Kirjoittaja Aihe: Muuttaminen Australiaan, firma ei vaihdu...  (Luettu 3103 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Baazu

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 10
Muuttaminen Australiaan, firma ei vaihdu...
« : Toukokuu 09, 2008, 14:56 »
Hei taas,

Mietin tällästä ku on jäänyt epäselväksi, jos työnantajani haluaa pitää minut leivissään Australiaan muuttaessani, voivatko he sponsoroida työlupaa, vaikka olisi mahdollista saada paikallinen insinööri tekemään samaa hommaa? Luulisi että jonkunlainen järjestely olisi mahdollista sisäisen siirron tapahtuessa?

Sattuuko kukaan tietämään, tai ollut samassa tilanteessa?

*Muoks*

Niin eli firmalla on toimipisteitä maailmanlaajuisesti, ausseissa mm. Sydney, Perth ja Melbourne

Milka

 • Vieras
Vs: Muuttaminen Australiaan, firma ei vaihdu...
« Vastaus #1 : Toukokuu 09, 2008, 22:59 »
Kasittaakseni Immin kannalta silla ei ole valia onko kyseessa firman sisainen siirto maasta toiseen vai ihan tavallinen sponssaussopimus. Sama prosessi on lapikaytava ja firman on pystyttava todistamaan etta Australian taman hetkisilta tyomarkkinoilta ei loydy tehtavaan sopivaa henkiloa.


Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1299
Vs: Muuttaminen Australiaan, firma ei vaihdu...
« Vastaus #2 : Toukokuu 10, 2008, 03:49 »
Baazu, ensisijaisesti kyseeseen varmaan tulee tilapainen viisumi, 457 eli Long Stay Business Visa. Se on kohtuullisen helppo ja nopea (vain muutama kk) saada.

Noita tyomarkkinatesteja on helpotettu aika lailla ja esim ENS-viisumin sponssauksessa tyonantajalta ei vaadita tuota mutta tentataan paljon dataa, jolla selvastikin halutaan tietaa miten tyonantaja pitaa huolta aussityontekijoistaan. Tahan kuuluu esim tyontekijoiden jakauma paikallisten vs. tilapaisten viisuminhaltijoiden kesken, aussien kouluttamiseen ja hyvanapitoon kaytetyt rahat (verrattuna palkkasummaan), jne.
En ole katsonut 457-sponsorointia mutta hyvin uskon, jos joku vaittaa sen olevan kevyempi tapaus.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa Kr1st1an

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 5
Vs: Muuttaminen Australiaan, firma ei vaihdu...
« Vastaus #3 : Toukokuu 10, 2008, 04:06 »
Yleisin tapa siirtya firman sisalla Australian suuntaan toihin lienee "Temporary Business (Long Stay) - Standard Business Sponsorship (Subclass 457)" -visan kanssa. Itse siirryin Suomesta Melbournen toimistoon neljan vuoden viisumilla ja en liiemmin huolehtisi siita voiko yrityksesi sponssata sinua jos Aussimarkkinoilla on sopivaa tyovoimaa. Jos paaset sopimukseen yrityksesi Australian toimiston kanssa, niin he, tai heidan visa-agenttinsa viilaavat osaamisesi sellaiseksi, etta IMMI:n kanssa tuskin tulee ongelmia.

IMMI, 457
http://www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/sbs/


///Kristian

Poissa HeidiL

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 21
Vs: Muuttaminen Australiaan, firma ei vaihdu...
« Vastaus #4 : Kesäkuu 15, 2008, 10:29 »
Baazu,

Olen itse samassa tilanteessa eli lähdössä nykyisen työnantajan sponsoroimana Australiaan. 457 viisumihakemuksen hoiti puolestani firman palkkaama agentti ja kun olin heille lähettänyt kaikki tarvittavat paperit, viisumi myönnettiin 3 päivässä! En tiedä onko immillä jostain syystä todella hiljaista tällä hetkellä (viisumini myönnettiin viime viikolla) mutta käsittelyn nopeus kyllä yllätti vaikka tiesinkin että firman sisäiset siirrot hoituu yleensä helpommin kuin muut sponsoroinnit. Viisumini on päivää alle vuodeksi sillä yli vuoden mittaiseen viisumiin vaaditaan chest x-ray jonka hyväksyminen saattaa pitkittää hakuprosessia jopa kuukausilla. Tämä ei tietysti ole ongelma jos viisumia hakee hyvissä ajoin, omalla kohdallani viisumi vaan piti hoitaa nopeasti sillä muutto on edessä jo parin viikon päästä.

Kannattaa muuten ottaa huomioon, että immi myöntää 457 viisumin voimassaolon hakemuksen hyväksymispäivästä, ei siitä kun tulet maahan tai siitä kun ilmoitat heille työsuhteen alkamisesta Ausseissa. Itse en tätä seikkaa tiennyt sillä muiden jo käyttämieni viisumien kohdalla näin ei ole ollut ja niinpä 457 viisumistani menee nyt "hukkaan" 1kk. Toisaalta hakemusta ei myöskään kannata jättää ihan viimeiselle viikolle ihan siltä varalta että immillä käsittelyaika on pidentynyt tai he pyytävät lisäselvitystä hakemukseesi.