Kirjoittaja Aihe: Brisbane kaupunkina elää ja ihmetellä  (Luettu 5343 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa olenanna

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 19
Brisbane kaupunkina elää ja ihmetellä
« : Toukokuu 05, 2010, 11:48 »
Vapise, Brisbane! Täältä tullaan elokuu-marraskuu 2010!  :D

Olisi kiva kuulla siellä asuvien/asuneiden kokemusta paikasta yleisesti,
millainen julkinen liikenne keskustassa, kännykkä prepaid liittymä/internet, missä asuu (oma, vuokra)
, millainen kaupunki asua ja ennenkaikkea mikä on opiskelijalle viihtysä, turvallinen alue asua?
Olen yrittänyt katsoa muualta netistä mutta onneksi löysin tämän foorumin.
Selailin aikaisempia keskusteluja mutta en osannut tiivistää itselleni paketiksi joten olisi mukavaa jos jotain tahtia ihmiset jaksaisi tänne vastata :)

Ollaan siis ainakin yhden kaverin kanssa tulossa elokuun alussa Brisbaneen töihin working holidaylle, työharjotteluun.

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1299
Vs: Brisbane kaupunkina elää ja ihmetellä
« Vastaus #1 : Toukokuu 05, 2010, 12:48 »
Vapise, Brisbane! Täältä tullaan elokuu-marraskuu 2010!  :D
Tervetuloa vaan!

Lainaus
Olisi kiva kuulla siellä asuvien/asuneiden kokemusta paikasta yleisesti,
millainen julkinen liikenne keskustassa,
Keskusta on niin kompakti että kjävely on paras tapa liikkua. Jos bussin haluaa, The Loop kiertää keskustaa ja on ilmainen (ja hidas).

Lainaus
kännykkä prepaid liittymä/internet,
Näitä saa monelta operaattorilta. Telstra myy omiaan, Optuksen verkossa toimii myös esim Virgin Mobile, ja Vodafonen verkossa mm. Three. Kuuluvuusalueet ja toimivuus samassa, alenevassa järjestyksessä.
Lainaus
missä asuu (oma, vuokra)
Ehkä teidän tapauksessanne kuitenkin vuokralla... Realestate.com.au, Domain.com.au, Brisbane.gumtree.com.au auttavat alkuun.
Ja sijainti on missä vaan haluattekin. Kannattaa harkita asumista junaradan tai Buswayn lähellä, sillä ne ovat kätevin tapa liikkua kaupunkiin.

Loput kysymykset olivat ympäripyöreitä. Jos saat tarkennettua niitä, niin kyllä siitä sitten juttua saadaan aikaiseksi.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa olenanna

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 19
Vs: Brisbane kaupunkina elää ja ihmetellä
« Vastaus #2 : Toukokuu 06, 2010, 09:11 »
Kiitos! Pahoittelen, innostuksissani ensimmäinen viesti tosiaankin jäi hyvinkin ympäripyöreäksi..  :D

Lähinnä tahtoisin tietää myös kaupungin hintatasoa, onko esim. julkiseen liikenteeseen vain kertaliput vai kuukausilipun tyyppistä, ladattavaa korttia tms?
Entä harrastusmahdollisuudet? Ratsastus, thaiboxing? Hintataso on mikä?

Entä tämä paljon puhuttu ranta keskellä kaupunkia? On varmaankin joku pääsymaksu, tietääkö joku siitä? Ja millainen paikka, mitä voi tehdä tms.

Entäpä ötökät? Hämähäkit, käärmeet, muut lyllertäjät? Onko paljon keskustassa taloissa, kaduilla tai yleensäkin helposti tavattavissa kaupunkioloissa?  8)

Ja sitten vielä, olisi tosi kiva paikalle päästyämme treffata muita suomalaisia! Asuuko Brisbanessa paljon vakkarina suomalaisia vai onko reppumatkalaisia paljon? Tiivistettynä: onko siis paljon meikäläisiä Brisbanessa?

Ja onko jotain mitä ehdottomasti kannattaa tehdä tai missä käydä, jotain nähtävyyttä Brisbanessa tai hauskaa erilaista tekemistä? :)
 :pepsodent

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: Brisbane kaupunkina elää ja ihmetellä
« Vastaus #3 : Toukokuu 06, 2010, 09:56 »
Hintataso on suhteellinen käsite mihin vertaa, suomeen verrattuna on varmasti edullisempi toki löytyy tuotteitakin jotka ovat kalliimpia kuin vastaavat suomessa.

Harrastusmahdollisuuksia löytyy kaikki mitä kuvitella saattaa, tosin luonnonjäällä luistelua voi olla hankala harrastaa :D

Julkisen liikenteen halvin ja paras maksuväline on GO CARD eli  http://www.translink.com.au/go.php

http://www.visitsouthbank.com.au/streets-beach  Ranta on täysin ilmainen, lukollisten säilytyslokeroiden käytöstä taidetaan periä joku maksu.

Ötököitä on varmaan joka puolella mutta harvemmin niistä haittaa on ihmiselle kun pitää terveen järjen mukana liikkuessaan ja jättää eläimet rauhaan niitä kohdatessaan.

Kyllä täällä asuu aikapaljon Suomalaisia ihan vakituisesti mutta myös reissaajia on varmasti aina kaupungissa jonkin verran.

Tekemiseen ja must see juttuihin on aika vaikea vastata kun ei tiedä mikä on kenenkin kiinnostuksen kohteet mutta enpä ole vielä tavannut ihmistä joka ei täältä olisi mieluisaa ajanvietettä löytänyt. Nähtävyyksistä on täälläkin keskusteltu monesti ja varmasti haulla löytyy tietoa niin että pari iltaa kuluu mukavasti lukiessa.

Esimerkiksi  http://www.ourbrisbane.com/ löytyy vaikka mitä näettävää ja koettavaa kun jaksaa lukea.

Poissa mikkosamuli

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 11
Vs: Brisbane kaupunkina elää ja ihmetellä
« Vastaus #4 : Toukokuu 07, 2010, 06:54 »
Liitynpä keskusteluun mukaan. Edellisiä viestejä katseltuani totesin, että hyvä jos osaisi kysyä tarkasti, niin saisi osuvia vastauksia. Haaste hyville kysymyksille tietty se, että paikanpäällä Brisbanessa ei ole koskaan tullut käytyä.

Meitä on siis 5-henkinen perhe järjestelemässä tuloa vuodeksi vaimon jatko-opintojen takia Brisbaneen. Opinahjo QUT. Mistä tulokulmasta kannattaisi aloittaa käytännön suunnittelu? Siis koulu ensin ja asuinpaikka vasta sen jälkeen vai päinvastoin? Lapset ikähaitarilla 8-13 vuotta nyt. Olisiko suositella kouluja, jossa suomalaiset ovat viihtyneet? Queenslandin osavaltion sivuilla on paljon tietoa kouluista ja koulutuksesta, mutta eihän siellä tietty tällaisia asioita kerrota.

Poissa Merja

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 288
  • Lähetä U2U ja laitan osoitteen tulemaan
Vs: Brisbane kaupunkina elää ja ihmetellä
« Vastaus #5 : Toukokuu 10, 2010, 11:34 »
Koulut eroavat valtavasti toisistaan. Minä hakisin ensin asuinpaikan noin suunnilleen tyylillä jos haluaa lähemmäs keskustaa, pitää maksaa enemmän mutta kulkuyhteydet ovat paremmat, suburbiassa voi olla rauhallisempaa, mutta matkat ovat pitkiä. Maksamalla esim 5-600 dollaria viikossa, saa suburbiasta (yli 15km keskustasta ja QUT:stä) kohtalaisen 4mh OKT, keskustan läheltä samalla hinnalla 2mh asunnon.

Kun asuinalue on suunnilleen löytynyt, kannattaa selata koulujen nettisivuja ja saavuttuanne paikalle kyselette sitten paikallisilta millaisia koulut ovat. Tai etukäteen tulevilta työkavereilta. Sitten menette käymään parissa koulussa ja mietitte miltä tuntuu.

Huomatkaa että asunnon löytäminen voi olla todella kiven takana! Netissä kaikki näyttävät ihan hyviltä, mutta paikan päällä totuus on usein toinen. Ja jos löytyy loistava asunto kohtuuhinnalla, todennäköisesti joku muu on nopeasti apajilla ja voi vaan arvata että maahanmuuttaja ei aina ole paras hakija. Me haettiin aikanaan ekaa asuntoa kolmen viikon ajan, käytiin katsomassa ainakin 20 kämppää (jotka netissä näyttivät ihan kivalta mutta osassa käännyttiin jo ovelta pois...) ja lopulta jouduttiin silti tinkimään kriteereistämme.   

Poissa mikkosamuli

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 11
Vs: Brisbane kaupunkina elää ja ihmetellä
« Vastaus #6 : Toukokuu 11, 2010, 14:02 »
Oliko teillä Merja "lainassa" joku väliaikaisratkaisu yliopiston kautta vai asuitteko hotellissa tuon asunnonetsimisjakson?

Ensin kuvittelin, että hoituisi etänä tuoasunnon haku, mutta eihän se käytännössä onnistu Suomessakaan. Kyllä asunnon, jota on vuodeksikin vuokraamassa, haluaa nähdä ennakkoon. Ilmeisesti kalustettuja, kohtuuhintaisia asuntoja on vähän tarjolla esikaupungeissa (kuten Suomessakin)? Eli joutuu pohtimaan mitä Suomesta raahaa ja mitä kalusteita ostaa paikan päältä.

Poissa Merja

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 288
  • Lähetä U2U ja laitan osoitteen tulemaan
Vs: Brisbane kaupunkina elää ja ihmetellä
« Vastaus #7 : Toukokuu 11, 2010, 20:24 »
Yliopistot eivät täällä yleensä hoida mitään, sillä tulijoita on niin paljon koko ajan. He voivat kyllä suositella huoneistohotellia läheltä.

Useimmat ihmiset asuvat huoneistohotellissa ensimmäiset viikot. Se on kallista, mutta asuntoa ei kyllä lähes varmasti löydä muutamassa päivässä ja kun siinä alussa pitää muutenkin hoitaa miljooona asiaa kuten avata pankkitilit, ostaa auto jne... Kannattaa alustavasti varata vaikka viikoksi, mutta muista samalla että niissä voi olla tunkua, joten jos ette löydä asuntoa viikossa, voi hotelli olla täyteen buukattu ja te joudutte muuttamaan toiseen. Meillä kävi mahtava tuuri kun saimme vuokrata Dundertuttujen asuntoa kuukauden ajan kun he olivat poissa.

Kalustetun asunnon VOI löytää (ja ne on yleensä pienia), mutta käytännössä varmaan on helpointa ostaa käytetyt kalusteet ja tehdä retki IKEAan. Vuotta varten en Suomesta ottaisi juuri mitään mukaan. Meillä oli tarkoitus olla 2v ja tuotiin vaan 1kuution laatikko, kaikki muu ostettiin paikan päällä.     

Poissa olenanna

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 19
Vs: Brisbane kaupunkina elää ja ihmetellä
« Vastaus #8 : Toukokuu 20, 2010, 07:45 »
Mites ruoan hinta? Jos oletetaan että syö perus opiskelijaruokaa (nuudeliwok yms :pepsodent) niin mikä on viikossa suunnilleen ruokamenot? Tietysti maidot, limut, leivät(+päälliset) ja jotain muuta hömppää. Entä lihan hinta? kana?  :)

Poissa olenanna

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 19
Vs: Brisbane kaupunkina elää ja ihmetellä
« Vastaus #9 : Kesäkuu 02, 2010, 06:49 »
Gaythornen alue??  :D
Millaista seutua? Siellä hyvä ja halpa opiskelija-asuntola, onko tuo alue millaista, uskaltaako yksin liikkua pimeällä yms.