Kirjoittaja Aihe: Skilled Migranttina Uuteen-Seelantiin -vinkkejä kaivataan!  (Luettu 5141 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Uppopallo

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 2
Sain vinkkiä, että näillä foorumeilla pyörisi Uudessa-Seelannissa asuvia, joten toivottavasti tätä kautta saan vinkkejä.

Meillä on sellainen tilanne, että olisi suunnitteilla muutto töihin Uuteen-Seelantiin mahdollisesti joulun tienoilla ja kaipaisimme kovasti kokemuksia teiltä prosessin läpi käyneiltä. Olemme tutkineet kyllä immigrationin nettisivuja ja todenneet, että kovin on byrokraattista, mutta jonkinmoiset tsäänssit voisi olla kuitenkin saada viisumi. Tahdottaisiin siis hakea skilled migranttina, mikäli mahdollista (Work to Residence ei käy, koska ala ei ole shortage-listillä ja WH:ta ei haluttais, koska tarkoitus olisi mennä toistaiseksi pysyvästi ja oman alan hommiin).

Osaisiko joku kertoa:
-Kauanko kesti hakuprosessi? Ensimmäisen paperin täyttämisestä lopullisen viisumin saamiseen?
-Saitteko helposti kaikki tarvittavat paperit? Mitä kaikkia lopulta vaadiittiin?
-Paljonko viisumihässäkästä tuli kustannuksia? Tutkinnon hyväksyttäminen, englannin testi jne...
-Olen saanut yhden vastauksen, että Suomessa on vain 2 hyväksyttyä lääkäriä, jotka voivat tehdä vaadittavan lääkärintarkastuksen ja siksi hinta on jopa n. 1000 euroa! Onko muita kokemuksia ja mistä nämä lääkärit löytää?
-Minulla ja avomiehellä on sama tutkinto (eri pääaine), pitääkö kummatkin hyväksyttää silti erikseen? Yhden vastauksen sain, että pitää ja, että ensin tietysti pitää käännättää todistus englanniksi.
-Ilmeisesti ei oo helppo löytää töitä, mutta koska on jo yliopistotutkinto takana, niin ei kovin esim baarimikoksi huvittaisi pysyvästi mennä. Onko siis kokemusta, miten vaikea saada esim kaupalliselta alalta töitä?
-Palkkataso on ilmeisesti alempi kuin täällä, mutta kuinka paljon?

Myös muita vinkkejä otetaan mielellään vastaan!

Halu lähteä olisi todella korkealla, mutta katsotaan onnistuuko :)
Veri vetää maailmalle

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Vs: Skilled Migranttina Uuteen-Seelantiin -vinkkejä kaivataan!
« Vastaus #1 : Toukokuu 14, 2009, 12:12 »
Uusivat muutama vuosi sitten koko järjestelmän, ja mekin suunnittelimme muuttoa Uuteen Seelantiin juuri noihin aikoihin. Muistelen, että painottivat siinä enemmän englanninkielistä koulutusta kuin aussihakemuksessa, jolloin koko prosessimme kaatui siihen ennen kuin ehti alkaakaan. Immigrationin sivuilla on kyllä aika kattavasti tietoa järjestelmästä, ja pistelaskusysteemistä. Arvaan että uusitun järjestelmän kautta suomalaisten on ollut vaikeampi päästä skilled migranttina maahan kuin vaikkapa 90-luvulla. Ja nyt finanssikriisin aikoihin tilanne voi olla vieläkin vaikeampi.  :confuse

Jos saat PR-viisumin Australiaan, voit työskennellä sen luvin myös Uudessa Seelannissa. Joten kumpi vain sitten onkin helpompaa, niin sitä kautta pääsee tuolle Australiaa pienemmälle saarelle asumaan - ja päinvastoin.

Toivottavasti löydät jonkun prosessin läpi käyneen suomalaisen. Ehkä on olemassa joku englanninkielinen keskustelupalsta NZ imigranteille josta löytyy tietoa kysymistäsi asioista.

Silppu

Poissa Uppopallo

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Skilled Migranttina Uuteen-Seelantiin -vinkkejä kaivataan!
« Vastaus #2 : Toukokuu 14, 2009, 12:34 »
Kiitos vastauksesta.

Englantia painotetaan sen verran, että pitää olla joko a) IELTS tehtynä tarpeeks hyvin b) englanniksi tehty tutkinto tai c) muulla tavalla osottaa riittävä enkuntaito (esim töissä tarvinnu englantia). Ei siis sen enempää.

Tuota en ollutkaan tullut miettineeksi, että Aussien kautta vois Uuteen-Seelantiinkin mennä, pitääpä selvitellä tuotakin.

Veri vetää maailmalle

Poissa mikkokrap

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 12
Vs: Skilled Migranttina Uuteen-Seelantiin -vinkkejä kaivataan!
« Vastaus #3 : Kesäkuu 22, 2009, 07:17 »
Ei se mitaan ihan helppoa ole miltaan osin. Ma tulin uuteen seelantiin kolme vuotta sitten working holiday viisumin kanssa. Urani aloitin thai-ravintolassa astioiden pesijana, seuraavaksi paasin myymaan markkinoille t-paitoja eraan samassa ravintolassa tyoskenneelleen tarjoilijan veljen "firmaan". Myos auton pesijan hommaa tuli kokeiltua, seka mansikan poimintaa. Autonpesijan hommassa viihdyin n. 2 tuntia ennen kuin tajusin lopettaa ja mansikan poiminnassa olin muistaakseni pari paivaa ennen kuin mitta tuli tayteen. Myos sekalaisia remonttihommia, nurmikon leikkuuta, muuttomiehena toimimista yms. tuli kokeiltua ennen kuin loysin nykyisen elaman urani paikallisesta "Rakentajain Konevuokraamosta".

Alkuun tuntui etta oli suuri virhe jattaa koko entinen elama ja tulla Uuteen Seelantiin, mutta pakko oli yrittaa kun sisu ei antanyt periksi luovuttaa ja lahtihan se elama taalla sitten lopulta kayntiin. Alkuunsa kannattaa olla valmis tekemaan mita tahansa toita. Jos vaikka baarimikoksi alkuunsa paasee, niin se on jo paljon parempi homma kuin mansikan poiminta ja hyva askel Uuden Seelannin tyoelamaan.

Minun mielesta jarkevinta ja helpointa on tulla tanne ensin WH -viisumin kanssa ja sitten yrittaa taalla paikanpaalla etsia mieluista tyota. Sitten kun olet saanut sen tyopaikan ja osoittautunut hyvaksi tyontekijaksi jonka tyonantaja haluaa pitaa voit anoa tyolupaa jonka saa kylla "helposti", jos tyoantajana on joku iso ja kunnollinen firma joka pystyy perustelemaan miksi haluaa tyollistaa juuri sinut eika jotakuta toista oman maan kansalaista.