Kirjoittaja Aihe: Student visan siivellä vai oma skilled visa  (Luettu 1930 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Tiiu

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 23
Student visan siivellä vai oma skilled visa
« : Toukokuu 08, 2006, 13:26 »
No nyt on yritetty niin hakukonetta kuin kaikkea muutakin mahdollista, mutta apua tarvittaisiin, edes hieman. En päässyt täällä Suomessa opiskelemaan, joten nyt on sitten haku Ossilaan opiskelemaan täyttä totta. Tiedän että avomieheni pääsee maahan opiskeluviisumini sivussa, mutta koska tutkintoni on BA, hän ei tulkintani mukaan voi työskennellä kuin 20 h viikossa. Kokopäivätyö ei siis ole mahdollista. Voiko hän hakea Australiaan savuttuamme jotain muuta viisumia, jossa on kokopäivätyö sallittu? Ja mikä tämä kyseinen viisumi sitten olisi? Pääni olen puhki miettinyt, mutta nyt loppui mun rahkeet.

Toisaalta hän sähköinssinä voisi hakea omaa skilled visaa, mutta tuo 5 pojoa uupuu. Lueskelin juuri jostakin viestistä, että bonuspisteen voisi saada kielestä, kun on AMK käytynä suomen kielellä. Jos näin on niin silloin tämä oma viisumi voisi olla parempi, saisipahan tehdä töitä niin paljon kun haluaa (jos ja kun sitä sitten saa:sormetr). Niin tai sitten hakea MODL listalla olevalla electrician nimikkeellä, kun on nuo sähkärinkin paperit olemassa amiksesta. Ja yhtämittaista  työkokemusta on tähän mennessä noin 4 vuotta alalta. Mutta kannattaako inssin hakea trades personina ollenkaan?


Kaikesta tiedosta kiitollisena

Tiiu:pepsodent

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2453
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Toukokuu 08, 2006, 21:57 »
En osaa auttaa opiskelijaviisumiasiassa, mutta tuo 20 tunnin viikkotyörajoitus tutkinnosta(si) johtuen kuulostaa omituiselta. Mistä päädyit moiseen tulkintaan?

Jos päädytte hakemaan miehellesi skilled-viisumia, niin mielestäni sinun ei kannattaisi hakea lainkaan opiskelijaviisumia, vaan odottaa, että pääset sitten miehesi siivellä mukaan ilman rajoituksia. Opiskelukin siis onnistuisi. Tosin hakemuksen käsittelyaika saattaa olla pidempi näin meneteltynä. En osaa sanoa, onko merkitystä sillä, hakeeko AMK:n papruilla vaiko sähköasentajana. Viisumin saatua ei ole kuitenkaan pakko ryhtyä harjoittamaan sitä ammattia, jonka perusteella on maahan päässyt.

Toivottavasti saat muilta asiantuntevampia vastauksia!


Mietiskelee
Jouni
Canberra

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Toukokuu 09, 2006, 05:11 »
Tiiu,


Lainaus

... mutta koska tutkintoni on BA, hän ei tulkintani mukaan voi työskennellä kuin 20 h viikossa.


Oikein olet tulkinnut periaatteessa, mutta se tyonteko oikeus asia ei olekaan ihan noin yksinkertainen, vaan ne oikeudet vaihtelevat viisumien, niissa olevien ehtojen ja ilmeisesti myoskin hakijan mukaan.

8104 Work limitation


The holder must not engage in work for more than 20 hours a week while the holder is in Australia.
Note: Some dependents may be granted visas that do not mention 'work'. These persons can work without limitations until their visas expire.
Lainaus

Originally posted by RUU
Tuo pitää vielä vahvistaa sikäli, että meilläkin on päähakijalla ehdot 8103 (No paid work) + 8107 (ei saa vaihtaa työpaikkaa), mutta dependantilla rajoittamattomat / täydet oikeudet.Tasta keskusteltiin ihan lahiaikoina aiheessa: Viisumijuttuihin apua

Kuitenkin olen aivan samaa mielta Jounin kanssa, etta miksi ette hae suoraan miehellesi skilled viisumia ja sen jalkeen ei sitten olekaan yhtaan mitaan rajoituksia ja opiskelusikin tulee todennakoisesti halvemmaksi ja varmaan helpompi saada takalaisia apurahoja ja lainoja.

Poissa Tiiu

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 23
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Toukokuu 09, 2006, 09:57 »
Kiitos kummallekin, samaa mietin minäkin, että josko vaikka sitten miehen viisumilla molemmat. Mutta koska ajattelin aloittaa opiskelun "jo" ensi vuoden alussa, niin kahdeksan kuukautta skilled viisumin saamiseen alkaa käydä aika vähiin. Ja luultavasti meidän on muutenkin muutettava eri aikaan, koska pitäisi saada oma tönö siihen kuntoon että sen voisi vaikka vuokrata jollekin siksi aikaa. Alkaa ikää olemaan jo sen verran yli 30 että olisi kiva saada nuo opiskelut loppuun ennen kun täyttää 40:roue:hahhaa

Luinkin aiemmin kyseistä "Viisumijuttuihin apua" aiheta, mutta sekään ei valaissut minulle tätä puolison työlupaa. Mitkäköhän ovat näitä 8104 Work limitation:ssa  "Note: Some dependents may be granted visas that do not mention 'work'. These persons can work without limitations until their visas expire." mainittuja syitä että kokoaikaisen työluvan saa?

No täytyy alkaa miettimään vielä tarkemmin että milloin sinne opiskelemaan hakee ja millä viisumilla mennään. Yksi asia tietenkin on se että jos jo asun Australiassa ja haen vasta sitten kouluun, niin olenko oiketettu suomalaiseen opinto- ja asumistukeen? Täytynee ottaa selville sekin. Iso raha opiskelijan budjetissa tuokin.

Miten sitten olisi tuon viisumin vaihdon laita? Että jos opiskeluviisumini ohessa tuleva mieheni voisikin vaihtaa viisuminsa sellaiseen, jossa on täydet työoikeudet. Taitaa olla helpointa vain hakea hänelle suoraan skilled visaa ja sen jälkeen ei ole mitään huolia...

Sitten vielä tuo 5 pinnaa... saako ne inssin papruilla vai ei? :nuttu: :nuttu: Päätä seinään paukuttaen yritän saada puuttuvat pojot jostakin, niin helpottaisi heti. Jos TRA:han pitäisi sähkärin ammattitaitoa alkaa vakuuttamaan, niin siinä se vasta hermot ja aikaa menisi. Inssin papruilla se olisikin paljon helpompaa todistaa.  Voi ei... kyllä tämä on nii-iin :itke

Joo mitäpä minä tässä parkumaan, ei se muillakaan ihan helpppoa ole näyttänyt olevan. Kyllä siis mekin saamme asiat kuntoon:pepsodent

Tiiu