Kirjoittaja Aihe: Australiaan ??  (Luettu 20141 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa riaapa

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 900
Australiaan ??
« : Toukokuu 16, 2003, 15:58 »
Moi Johanna,

Kovastipa näyttää helpolta tuo viisuminsaanti tätä kautta... No, tyypit tekee tätä työkseen, tuntevat varmasti kaikki mahdolliset porsaanreiät jos niitä on, ja ottavat palveluksistaan mojovan palkkion. Onko tietoa paljonko viisumille tulisi hintaa heidän kauttaan?

Riina.
Riina

Poissa riaapa

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 900
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Toukokuu 17, 2003, 07:02 »
Pelkkä skilled-viisumin käsittelymaksu on 1745 AUD eli noin 980 euroa, ja siihen päälle lääkärintarkastusmaksut ynnä muut kulut. Siihen nähden tuo 195 USD on aika vähän. Ja ehkä he tosiaan tietävät erinäisiä porsaanreikiä tai lisäpistemahdollisuuksia, joita ei välttämättä itsenäisesti tulisi huomattua...? Olisi kiva tietää lätkähtääkö tuon lisäksi tosiaan vielä jotain lisämaksujakin.

Itse olen tässä viimeistelemässä de facto spouse -viisumihakemustani, jonka käsittelymaksu Berliinin suurlähetystössä on jotain 700 euroa. Siihen päälle on tullut tietysti erinäisiä pikkumaksuja eri dokumenteista (statutory declarationit ja rikosrekisteriotteet ym.) tai niiden kopioinnista, ja lääkärintarkastus. Onhan tässä hommaa, mutta kun kaikki dokumentit on joka tapauksessa kerättävä itse, niin kyllä siitä hakemuksen täyttämisestä ja bookletien lukemisesta selviää itsekin, ei tartte maksaa 195 dollaria että joku tekee sen puolestani. :)

Jos tuo heidän pistetestinsä on todenmukainen ja sait tarvittavan pistemäärän, niin luulisi että saat saman pistemäärän vaikka hoitaisit homman itse? Jos näin ei ole, niin sitten kyseessä voi olla jotain hämärää. Mielenkiintoista.

Riina.
Riina

Poissa Latvajo

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 34
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Toukokuu 17, 2003, 08:37 »
Hei

Löysin tämän tekstin tuolta sivilta...

What is the difference between the LIVE IN australia.com online immigration service and a 'traditional' immigration service?
The LIVE IN australia.com online immigration service offers an accessible and affordable alternative to the 'traditional' immigration advice model which involves the client arranging several face-to-face meetings with an immigration lawyer and effectively transferring the responsibility for the visa application to them, along with a fee of up to US$3,750. By comparison, at US$ 195 our service is very reasonable and is available online, allowing our clients to access their written advice or ask migration related questions anywhere, anytime.

At LIVE IN australia.com, our goal is to provide you with expert legal advice and guidance so you are in a position to confidently self-manage the visa application process.

Vaikuttaa aika mielenkiintoiselta???
t. Johanna

Johanna

Milka

 • Vieras
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Toukokuu 17, 2003, 08:40 »
Ihan huvikseni kokeilin testia ja lapihan se meni komeasti. Mutta huomasin etta lapipaasyyn vaaditaan vain 115 pistetta. Jostain lahteesta olen kylla kuullut, etta skilled immigrationin nykyinen pisteraja olisi lahempana 125.

En ole asiasta varma, joten kannattaa tarkastaa oheinen asia suurlahetystosta ennen kuin alkaa maksaa millekaan firmalle viisumien taytosta.

Poissa Latvajo

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 34
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Toukokuu 17, 2003, 09:08 »
Lisää kustannuksia... eli löytyyhän niitä
The skills assessment process can range from AUD$300 to over AUD$1000 depending on which authority is performing the skills assessment on behalf of the Department of Immigration (DIMIA).

The skilled visa application fee varies between AUD$1745 to AUD$4000, depending largely on the English language proficiency of all family members included in your application.

Other costs may include your medical examination, character clearance, English language testing, the certification of your documents and postage / courier costs.

As general rule, you should allow at least AUD$2000 for the overall costs associated with your application.

Your Personal Migration Plan will advise you of the exact application fees which apply to your situation and this will allow you to better calculate the total costs involved. You can also rest assured that you are not going to waste money by applying for the wrong visa and/or being unaware of the necessary criteria.

Eli tämä Livein Australia tarjoaa apua varsinaisen viisumin täyttämisessä. Riiapa olit ihan oikeassa.
Joskus olen tilannut viisumihakumuspaperit postitse ja silloin ne maksoivat useita satoja markkoja, niitäkään ei saa ilmaiseksi. Toisaalta voihan tuo palvelu olla ihan ok, jos he todella antavat asiantuntija-apua, varsinaisen viisumin kustannukset ovat kuitenkin aika kalliit.
No täytyy..tässä miettiä.....
t. Johanna:cool:

[Editoitu 16/5/03 by Latvajo]
Johanna

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #5 : Toukokuu 20, 2003, 22:31 »
Hyvat Ihmiset,

Pysykaa poissa!!!:mad:

Tama on vain laillinen tapa tehda rahaa ja paljon sita.
Firma on virallisesti rekisteroity ja heilla on migration agent licence eli kaikki on laillista.   Naita firmoja tulee ja menee vahan niinkuin "fly by night".

Tama on vahan pitka, mutta jos ette ole lukeneet firman "disclaimer", niin tassa on:

No Legal Advice

   The information provided on the LIVE IN australia.com web site is not intended to be legal advice. Many factors unknown to us may affect the applicability of any statement or comment that we make on the LIVE IN australia.com web site to your particular circumstances.

No Warranties

LIVE IN australia.com uses reasonable care in compiling and presenting the information found on this web site, it is provided purely for informative purposes and you are encouraged to seek additional guidance for one of our Migration Specialists and/ or make independent enquiries before relying upon it.
LIVE IN australia.com makes no representation that it can guarantee the approval of any visa application, which can only be given by the Australian Department of Immigration and Multicultural and Indigenous Affairs (DIMA) or any diplomatic post authorized by the Australian government.
The information included in this web site has been compiled from a variety of sources and is subject to change without notice.
As application forms, fees and criteria are subject to change without notice, you may also wish to refer to the official DIMIA website should you seek verification of any information contained within this website.
LIVE IN australia.com makes no representation or warranty whatsoever regarding the completeness, accuracy, currency, adequacy, suitability or operation of this web site, or of the information it contains, nor that has this information necessarily been verified by the LIVE IN australia.com.
Such information is provided "as is" without warranty or condition of any kind. The LIVE IN australia.com web site may include inaccuracies or typographical errors.
Accordingly, LIVE IN australia.com assumes no responsibility for information contained in this site and disclaims all liability arising from negligence or otherwise in respect of such information and by using this web site you assume the risk that the information on this web site may be incomplete, inaccurate, out of date or may not meet your requirements.

ELI EI MINKAANLAISTA VASTUUTA EIKA TAKUUTA YHTAAN MISTAAN:mad:

Johanna, samantien voit antaa rahasi vaikka Punaiselle Ristille - menisi ainakin hyvaan tarkoitukseen.  Ennenkuin lahdet jakeleen rahojasi kaikkialle, niin kysy vaan neuvoja taalta, niinkuin olet viisaasti jo tehnytkin.  Ei se viisumien anominen niin vaikeaa ole, ainakaan jos perusedellytykset on kunnossa (esim. pistetesti). Rahaa kylla tulee menemaan, mutta ei huijareille.

Cheers
Jaaks

[Editoitu 20/5/03 by Jaaks]

Poissa headwind

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 303
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #6 : Toukokuu 23, 2003, 13:02 »
Olen itse skilled independent (subclass 136) viisumiputkessa, ollut 29.10.2002 asti. Kaiken olen tähän asti hoitanut itse ja erittäin nopeasti on hakemusprosessi edennyt, ilman mitään migration agentteja saatikka liveinaustraliaa (joka oli tietysti ensimmäisiä hit:ejä www-haussa kun aloitin tutkimaan viisumiasiaa.

Hakemuksessani on lisäkseni vaimo ja kaksivuotias tytär. Eilen kun oli kulunut 7 kk hakemuksen lähettämisestä tuli yksi käännekohta hakemusputkessa: maahanmuuttovirasto DIMIA pyysi terveystarkastuspaperieita ja rikosrekisteriotteita. Ne olimme tehneet kuukausi sitten joten tänään laitoin terkkari ja rikosrekkaripaperit menemään. Tämä viimeinen vaihe tarkoittaa sitä että olemme hakemuksessamme läpäisseet pisteseulan ja oikein arvioineet kuinka monta pistettä saamme pistetestissä.

Liveinaustralian pistetesti on sikäli huono, että se ei ole kaiken kattava. Se ei mm. minulle antanut 5 pistettä siitä että puhun Australian community language nimeltä Finnish. Australian hallitus julkaisee pisterajat kulloinkin, parhaillaan taitaa olla 115 pistettä. Sitä ollaan ehkä nostamassa. Se pisteraja pätee, joka vallitsee hakemuksen jättöpäivänä.

Nyt tässä hakuvaiheessa menee 2-3kk siihen kun terkkari ja polliisipaperimme tutkitaan ja kunnes saamme ns. pre-grant kirjeen, joka ilmoittaa että viisumi on myönnetty. Sen jälkeen passit lähetetään lähimpään Australian suurlähetystöön eli Suomesta Tukholmaan jossa asennetaan Permanent Resident viisumitarrat. Kun passit on kädessä, odotus on ohi, ja se jääkaapissa kylmennyt Moët voidaan poksauttaa auki.

Kustannuksista olen tehnyt tarkkaa kirjanpitoa. Tässä tähän mennessä realisoituneet kustannuksen Skilled Independent viisumin hakemuksesta. Kustannukset EUR.

VISA FEE 1000.00
CDR ASSESSMENT me 257.14
CDR ASSESSMENT wife 257.14
IELTS me 129.00
IELTS wife 129.00
Notary public   78.86
Passort photos   20.00
EMS courier   45.00
Xrays (2 persons) 136.00
Laboratory (blood, urine, 3 persons) 171.96
Doctor's appointment 3 persons 136.45
EMS courier   57.50
   
TOTAL   EUR 2418.05

tässä
CDR = career demonstration report, ammattitaitoarvointiin liittyvä
EMS = suomen postin tarjoama kuriiripalvelu

Toivotan voimaa jaksaa niille jotka ajoittain tähän piinaavaan odotusputkeen lähtevät. Tämä opettanee kärsivällisyyttä Byrokratian edessä, jota Australiassa kuulemamme mukaan on tarjolla. Toivottavasti putken päästä alkaa jossain vaiheessa näkymään valoa, kuten meillä nyt.

-HW


[Editoitu 22/5/03 by headwind]

[Editoitu 23/5/03 by headwind]
Riku Aho

Poissa Latvajo

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 34
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #7 : Toukokuu 23, 2003, 14:57 »
Hei

Kiitos vaan kommenteista ja näistä varoituksista.
Kaikkeen täytyy suhtautua pienellä varauksella.
Myös Australiaan muuttoon siihen ei ole helppoa tietä, paperisotaa ja kärsivällisyyttä tarvitaan. Niinkuin vastauksista käy ilmi, tämänkaltaisia vinkkejä odottelinkin. Tarkemmin kun luin noita sivustoja, ajattelin että siinä on joku keksinyt hyvän bisneksen hankkia innokkailta maahanmuuttajilta rahaa.

t Johanna
Johanna

Poissa Latvajo

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 34
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #8 : Toukokuu 23, 2003, 18:36 »
Hei Headwind

Miten päädyit lähtemään Australiaan? Ajattelitteko mennä pysyvästi vai ihan muutamaksi vuodeksi?

Meillä on samankaltaisia suunnitelmia, mutta ei ihan vielä selkiytynyt, miten lähdetään etenemään.
Ajateltiin että mentäisiin vain väliaikaisesti, mutta tiedän että siinä on se vaara, että maahan jää pysyvästi. Tiedän useita suomalaisia joille on näin käynyt enkä kyllä ihmettele.
Kun Australiasta tulee Suomeen niin sopeutuminen on melkeinpä suurempaa kuin meno Australiaan, mutta kyllä sitä muutamassa vuodessa suomettuu (alkaa ajattelemaan niinkuin suomalaiset yleensä, kaduilla ei saa hymyillä vastaantulijoille ja muutenkin kaikki on vähän ankeaa, jos menee hyvin, niin sitä ei saa mainita, valittaa  jotain ...muuten muut ei ymmärrä) ja tottuu tähänkin.
Oikeastaan Suomessa taitaa olla sellainen kesä/talviasento, kun tulee kesä niin kaikki muuttuu parempaan suuntaan, luonto, ihmiset ja sitten kun tulee  syksy ja pimeä, silloin tekisi mieli painua maan alle. Sepä olisikin mukavaa jos voisi olla aina loka-toukokuun Australiassa ja sitten kesän Suomessa. No siinä olisi tavoitetta...
Johanna

Poissa headwind

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 303
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #9 : Toukokuu 23, 2003, 20:23 »
Moi Latvajo

Ulkomaille lähtöajatukset kypsyivät pikkuhiljaa. Vietin nuoruudessani vuosia Afrikassa ja Kaakkois-Aasiassa perheen mukana ja ne ovat olleet antoisia reissuja. Nyt oma perhe on perustettu ja kolmekymmmentä rikki, ja tunnelma on "carpe diem". Vaimo on myös aikanaan reissannut ja yhtä halukas lähtemään kuin itsekin. Australia tuntui täyttävän niitä asioita mitä kohteelta halutaan, eli englannin kieli ja lämpö. Moni muu asia jää nähtäväksi....kuten se, kuinka kauan siellä ollaan.

pohdiskellen
Headwind
Riku Aho

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #10 : Toukokuu 23, 2003, 22:45 »
Headwind,

Well done :cool:

Siina oli paljon asiallista ja hyodyllista tekstia viisumiputkesta.  Toivottavasti vaan muutkin lukevat sen ja ottavat oppia.

Sinahan olet jo maalilinjalla, jos on vaan kiinni terkkarista ja poliisipapereista niin luulis sen valon jo olevan hyvinkin kirkas.  

Tervetuloa vaan "to the land of OZ"  :XXXX

Minne pain Australiaa olette ajatelleet asettua?

Cheers
Jaaks

Poissa headwind

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 303
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #11 : Toukokuu 24, 2003, 06:16 »
Thanks mate! Kiittäen Sinua myös niistä yli sadasta postauksesta tällä foorumilla, joissa on ollut hyödyllistä tietoa ja linkkejä ja kivaa tajunnanvirtaa. Aiomme asettua Sydneyyn ja by my books ainakin Raivo asustelee siellä päin ja saattaisi olla taivuteltavissa oluelle kun sinne päästään?!:XXXX

Ja se putken päässä oleva valo on kirkas, vaikka himmenikin eilen aamulla hetkeksi - mutta vain hetkeksi - kun edellisiltana juhlittu iso Elysee-pullo nakutti ohimoilla. Onneksi vaimo kun taitaa olla siunatussa tilassa niin sain juoda melkein koko pullon itse. Parhaimmassa tapauksessa elokuussa talo myyty, työpaikan avaimet palautettu, rahti matkalla, ystävät hyvästelty ja istumme long-haul lennolla perhosia vatsanpohjassa. Sen olen jo päättänyt, että mikäli minusta on kiinni, olemme ensi pääsisäisenä bilettämässä Gold Coastilla jos ja kun ne taas järjestetään.

Hei mutta minähän olen nyt työpaikalla, täytynee sukeltaa taas tekniikan ihmeelliseen maailmaan, eli SOOMMORO toivottavasti joitakin teistä pian nähdään.

cheerio
headwind

Riku Aho

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2454
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #12 : Toukokuu 24, 2003, 06:45 »
Onneksi olkoon ja tervetuloa Headwind tuulettumaan tälle puolelle maapalloa! En muista lukeneenikaan sinulta viestejä pitkään aikaan, mutta nämä kuulumisethan sitten olivatkin oikein mukavia.

Ensi vuoden "bileistä" sen verran, että jos Suomi-Päiviä tarkoitat, niin seuraavat sellaiset järjestää Brisbanen Suomi-Seura, ja sitä seuraavat Melbournen Suomi-Seura. Kyseiset juhlat kiertävät nimittäin vuosittain paikkakunnalta toiselle. Ajankohta on joka vuonna pääsiäisenä.


Lähestymässä olevalle elämänmuutoksellenne vielä kerran onnea toivottaen

Jouni
Canberra


P.S. Canberra on sen verran lähellä Sydneyä, että olisi joskus helppoa - puoliin ja toisiin - poiketa naapurikaupungissa vaikkapa virvoitusjuomat nauttimassa.... Pitäkääpä mielessä nykyiset ja tulevat sydneyläiset.
Jouni
Canberra

Poissa headwind

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 303
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #13 : Toukokuu 24, 2003, 12:03 »
Ha-haa!

Jouni, kiitokset ja kyllähän sitten visiteerata pitää! Kerroin vanhemmilleni toissapäivänä lähtöaikeistamme ja äitini siihen: "Mutta poikani, tunnetko sieltä edes ketään?". Ensin sanoin että no en tunne, mutta lisäsin heti perään että onhan Internet ja foorumit ja kyllä olen ihmisten kanssa "jutellut"... että tottakai tunnen useammankin ihmisen sieltä! Muuten olivat vanhemmatkin innoissaan ja sanoivat tunkevansa sinne lapsenvahdiksi kohta kun jäävät eläkkeelle... UPEAA! Pääsemme vaimon kanssa retkeilemään ja isovanhemmatkaan ei lapselta unohdu.

Edessä keväinen viikonloppu lapiotalkoineen, veli perheineen tulee, mennään huvipuistoon ja grillataan, ja ruotsalaisteemalla lauletaan "tilulii-snapsilauluja" kuten joku osuvasti ilmaisi SWE-FIN keskustelussa. Että hyviä viikonloppuja sinnekin vain!!

t: headwind
Riku Aho

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #14 : Toukokuu 27, 2003, 05:14 »
Headwind,

Hauska kommentti aidiltasi: "tunnetko sielta edes ketaan", mutta hyvin tuttu usealta ihmiselta myos omien reissujeni alkuaikoina.

Siinahan sita on oikeaa seikkailuhenkea, ethan ole tanne tulossa sen vuoksi, etta tuntisit jonkun taalla vaan aivan taysin muista syista.  On se sitten tuota seikkailunhalua, uusien kokemuksien hankkimista tai elaman laadun parantamista niin onneksi olkoon tekemasi paatoksen johdosta.  Niita tuttuja ja kavereita kylla ajan mittaan tulee ja loytyy.

Ainahan ei kaikki mene niinkuin on itse suunnitellut ja suunitelmat pitaa joskus hieman muuttaa tai soveltaa tilanteiden mukaan, mutta niinkauan kun sina ja partnerisi tulette toimeen itsenne ja toistenne kanssa, niin ei mitaan hataa.  Elama vieraalla maalla on ainakin aluksi hyvin paljon "give and take".

Tule nyt sitten viimeistaan ensi paasiaisena kaymaan Brisbanessa.

Cheers
Jaaks
:XXXX:XXXX:XXXX

Poissa headwind

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 303
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #15 : Toukokuu 27, 2003, 07:59 »
Jaaks, moro!

Vihdoin sain luettua Elämä Australiassa-nuorankin loppuun. Siinä oli sinulta erinomaisia vinkkejä ja linkki 4WD:n liittyen - joten toivoa sopii että jos ja kun tulemme Brissieen pääsiäisenä - kiitos kutsusta - se tapahtuisi pidemmällä lomalla ja omalla 4WD:llä.

Tulee mieleen hauska juttu Kaliforniasta liittyen isoihin autoihin ja halpaan bensaan. Olin pari kuukautta San Fran:in lähellä erään ison suomalaisen tietoliikennefirman hommissa ja kylään tuli esimieheni Suomesta. Tämä oli vuokrannut isoimman veekasi GT Mustangin mikä löytyi ja firman pihasta lähtiessämme kaveri polki autoa kuin tulpatonta mopoa, renkaat savusivat, ja huusi samalla orgastisesti "OH YES OH YES OH YES". Kyydissä oli myös jenkkiläinen esimieheni joka myöhemmin kysyi minulta kahden kesken että "mikä tuota pomoasi oikein vaivaa....?"

Niin se vain on että kyllä minäkin tietyt kicksit saan aina kun alla on auto jossa on VOIMAA... Sellaisen hankintaa odotellessa, Jaaks jossain vaiheessa alan pommittaan sinua kysymyksillä maasturiasioista.

t. Headwind
Riku Aho

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #16 : Toukokuu 27, 2003, 08:07 »
Headwind,

Senkun pommittelet vaan sitten kun aika tulee.  Ihan mielellani autan jos vain voin.  Noita 4WD autoja kylla loytyy taalla joka lahtoon ja niissa on kaikissa omat hyvat ja huonot puolensa.

Brisbanen lahistolla loytyy maastoa jos jonkinlaista aina beecheista pieniin kaivospolkuihin joilla voi koittaa kumpi loppuu ensin auton kyvyt vai sinun halut.  Voin sanoa, etta naiden nykyautojen kanssa se usein on siina ratin ja penkin valissa missa kyvyt loppuu.  Mutta pirun hauskaa se on.

Cheers
Jaaks
:XXXX:XXXX:XXXX

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #17 : Toukokuu 27, 2003, 09:05 »
:coolh:coolh:coolh:coolh:coolh:coolh:coolh:coolh:coolh
HOLA !!!!!!!!!!

Kivaa juttua tuosta siirtolaisanomuksien jättämisestä,
Ja niinkuin Jaax Ja Muutkin jo totesi, se onnistuu paremmin ja halvemmin, kun itse sen tekee.

Ihan aluksi voisin siihen lisätä, että jos jonkun tarvii sulle anomus rustata, mites meinaat täällä pärjätä ???
Oikoteitä onneen ei ole, ei Suomessa eikä täällä.
Byrokraattinen hirmuvaltako ??? Jos nyt otettais pakkia pari askelta.;)

Kyllä se rakas Suomineito kaikkine rakkaine virastoineen on ottanut meikäläisen sydämmessä ykkössijan tuossa kisassa.

Ja vielä se perskeleen kaksoishallintojärjestelmä (tällä puheella saa Tonyn niskakarvat pystyyn :D)

Jaaha, palataas aiheeseen, muistaako kukaan ??

Niin!! Niinkuin Jaacs jo kopsas tänne niitä pieniä Disclaimereita,
Menee vähän samanlaiseksi niiden jutut, kuin 60-80 luvun itäblokissa, kun halusit ostaa Ladan.
Maksoit ensin itsesi kipeeks että pääsit 8v jonoon.
Kuis muuten mahtoi käydä kaikille niille onnellisille jotka vuoden 84 jälkeen siihen jonoon liittyivät ??.

Maksoiko kukaan rahoja takaisin ???:??

Eli ! jos haluatte tänne muuttaa? tehkää se anomus itse, jos ette osaa lukea englantia? miettikää uudestaan sen muuton järkevyyttä.

Tämä edellinen oli tarkoitettu saarnaksi

:coolhTerv;:XXXX

Ps: Terveiset Suomen keväästä, Makkaraa tuli 3kg  ja kaljaa saman verran :XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX
Vyötärölle meinaan.
:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Latvajo

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 34
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #18 : Toukokuu 27, 2003, 09:20 »
Niin, eikai se muutto niin kovin järkevää olekaan, :)) hirveää rahojen tuhlausta koko viisumihomma.. :). Pistetään rahat niiltäkin osin talteen ja lomaillaan vaan silläkin rahalla. Onhan se mukavampaa olla Australiassa lomalla ilman työpaineita, niinkuin Tonykin ilmeisesti on ajatellut.
Kun täällä onnellisten tähtien alla on syntynyt, niin mikäs siinä.
:coolh:coolh
ja oikotiestä onneen, jos onnea lähtee etsimään sitä ei koskaan löydäkään.

:)
Johanna

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #19 : Toukokuu 27, 2003, 09:23 »
PS::XXXX:XXXX
Päätuulelle :)

Tervetuloa tänne Sydneyhin, HUOM OIKEIN KIRJOITUS :D

Meillä on aina ovi auki uusille tuttavuuksille, ja sitä vaalitaan pitkällä kokemuksella.:))
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Latvajo

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 34
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #20 : Toukokuu 27, 2003, 09:32 »
Sidneyssä olisikin mukava käydä, oli muuten eilisessä matkailuohjelmassa suosikkien joukossa paikkojen osalta, missä pitää käydä ennenkuin kuolee.
Ray vieläkö oot Suomessa?
Johanna

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #21 : Toukokuu 27, 2003, 09:56 »
Tulin eilen takaisin Sydneyhin.

Odottelen tässä torstaita, silloin kuulemma alkaa vieroitusoireet Makkaralle ja kaljalle :coolh :XXXX.

Olin vain 2vkn työmatkalla.

Mutta sen voin sanoa että laittakaas lähtö paremmaksi.

Perjantaina klo 18 saavuimme Talman Golfclubille, siellä hienossa auringonpaisteessa nautimme parit kaljatuopit, sitten menimme saunaan pariksi tunniksi(kaljaa myös)
Jonka jälkeen syötiin ravintolassa hienojen näköalojen lomassa Klubisandwichin(kaljan kera).
Ja sitten minut vietiin kentälle ja talutettiin koneeseen(AND DONT COME BACK) ja nukuin melkein bangkokiin asti.

Jään taas haikaillen odottamaan seuraavaa työmatkaa :cool:
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa headwind

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 303
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #22 : Toukokuu 27, 2003, 10:07 »
Raivo,

Sinun alias-nimi Dunderissa on selvääkin selvempi, mutta mun alias kaivannee selitystä: headwind on ainakin ilmailukäsitteenä vastatuuli. Kyllä päässänikin tuulee. Mutta vastatuuli tässä ei tarkoita että olisin hankala ihminen vaan vastatuulesta on lentotoiminnassa jopa hyötyä, mm. lentoonlähdössä ja laskussa. Suo anteeksi tämä pedanttinen korjaus asiaan. Sydneyssä tavataan!!

cheers
Myötätuuli

PS: Ja huomaa OIKEINKIRJOITUS: se on yhdyssana!

[Editoitu 26/5/03 by headwind]
Riku Aho

Poissa Jouko

 • Ylläpitäjä
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1455
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #23 : Toukokuu 27, 2003, 10:10 »
Hmm hhmm ei ooo helppoo toi työnteko...Raivo jos tarviit assistanttia suomen matkalle niin voin uhrautua, :D:D

TERVETULOA TAKAISIN OZLANDIAAN
:XXXX :XXXX :XXXX
Jouko!


- Salibandyä Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa Latvajo

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 34
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #24 : Toukokuu 27, 2003, 10:11 »
No sehän meni oikeen hienosti. Matkakaan ei ollut kovin pitkä jos vasta Bankokissa heräsit.
Täytyy ottaa oppia tuosta, on nimittäin huomenna tulossa Aussivieraita toiselta puolelta mannerta.
Johanna

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #25 : Toukokuu 27, 2003, 10:18 »
Myötätuuli :XXXX

Tuli muuten hauska käännös kun syötin Commarin kiälenkääntöohjelmaan Headwind: Contrary wind :??
Hauska sana, missäköhän sitä voisi käyttää.

Kiitokset Joukolle :XXXX:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX

PS: tarkoitin sitä sitneyhin kirjoitusta oikeinkirjoituksella.
En muuta sitten osaakkaan.:??
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2454
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #26 : Toukokuu 27, 2003, 22:41 »
Raivo skrivasi:

Lainaus

Tervetuloa tänne Sydneyhin, HUOM OIKEIN KIRJOITUS :D


Nope. Kirjoitetaan "Sydneyyn" ja lausutaan sidniin. :) Sorry, en malttanut olla hämmentämättä tätä soppaa, koska kieliasiat ovat lähellä sydäntäni.


Vissiinkin verta nenästään kaivaa

Jouni
Canberra
Jouni
Canberra

Poissa Tony

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 475
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #27 : Toukokuu 28, 2003, 00:06 »
Johanna, sanoit tuossa taannoin, että talviajan Australiassa viettämisessä olisi tavoitetta. Ei muuta, kun teet tavoitteestasi totta, se on aina mahdollista. Itse emme ole mitään lottovoittajia, mutta silti ajatuksenamme on viettää Australiassa juuri nuo ankeat talvikaudet lokakuusta huhtikuuhun, ainakin muutaman vuoden ajan, tai miksei useampiakin vuosia. Ja sittenhän sen näkee, jos elämä tuntuu siellä pidemmän päälle niin maittavalta, että sitä Permanen Resident- viisumia hakisi. Pikkuruisen verstaamme liikevaihto ei ole lähellekkään sitä tasoa, että sen varjolla meidät hyväksyttäisiin automaattisesti Australiaan.
Se, että pyöritämme omaa puusepänverstasta, antaa meille toki liikkumavaraa ajankäyttöä ajatellen, mutta se on mahdollista myös monilla muilla aloilla. Kyse on vain asioiden järjestelystä. Esimerkiksi monet ihmiset tekevät sesonkiluonteista työtä, joka painottuu kesäaikaan, ja näin pystyvät käyttämään talviajan matkusteluun, vaikkakin tiukalla budjetilla.
 Kymmenen vuotta sitten meidän kahden hengen matkabudjetti oli n.45.000mk, sisältäen lentoliput. Sillä rahalla kiersimme 5kk ja 22.000km ympäri Australian ihmemaata. Joka aamu syötiin kaurapuuroa, eikä siihen päivälliseenkään niin hirveästi rahaa huvennut, purkkipavut maistuivat ihan mukavilta, jos ei kaikkia sivuvaikutuksia oteta huomioon. Välillä kävimme sitten syömässä oikein kunnolla nauttien hyvästä viinistä.  Jaaks, tässä tuli nyt kiteytettyä sitä minun ajatustani "pohjalla käymisestä". Askeettisen elämäntavan parhaita puolia on juuri se, että sen jälkeen nauttii niin hyvästä ruuasta, suihkusta, hyvästä vuoteesta ja kaikesta siitä, johon länsimainen ihminen on itsensä vuosien saatossa totuttanut, ja saanut tuntemaan itsestäänselvyydeltä.
En nyt muista tai tiedä mikä sinun ( Johanna) opiskelu- tai työtilanteesi ja aviosäätysi on, mutta olen täysin varma siitä, että lähes kaikissa tapauksissa asiat ovat tavalla tai toisella järjesteltävissä niin, että kovimman pakkasajan vietto Australiassa onnistuu. Tarvitaan vain tahdon voimaa ja lievää hulluutta poiketa tavanomaisesta elämänkaavasta. Ei meidän kaikkien tarvitse elää samalla lailla, mutta jos näin tehtäisiin, se olisi todella tylsää.

 Ihmiset tekevät päivittäin valintoja, vaikkakin pieniä, jotka vaikuttavat heidän tulevaisuuteensa. Juuri näillä itsetehdyillä valinnoilla pystyt muokkaamman tilanteen niin, että matkat minne tahansa ovat mahdollisia. On täysin oma valintasi, jos ostat (tämä on täysin yleisellä tasolla , en tarkoita todellakaan sinua Johanna) kovalla velkarahalla miljoona-asunnon pääkaupunkiseudulta, jolloin tällaisten matkojen teko saattaa jonkin verran hankaloitua, mutta jos päädytkin huomattavasti edullisenpaan asuntoon maaseudulla, niin ei muuta kuin huomenna matkaan.

 Jos esimerkiksi ajattelet Jaaksin päätymistä kaikkien merimatkojen ja muiden koukeroiden kautta juuri Australiaan, niin olkoonpa se mallina muille siitä, että kaikki on mahdollista. Itse en halua uskoa fatalistiseen ajatteluun siitä, että elämämme olisi ennalta kirjoitettu. Sellainen ajattelu on myrkkyä ihmiselle. Jos vain uskoa ja halua on, niin lähes kaikki on mahdollista. Sattuman vaikutus elämäämme onkin sitten jo toinen asia, mutta olen varma, että positiivisuuteen taipuvaisen ihmisen kohdalla sattumatkin ovat elämää ajatellen useimmiten antoisia, ja taasen negatiivisesti ajattelevat kohtaavat enemmän huonoa tuuria, tai ainakin niin he itse asian ajattelevat. Jos sattuu jäämään suojatiellä auton alle, niin eihän sille mitään mahda. Toisaalta voisi ajatella, että myönteisesti elämään suhtautuva kulkee elämässään kaikki aistit avoinna ja siten välttää tällainen sattumanvarainen onnettomuus, kun taas itseensä käpertynyt synkistelevä henkilö ei millään tavoin huomioi vastaantulevaa autoa.
Eihän ne asiat aina näin yksinkertaisesti mene, mutta suosittelen kyllä reipasta ja iloista mieltä, kun matkalle lähdette, niin takuulla törmäätte lähinnä ystävällisiin ausseihin.

No jaa , tänään olikin maistiaisena sellaista Jim Beam merkkistä. Vuosikerrastah ei mitään haisua, mutta mukavan lämmittävää kuten kaikki maissipohjaiset viinit.
 
:)Tony

Liekö syy tuossa viinissä, että jouduin kirjoittamaan kaiken kahteen kertaan. Ekalla kerralla onnistuin tyhjentämään koko ruudun kaiken kirjoitettuani, eikä nyt voi edes syyttää naapurin sahalaitosta sähkökatkoksesta.
Periksi ei anneta, perk....

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #28 : Toukokuu 28, 2003, 01:23 »
Tony,

Ymmarran mita tarkoitit "pohjalla kaymisella"; niinkauan kun se on materiaalista ei henkista kaikki on hyvin.  Tuleehan niita taloudellisia, jos nyt ei ihan ahdinkotiloja, mutta hieman tiukempia kausia kaikille ja ne vaan lujittaa luonnetta.

Enpa nyt Tony ihan laittaisi itseani roolimalliksi, mutta onhan sita tullut tehtya kaikennakoista eika se ole aina todellakaan ollut yksinkertaista.  On sita tullut mokailtuakin, joskus suurestikin, kuten esimerkiksi yksi avioliitto, mutta kun ajattelee positiivisesti niin kylla se aurinko sielta taas paistaa.  

En kylla usko itsekaan, etta elamamme olisi ennalta johonkin kirjoitettu; minun tapauksessani se kait olisikin melkoinen fiction romaani.  Kylla se vaan on ollut ihan itse suuniteltua tai sitten tarkoituksella suunnittelematta jatettya ja sitten vaan kantapaan kautta koettua ja opittua. :D

Muuten kaikille, kuten Tony sanoi: reipasta ja iloista seikkailuhengellista mielta ja eikun matkaan.  Jos tosi ongelmia tulee tiedatte kylla mista useimmat meista loytaa.:cool:

Cheers
Jaaks
:XXXX:XXXX:XXXX

Poissa fogs

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 146
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #29 : Toukokuu 28, 2003, 02:17 »
Lainaus
Perjantaina klo 18 saavuimme Talman Golfclubille, siellä hienossa auringonpaisteessa nautimme parit kaljatuopit, sitten menimme saunaan pariksi tunniksi(kaljaa myös)
 


Siis Talma... Onkohan sama Talma mitä minä ajattelen, Sipoon ja Keravan välimailla?? Jos on, niin ei ihme että makkaraa siellä vatsanpohjaan iskit, taitaa olla golfclubi Pajuniemen makkaratehtaan vieressä... Sorry jos olen väärässä, tuo tuli vaan ekana mieleen, syystä jonka kerron myöhemmin jos olen oikeassa...:??

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #30 : Toukokuu 28, 2003, 09:33 »
 [/quote]

Siis Talma... Onkohan sama Talma mitä minä ajattelen, Sipoon ja Keravan välimailla?? Jos on, niin ei ihme että makkaraa siellä vatsanpohjaan iskit, taitaa olla golfclubi Pajuniemen makkaratehtaan vieressä... Sorry jos olen väärässä, tuo tuli vaan ekana mieleen, syystä jonka kerron myöhemmin jos olen oikeassa...:?? [/quote]

Aivan oikeassa olet kyseisestä puulaakista.
monta kuvaa siitäkin otin kenttää kierrellessä, etukenttää.

Eli kerrohan tarinasi:XXXX:XXXX:XXXX
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #31 : Toukokuu 28, 2003, 09:38 »
Lainaus
Raivo skrivasi:

Lainaus

Tervetuloa tänne Sydneyhin, HUOM OIKEIN KIRJOITUS :D


Nope. Kirjoitetaan "Sydneyyn" ja lausutaan sidniin. :) Sorry, en malttanut olla hämmentämättä tätä soppaa, koska kieliasiat ovat lähellä sydäntäni.


Vissiinkin verta nenästään kaivaa

Jouni
CanberraAi niix se oli ????   :??

Noh ku ei vaan mee painoon nää, nii kiva on hämmentää soppaa.
Kun on kieliasiat syrämmes lähellä, kerroppa mikä on Sawon murteella puhelinpylväs  :D

Ps: terveiset hiirenkorvien maasta sinullekkin :coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa fogs

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 146
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #32 : Toukokuu 28, 2003, 10:08 »
Lainaus


Siis Talma... Onkohan sama Talma mitä minä ajattelen, Sipoon ja Keravan välimailla?? Jos on, niin ei ihme että makkaraa siellä vatsanpohjaan iskit, taitaa olla golfclubi Pajuniemen makkaratehtaan vieressä... Sorry jos olen väärässä, tuo tuli vaan ekana mieleen, syystä jonka kerron myöhemmin jos olen oikeassa...:?? [/quote]

Aivan oikeassa olet kyseisestä puulaakista.
monta kuvaa siitäkin otin kenttää kierrellessä, etukenttää.

Eli kerrohan tarinasi:XXXX:XXXX:XXXX [/quote]

Asuin Keravalla 16 vuotta, minun äiti oli Pajuniemen lihasavustamolla töissä 12 vuotta joten tuttu paikka ja vallan tutut tuotteet!!! Maukasta täytyy myöntää ja muistini mukaan ei golfclubilta kiven heittoa pidempi matka ole makkaran maisteluun? Hyvä että nautit, tuli ihan koti ikävä sitä lihan makua muistellessa!!:D:(

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #33 : Toukokuu 28, 2003, 10:14 »
Kunhan saan kuvat koneelle, niin lähetän sinulle muutaman.
Itse muuten kävin koulua siinä talman alaasteella.
Vuonna 77 muutimme martinkylästä tänne.

Viimeisen Kaljani perjantaina joimme sitten torin kulmalla keravalla.

Ja olen myös v86-93 tehnyt Keavalla paljon rakennustöitä, niin kaupungille,kuin yksityisille.

:XXXX:XXXX
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa Latvajo

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 34
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #34 : Toukokuu 28, 2003, 10:37 »
Hei Tony ja muutkin

Täytyy tässä vähän selkiyttää tätä tarinointia ja miksi se Australia-kuume vaivaa ...

Olen tehnyt kerran puolen vuoden matkan Australiaan mieheni kanssa. Lähdimme matkalle lokakuussa ja tulimme takaisin maaliskuun loppupuolella.
Matkakuume iskee ainaa uudestaan, kun sen on kerran tehnyt, täytyy se tehdä toisen ja ehkä kolmannen kerrankin.
Meidän matkabudjettimme oli myös 45 000 markan luokkaa, sillä saatiin hankittua matkaliput, viedokamera, auto ja reissailtua jonkin verran.

Asuimme Perthissä tätini luona, joten asuminen oli ilmaista. Vastineeksi siivoimme, remppasimme, laitoimme ruokaa ja autoimme missä pystyimme. Tädilläni oli murkkuikäinen tyttö, joten häntä kuskailtiin kouluun ja harrastuksiin joskus.  Toisinaan oli vähän kireää ilmapiiriä, tahtoo olla joskus murkkuikäisten kanssa. Hän oli meistä joskus mustasukkainen, kun hänen äitinsä kertoi meille juttuja mitä hänkään ei ollut kuullut. Silloin me hypättiin autoon ja ajettiin läheiseen luonnonpuistoon katsomaan kenguruita ja maisemia, purnattiin toisillemme. NO kaikenkaikkiin meillä meni hyvin.

Olimme vasta toisia sukulaisia tädin lähes 30 vuoden Australiassa vietetyn vuoden aikana.
Australiassa ollessamme pohdittiin sitä että jos muutettaisiin maahan, kävin DIMA:n toimistossakin ja pistetestikin meni hyvin. Australiassa asuu sukulaisia aika paljon, olisin jo kolmannen polven maahanmuuttaja. Isoisäni veli muutti 1930-luvulla itärannikolle ja meni töihin sokeriruokofarmille, myöhemmin hänellä oli itselläkin sellainen, nykyään sillä paikalle menee suuri Highway. Myös hänen veljenpoikia on muuttanut. Joten jos maata lähtisi kiertelemään, niin aika kattavan kierroksen saisi sukulaisten luona vierailemalla.

Tänne Suomeen sitten kuitenkin palattiin, hankittiin töitä tai mieheni pääsi samaan firmaan. Mentiin naimisiin, tehtiin talo ja lapsi, joten se matkustaminen on todellakin nyt vähän vaikeampaa, ainakin pidempiaikainen.
Tietenkin sekin on mahdollista, jos myy talon tai hankkii hyviä vuokralaisia jotka maksavat hyvän hinnan.
Eihän sitä tiedä milloin sitä innostutaan myymään, sillä rahalla saisi talon sitten Australiasta.
Täällä ollaan ihan hyvissä töissä ja vastaavan aseman saaminen Australiassa olisi kymmenen kertaa vaikeampaa. Kun enää ei viitsi/ jaksa pinnistellä, ainakaan vielä. Täytyy vähän hengähtää.
Australia/Suomi asumisen ajatuksen olen saanut sukulaisiltani, jotka tekevät sitä. He tosin ovat jo eläkkeellä, joten se onnistuu vähän helpommin.
Kyllä tarkoitus olisi kuitenkin itsekin  matkustamista harrastaa, ehkäpä jo ensi jouluna. Sain juuri matkatoimistosta tarjouksen 1175 euroa per nuppi + alle 2-vuotis 117 euroa. Ei kovin paha hinta, jos sais jostain vielä edullisemmin? Täytyy katsella, onhan tässä vielä aikaa.
Hattua täytyy nostaa niille kaikille rohkeille, jotka ovat Australiaan muuttaneet ja muuttamassa.
Varmasti paljon saa ja vähän menettääkin??!
Johanna

Poissa fogs

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 146
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #35 : Toukokuu 28, 2003, 10:47 »
Lainaus

Viimeisen Kaljani perjantaina joimme sitten torin kulmalla keravalla.

Ja olen myös v86-93 tehnyt Keavalla paljon rakennustöitä, niin kaupungille,kuin yksityisille.

:XXXX:XXXX


Nyt isken täällä päätä seinään ja hypin tasajalkaa!!!! Jos on yksi asia mitä olen kaivannut kovasti on astua yhteenkään Keravan pubiin (mikäs sen irkkubaarin nimi nyt olikaan torin laidalla, Robins tai jokin...)... näkis edes yhden tutun naaman! Heh, en asunut niissä baareissa mutta tuttuja löytyisi joka kulmalta. Kävin kouluni Keravalla, työskentelin keski-uudenmaan alueella monta vuotta joten tuttuja riittää siltä akselilta joka ikää ja rotua. Keravalla asuin viimeksi -96... Ai jai jai jai kun iski koti ikävä, ekaa kertaa neljään vuoteen... :D

Keravan raksoillakin oli mun veljet töissä jonkin aikaa (Ari ja Tero Kiira), löytyi lankomiestä ja muitakin perheenjäseniä joka raosta...aah, ihan oikeasti, nyt täällä mietin että kahta en vaihtaisi, Turun sinappia ja mahdollisuutta yhteen olueen missä tahansa Keravan pubissa (niistäkin kun löytyy omat hauskat ja hullut tarinansa!!):XXXX

Poissa headwind

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 303
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #36 : Toukokuu 28, 2003, 10:49 »
Raivo

Et kai sinä nyt ihan viimeistä kaljaasi ole kuitenkaan siellä Keravalla juonut? :??:??:??

Hädissään tiedustelee
HW
Riku Aho

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #37 : Toukokuu 28, 2003, 11:34 »
Lainaus
Raivo

Et kai sinä nyt ihan viimeistä kaljaasi ole kuitenkaan siellä Keravalla juonut? :??:??:??

Hädissään tiedustelee
HW


Täytyy heti tunnustaa kärkeen, että en minä kaljaa juonut.
Olinhan lähdössä yli vuorokauden kestävälle lento matkalle.

Otin siis Lonkeroa pari pitkää tuoppia (jäillä) :D

Ja kyllä se jäi viimeiseksi otoksi kyseiselle matkalle :coolh

Otetaan taas sitten seuraavalla kerralla.

Mutta yksi asia joka jäi mainitsematta matkasta ja nautinnoista, oli Wilhelmi makkara.

On siinä kiekura jalossa muodossa, ja ne mausteet !!!!:P

Oma suosikki on tomaatti, mozarella juusto,basilika.

http://www.atria.fi/asp/empty.asp?P=10&PS=default&SID=980477365080744&A=open:atriaproduct:tu_detail:49717,setattribute:buf:tuotekuva:Y&S=3&C=45094    .

Huomioikaa lihan % kokonaismassasta.

Ja sen kanssa sitten pitää jo tosimiehen nauttia AURAN Sinappia.
Eikä mitään Jenkki/Ruåtsi yhteistyöllä purkitettua Åbo sellaista.

Eli onhan sitä aihetta palata Keravallekkin
:XXXX:XXXX
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2454
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #38 : Toukokuu 28, 2003, 14:40 »
Raivo kirjutas:

Lainaus

Kun on kieliasiat syrämmes lähellä, kerroppa mikä on Sawon murteella puhelinpylväs  :D


Tule apuun, Anne (sieltä Savosta kun olet)! Ja kiitos terveisistäsi, Ray!


Alunperin kainuulainen

Jouni
Canberra


P.S. Wilhelmiä parempaa makkaraa ei myy edes Canberran Belconnenin markkinoiden Ingrid, jonka puodissa sentään on yleensä myytävänä "makkaralenkkiä".

Tilastojen mukaan jokainen suomalainen syö keskimäärin 16 kiloa (lenkki?)makkaraa vuodessa. Me muilla mailla asuvat suomalaiset joudumme kotomaan vierailuillamme tekemään kovasti duunia saadaksemme oman osuutemme kiintiöstä täyteen. Ilmankos sitä aina takaisin palatessaan on vaaka kummissaan uusista lukemista.
Jouni
Canberra

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #39 : Toukokuu 29, 2003, 02:44 »
Johanna,

Niinhan se vahan on, etta mieli tekisi, mutta kun on niin mukava ja turvallinen olo; hyva tyopaikka, mukava talo, lapsi jne...

Sita vastaavaa asemaa ei kylla todennakoisesti ihan heti saa kuten sanoit, mutta kaikki on mahdollista.  Johan siita aikaisemmin hieman keskusteltiin kuinka Suomalainen tyomoraali ja asenne auttaa.

Ennenkuin muutin tanne minulla oli Suomessa oikein mukava uraputki paalla, oma asunto Lauttasaaressa, auto, mokit ym.
Olinhan ollut vuosia ravintola-alalla ja kohonnut ihan hyviin hommiin kuten Inter-Continentalin ravintolapaallikko, Viking Line M/S Olympian ravintolapaallikko ja Intendentti, viimeiksi suuren kansainvalisen yrityksen (alkoholi, ruoka etc) pohjoismaiden myyntipaallikko.  

Eli rahaa tuli ja olo oli oikein turvallinen.  Sitten mentiin naimisiin ja syntyi eka lapsi - sitten alkoi mietityttaan onko tama elamamme perustarkoitus??:??

Paatos tuli nopeasti: Ei Ole !! Ja sitten lahdettiin.

Ensimmainen tyopaikka jonka onnistuin Australiassa saamaan oli tarjoilijan paikka ja palkka oli alle viides osa Suomessa tienaamastani, mutta parjattiin.  Vuoden sisalla olin Gold Coastilla Jupiter's Casinon ravintoloiden (yhteensa 4) paallikkona jossa ruokimme yli 4000 ruokailijaa paivassa ja toimeentulo oli taas erittain hyva.

Seuraavien vuosien aikana asiat on vaan parantuneet ja toimeentulo sen mukaan.   Muutamien muiden mielenkiintoisten hommien jalkeen (esim Qld Kuninkaallisen Pursiseuran johtajana 4 vuotta) olen vihdoin paassyt nykyiseen hommaani (Queensland Parliament eli Eduskunta), josta nautin suuresti ja saan kykyjeni ja kokemukseni mukaista arvostusta seka henkisesti, etta taloudellisesti.

Toivottavasti ei kyllastyttanyt tama tarina, mutta
siina nyt oli pieni "summa summarum" meikalaisen tyo taipaleesta Ausseissa jota on jo aikaisemminkin jonkin verran kosketeltu pinnallisesti.

Johanna;  

niinkuin Ernie Dingo taalla sanoo: "If you never never Go, You'll never never Know!!      

How True??:??

Ernie myoskin sanoo: "Come on, GET OUT THERE"

Cheers
Jaaks
:XXXX:XXXX:XXXX

PS.  Tama ei sitten ollut tarkoitettu miksikaan "Tuhkimo tarinaksi" vaan ihan silkkaa totuutta.  Tunnen taalla lukuisia eri kansalaisuutta olevia perheita ja yksiloita, jotka ovat menestyneet erittain hyvin useilla eri aloilla ja menestyvat edelleen.
Mikaan ei ole kenellekaan langennut niinkuin "Manulle Illallinen" vaan on vaatinut joskus kovaakin tyota, mutta niinkuin Tony kirjoitti :"Periksi ei anneta... per...."

[Editoitu 28/5/03 by Jaaks]

[Editoitu 28/5/03 by Jaaks]