohtaan löytyy vastaukset täältä http://www.daff.gov.au/aqis/import

Mikäli tuot etkä ole varma niin muista ilmoittaa maahantulokortissa jos sinulla on ruokaaineita mukana, ne kertoo sitten kentällä saatko pitää ne vai meneekö tuhottavaksi. Merkkaamatta jättäminen tietää yleensä sakkoa ja maksu tapahtuu heti. Eikä kannata kikkailla mitenkään ne löytyvät aivan varmasti.

Poissa Hurrikaani-89

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 15
Vs: muutama pikku probleema!
« Vastaus #2 : Kesäkuu 28, 2010, 08:21 »
Yep, kiitos! Sivuilta löytyi hyvin apua. Löysin Wikitravellista vielä tekstin, joka kertoo saman asian vielä yksiselitteisemmin:

"Australia has strict quarantine requirements regarding importing animal and vegetable derived products (any food, wooden products, seeds, etc). You must declare all such material, and all baggage is scanned and examined by dogs prior to entry.

Most manufactured, packaged food (chocolates, cookies, etc) is usually found to be acceptable, and will be returned to you. With items found to be a risk, you will be given the options available to you to have the goods processed, removed from Australia at your own expense, or destroyed.

Even permitted food items must be declared to customs and inspected before they are allowed into the country. There is no penalty provided goods are declared properly. There is no delay associated with declaring items. Everyone goes through the same queue and scanning processes. If in any doubt, just declare it, and you will have no problems."
"slow is smooth and smooth is fast"

Poissa josmiina

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 4
Vs: muutama pikku probleema!
« Vastaus #3 : Kesäkuu 28, 2010, 09:48 »

1.) Jättäisin suna kaikki ruoka-aineet Suomeen ettei tuu maahantulos ongelmia, ruokaa saa täältäkin.

2.) Hommaa Ausseihin saapuessasi Medicare-kortti, saat sillä kaikki lääkärikulut ilmaiseksi.


3.) Noista tavaroista ottaisin ainoastaan makuupussin mukaan, koska hostelleissa ei saa aina peittoa, lakanat kylläkin ja tyynyn.
 Uribag on turha, nimittäin täälä on vessoja ihan joka paikas. Hyttysverkon ja hatun saat täältä jostain halpakaupasta muutamalla dollarilla. Lavuaarin tulppaakaan ei tarvi, sellanen kyllä luulis löytyvän. Ja joka paikas on pesukoneita mitkä maksaa n.3 dollaria ja joissakin hostelleis pesukoneet on ilmasia.

Mitä mun mielestä kannattaa ottaa mukaan:
- vaatteita, ja jos meinaat ostaa lisää jotain niin täälä ne on halvempia ja hienompia
-miniläppäri, aivan huippu kätevä, ilman sitä on aika vaikee saada töitä.. ja hostellit kätevä varata..Mäkkärissä pääsee ilmaiseksi nettiin ja niitä on joka paikas ja hostelleissakin on yleensä netti
-se makuupussi
-hyvä australia opaskirja
-hyvä cv englanniksi ja monta kpl, ja kannattaa ottaa kopiot ajokortista ja passista, viisumista
-lääkkeet täälä on edullisempia,ne kannattaa ostaa täältä jos jotain tarvii
-hyvät kävelykengät

Siinä jotain, mutta saat ostettua täältä ihan kaiken mitä tarvit ja monesti jopa halvemmalla.
Itelläki oli kauhee kriisi, mitä ottaa mukaan, aiva niinku täältä ei niitä sais :D

Welcome to Australia!! Paras paikka ikinä :)

Poissa lissu

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 75
Vs: muutama pikku probleema!
« Vastaus #4 : Kesäkuu 28, 2010, 10:03 »
Ota mukaan purkinavaaja :) täällä ne ei tajua yksinkertaisuuden päälle niissä asioissa vaan haluavat avata purkit mitä ihmeellisimmillä vempeleillä. Pikku taskulamppu, hostelleissa jos asut dormissa niin sillä näkee pimeellä eteensä ettei tartte koko huonetta herättää laittamalla valot päälle. Pikkunen lukko jotta saat dormeissa kaapin lukittua...hmmm...juustohöylä. Täältä semmosen saa ikeasta mutta ei oo fiskarssii voittanutta. Ei täällä tajuta niittenkään päälle vaan juustot leikataan veittellä :)

Poissa Boomerang

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 38
Vs: muutama pikku probleema!
« Vastaus #5 : Kesäkuu 28, 2010, 11:14 »
Vinkkinä - kaikki mahdolliset asiakirjat passit, cv:t, todistukset yms. tärkeät paperit skannerin kautta ja tallennus omaan sähköpostiin.

Olen muutaman kerran pelastanut oman nahkani kun on löytynyt emailista kaikki tarvittaessa.

Muuten matkalle mukaan reipasta ja rohkeaa mieltä!  :peukkuy

Poissa pienetpojat

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 36
Vs: muutama pikku probleema!
« Vastaus #6 : Kesäkuu 29, 2010, 01:17 »
ei missään nimessä saa lääkärinpalveluja ilmaiseksi, vaikka medicare kortti olisikin. Täysin lääkärin määriteltävissä, jos laskuttavat eli "bulk bill" mutta usein sä maksat koko summan ja sit haet medicarelta osan takaisin. Ja ymmärtääkseni suomella ja ausseilla on sopimus, saat korvauksen takaisin ilmankin korttia, mutta siis vain päivystysluonteisista käynneistä.

Poissa Hurrikaani-89

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 15
Vs: muutama pikku probleema!
« Vastaus #7 : Heinäkuu 16, 2010, 15:20 »
Ookeit, kiitos kaikille vinkeistä! Esim. miniläppäriä en ois heti osannu kuvitella tarpeelliseks matkatavaraks, mutta pitänee tuo nyt ottaa :D

Medicaresta vielä: onko ko. kortti siis ollenkaan tarpeellinen, kun Suomella ja Ausseilla on tuo jonkin näköinen terveydenhuolto sopimus? Jos on, niin mistä tuo kortti hankitaan ja paljon se suurinpiirtein maksaa? Entä onko tuo maiden välinen terveydenhuolto sopimus / Medicarekortti vaikuttanut jotenkin matkavakuutuksiin, joita olette ottaneet? Kävin tänään Pohjolassa kyselemässä omista vakuutusasioista ja tuo perusvakuutus, joka minulla nyt on, kattaa 3kk:n pituisilla matkoilla aika hyvin kaikki tapaturmista ja sairauksista aiheutuvat kulut. Tällaiselle pidemmälle backpacker-reissulle tarvitsisi ottaa sitten extramatkavakuutusta, joka taas maksaisi mansikoita. Sairauksien ja tapaturmien puolesta nuo lisäkuukaudet voi varmaan jättää ottamatta, jos tuo Suomi-Australia sopimus on tarpeeksi pätevä?

Sitten vielä yks uudempi kyssäri: Olin varailemassa Sydneyn keskustasta hostellia kolmeks yöks e-mailin kautta. Vastauksena tuli, että onnistuu mutta: "If you want to make a booking with us please email me back your credit card details- card number, expiry and last 3 numbers on the back and I will make a reservation for you." ...Terveellä maalaisjärjellä ajateltuna en heti lähtisi laittamaan Electron-korttini tietoja sähköpostilla vieraalle osapuolelle toiselle puolen palloa, mutta onko tämä yleinen käytäntö ausseissa hostelleja varatessa??
"slow is smooth and smooth is fast"

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: muutama pikku probleema!
« Vastaus #8 : Heinäkuu 16, 2010, 20:11 »
No majapaikat haluaa aina kortin tiedot, mutta älä nyt missään tapauksessa niitä maililla lähetä vaan soita esim ja anna tiedot puhelimessa tai onko heillä nettisivu jonka kautta asiat voi hoitaa turvallisesti. Myös faksi toimii ja on parempi kun email.

Poissa R1ksu

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 8
Vs: muutama pikku probleema!
« Vastaus #9 : Heinäkuu 17, 2010, 06:54 »
Kuinka "elintärkeä" teidän mielestä on tuo miniläppäri ? Itselläni sellaista ei ole ja nyt aloin miettimään että pitäiskö semmonen hankkia ..
(eihän ne vissiin ihan kauheesti taida maksaakaan mutta jonkin verran kuitenkin :I)

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: muutama pikku probleema!
« Vastaus #10 : Heinäkuu 17, 2010, 08:00 »
No sehän on ihan itsestä kiinni, itse kun reissasin ekaa kertaa täällä niin ei ollu edes kännyköitä ja hyvin sujui.

Poissa Hurrikaani-89

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 15
Vs: muutama pikku probleema!
« Vastaus #11 : Heinäkuu 17, 2010, 12:03 »
Kiitos mh! Miniläppärin tarpeellisuudesta: tietokoneiden ja kännyköiden leviämisen myötä tietenkin varmaan myös työnantajat on siirtäny ne työpaikkailmotukset liikkeiden lasi-ikkunoista siihen sähköiseen muotoon. Vois ainakin kuvitella, että tietokoneenkäyttäjänä saa pienen etulyöntiaseman työnhaussa. Puhumattakaan siitä, että omalla koneella yhteydenpito Suomeen sujuu helpommin ja halvemmin kun muilla vehkeillä. Tietenkin miinuksena taas sitten se, että arvokas peli voi lähteä pitkäkyntisten mukaan aika helposti.
"slow is smooth and smooth is fast"

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: muutama pikku probleema!
« Vastaus #12 : Heinäkuu 17, 2010, 12:31 »
No nettikahviloita ja kirjastoja löytyy missä voit katsella niitä työpaikkoja. Brisbanessa keskustan kirjaston netti on vain kaupungissa pysyvästi asuville mutta laidemmalla ne on vapaita kaikille, tosin joutuu usein jonottamaan. Työnvälitystoimistoissa voi myös käydä katselemassa sekä ainakin Brisbanessa keskiviikon ja lauantain sanomalehdessä työpaikkoja runsaasti. Hostelleissa asuessa on aina vaara että kone lähtee jonkun muun matkaan ellei ole kunnollisia lukollisia säilytystiloja, Suomesta kannattaa ehkä ottaa joku pienehkö Abloyn riippulukko, kuulemani mukaan noissa säilytyslokeroissa tarvitaan ainakin jossain omaa riippulukkoa.