Kirjoittaja Aihe: DI + OTK haluaa muuttaa  (Luettu 1784 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa skysurf

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 9
DI + OTK haluaa muuttaa
« : Helmikuu 12, 2009, 00:36 »
Moi!

Olemme jo haaveilleet jonkin aikaa muutosta Australiaan. Koulutukseltaan toinen meistä on DI ja toinen OTK eli ihan perisuomalaisen koulutuksen saanut juristi. Työkokemusta löytyy useampia vuosia. Ollaan ajateltu että hankittaisiin viisumit, muutettaisiin ja etsittäisiin uudet duunit paikanpäällä.

Miten meidän kannattaisi edetä viisumiasiassa? Molempien pitäisi ensin ilmeisesti tunnustuttaa koulutus / ammatti sikäläisellä viranomaisella jonka jälkeen Skilled Visa menemään? Sen verta katsoin että meidän nykyiset ammatit löytyy sieltä skill shortage listiltä, eli pisteitä pitäisi siitä saada.

Miten suomalainen juristi pystyy muuntokouluttautumaan siten, että on pätevä myös paikanpäällä? Voiko viisumin saada ennen tuota muuntokoulutusta? Vai kannattaisiko tehdä siten että DI pistää viisumin sisään ja OTK tulee siinä sivussa. Toiveena olisi että molemmat pääsisi harjoittamaan omaa ammattia.

Kiitos etukäteen ja me kerrotaan heti kun päästään eteenpäin tässä  ;)

Poissa Silppu

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 652
Vs: DI + OTK haluaa muuttaa
« Vastaus #1 : Helmikuu 12, 2009, 04:59 »
Hei,

Ihan ekaksi, varmaan tiedätte sen, että skilled viisumin saantia vaikeutettiin hiljattain. DI:n ammattiryhmä tulisi olla Critical Skills -listalla, jotta voisitte saada viisumin kohtuullisessa ajassa. Ylipäätään kaikki tarvittavat ohjeet löytyvät tuolta immigration sivustolta.

En tarkkaan tiedä kuinka juristin tutkinnon päivittäminen paikalliseksi tutkinnoksi käy päinsä, mutta epäilen sen olevan melko työlästä, sillä täällä on brittiläinen oikeuskäytäntö, joka poikkeaa melkoisesti suomalaisesta järjestelmästä. Toisaalta voihan sitä suorittaa täkäläiset bachelor tasoiset opinnot yliopistossa alusta alkaen, jonka jälkeen on pätevyys molempiin oikeusjärjestelmiin (ei ihan halpaa lystiä). Tosin pelkkä vankka työkokemus juristina voi silti auttaa saamaan myös muita kuin juristin työtehtäviä esim. kv. yrityksissä.

Silppu