Kirjoittaja Aihe: eikö olekaan mahdollista?!  (Luettu 2852 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Elo

 • Vieras
eikö olekaan mahdollista?!
« : Maaliskuu 25, 2010, 20:18 »
Olemme mieheni kanssa haaveilleet Australiaan muutosta jonkin aikaa (kauan) ja pohtineet ja puineet asioita. Olemme Miettineet viisumia ja asuntoja, kaikkea. Alunperin olemme surffailleet ulkomaisella sivustolla emmekä tajunneet tämän olemassa oloa ennen kuin nyt. Ja sitten kaikki suoraan sanoen meni p******i, kun luin suomennoksen viisumivaatimuksista. Olimme aikeissa hakea 12kk:n WK:ta kunnes tajuntani rekisteröi kohdan 'hakijassa ei saa ola huollettavia lapsia' ja meillähän on, 1-vuotias tytär. Ei voi olla totta!? Toivunko tästä järkytyksestä ikinä?

Onko meidän kohdalla mitään tehtävissä? Olemme tosiaan valmiit tekemään kaikkemme, koko omaisuus olisi muutenkin mennyt myyntiin. Mahdollisuuksia ei varmasti kuitenkaan ole mielinmäärin, sillä emme aijo asettua Ausseihin pysyvästi, vain kokemuksia kartuttamaan ja tuo vuosi olisi ollut niin hyvä. Kohteena Brisbane, siellä ollut kolme ystävääkin joten siinä mielessä "tuttua" seutua.

T:Epätoivoinen

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1299
Vs: eikö olekaan mahdollista?!
« Vastaus #1 : Maaliskuu 26, 2010, 00:56 »
Elo, olet lukenut ihan oikein. Huollettavat lapset eivat saa olla mukana, jos tulee WH-viisumilla. Lapsia voi toki olla mutta ne eivat saa olla mukana matkalla.

Kaksi vaihtoehtoa:
* jos pystytte elattamaan itsenne taalla ilman palkallista tyontekoa, tulkaa pitkalla turistiviisumilla;
* jos haluatte tai tarvitsee tehda toita taalla, koittakaa jollain ihmeella saada itselleen tyopaikka ja tyonantaja sponsoroimaan 457-viisumi. Tama tosin tarkoittaa tyoskentelya koko viisumin voimassaoloajan, silla tyon loppuessa viisumikin raukeaa.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa sim

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 188
  • Blogi
Vs: eikö olekaan mahdollista?!
« Vastaus #2 : Maaliskuu 26, 2010, 03:07 »
Pitää todeta vielä että onhan permanent resident-viisumi kolmas mahdollisuus vaikkei maassa meinaisi koko ikäänsä ollakaan; sen haku toki kestää pidempään, maksaa enemmän ja riippuen ammateistanne ei välttämättä ole mitenkään helppoa tai mahdollistakaan, mutta jos / kun tilanne on "epätoivoinen" niin kannattaa pitää sekin vaihtoehto mielessä. PR-viisumilla kun voi olla maassa miten vaan, töitä tehden tai ei, miten pitkään haluaa. Eikä tarvita olemassaolevaa työnantajaa sponsoroimaan viisumia.

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2453
Vs: eikö olekaan mahdollista?!
« Vastaus #3 : Maaliskuu 26, 2010, 05:29 »
...riippuen ammateistanne ei välttämättä ole mitenkään helppoa tai mahdollistakaan...

Tähän lisäisin, että ammattiahan on mahdollisuus myös muuttaa (ja/tai kehittää ammattitaitoaan Australian muuttovaatimuksia vastaavasti), etenkin jos on vielä alle 30-vuotias. Tuosta ikärajapyykistä lähtien alkaa viisumipisteitä tippua sen verran, että maahan pääsy alkaa käydä hankalammaksi.


Tuumaa
Jouni
Canberra

Poissa Reijo

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 142
Vs: eikö olekaan mahdollista?!
« Vastaus #4 : Maaliskuu 26, 2010, 06:25 »
Täähän nyt on ihan helppo, jos vaan viittis porukka kattoo Immin kotisivuja

Tourist (subclass 676) visa

Length of stay     
Up to 12 months. The length of stay granted will depend on the purpose of your visit and your personal circumstances.

Cost     

Visa application charge

    * If applying outside Australia - 65 Euro (AUD105)
    * If applying in Australia - 160 Euro (AUD250)
    * Foreign Government Representative - 0 Euro (AUD0)
    * Nationals of EU Member States if lodging online outside Australia, for stays up to three months - 0 Euro (AUD0)

 

The visa application charge must be paid as part of the visa application process and is generally not refundable. There may also be additional costs, such as medical examinations (if required).

 

Visa application charges are subject to adjustment on 1 July each year.
Reijo

Elo

 • Vieras
Vs: eikö olekaan mahdollista?!
« Vastaus #5 : Maaliskuu 26, 2010, 07:43 »
Kiitos vastauksistanne. Tilanne todella masensi meidät ja nyt mietimme vaihtoehtoja. Kuinka pitkä on se pitempi turistiviisumi? Eikä saa tehdä minkäänlaisia töitä?  Entä millainen prosessi tuo sponsoroituviisumihakemus on? Pitää etsiä täältä suomen päästä töitä ja sitten...? Minä en periaatteessa voi mitenkään ajatella tuota jälkimmäistä koska meillä on lapsi, jota emme halua laittaa vuodeksi päivähoitoon vielä, eli olisiko minun mahdollista tulla turistiviisumilla ja mies mahdollisen työn saatuaan sillä sponsoroidulla. Kuinka hanakasti ne työnantajat niitä sponsoroi? Entä mitä varallisuutta turistiviisumilla matkustavan tulee näyttää?
Onko tuo 'hakijalla ei saa olla huollettavia lapsia' ihan täysin poikkeukseton. Meinaan, että jos olemme miettineet hoitojärjestelynkin ja kaikki, ettei se lapsi edes periaatteessa haittaisi viisuminkäyttöä, kun toinen puolisoista hoitaa toisen työssäoloajan. Oletteko kuulleet että olisi mennyt Wh-viisumi lapsen kanssa läpi?

Millaiset työmahdollisuudet siellä on tällä hetkellä ja etenkin rakennuspuolella. Ja kyllä, tilanne on todella epätoivoinen, kun sinne niin kovasti haluamme!

Elo

 • Vieras
Vs: eikö olekaan mahdollista?!
« Vastaus #6 : Maaliskuu 26, 2010, 07:49 »
Noh, tuossa edellisessä tulikin jo pari vastausta kysymykseeni.

Milka

 • Vieras
Vs: eikö olekaan mahdollista?!
« Vastaus #7 : Maaliskuu 26, 2010, 10:15 »
Oletko tutkinut mahdollisuutta etta miten olisi jos miehesi tulisi ensin WH:lla sen jalkeen sina turistiviisumilla lapsen kanssa.  >:D

En tosin osaa sanoa etta onko se mahdollista tai edes laillista. Huomautettakoon viela etta jos ei ole laillista niin en mitenkaan yllyta lain rikkomiseen.  :peukkua

Mutta mahdollisuus kannattaa tutkia.  :peukkuy

Elo

 • Vieras
Vs: eikö olekaan mahdollista?!
« Vastaus #8 : Maaliskuu 26, 2010, 10:34 »
Uskomatonta ettei tuo asia tullut mieleenikään!?! Mistä voisin selvittää asian laillisuuden? Mitä laitointa siinä periaatteessa on että tulisimme eriviisumeilla, koska viisumihakemuksethan ovat henk.koht eikä käsittääkseni pitäisi olla mitenkään aviopareille yhteisiä?

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
Vs: eikö olekaan mahdollista?!
« Vastaus #9 : Maaliskuu 26, 2010, 21:53 »
No eihan se laillista olisi, joten en edes lahtisi tiedustelemaan asiaa mistaan,  kun viisumin ehdot sanoo:
Lainaus
•not be accompanied by dependent children at any time during your stay in Australia
If you would like a dependent child to join you in Australia you must apply for a different visa such as a Tourist visa. If you have dependent children who will not accompany you at any time you must apply for a Working Holiday visa using the paper application. You are not able to apply online.
First Working Holiday Visa Eligibility

Mika on sitten kiinnijaamisen todennakoisyys en ala edes arvailemaan  8)