Kirjoittaja Aihe: Esittäytyminen...taas =)  (Luettu 9384 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
Esittäytyminen...taas =)
« : Tammikuu 28, 2007, 20:14 »
Kävimme täällä aktiivisesti selailemassa viestejä tuossa parisen vuotta sitten ja silloin olikin kova hinku lähteä, mutta sitten tuli lapsia ja muutama vuosi vierähti näköjään yllättävän nopeasti ohi :o

Nyt nuorin on jo kohta 2v ja vanhempi kohta 4v joten olisi oiva aika toteuttaa lähtö noin vuoden sisällä. Rakennettu omakotitalo on myynnissä ja oman yritykseni (harrastus) vuokrasopimus on irtisanottu (heh nimi aika aussimainen nimittäin http://www.kenguruu.fi saa käydä kurkkimaan :pepsodent)

Pyörät lähtöä ajatellen ovat siis liikkeellä. Nyt olisi sitten aika pistää tuo viisumi hakemus sisään ja ilmeisesti jotain on kuitenkin muuttunut vuosien mittaan kun ikäraja skilled independent on nykyään 45? Ennen se oli muistaakseni 35 vai muistankohan ihan väärin?

No lueskeltu on taas manuskoita ja linkkejä niin että silmät on sikkuralla. Meillä näyttäisi olevan hyvä tuuri kun kummatkin olemme SOL listalla ja 60 pisteessä ammattiemme puolesta.

Muuten näyttikin aika selvältä nuo systeemit (kai :? luultavasti kun alkaa täytteleen niin tulee kysymyksiä...) mutta milloin tuo kielitesti tehdään yleensä? Vai käsitinkö oikein (väsymys vaivaa jo joten olen voinut missatakkin tiedon....) että sen voi tehdä täällä Suomessa ihan missä vain firmassa jolla on oikeudet tuo testi tehdä?

Toivotaan että tällä kertaa ei tule raskauksia väliin sotkimaan :) Tai no... :roue

Vielä sellainen kysymys tuli mieleen että kuinka kauan tuo visa käsittely yleensä kestää? Noin arvio kuukausissa? Ja mitä jos sitä ei saakaan :o Jotenkin papereita lukiessa on aika varma olo kun ilmeisesti meidän ammateista on pulaa että viisumin saisi, mutta eihän sitä ikinä tietysti tiedä :(

Tällaista täältä koto Suomesta. Lunta tullut tuprutellut koko päivän (räntää vaakatasossa :P) Helsingissä ja auto tuli kaivettua 20cm jää/lumikinoksen alta. Pakkasta noin 5 astetta eli mukavan kirpeä talvisää täällä :D Nauttikaahan te kesästä :cool:

Kati ja perhe Helsingistä, toivon mukaan pian sieltä

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1298
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Tammikuu 29, 2007, 04:24 »
Kati, tervetuloa taas kyytiin ja tervetuloa tannepain pienten lasten kanssa. IHan mukavaa teilla tulee olemaan pientenkin kanssa ja heidan kannaltaan.

Trivitaalivastaukset: PR-viisumeille kannattaa varata kasittelyaikaa about 1 vuosi + se aika, jonka keraat papereita ennen hakemuksen lahettamista. Eli jos nyt aloitat, v 2008 alkupuolella alkaa haamottaa tunnelissa valoa.
Skilled Occupations List (SOL) kattaa ammatit, joista voi ylipaataan saada pisteita viisumihakemukseen. Sitten on erikseen Migration Occupations in Demand List (MODL) ammateista, joiden tekijoista on taalla pula ja joiden viisumihakemukset saavat paremman ja nopeamman kohtelun ('priority processing').
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Tammikuu 29, 2007, 09:04 »
Kiitos linkistä firmani melki kaima :pepsodent

Hihhei! Miehen ammatti nimittäin löytyy MODL listalta! Onneksi sattunut ottaan sellasen ammatin että heistä tuntuu olevan pulaa joka puolella maailmaa nyt.

Itse taas olen IT immeisiä ja pulaa niistäkin näyttäisi olevan, mutta ei välttämättä juuri oman osaamiseni alalta tosin aika erikoisosaamista omaan minäkin tietyllä tavalla.

No pitänee jatkaa papereiden lukemista ja pistää mahdollisimman nopeasti vaan hakemus sisään. Vaikka toista kertaa jo kelaan näitä läpi niin vieläkin on vähän sellainen tunne että meneeköhän tää nyt ihan oikein :P

Mukavaa että on olemassa tällainen palsta jossa voi hädän hetkellä kysellä apua ja muutenkin vaihtaa kuulumisia. Kiitos modeille ja ylläpitäjille kun jaksatte tehdä hommia :)

Nyt täällä taas paistaa aurinko kirkkaalta taivaalta. Lunta on vajaa 50cm ja pakkasta alle -5. LOISTAVA talvikeli siis!!

Siispä mäenlaskuun lasten kera!

Kati & lapsukaiset

Poissa Sara&Pete

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 87
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Tammikuu 29, 2007, 12:58 »
Heips vaan Kati ja tere tulemast joukkoon :pepsodent ..taas.

Neuvoisin että ihan ekaks käänätätte nuo työ- ja koulutodistuksenne (tai ainakin sen kuka tuleepi päähakijaksi...miehesi?) niin ja muistakaa pyydellä noita suosituksia!!!

Tämän jälkeen laittakaa paperit/ hakemus ammatinarviointia varten. Oikea taho löytynee SOL:n listalta ja riippuu ammatistanne. Meillä ainaskin tuntui tämä olevan se hankalin vaihe.. huh..mutta hyvin kävi :pepsodent Odottakaa päätöstä tuosta ammatin arvioinnista ja sitten tekemään tuo kielitesti ja kun sekin OK niin viisumi-hakemuspaprut kohti Australiaa..lippuineen ja lapuineen..lycka till.

Aikaa varmaten kuluu koko prosessissa... useita kuukausia -> reilu vuosi. Onnea matkaan!!!

Poissa Sara&Pete

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 87
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Tammikuu 29, 2007, 13:20 »
Ai niin..ja olettehan tutustuneet jo tuohon viisumi-anojan "pyhään kirjaa"  :pepsodent Booklet 6:n (General Skilled Migration - independent migration, skill matching migration, family or state/territory sponsored migration)

Löytyy tuolta Dima:n sivuilta.

Vinkkejä kertoilee, Sara

Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #5 : Helmikuu 23, 2007, 20:21 »
Heippa hei taas :P

Kiitos kovasti kaikille teille vastauksista! Olemme lukeneet kaikenlaista täältä ja paljosta on ollut apua. Ruu:lle kiitos erittäin hyvästä kuvauksesta niiden tavaroiden huolinnasta! Onneksi olemme siinä suhteessa sentään aikaisin liikkeellä ja tavaraa on myynnissä hirvittävät määrät. Tuntuu uskomattomalta miten paljon kaikkea onkaan mitä _ei välttämättä edes tarvitse_ :O

Nettiä ja papereita on myös syynätty ja luettu silmät sikkuralla, homma alkaa viimein hahmottua. Kuitenkin pari asiaa on vielä sellaisia mitä mietityttää. Haemme siis Skilled Independent subclass 136 viisumia kun miehellä tuntuu olevan haluttu ammatti (MODL listalla) ja itsekin olen kuitenkin sol listalla ammattini kanssa.

- Points testissä on se community languages kohta josta voi saada lisäpisteita niin miten pitää todistaa että osaa Suomea :P täytyykö tehdä se NAATI testi vai uskooko ne että Suomalainen osaa Suomea  ;)?
- Biopassi, tämä on varmaan tyhmä kysymys mutta Ausseihin tarvitaan nykyään Biopassi eikös? Äh tylsää...taas uusia passeja  :-\
- Kellään kokemusta IT alan skills assesmentista tai insinöörien? Kaikki kokemukset welcome  :)
- Kellään ehdottaa hyvää kääntäjää Pk-seudulla tai paikkaa missä kopioida koko nivaska  :P

Ja sitten mihin sitä nyt aluksi muuttaisi? Ei olla tän paperinivaskan keskellä keretty yhtään sitä vielä katsomaan :O

No hyvin, HYVIN alussa ollaan, mutta matkalla kuitenkin...

Nyt nauttimaan saunasta. Se on tervetullutta, taas -17 näyttää mittari :P

Terkkui sinne toiselle puolelle palloa!
Kati & ryhmä rämä

ps. Sara pyhästä kirjasta on tullut hyvin rakas jo ;) missä vaiheessa teidän hakemuksenne on muuten vai joko olette immigroituneet :D

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2453
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #6 : Helmikuu 23, 2007, 20:36 »
- Points testissä on se community languages kohta josta voi saada lisäpisteita niin miten pitää todistaa että osaa Suomea :P täytyykö tehdä se NAATI testi vai uskooko ne että Suomalainen osaa Suomea  ;)?

Mm. tämä löytyi haulla "community language":

Lainaus
Alkuperäinen postittaja Headwind 12.11.2004
Jouko - ei kylla suomi on community language josta saa (sai 1.5 vuotta sitten) 5 pistetta. Itsekin soitin tasmalleen samaa asiaa DIMIA:aan ja kysyin miten todistan etta puhun suomea. Vastaus oli etta jos yliopistotutkinto/mika tahansa muu koulutus on suomeksi suoritettu, se riittaa todistukseksi etta ko. kieli on aidinkieli.

- Biopassi, tämä on varmaan tyhmä kysymys mutta Ausseihin tarvitaan nykyään Biopassi eikös? Äh tylsää...taas uusia passeja  :-\

Ei tarvita. Niin kauan kuin olemassa olevassa passissasi on "taikaa", voit matkustella sillä vapaasti. USA on aikeissa aloittaa viisumien vaatimisen ilman biopassia matkustavilta, mutta Australiaanhan viisumi tarvitaan muutenkin.


Opastaa
Jouni
Canberra

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #7 : Helmikuu 23, 2007, 21:04 »

- Kellään ehdottaa hyvää kääntäjää Pk-seudulla tai paikkaa missä kopioida koko nivaska 

Me käytettiin tätä: http://internetsivu.yritysopas.com/kaannostoimistotaiga/

Ei ole ihan pääkaupungissa mutta paperit voi lähettää postilla tai faxata. Työn jälki ensiluokkaista ja palvelu muutenkin loistavaa.

Poissa Sara&Pete

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 87
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #8 : Helmikuu 24, 2007, 14:50 »
Tervehdys Kaitlin

Huu, hienot on uudet sivut.. täytyy opetella käyttämään :P

Kyselit noita kielenkääntäjiä... suosittelisin selaamaan vaikka puhelinluetteloa tai katso netistä ja pyydä tarjousta /kysele hintoja. Ne vaihtelevat joskus suuresti. Yhden leiman hinta on n.10€/paperi ja siihen käännöstyö päälle. Hintaa papereille kyllä tulee.. ja riippuu tietenki todistusten määrästä sekä sanojen. Joka tapauksessa kysele ja vertaa. Samoin kannattaa kysyä haluaako hän tehdä työt "könttäsummalla". Useamman satasen menoerään kannattaa varautua  :'(

Kopiot saat varmaten melkeinpä mistä vaan.... kunhan todistavat kopiot oikeaksi leimoineen ja allekirjoituksineen. (kopioyritys, kirjasto, pankki jne.) Tämä on jo onneksi halvempaa.

Vielä täällä ootellaan päätöstä. Oltiin Adelaideen yhteydessä tammikuussa ja silloin käsittelivät hakemuksia jotka saapuneet sinne toukokuun lopulla 2006  :o joten meillä varmaan menee ensi kesään ennekuin kuullaan sieltä mitään.. niisk....ja odottavan aika kun on niiiiin pitkä. (Ilmoittivat että hakemuksia on tullut paljon)

Ei muutakuin tsemppiä...ja pitkää pinnaa  ;D

toivottelee, Sara...ja haaveilee lämpimästä.

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #9 : Helmikuu 24, 2007, 18:18 »
Meillä kahden ihmisen kaikki paperit ja niistä jokaisesta viisi kopiota virallisilla leimoilla n. 1k€

Poissa Sara&Pete

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 87
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #10 : Helmikuu 24, 2007, 18:39 »
MH

Mitä ihmettä  ::) Missä te noin halvalla pääsitte??? Kerro heti. Meillä makso pelkästään isännän koulu- ja työtodistukset käännettynä leimoilla reilut 400€  :'( Sen mitä tein hintavertailuja /-kyselyjä (ihan ympäri Suomea) niin kääntäjä oli näistä vielä halvin...tosin papereitakin oli n.10..mutta kuitenkin. Vai oliks teillä suhteita  :P ;D

Ihmettelee ja onnittelee, Sara

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #11 : Helmikuu 24, 2007, 20:21 »
Tuossahan se ylempänä on mainittu, kymmenestä paperista 400e kuulostaa aika hurjalta meillä kuitenkin oli aika paljon enemmän noita.

Poissa Sara&Pete

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 87
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #12 : Helmikuu 24, 2007, 20:40 »
MH  ;D

No höh,niinhän tuo oliki...heh. Arvaas ottaako nyt pattiin..vai pitäiskö sanoa että en minä valita mutta kyrsiihän se kuitenki ;) Siis ei tuo etten huomannu vaan että ollaan maksettu ihan liikoja.. tässä untuu palavan rahaa ihan kiitettävästi muutenkin.

No, täytynee muistaa jos ja kun tulee meillekkin tarpeelliseksi tuo käännättäminen niin tietää minnekkä kannattaa ottaa yhteyttä.

Eli Kaitlin, tuo MH:n paikka on TODELLA EDULLINEN.


Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #13 : Helmikuu 24, 2007, 20:45 »
Kerrottakoon vielä että hain tuon ihan netistä sen perusteella mihin kotoa lyhyt matka. Soitin kerran ja kun sain hyvän vaikutelman vein paperit nähtäväksi ja muutaman päivän sisällä sain hinta arvion työstä. Lisäksi saatiin aika nopealla aikataululla ja annettu arvio kestosta piti paikkansa.

Itse pidin tuota aika tyyriinä ensin mutta kun saatiin paperit käteen ja näki millaista jälkeä on tehty niin mielestäni oli edullinen, plussana vielä kopioita haluttu määrä.

Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #14 : Helmikuu 24, 2007, 22:11 »
Tämä käännöstoimisto pistetty mieleen eikä tuo nyt NIIN kaukana ole :D Itse ajelen sama matkan joka päivä töihin :P Rain or shine :/

Kiitokset vastauksista! Eli siis BIO:ta ei tarvitakkaan... Hyvä hyvä. Se passien hakeminen on aina oma rumbansa nelihenkisen perheen kera :/

Kauhuissamme olemme katselleet noita käsittelyaikoja mm. skills assesmenttiin ja jos siinä pelkästään menee jo pari kk niin eihän me saada papruja sisään ennen kuin joskus vähän ennen kesää :O Tosin Suomessa on alunperinkin tarkoitus ollut olla kesä yli pitkälle syksyyn.

Ei sitä usko kuinka pitkään näissä menee ennen kuin itse alkaa niitä väsäämään :O

Kiitokset myös olikohan Jouko vai Jaaks joka oli pistänyt hyvän kopsun siitä mitä kannattaa miettiä ennen kuin lähtee edes prosessiin. Luettiin se tuossa toissapäivänä ja vaikka tavallaan sydämen pohjalla oli sellanen pieni kuristus niin joku sieltä sanoo että JOOOO, tämä täytyy kokeilla, nyt tai ei koskaan!

Nyt kun asia on päätetty ja rahaa alkaa palamaan niin tunne on aika helpottava ja samalla hiukan karmiva...lähinnä muiden sukulaisten takia....ei meidän :/

Suunnitelmamme on siis tämänmoinen....
- Haetaan tuolla 136:lla mies etunenässä minä perässä mutta myös sol:lla.
- talo pistetty myytiin (menee varmaan vuoden sisällä toivottavasti!!)
- Muutetaan väliaikaisesti vuokralle het kun talo myyty
- myydään omaisuutta kaikkea ylimääräistä jota on KARMEASTI tässä koko ajan
- talvella ennen joulua ehkä jos näyttää siltä ettei mitään viisumista kuulu (kuten ei varmaan kuulu) pistetään kamat kassiin ja lähdetään turistiviisumilla (9kk vai 1v??) Ausseihin
- Tullaan sinne. Etsitään työpaikka ainakin toiselle ja vaihdetaan viisumi hakemus erilaiseksi?

Kuulostaako järkevältä. loogiselta/mahdolliselta????

Täälläkin kello on jo 1 yöllä. Nyt pitää mennä koisiin että jaksaa lähteä kirppikselle myymään omaisuutta!


Kati &ryhmä rämä sekä karmee kasa papereita luettavana ja täytettävänä :P

ps. kiiits, kiits vinkeistä mm. tuo suomen kieli juttu niin sitä ei oikeasti mistään papereista löydy helposti että miten todistat :D! Turhaa vinkkiä ei ole :D


Poissa Leokatti

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 886
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #15 : Helmikuu 25, 2007, 02:36 »

- talvella ennen joulua ehkä jos näyttää siltä ettei mitään viisumista kuulu (kuten ei varmaan kuulu) pistetään kamat kassiin ja lähdetään turistiviisumilla (9kk vai 1v??) Ausseihin
- Tullaan sinne. Etsitään työpaikka ainakin toiselle ja vaihdetaan viisumi hakemus erilaiseksi?

Kuulostaako järkevältä. loogiselta/mahdolliselta????


Hei kaima, minun korvaani ei kuulosta järkevältä eikä loogiselta, mahdolliselta kyllä. Nimittäin siinä vaiheessa kun haette turistiviisumia, edellinen viisumianomus kumoutuu ja koko rumba alkaa alusta, maksuineen päivineen.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #16 : Helmikuu 25, 2007, 03:54 »
Myöskään turistiviisumilla et saa tehdä töitä minuuttiakaan, tai saat mutta jos jäät kiinni voit samalla sanoa haaveillesi näkemiin koska viisumit lakkaa olemasta ja uutta et saa ainakaan muutamaan vuoteen  eli ainoa vaihtoehto tämän jälkeen on poistua maasta ellei jopa poisteta.

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Kääntäjän leima edullisesti
« Vastaus #17 : Helmikuu 25, 2007, 09:51 »
Käännösten maksuista vielä:

Meillä käännökset tuli halvemmaksi (250e) koska löysimme käännöstoimiston pk-seudulta, joka suostui ottamaan vastaan esikäännettyjä papereita, ja antamaan siksi halvemmalla. Suurin osa käännöstoimistoista ei siihen suostunut. Yleensä yhden ihmisen käännöstoimistot ovat tällaisissa asioissa joustavampia.

Toinen tapa päästä vieläkin halvemmalla on löytää virallinen kääntäjä, jolla työskentelee jollekin toiselle, ja joka suostuu antamaan leiman huolella esikäännettyihin papereihin vapaa-ajallansa. Tällaiselle ihmiselle voi sitten vaikka tarjota kiitoksena ravintolaillan kaupungin parhaassa ravintolassa.

Silppu

Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #18 : Helmikuu 27, 2007, 07:45 »

Hei kaima, minun korvaani ei kuulosta järkevältä eikä loogiselta, mahdolliselta kyllä. Nimittäin siinä vaiheessa kun haette turistiviisumia, edellinen viisumianomus kumoutuu ja koko rumba alkaa alusta, maksuineen päivineen.

Äh, no niinpä tietysti. Blondi ei taas ajatellut kovin pitkälle ;) Miten sitten työpaikan hakeminen skilled viisumia odotellessa onko siinä järkeä? Muistan kuitenkin lukeneeni täältä että joku oli saanut työpaikan ja sitten vaihtaneet sen toisenlaiseen viisumiin eli ilmeisesti vaikka alkoi alusta niin käsiteltiin kuitenkin nopeammin kun kerran on työpaikka? Olishan se kuitenkin kiva hakea paikkaa jo etukäteen jos vaikka sattuu kohdalle joku juuri sopiva, mutta jos se viisumin kannalta ei ole järkevää niin sitten ei tietenkään.

Njaa, mitäpä kiirettä tässä ;) Hakemuksia täytellessäkin tuntuu menevän vielä pari kk :D:D IT alan assessment käsittelykin kun näyttäisi pelkästään kestävän 8-10 vkoa :O

Vielä yksi kyssäri. Missä vaiheessa kertoa töissä suunnitelmista? Hakemukseen kun pitäisi saada suosituksia, työtodistusta ja muuta... Pienehkö firma ja hallinto istuu tossa vieressä niin paha olla selittelemättä jos pyytää työtodistusta :O Mies ajatteli että hakee vuorotteluvapaata vuoden jos saa, joten siinä vaiheessa ainakin pitänee kertoa ;)))

No pikku hiljaa.... eilen sai tavaroidenkin myyminen hyvän alun kun oli talon ensimmäinen esittely ja itse olin kirppiksellä lasten pieneksi jääneitä ja käyttämättömiä kamoja myymässä. Yllättävän paljon sitä kaikenlaista vaan kertyy nurkkiin :/

Jahas, nyt töihin! Keli täällä aurinkoinen ja pakkasta -7. Loistava talvikeli siis!

Kaima

Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #19 : Helmikuu 27, 2007, 07:46 »
Myöskään turistiviisumilla et saa tehdä töitä minuuttiakaan, tai saat mutta jos jäät kiinni voit samalla sanoa haaveillesi näkemiin koska viisumit lakkaa olemasta ja uutta et saa ainakaan muutamaan vuoteen  eli ainoa vaihtoehto tämän jälkeen on poistua maasta ellei jopa poisteta.

Aivan! Kiitokset tämä ajatus unohdettu siis =)

K

Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
Vs: Kääntäjän leima edullisesti
« Vastaus #20 : Helmikuu 27, 2007, 07:47 »

Toinen tapa päästä vieläkin halvemmalla on löytää virallinen kääntäjä, jolla työskentelee jollekin toiselle, ja joka suostuu antamaan leiman huolella esikäännettyihin papereihin vapaa-ajallansa. Tällaiselle ihmiselle voi sitten vaikka tarjota kiitoksena ravintolaillan kaupungin parhaassa ravintolassa.

Silppu

Hahaa! Tulipa tästä mieleen yksi tuttu joka voisikin tämän tehdä! Ei sitä aina muista millä alalla kaikki tuttavat onkaan ;)

Kiitos sinullekkin!
K

Poissa wamberal

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 37
  • Travel Photography
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #21 : Helmikuu 27, 2007, 16:51 »
Hei,

Mua alko kiinnostamaan teidan lahtosuunnitelmat.. Miten, missa jarjestyksessa ja minka kanavien kautta ootte ajatelleen kaiken maallisen myymista? Mulla kun sama on edessa, ja oon lukenut taalta forumista, etta kannattaa aloittaa projekti jo hyvissa ajoin (sita tavaraa tosiaan loytyy, vaikka mekin ollaan suomessa asuttu nyt vasta alle vuosi..)

Ite mietin just ensin suuria maaria lahjoituksia kavereille+suomeen jaavalle perheelle, sitte kirppareita ja huuto.nettia (plus loput kierratyskeskukseen+UFF:iin). Ootko ajatellu viela jotain muuta keinoa paasta tavaroista eroon??

Se on sitte teillakin (lapsiperheena) varmaan aika homma loppuvaiheessa, kun pitaa kuitenkin pystya elamaan taalla, postittaa tavaraa ja paattaa mitka kamat lahtee mukaan.. Blaaah :-\ .. mutta toisaalta, siina pisteessa jo varmaan tuntuu etta on toinen jalka visusta jo lentokoneessa! :D

Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #22 : Helmikuu 27, 2007, 18:15 »
No kyllähän tätä tavaraa tuntuu riittävän :o Muutto pienempään kämppään tähän väliajaksi onneksi "pakottaa" vähän käymään tavaramerta läpi aikaisemmin.

Meillä tietysti ensimmäinen askel on tämä talo ja sitä myötä kaikki irtoroina mitä ei välttämättä tarvitse. Myyty on lähinnä Huuto.netin, keltaisen pörssin ja kirppareiden kautta. Tarkoitus olisi vielä kertaalleen mennä lähiviikkoina ennen muuttoa aikuisten vaatteita ja "kamaa" myymään ihan kirppikselle. Yllättävän paljon siellä nimittäin kävi nytkin porukkaa  :o Keltainen pörssi on kans yllättävän hyvä media. Mummon 30v vanha mankelikin meni kaupaksi :D

Lahjoitukseen kaikki mitä joku vaan tarvii ja UFF:n on pakattu muutama pussi omia ja miehen iänikuisia vaatteita. Nämä kaikki lähinnä tuon muuton takia ei vielä niinkään viisumia ajatellen :) Tosin oishan nekin paprut kiva saada jossain vaiheessa lähtemään  ;D Helpottaisi kummasti viisumin saantia ainakin :D

Tänään löydettiin tällanen http://www.expo-australia.com/ ja mietitään nyt josko lähtisi pitkälle vkonloppu lomalle käväseen? Ryanairilla näyttää olevan taas 0,99 lentoja niin ei olis niin paha kustannuskaan. Ainut mikä mietityttää niin on lapset, mutta kai sitä pärjää (juuri ja juuri  :-[) päivän pari ilmankin  :'( Miehen ammatti kun on tuolla listalla niin josko poikisi töitä?

Onko kukaan muuten käynyt koskaan tuolla tai kuullut tuosta? Kannattaakohan sinne mennä? Kovasti näyttävät kehuvan. Tehdään kansanvaellus täältä sinne :D:D:D

K&K

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #23 : Helmikuu 28, 2007, 05:10 »
Tavaroiden lajittelu tosiaan kannattaa aloittaa ajoissa. Tässä muutamia asioita omasta tilanteesta.

Ensin ei pidetty mitään kiirettä kun ei oltu varmoja viisumista, sitten kun viisumi varmistui on mennyt jo kaksi ja puoli vuotta asioiden järjestelemiseen ja tavaroiden lajittteluun. Nyt alkaa olla muutto lähellä ja vieläkin hommaa on vaikka kuinka paljon ja aika juoksee. Taloa pitäisi alkaa myymään koska emme halunneet väliaikaisratkaisuja. Erinäisten "viemisten" vientilupa papereita odotellaan vielä, tosin enää yksi puuttuu niistä. Edelleen oma yritys pyörii jolle on olemassa jo toimintamalli, lisäksi olen osakkaana toisessa yrityksessä ja niiden osakkeiden realisointi on vielä tekemättä joka on helppo sinänsä että muilla osakkailla etuosto oikeus. Nyt jo ylimääräisten tavaroiden pakkaaminen ja luettelointi alkoi eilen. Nyt olis kuukauden sisään tarkoitus saada loput asiat kuntoon lähtöä varten, tiukalle menee mutta yritetään. Kustannuksia tulee paljon kun haluaa järjestää elämänsä uusiksi, ja näihin kannattaa myös varautua ennakkoon ettei homma lopu jo alkumetreillä. Omatoimisuudella säästää jotakin mutta meidän tilanteessa on ollut edullisempaa käyttää ammattilaisia ja itse keskittyä oman työn tekemiseen jolloin lopputulos on parempi ja kokonais edullisempi.

Homma on huomattavasti helpompaa jos asuu vuokralla ja on palkkatyössä.

Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #24 : Helmikuu 28, 2007, 06:16 »
Edelleen oma yritys pyörii jolle on olemassa jo toimintamalli,
Tämä minäkin olen miettinyt että ei tässä kiirettä ole yrityksestä eroon sinäänsä vielä päästä. Katsotaan sitten kun se viisumi on edes varma :o

Homma on huomattavasti helpompaa jos asuu vuokralla ja on palkkatyössä.
Tämä totta, siksipä siirrymmekin OKT:sta väliaikaisratkaisuun. Toinen syy on työmatka. Nyt se lyhenee reilusti ja muutenkin. Vaihtelu virkistää :D

Jaksamista teille viimeisille metreille! Voin vain kuvitella millainen härdelli se on :o

K

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #25 : Helmikuu 28, 2007, 06:21 »
Muut asiat on helppo järjestää, yritys on hankalampi ellei sitten ole henkilöyhtiö. Liiketoiminnat monikin haluaa ostaa mutta Oy:ssä jää kuitenkin yhtiö ja sen lopettaminen verotuksellisesti järkevästi onkin vaikeampi asia.

Poissa eevis

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1457
 • välihin onku myrskymmerkki ja välihin 2 taivasta
  • Melbourne Demons
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #26 : Helmikuu 28, 2007, 17:49 »
Tänään löydettiin tällanen http://www.expo-australia.com/ ja mietitään nyt josko lähtisi pitkälle vkonloppu lomalle käväseen? Ryanairilla näyttää olevan taas 0,99 lentoja niin ei olis niin paha kustannuskaan. Ainut mikä mietityttää niin on lapset, mutta kai sitä pärjää (juuri ja juuri  :-[) päivän pari ilmankin  :'( Miehen ammatti kun on tuolla listalla niin josko poikisi töitä?

Onko kukaan muuten käynyt koskaan tuolla tai kuullut tuosta? Kannattaakohan sinne mennä? Kovasti näyttävät kehuvan. Tehdään kansanvaellus täältä sinne :D:D:D

Kaitlin :) En tiedä yhtään tuosta mainitsemastasi exposta, onko se hyvä vai ei... hmm näyttävät laskuttavan sisäänpääsystä... Kyllähän messuille lähtee niitä ulkomaalaisia palkkaamaan halukkaita firmoja, eli ei välttämättä huono idea. Noita Aussien immin virallisia expoja on myös taas tulossa, lisätietoa löytyy täältä. Aikatauluja tälle vuodelle ei vielä ole, mutta toissa vuonna (ja muistaakseni viime vuonnakin) olivat siinä joskus syys-lokakuun tietämillä vasta (tosin muistini on hatara, eli en vanno kuitenkaan). Viime vuonna pitivät Euroopassa expoja vain Lontoossa ja Manchesterissä (?) sekä Irlannissa jossain. Tämä immin juttu vaatii rekisteröitymisen, ja sitten jos ammattisi on "huudossa" messujen osallistujafirmojen keskuudessa, saat kutsun paikalle. Muuten ei heru aika- ja paikkatietoja. :D Olin itse vastavassa expossa Melbournessa, oli ihan hyvä juttu, sinne ei tarvinnut edes rekisteröityä, senkun käveli vaan sisään.

Edit: huppista, onhan tuo löytämäsi expo listattuna tuolla immin muiden aussiexpojen joukossa, eli ei liene ainakaan täyttä huijausta ;) ja immi toteaa "olevansa paikalla". Yay. 
Dees - We will bloody bounce back!!!


Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #27 : Maaliskuu 07, 2007, 08:19 »
Edit: huppista, onhan tuo löytämäsi expo listattuna tuolla immin muiden aussiexpojen joukossa, eli ei liene ainakaan täyttä huijausta ;) ja immi toteaa "olevansa paikalla". Yay. 

Jep liput varattu ja menossa ollaan :P Katotaan millainen tapahtuma on. Mitenköhän sitä muutenkaan osaa olla reissussa vaan miehen kaa pitkästä aikaa :o

No eiköhän tuosta selvitä ;)

Täällä rintamalla siis tuo Expo, IELTS testi ja papereiden täyttö show menossa. Ehkä joskus kesän lopulla saisi ne lähtemäänkin :P

K

Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #28 : Maaliskuu 11, 2007, 20:29 »
Jatkan nyt tähän samaan ketjuun uusia kyssäreitä kun en viitsi uutta aloittaa (en halua palstasyöpöksi ;D).

Mietimme että mitä jos tulemme sinne turisti viisumilla tyyliin kohta ja sitten etsimme työtä. Kun työtä löytyy niin vaihdellaan toiseen viisumiin pikku hiljaa? Toisaalta mieheni puhui että kun on selaillut aussi työpaikkoja niin monessa on ollut että pitäisi olla voimassa oleva aussi työviisumi. Tarkoittaako tämä että ainut mahdollisuus on tosiaan hakea sitä skilled viisumia ja odotella vuosi että jos/kun se käsitellään?

Vertaillaan tässä vaan jenkkikäytäntöjä kun sinnekkin on miehellä työhaastattelu ja muutenkin mietitään aikajanoja kun suuria muutoksia on täällä päin nyt edessä = talon myynti, muutto väliaikaisasuntoon ja lapsille väliaikaishoitopaikan etsiminen jne ...jne....

Hinku olisi kova päästä jo lähtemään tämän vuoden puolella, mutta mikä on se järkevin ratkaisu? Jaaks kaikkien viisumien ylipappina ;) olisko sulla ideoita ???

Kati

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #29 : Maaliskuu 11, 2007, 21:28 »
Jos ja kun jäät kiinni työnteosta turistiviisumilla alkaa matka Suomeen nopeammin kuin luuletkaan ja samalla mahdollisuus saada joku muu viisumi menee. Näillä ei kannata leikkiä.

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #30 : Maaliskuu 12, 2007, 01:56 »
Kati,

Tulee nyt mieleen kysymys: “Is the Horse pulling the Cart or the Cart pushing the Horse ?”

Mahdollistahan tuo lain puitteissa on, mutta ei helppoa ja onnistuuko on sitten taas ihan toinen asia.
Se, että saisitte jonkun lupaamaankin teille työpaikan ei tarkoita sitä, että saisitte toisen viisumin.
En myöskään näe kovin helpoksi löytää työnantajaa, joka lupaisi teille töitä sitten kun viisumi on joskus tulevaisuudessa myönnetty.

Jos miehesi ammatti on MODL listalla, niin hakekaa ihmeessä sillä esim. Skilled Independent (sub class 136) tai Regional Sponsored Migration Scheme (Subclass 119/857) ja laittakaa tietonne Skill Matching Database.
Vaihtoehtoja on lukuisia, mutta valitettavasti mikään ei ole juurikaan sen nopeampi kuin toinenkaan.

Jos kuitenkin päätätte tulla turistiviisumilla ja anoa toista viisumia täällä tulee teillä olla kaikki hakemukseen tarvittavat asiat ja paperit kunnossa jo ennen lähtöä.

Sanoisin, että malttia matkaan ja tehkää se kunnolla sieltä käsin, niin ei tule ikäviä yllätyksiä  8)

Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #31 : Maaliskuu 12, 2007, 07:15 »
Jos ja kun jäät kiinni työnteosta turistiviisumilla alkaa matka Suomeen nopeammin kuin luuletkaan ja samalla mahdollisuus saada joku muu viisumi menee. Näillä ei kannata leikkiä.

Missään nimessä ei ollut ajatuksena tehdä töitä turistiviisumilla vaan hakea töitä ja jos niitä löytää niin sitten työnantajan sponssaamaa viisumia. Lomaillakkin kun voisi hetken sillä täällä Suomessa elämäntahti on nyt aivan liian kiireistä ja olisi hyvä saada tämä putki poikki ihan kunnolla hetkeksi ennen uutta työrupeamaa.

K

Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #32 : Maaliskuu 12, 2007, 07:19 »

Sanoisin, että malttia matkaan ja tehkää se kunnolla sieltä käsin, niin ei tule ikäviä yllätyksiä  8)


Taitaa olla että tuo skilled on kuitenkin se paras tapa meille ja varmin. Johan tässä on paperitkin melkein valmiina (hah, no ei ihan ;DDD). Mielenkiinnolla odottellaan mitä siellä Lontoon Expossa on ja säästellään kysymyksiä sinne sitten että varmasti kaikki menee oikein :)

Jännää!!!

Kiitos kun jaksatte meidän pimeydessä ahdistuneiden Suomalaisten valituksia kuulla ;) Kyllä se aurinko vaan näyttäisi tähänkin risukasaan paistavan sillä ulkona on pari astetta plussan puolella ja lumet on alkaneet sulaan. Aamullakin voi ajella töihin valosassa. Ehkä täällä kestää vielä hetken aikaa olla ;))

K

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #33 : Maaliskuu 12, 2007, 07:29 »
Kati,

Lainaus käyttäjältä: Kaitlin
Mielenkiinnolla odottellaan mitä siellä Lontoon Expossa on

No sieltähän voitte vaikka saada sponssorin, who knows  ;D

Poissa Kaitlin

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 176
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #34 : Maaliskuu 27, 2007, 13:49 »

No sieltähän voitte vaikka saada sponssorin, who knows  ;D


Oli muuten mielenkiintoinen tapahtuma! Siellä oli kaikki mitä ikinä tulee mieleen Ausseihin muuttaessa oli muuttofirmaa, työnantajia, valtion immi, eri kaupunkien edustajia ja vaikka mitä :P

Miehen alan työpaikan rekrytoijia useampia ja tällä viikolla kuullaan että mitä heillä on tarjota. Osalla oli myös noita sponsorship visa mahdollisuuksia ja kaikki sanoivat että viimeistään siinä vaiheessa kun teillä on viisumi kädessä niin töitä on.

Muutama muukin hyvä pointti viisumin täyttelyyn ja muuhun tuli saatua Immiltä ja arvio että MODL listalaisen skilled indipendent visa hakemus käsittelyaika on max 6kk, joka sekin sopisi aika hyvin aikatauluun. Itsekin sain muutaman kontaktin jo omaa työpaikkaani ajatellen tosin puhetta oli että varmastikin ensin pitää olla hetki lasten kanssa kotona ennen kuin ryntää töihin, mutta on sitten valmiina paikkoja minne pistää viestiä =)

Myös eri kaupunkien "muuta tänne" vihkosia nappasimme ja ei oikein auta sanoa kuin että katsotaan nyt jos joku tarjoaisi niitä töitä niin ei tarttis valita ;) Muuten pitää varmaan entten tentten menetelmällä valita joku alue viisumiin. Queenland tuntuisi kovin mukavalta, nuorekkaalta ja siellä heillä näyttäisi Bribanessa olevan pitkälle suunnitellut systeemit ja esitevihkosessa oli paljon lasten piirrustuksia ja tekstejä. Näin "lapselliseen" se ainakin vetosi. Tosin kaikissa muissakin paikoissa oli vain hyviä puolia...

Mutta tämä meidän anti sieltä. Oli ehdottomasti käymisen arvoinen juttu! Kyllä tämä tästä vielä etenee ja nyt on aika positiivinen fiilis että kyllä siellä niitä töitä on ja paljon tuli tietoa itse maasta ja kaupungeista sekä tavoista.

K&K

ps. lapsetkin oli olleet kuulemma enkeleitä... miksei ne koskaan meille ole sellaisia ;))

Poissa eevis

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1457
 • välihin onku myrskymmerkki ja välihin 2 taivasta
  • Melbourne Demons
Vs: Esittäytyminen...taas =)
« Vastaus #35 : Maaliskuu 27, 2007, 14:31 »
Kaitlin :) Kiva että oli hyvät messut, ja kiitos raportistasi, mielenkiintoisia tietoja!
Dees - We will bloody bounce back!!!