Kirjoittaja Aihe: Viisumi-onglema!!  (Luettu 3050 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Elo

 • Vieras
Viisumi-onglema!!
« : Maaliskuu 26, 2010, 20:42 »
Hei, tarkoituksenemme olisi siis tulla Brisbaneen syys-lokakuussa 2010 ja tässä olisi nyt puolisen vuotta aikaa tehdä suunnitelmat loppuun ja hankkia viisumi. kovasti on kysymyksiä, ihan liikaakin, ja olen kiitollinen kaikista vastauksista joita mahdollisesti saan.

Meillä on (minulla ja miehelläni) 1-vuotias tytär ja viisumin hakeminen ei olekaan niin yksinkertaista tästä syystä johtuen, sillä meidän oli tarkoitus menä sinne working- holiday visalla. Nyt sitten joudumme alkamaan etsiä miehelleni töitä, jotta hän mahdollisesti saisi sponsoroidun-viisumin ja me perheenä pääsisimme automaattisesti mukaan. Milloinka siis sitä työpaikkaa on oikea aika hakea? Siis meinaan että jos työtä hakee nyt ja sen vaikka saisi, niin ei kait työnantaja jaksa syyskuuhun meitä odotella. Ja jos elokuussa kyselee, niin viisumia ei ehdi saada. Mieheni on rakennusalalla, tarvitaanko siellä raksamiehiä? ja paljonko ne sponsoroitu visa maksoikaan euroissa?
 
Toinen kysymys. Voimmeko me tulla eri viisumeilla? Minä hakisin pitempiaikaista turisti visaa eli olikos se nyt sen max 12kk ja mieheni tulisi sitten wh-visalla. Working holidayta ne kuulema myöntävät tunnissakin??? :O

Kolmas: Riittääkö 10 000 koko poppoolle aluksi? Eikös se oli max summa minkä saa tuoda ilman tullausta, vai onko se henk kohtainen summa?

neljäs: Saako sieltä autoja ostettua helposti. Enkä nyt tarkoita uuden uutukaista, vaan kaaraa jolla pääsee paikasta a paikkaan työ ja huvit.

viides: onko Brisbane turvallinen lapsiperheille`?

Kysymyksiä on pää täynnä mutta tuossa nyt oleellisimmat.

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Vs: Viisumi-onglema!!
« Vastaus #1 : Maaliskuu 26, 2010, 22:23 »
Hei,

Koska sponsoriviisumia on kovin vaikea saada WH-viisumilla, niin kehottaisin muuttamaan  jollekin alueelle, jossa rakennusmiehistä on huutava pula. Tämä helpottaisi teidän jatkosuunnitelmia sponsoriviisumin suhteen.

Eräs tällainen alue voisi olla esim. Gladstone (QLD), jonne tarvitaan asuntoja 5000 ihmiselle väliaikaisesti ja pitkäaikaisestikin 1000 ihmiselle. Pakkohan tuollaisessa pikku kylässä on olla valtava työvoiman tarve rakennustyöläisille. Eikä alue ole edes outbackiä, vaan biitsit ovat lähellä.

Tässä linkki aiheeseen

edit: Jaaksin viestin luettuani, WH-viisumia ei ole mahdollista saada, jos on huollettava lapsi mukana. Sitten jäljelle jää esim. uuden alan opiskelu (rahalla Australiassa), jolloin opiskelijaviisumilla/ puolison viisumilla saa tehdä sen verran töitä että voi osoittaa työnantajalle kykynsä, ja hakea edelleen sponssiviisumia. Onko sinulla itselläsi mitään tutkintoa ja työkokemusta Suomesta, jolla voisi päästä maahan?

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2453
Vs: Viisumiongelma!!
« Vastaus #2 : Maaliskuu 27, 2010, 00:01 »
Kolmas: Riittääkö 10 000 koko poppoolle aluksi? Eikös se oli max summa minkä saa tuoda ilman tullausta, vai onko se henk kohtainen summa?

Saahan tänne tuoda vaikka monta miljoonaa, kun ja jos vain pystyy selvittämään, että rahat on laillisesti hankittu. Yli $10000 henkilökohtaisesti mukanaan summasta tuollaisen selvityksen joutuu antamaan (mutta et kai ajatellut alkaa kuljetella sellaisia summia lompakossasi, kun pankkisiirrolla rahat siirtyy paljon turvallisemmin?). Ei täällä rahoja sen kummemmin "tullata" eikä tullissa pois oteta.

Ja autoja saa ostaa rahalla tietysti kuten muissakin maissa. Ei niistä mitään pulaa ole.


Tuumaa
Jouni
Canberra

Elo

 • Vieras
Vs: Viisumi-onglema!!
« Vastaus #3 : Maaliskuu 27, 2010, 06:25 »
Minulla ei ole ammattia joka mahdollistaisi työnteon siellä oman alan töissä, sillä kuvittelen ettei siellä kovinkaan paljon ompelijoita peräänkuuluteta;) Kuten ei täällä suomessakaan.
Asiat ovat vaikeita. ihan mahdottoman vaikeita kun ei oikein ymmärrä kun palasia asioista.
Jos olen ymmärtänyt oikein, nin meille tähän tilanteeseen ainoa vaihtoehto on yrittää saada työnantajalta sponsoroitua-viisumia jotta perhe pääsee mukaan. Tursistiksi emme tule, ei siellä lapsiperhe ihan pikkurahalla elä.
 NYT sitten pitää aloittaa työn etsiminen, mutta on se kamala kynnys kun ei yhtään tiedä että mistä aloittaa. Onko jo työhakemuksessa mainittava että tarvitsee sponsoroidun viisumin, sillä muuta vaihtoehtoa ei ole, vai perääntyykö työnantaja asian kuultuaan. Onko se joku pikku muodollisuus vai suurta paperisotaa? Jos nyt hakee töitä, niin onko ylipäätään mahdollista että työnantaja jaksaa odottaa syyskuuhun vai pitäisikö siirtää työnhakua pari kuukautta?Poissa Aikis

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 943
  • awailable
Vs: Viisumi-onglema!!
« Vastaus #4 : Maaliskuu 27, 2010, 07:46 »
Tuleepa tässä mieleen pari kuuluisaa rohkaisun sanaa:

"Ihmeitä teemme hetkessä, mutta mahdottomat vievät vähän enemmän aikaa." Tuntematon
"It always seems impossible until its done." Nelson Mandela

Samoin tulee mieleen, että mikä on teidän suunnitelma B, jos saan kysyä...? Itse ainakin laatisin sellaisen, se joskus huomattavasti helpottaa sen A-planin toteutumista...

Sitten vielä tulee mieleen Suomi Newspaper (jonka yhteystiedot löytyvät varmaan täältä sivustolta): kun ainakin New South Walesissa ja Queenslandissa on useitakin suomalaistaustaisia rakennusyrittäjiä ja -firmoja, niin olisiko esim. hakemalla töitä lehti-ilmoituksella jotain mahdollisuuksia saada sponsoria näistä?

Elo

 • Vieras
Vs: Viisumi-onglema!!
« Vastaus #5 : Maaliskuu 27, 2010, 07:54 »
no voi kun meillä ei tällä hetkellä ole sitä B- suunnitelmaa. Kun ei oikein päästä maahan muuten kun tuolla keinoin. Siis toki turistina mutta se ei ole mahdollista kun ei ole niin paljon säästössä ja toisekseen, niin paljoa rahaa ja aikaakaan ei ole että voitaisiin harmita sitä pysyvää viisumia. Jos joku keksii plan B:n meille, niin iloinen olen.

Osaatko kertoa Queenslandissa sijaitsevien suomalaisten raksafirmojen yhteystietoja? Tai edes yrittäjää? Kaikki apu on tervetullutta!

Poissa Aikis

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 943
  • awailable
Vs: Viisumi-onglema!!
« Vastaus #6 : Maaliskuu 27, 2010, 11:21 »
Elo  :) , tarkoitin tuolla suunnitelma B:llä sitä, että jos osoittautuu tällä hetkellä mahdottomaksi päästä Australiaan - niin mitä sitten teette? Onko pakko päästä pois Suomesta? Onko helpompi lähteä johonkin muuhun maahan? Voisiko joillakin järjestelyillä kuitenkin säätää elämäänsä kotimaassa? Jne. Siis jos EU-maita ei oteta lukuun, niin harvemminhan sitä nykyään ihan noin vaan mihinkään toiseen maahan töihin lähdetään...

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1299
Vs: Viisumi-onglema!!
« Vastaus #7 : Maaliskuu 27, 2010, 21:02 »
toki turistina mutta se ei ole mahdollista kun ei ole niin paljon säästössä ja toisekseen, niin paljoa rahaa ja aikaakaan ei ole

Anteeksi että työnnän nokkani toisten asioihin mutta minua huolestuttaa tuo aika-aspekti! Mikä aika teillä on loppumassa ja miksi?
Toiselle puolelle palloa vuodeksikin lähteminen perheenä kannattaa tehdä rauhassa ja huolella, ettei tarvitse lähteä maitojunalla takaisin tai olla suuresti riippuvainen muiden avusta (sitä apua tarvitaan läjäpäin täydellisessäkin muutossa).

Jos maahan on päästävä mutta talous ei salli vuotta ilman töitä, mitä jos harkitsisitte lyhyempää matkaa, esim 6 tai 9 kk turistina? Tuo aika auttaisi jo havainnoimaan miltä Brisbanen alue näyttää ja mitä se voi teille tarjota. Samoin mies ehtii tutkimaan, olisiko työmarkkinoilla sen verran imua että pidempiaikainen jääminen maahan on mahdollista.

Silpun ehdotus noiden kaivostoiminnasta elävien alueiden kartoittamiseksi on huomionarvoinen. Etenkin vuoden - parin päästä alueella käy taatusti taas kova kuhina ja jo nyt nousun merkkejä on ilmassa.

Lisenssipuolesta QLD:ssa voi lueskella esim Building Services Authorityn sivuilta. Yellow Pages (.com.au) ja Google kannattaa tsekata esim hakusanoilla 'Builder', jolla luulisi tulevan noin satatuhatta linkkiä selattavaksi..
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates