kirpputorikulttuuri?

Aloittaja lissu, maaliskuu 06, 2008, 17:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

lissu

Odotellessa tässä lähtöä Ausseihin ja samalla mietin mitä tuolta vaatekaapista mukaan pakkaisi...ajatuksena on että vain kaikkein välttämättömin, perusvaatekerrat. En ole koskaan niin lämpimässä maassa ollut että etukäteen tietäisin mitä päälle pistää, joten eiköhän sen siellä näe ja koe ja ostaa sitten paikanpäältä enemmän sopivia vaatteita.

Tuli mieleen, että kuinka yleistä Australiassa on kirpputorit? Suomessahan on jo vuosia ollut kirppisbuumi, itsekkin olen niissä tottunut käymään ja ostan paljon vaatteita sieltä. Reppureissaajana kun liikkuu ja elää, niin ei ihan hirveästi viitsisi vaatteisiin tuhlata rahaa, ainakin jos kyse on työvaatteista...että kirpputorithan olisi aivan ihanteellinen paikka, niitä vaatteita ei välttämättä tarvitsisi pakata mukaan takaisin Suomeen. Etsin hakusanalla kirppiksistä ja löysin pari garage sale tyyppistä ilmoitusta...onko nämä ns. kotikirppikset yleisempiä siellä päin vai löytyykö lainkaan näitä itsepalvelukirppiksiä tms. ?

Aikis

Buumista en osaa sanoa, mutta kylla löytyy esim. second hand shopeja paljonkin, ihan yksityisiäkin (no, niitten hintataso ei ole kirppisluokkaa) ja sitten tietysti Pelastusarmeijan . Muistaakseni ovat vain used clothes tai recycling. Ja heti kun muistan laitan tähän yhden tunnetun kirppiksen nimenkin...joka on katolisen kirkon Vinnies.

Jaaks

Lissu,

Et sanonut missäpäin Australiaa, mutta onhan noita "Markets" vähän joka puolella.
Tässä vaan esimerkkinä Brisbane Markets ja Sydney Markets.

Leokatti

lissu: etsi myös nimillä "op-shop" ja "thrift shops/stores"  ;)

Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

lissu

kiitos kiitos vinkeistä :) ja eiköhän niitä sieltäpäin sitten löydy kun sinne asti saapuu. Mietin vaan sitäkin että kuinkahan kieroon sitä katsotaan jos kyselen onkos täällä fleat markettia :D

Tuossa jostain keskustelusta bongasinkin rivien välistä, että jotkut oli hakenut työvaatteensa pelloille juuri näistä second hand kaupoista, koskat tosiaan ne vaatteet ei siellä pelloilla puhtaana pysy :( jos sitä hengailis vaan biitseillä, niin ei tarttis murehtii työvaatteista 8)

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: lissufleat markettia

Jos juuri tuota kysyt, niin voivat katsoa hyvinkin kieroon  :pepsodent

Aikis

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - maaliskuu 06, 2008, 21:35
Lainaus käyttäjältä: lissufleat markettia

Jos juuri tuota kysyt, niin voivat katsoa hyvinkin kieroon  :pepsodent

Etenkin kuivalla maalla...

jounij

Jaaks tuossa kaiketi yrittää hienovaraisesti sanoa, ettei sanaa fleat - tietääkseni - tunneta yleisenglanninkielessä.  Tai sitten olette juuri opettaneet minulle uuden sanan (valaiskaa ihmeessä, jos näin on!).

Flea market -termiäkään ei kovin yleisesti viljellä Ossilassa. Havaintojeni mukaan yleisesti käytössä on "kiertoilmaisuja" tyyliin "trash & treasure" (= yksi Canberran suosituimmista viikonloppujen kirpputoreista). Eli onhan täällä kirpputoreja, mutta yhtäläistä maanlaajuisesti käytössä olevaa nimitystä ei välttämättä ole.


Tuumaa
Jouni
Canberra

lissu

kirppuvirhe iski eli flea markettiahan minä tarkoitin :D mistäköhän moinen nimitys on päähäni juurtunutkaan, mahdetaanko tuota flea market nimitystä käyttää missään maassa...niin että ymmärtävät mistä on kysymys :)

kiitokset virnuilevasta oikaisusta :) ja kiitokset jounij:lle tuosta infosta ettei tuota nimitystä tosiaan englannin kielessä juurikaan tunnisteta kirpputoriksi...nyt aiheutan taas asteen vähemmän kieroja katseita ausseille...

Aikis

Lainaus käyttäjältä: lissu - maaliskuu 06, 2008, 22:10
mahdetaanko tuota flea market nimitystä käyttää missään maassa...niin että ymmärtävät mistä on kysymys :)Toki jenkkilässä ainakin.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: AikisEtenkin kuivalla maalla...
:confuse

Kuten Jounikin totesi koko sanaa ei todellakaan edes ole englannin kielessa eli miten niin, jossain muualla kuin kuivalla maalla  ???  Fleet on sitten jo ihan toinen juttu, mutta kaytossa myoskin kuivalla maalla  :pepsodent

Tokihan "flea markets" nimitys Australiassakin tunnetaan, vaikka sita ei niin yleisesti kaytetakaan.

arixmel


olen kylla ihan varma etta joskus kloppina kun ensimmaisia haparoivia reissujani tein, niin kyselin pariisin Les Puces de Saint-Ouen kirpparin sijaintia "flee markettina",  :pepsodent  :pepsodent Enhan mina silloin tiennyt etta se olisi pitanyt olla flea tai etta jos tiesinkin etta se tarkoittaa kirppua, en nyt muista ymmartiko pariisittaret minun kyselyjani, mutta kylla mina sinne perille loysin,,,ehka parin mutkan kautta tosin.  :pepsodent :pepsodent

Mielenkiintoista on etta ilmeisesti nimi tulee (yhden legendan mukaan) juuri tuolta marketilta eli kun he moivat pari sataa vuotta sitten (jolloin se aloitti!) vaatteita joissa oli kirppuja.

Kokeilin omaksi ilokseni googlettaa termia "flee market" ja huomasin etta se on aika yleinen kirjoitusvirhe kyseiselle termille.

ai niin meidan seudulla kaytetaan kirpparille myos nimea "car boot sale"

xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Aikis

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - maaliskuu 07, 2008, 07:21
miten niin, jossain muualla kuin kuivalla maalla  ???  Fleet on sitten jo ihan toinen juttu, mutta kaytossa myoskin kuivalla maalla  :pepsodentLuotinkin siihen, että kyllä ainakin Jaaks hoksaa...

Sen sijaan noilla mainituilla markkinoilla kyllä ainakin Sydneyssä myydään enimmäkseen uutta tavaraa, käsitöitä yms. eikä aina niin halvallakaan. Mutta toki siellä joukossa on sitten tuota käytetttyäkin. Myös koulut järjestävät silloin tällöin etenkin keväisin fairs ja siellä saattaa joskus olla käytettyjä vaatteitakin myynnissä. Jos sattuu sellaisen ohi kävelemään...

japi

"car boot sale"
Eli "autosaapas alennusmyynti" :pepsodent :pepsodent

Leokatti

Niin...so??... eikö teidän autoilla ole saappaita? Nuukuus vai rahapula?  :pepsodent
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.