Kirjoittaja Aihe: Asunto Sydneystä tai muualta??  (Luettu 3690 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa AnNiCa K.

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 11
Asunto Sydneystä tai muualta??
« : Toukokuu 09, 2007, 10:27 »
Hei

Olemme muuttamassa perheeni kanssa Sydneyyn 30.11.07. :) Onko kenelläkään asuntoa vuokrattavana lapsiystävälliseltä alueelta 3-henkiselle perheelle (tyttö 2v)? Lyhyempikin aika käy muualta päin Australiaa, eli ajatuksemme on lomailla ensin useampi kuukausi ja sitten "asettua" aloillemme.  Ajattelimme, että vuokraisimme ensin asunnon muutamaksi kuukaudeksi (jos onni suosii työnhakijaa  :)) ja sitten, kun tietää mihin mahdollisesti menee töihin voisi hankkia pitkäaikaisemman asunnon.   

Olen käynyt läpi keskustelupalstat useaan otteeseen tarkastellen hyviä ja huonoja asuinalueita. Kullanarvoista tietoa, kiitos niistä!!  :god:
Luin myös jostain, että useat asunnot vuokrataan vain 6 kuukaudeksi tai vuodeksi kerrallaan. Onko tästä paljonkaan poikkeuksia, muita kuin näitä suhteellisen kalliita lomavuokra-asuntoja?

Tarkoituksena olisi hakea töitä heti, kun sinne pääsee, mutta toiveena olisi aloittaa vasta helmi-maaliskuussa. Onkin hieman vaikeaa osata ennustaa mihin sitä pääsisi töihin (ja milloin  ???) ja siksi täytyy varmaankin asua siihen asti tilapäisasutuksessa. Kuitenkin olisi kiva jos ei moneen kertaan tarvitsisi muuttaa, omasta puolesta ok, mutta 2 vuotiaan kannalta ei ehkä kaikkein paras. Tuo meidän muuttoaikataulukaan ei varmasti ole paras työnhakua ajatellen? Onko Australiassa sama kuin Suomessa, eli varsinkaan heinäkuussa ei Suomessa kannata hakea töitä, silloinhan ei kukaan ole töissä?

Olen myös lukenut näistä suosituksista, joita vuokranantajat saattavat kysellä. En ole asunut vuokralla ja siksi en saa tällaista suositusta vuokranantajalta, ei ole vielä työpaikkaa, joten en sieltäkään saa suosituksia... Miten muut olette toimineet tällaisessa tilanteessa?

Muuttaessamme olisi tosi kiva saada tyttärellemme (ja miksei meillekin  :pepsodent) leikkiseuraa, eli laittakaapahan postia. Olisihan se kiva jos olisi joku voisi leikin lomassa myös "perehdyttää" meitä uuteen ympäristöön.  :D

Nyt tuli sen verran monta kysymystä, eli saattaapa meilini olla väärässä osoitteessa...  :)

AnNiCa
Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1300
Vs: Asunto Sydneystä tai muualta??
« Vastaus #1 : Toukokuu 09, 2007, 12:30 »
Tervetuloa maisemiin Annica!
Kahteen asiaan voin kommentoida, loput hoitakoot nokkelammat:
* Vuoka-asuntojen kanssa yksinkertaisesti 'money talks'. Pääsääntöisesti määräaikaiset sopimukset tehdään 6 tai 12 kk mittaisiksi mutta toki lyhyempääkin voi tarjota. Sellaisenaan tarjous ei varmaan mene läpi mutta kannattaa tarjota kyytipojaksi ainakin osaa vuokrasta heti vuokrasuhteen alussa (parhaiten takaatte onnistumisen, jos maksatte esim 3 kk vuokrat heti kättelyssä). Sillä rahalla hoituu myös tuo suosittelupuoli (lue: suostuttelu), joten jos teillä on osoittaa esim tiliotteella, tms., että kapitaalia on normaalielämisen lisäksi myös vuokrien maksamiseksi, niin harva sitä ylenkatsoo...

* Joulu-tammikuu voi olla huono aika hakea työtä sikäli, että silloinhan tällä on kesäloma. ts. ennen joulua alkaa hiljenemään ja horrosta kestää tammikuun puoliväliin. Ainakin joulun ja loppiaisen välin voi vetää ihan rauhassa lonkkaa, silloin on aika turha ajatella työnhakua. Heinäkuussa puolestaan alkaa uusi tilivuosi, joten silloin rattaat pyörivät täysillä.

Muuten, jos ihan lomailla aiotte aluksi, niin miettikääpä mahdollisuutta asua aluksi muualla kuin siellä, mihin tähtäätte töihin. Oma lehdä ojassa ehdottelisin Queenslandin koillisnurkkaa eli Brisbanen seutua. Helposti tavoitettavissa ovat sekä mahtavat rannat (Gold Coast), turistirysät (Sunshine Coast) että loistava luonto (Gold Coastin & Sunshine Coastin takamaat eli hinterland). Lisäksi hienoja saaria (Fraser, North Stradboke, Moreton, jne) on joko vieressä tai muutaman tunnin matkan päässä.
Toinen, ihan erilainen kokemus, voisi olla Tasmania. Siellä on myöskin vähän viileämpää kesällä kuin täällä pohjoisemmassa, joka voi olla ihan kivaa totuttelua aluksi. Melbourne (kuten Sydney) puolestaan on varsin kansainvälinen, sisältäen myös runsaasti eurooppalaisia vaikutteita.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1300
Vs: Asunto Sydneystä tai muualta??
« Vastaus #2 : Toukokuu 09, 2007, 12:38 »
Ai niin, piti tuohon lapsen leikittämiseen vielä sanoa, että kun tiedätte asuinpaikkanne, kannattaa tsekata, onko jossain lähistöllä olevassa Playgroupissa tilaa.
Playgroup vastaa aikalailla äiti-lapsi -kerhoja, paitsi että niissä ei ole erityistä vetäjää / ohjaajaa jonkin organisaation puolesta (seurakunta, kunta, MLL, tms) vaan homma pyörii vapaaehtoisten äitien varassa. Hyviä paikkoja saada sekä äitikontakteja, leikkiseuraa ja tietenkin paikallisia vinkkejä.

Ainakin meidän suunnalla on aika turha hakea seuraa leikkipuistoista, niissä on hyvin harvoin ketään muuta (pl. esikaupungin hienoin puisto, johon LandCruisaillaan kaukaakin). Äidit ovat joko kerhossa, shoppaamassa, kyläilemässä, tai kotona leikittämässä kullanmurujaan mutta eivät puistoissa...
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2454
Vs: Asunto Sydneystä tai muualta??
« Vastaus #3 : Toukokuu 09, 2007, 14:17 »
Yksi syy pidempien vuokrasuhteiden suosimiseen on, että asunnonvälittäjät pidättävät joka kerta uuden vuokrasuhteen alettua ainakin yhden viikon vuokran välityspalkkiota. Semmoinen meininki käy vuokraisännän kukkarolle. Eli kuten Ruu sanoi: "raha puhuu". Eli kun tarjoudut maksamaan reippaasti enemmän kuin ilmoitettu vuokra on, niin alkaa paremmin tärpätä.


Vihjaisee
Jouni
Canberra

Poissa Jouko

 • Ylläpitäjä
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1455
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
Vs: Asunto Sydneystä tai muualta??
« Vastaus #4 : Toukokuu 09, 2007, 20:38 »
Olen myös lukenut näistä suosituksista, joita vuokranantajat saattavat kysellä. En ole asunut vuokralla ja siksi en saa tällaista suositusta vuokranantajalta, ei ole vielä työpaikkaa, joten en sieltäkään saa suosituksia... Miten muut olette toimineet tällaisessa tilanteessa?


Eräs vaihtoehto on taivutella joku paikallinen Suomalainen jo etukäteen suosittelijaksi, eli kyseessähän on suositeltavan luotettavuus yleisesti. Luulisi tämän helpottavan hiukan. En usko että kiinteistövälittäjät pistäisivät kovinkaan paljon painoa ulkomaiselle suosittelijalle eli se "kotimainen" on tässäkin parempi.
 


- Salibandyä Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: Asunto Sydneystä tai muualta??
« Vastaus #5 : Toukokuu 09, 2007, 20:53 »
Vaimolla on noin viikon vanha kokemus vuokrauksesta brisbanesta. Suosituksia pyydettiin ja niitä saatiin kiitokset ao henkilöille, välittäjä myös soitti näille henkilöille. Meillä oli toinen suosittelija Aussi joka on itse kiinteistö välittäjä joskin toisella paikkakunnalla ja toinen oli eräs täältä. Samoin hyvä suositus oli se että maksoi 6kk:n vuokran etukäteen. Ominpäin vuokraus olisi ollut "työttömälle" vaikeaa muuten. Osassa välitystoimistoja ei edes saanut täyttää hakemusta. Muutoin asiat sujuivat erittäin nopeasti, ensi kontaktista alle kahdessa viikossa oli talo vuokrattuna.

Vaikeinta tässä on se että ei ole minkäänlaisia tietoja missään rekistereissä ei hyvässä eikä pahassa niin yritä siinä sitten todistaa olevasi kunnon kansalainen joka hoitaa asiansa.

Poissa AnNiCa K.

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 11
Vs: Asunto Sydneystä tai muualta??
« Vastaus #6 : Toukokuu 10, 2007, 17:30 »
Hei vaan

ja kiitos kommenteistanne. Kiitos Ruu tuosta playgroup ideasta   :god:!

Eli raha puhuu... onneksi ollaan varauduttu rahallisesti muuttoon, eli ihan hyvin voimme tarjota useamman kuukauden vuokrat kättelyssä.

Olimmekin ajatelleet tuota lomailua muualla, kuin paikassa johon asetumme. Itse asiassa viestitaulun juttujen perusteella mieluiten muuttaisimme Brisbaneen (olemme käyneet Sydneyssä  ja Melbournessa), mutta oman alan työn kannalta Sydney on paras paikka. Varmasti olisikin mukava lomailla Brisbanessa aluksi ja ehkä katsoa josko sieltä löytäisi työtä. Miehenikin on tuossa seuraillut mielenkiinnolla salibandyjuttujanne, joten varmaan sieltä sais pelikavereitakin ( :XXXX) ...

Hyvä idea Jouko tuosta "paikallisen" suomalaisen suosittelijasta! Täytyy vaan tutustua tässä ”lähemmin” että kehtaa sellaista pyytää…  ;)


Poissa Wilmina

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 59
Vs: Asunto Sydneystä tai muualta??
« Vastaus #7 : Toukokuu 10, 2007, 21:50 »
Moi!

Myötäilen tässä tuoreella omakohtaisella kokemuksella muiden sanomaa asunnon vuokraamisesta: money talks.

Aluksi meidän hakemuksia ei meinattu vilkasta, kun tuli esille, ettei suosittelukirjettä nimenomaan vuokranantajalta ole. Kun mainitsimme, että voimme maksaa vuokraa etukäteen, saimme valita mieleisemme asunnon...

Lisäksi saimme pisteitä jokaisesta henkkarista (eli kopiot passeista, ajokorteista, kela- ja medicare-korteista yms), jonka esitimme, ja jokaisesta luottokortista jonka esitimme. Itseasiassa sain jopa pisteitä rikosrekisteritodistuksesta (jossa siis ei ole merkintöjä)! Kyllä huvitti siitä kopiota vuokra-asunnon hakemuksen liitteeksi ottaa, mutta kun kerran sitä toivoivat...

Tuttavan suositteluista ei ole huomattavasti hyötyä ellei hänen asemansa ole vakuuttava (varmaan toinen kiinteistönvälittäjä on kuitenkin hyvä???). Mutta suosittelijoille/työnantajille/... todella soiteltiin ja tarkistettiin annetut tiedot!

Onnea matkaan!

Wilmis