Kirjoittaja Aihe: Viisumin pidennys?  (Luettu 2151 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa sToked

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 41
Viisumin pidennys?
« : Maaliskuu 19, 2007, 06:27 »
Tilanne ois tämä: permanent resident viisumini (subclass 102) ois menossa huhtikuussa 08 umpeen jolloin mulla on koulut vielä kesken suomessa. Tarkotuksena ois heti valmistumisen jälkeen muuttaa tänne sit pysyvästi. Mut kysymyksenä on et saako näitä viisumeja kuinka helpolla uusittua/pidennettyä? Kellään kokemuksia? Ihmetyttää jos asia ei onnistuis, luulis et ne haluu päästää tänne nuorta työvoimaa. Ite aattelin ottaa asian puheeks sit reissuni loppupuolella, ku suuntaan elokuussa takasi Suomeen kouluja alottelee, nyt o varmaa vähä turhan aikasta mennä pidennyksii kyselee? Semmone kunnon "nyt tuli tämmöne tilanne"-tilanne. Mietteitä? Ideoita?

Poissa Leokatti

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 886
Vs: Viisumin pidennys?
« Vastaus #1 : Maaliskuu 19, 2007, 07:13 »
Subclass 102 on käsittääkseni ulkomaalaisille lapsille jotka on adoptoitu tai aidotaan adoptoida Australiaan. Tämäkö viisumi sulla siis on? Lisäksi jos kysymyksessä on kerran PR-viisumi niin se kai ei nyt kuitenkaan noin vain mene umpeen. Mitä siinä viisumissasi lukee? "Multiple travel. Must not arrive after xx.xx.2008. Holder permitted to remain in Australia indefinitely"? Jos näin niin sinun tulee vain hakea "Five Year Resident Return Visa (Subclass 155)", joka maksaa tällä hetkellä $120 ja kehoitetaan haettavaksi ennen kuin poistut Australiasta. Sillä saat taas mennä ja tulla mielesi mukaan seuraavat 5 vuotta.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Poissa sToked

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 41
Vs: Viisumin pidennys?
« Vastaus #2 : Maaliskuu 21, 2007, 01:52 »
juuh se oliki subclass 101, viisumissa lukee se "Multiple travel. Must not arrive after xx.xx.2008. Holder permitted to remain in Australia indefinitely", mut tossa subclass 155:ssa taitaa olla se kahden vuoden oleskelusääntö, et pitäs olla täällä se 2v. sehän ei passaa ku tulin tänne takasi vasta reilu kuukaus sitte ja elokuun alussa ois lähtö kouluun :( ack, meneeköhän se sit iha uuden viisumin anomiseen sit koulun loputtua? not good.

Poissa Leokatti

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 886
Vs: Viisumin pidennys?
« Vastaus #3 : Maaliskuu 21, 2007, 03:13 »
Hmm... 101 on Child Visa sekin. Immi:n sivuilla sanotaan vain että viisuminen haltija on oikeutettu asumaan Australiassa pysyvästi ja saa mennä ja tulla vapaasti 5 vuoden ajan siitä kun viisumi on myönnetty.

Siis mikä 2 vuoden oleskelusääntö?? Mulla on itselläni PR-viisumi ja tuo 155, jonka tarkoitus on siis pelkästään pitää yllä PR-statusta sillä aikaa, kun matkustan Australian ulkopuolella. Sillä saa mennä ja tulla siihen asti kun se on voimassa ja sen jälkeen pitää hakea uusi jos meinaa Australiasta poistua ja tulla takaisin. Eli jos elokuussa lähdet ja haet tuon 155:n vähän etuajassa (tuskin haittaa) niin se on sitten taas 5 vuotta voimassa. Kunhan palaat Australiaan ennen kuin se menee umpeen ja haet tuon 155:n uudelleen täällä ollessasi, ei minun käsittääkseni pitäisi kenelläkään olla asiaan nokan koputtamista.

Jos viisumisi on temporary niin sitten asia on tietysti täysin toinen.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2454
Vs: Viisumin pidennys?
« Vastaus #4 : Maaliskuu 21, 2007, 04:33 »
Ei siis ole temporary visa, jos siinä kerta lukee "Holder permitted to remain in Australia indefinitely", niin kuin Leokatti epäilee. Eli varmasti voit välillä käväisemässä ulkomailla opiskelemassa - luultavasti useammankin vuoden - ennen kuin viisumi todella lakkaa olemasta voimassa kokonaan.


Kommentoi
Jouni
Canberra