Kirjoittaja Aihe: Merkonomin vastaavuus Ausseissa ja Vetassess viisumia varten  (Luettu 2305 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa elvi

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 5
Yritin haulla löytää tietoa onko joku muu merkonomi hakenut Skilled-viisumilla ausseihin ja onko se siis sellainen tutkinto,jonka vetassess hyväksyy? Onko tietoa? Irlannissa ymmärsivät tittelihirviön "Vocational Qualification in Business and Administration",mutta mikä olisi Aussien vastaava? Ja tarvitaanko Skilled-viisumiin aina se tutkinto vai riittääkö työkokemus? Auttaako kielitaidon todistamiseksi 1,5v työnteko Irlannissa?

Poissa Paula_Liina

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 96
Vs: Merkonomin vastaavuus Ausseissa ja Vetassess viisumia varten
« Vastaus #1 : Huhtikuu 02, 2009, 22:09 »
En osaa muuten kysymyksiisi vastata, ainoastaan tuohon kielitaidon todistamiseen etta ei riita ulkomailla asuminen/tyoskentely, vaan pitaa kayda tekemassa kielitesti (IELTS). Itsella oli yliopistotutkinto australiasta ja kolme vuotta australiassa asumista takana mutta siltikin vaan kielitestiin piti menna...

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1299
Vs: Merkonomin vastaavuus Ausseissa ja Vetassess viisumia varten
« Vastaus #2 : Huhtikuu 03, 2009, 06:09 »
En osaa muuten kysymyksiisi vastata, ainoastaan tuohon kielitaidon todistamiseen etta ei riita ulkomailla asuminen/tyoskentely, vaan pitaa kayda tekemassa kielitesti (IELTS).
Tai toisinpain... Mina laitoin hakemuksen kyytiin kirjeen, jossa pyysin etta kielitestivaatimuksia ei sovelleta ja liitin omalta osaltani viisi ja vaimon osalta nelja liitetta osoittamaan etta selviamme kielen kanssa. Se kelpasi hyvin korvaamaan IELTS'in.
Tosin asiassa saattoi auttaa sekin, etta asumme jo paikanpaalla ja olemme molemmat toissa, ts kaytamme kielta jatkuvasti.

DIACin saannoissa on lista asioita, jotka antavat mahdollisuuden ohittaa kielitestin. Mukana listassa ovat vahintaan 3 v (?) opiskelua englannin kielella, asumista, tyota, jne. Yrittaa kannattaa hyvin valmistellulla kirjeella ja jos ei mene lapi, hukkaan on mennyt hippunen aikaa ja kopiointi-/skannauskuluja.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa sim

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 188
  • Blogi
Vs: Merkonomin vastaavuus Ausseissa ja Vetassess viisumia varten
« Vastaus #3 : Huhtikuu 03, 2009, 07:18 »
Tosin kannattaa muistaa että jos kielivaatimuksen korvaa jollain (esim. USA:n ja Kanadan kansalaistenkaan ei tarvitse testiä tehdä), saa siitä "vaan" 15 pistettä hakemukseen. Jos taas käy kokeessa ja se menee sen verran hyvin (yli 7/9) että kielitaito luokitellaan "proficient":iksi, saa kielitaidosta 25 pistettä.

Niinpä jos pisteitä jäisi jostain puuttumaan muuten, on IELTS:issä käynti helpohko tapa saada vähän lisäpisteitä.

DIAC:in sivuilta lainattua:

Lainaus
You must demonstrate that you meet the English language threshold. This means that you must already have your English language test results before you lodge your application.
[..]
You also meet the English language threshold and will receive 15 points if you meet one of the following:

    * you have vocational English and your nominated occupation is a trade occupation
    * you hold an eligible passport from either:
          o United Kingdom (UK)
          o Canada
          o New Zealand
          o United States of America (USA)
          o Republic of Ireland.

If you wish to claim 25 points you will need to meet the required English language test results for proficient English.