Kirjoittaja Aihe: Ausseihin  (Luettu 3051 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Jukka

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 141
Ausseihin
« : Maaliskuu 20, 2003, 11:20 »
No niin, mä voin vastata tähän. Tulin tänne 4 vuotta sitten firman sponsoroimalla viisumilla "457". Olin silloin 40 joten en voinut anoa 'Skilled Independent', mutta laki muuttui 2000 ja ikaraja vaihtui 45v. Anoin uutta viisumia n. 2 vuotta sitten 'Skilled Independent', ennen kuin tätä viisumia pystyy anomaan niin pitää saavuttaa tietty pistemäärä ennen kuin edes voi anoa.

Elikä lyhyesti, tilaa opus 'General Skilled Migration', maksaa n. $20, se kertoo vaatimustason:

Mun kohdalla 2 vuotta sitten:

Pistemäärä mikä piti saavuttaa oli 110

a) skill       60
b) ikä         15
c) kielitaito  20
d) työkokemus  10
e) bonus        5
================
  total       110

Nää kaikki oli max. pisteet mitä mä voin saavuttaa, sun kohdalla esim. ikä saa lisää pisteitä.

a) max. minkä voi saada 'skill' on 60, elikä sun pitää lähettää hakemus Australian siihen kuuluville yksiköille (ASCO Code, mikä on mainittu tässä opuksessa). Se kestää n. 3 kk., täällä asuvana ja Suomen kansalaisena sain sen 3 viikossa Sydneyssä, muuten se kestää ton 3 kuukautta ja tehdään Canberrassa (mä tein sen Trades Recognition Australia [TRA]). Se maksoi mulle n.$300, mutta Canberrassa n. $600 (siis 2 vuotta sitten).

Elikä siihen pitää liittää CV, todistukset (työ, kurssi jne.) käännettynä virallisesti.

b) ikä, mun kohdalla 15 pinnaa, 27 vuotias 2 vuotta sitten 30 pinnaa

c) kielitaito, maksimi 20 pinnaa, tein sen 'International English Language Testing System' [IELTS certificate], elikä se oli puolen päivän koe yliopistolla (siis virallinen kielikoe) - AIKA KOVA (se oli enemmänkin opiskelijamaailaam kuin työelämään)

d) työ, max. 10 pinnaa, työtodistukset vaaditaan (virallisesti käännetyt)

e) bonus, automaattisesti esim. suomen kielitaito.

Sitten tarina, elikä kaikki todistukset pitää kääntää englanniksi virallisesti, elikä täällä asuvana virallinen käännös tarkoittaa 'Translating and Interpreting Service [TIS] - maksoi n. $50 A4sivu ja kesti n. 5 viikkoa, sitten toi ammattitaito - toiset pari kuukautta [elikä toiset tuhat taalaa on mennyt], kielitaito testi, se maksoi n. $ 200, sen jälkeen voit 'jättää' hakemuksen. Hakemuksen jättö maksoi silloin $1250 (nyt n. $1700).

Jätin hakemuksen toukokuussa 2001 ja silti en oo saanut vastausta. Mun kohdalla on ollut huonoa tuuria, mutta kavereiden hakemus on tullut takaisin n. 12 - 15 kk hakemuksen jättämisestä. Muista, noi kohdat a-e pitää tehdä ensin.

Sitten viimeiseks, mä käytin n. 3 tuntia mun aikaani vastata tähän.

Jukka

Poissa Raiwå

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1307
 • You go waltzin Matilda !!!!
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Maaliskuu 21, 2003, 10:10 »
Hyvä Jukka :)

Toivottavasti saamme sinusta vakiovastaajan tänne ?

Muistelen alkuaikoja, kerran yhden viestin vastaamiseen meni: 1/2 pullo rommia, ja noin kalenteripäivä :cool:

Eli toivottavasti ihmiset jotka lähettävät kysymyksiä, ja odottavat täysin tyhjentäviä vastauksia, ymmärtävät sen pienen yksityiskohdan. ?? AIKA

Pieni sana, mutta paljon vaativa.
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Poissa headwind

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 303
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Huhtikuu 02, 2003, 19:00 »
Smile,

Onneksi tuon Booklet #6:n saa nykyään ilmaiseksi DIMIA:n sivuilta:
http://dima.cardgate.net/General_Skilled_Migration/1119.pdf

Lienet jo löytänyt samoilta sivuilta lomakkeen 47SK jollla ko. viisumia haetaan:
http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/47sk.pdf

Oheisessa raportissa on tuoreimmat tiedot Skilled Independent-hakemusten käsittelyajoista
http://www.gomatilda.com/news/article.cfm?articleid=261 Ks. tässä artikkelissa linkkinä olevan PDF-dokumentin 3. (viimeinen) sivu, ylin otsikko, ja sen alla VISA subclass 136 Skilled independent. Näyttäisi 75% osalta pyörivän siinä 50 viikon tietämillä.

Kaikki on suhteellista, mutta oma mielipiteeni on että IELTS ei ollut lainkaan kova. Suoritin Academic tason Helsingin British Councilissa viime syksynä. Tulos oli kaikkien neljän osion (listening comprehension, reading comprehension, writing and oral) keskiarvo 8.0; 9 on paras. Vastasi minun mielestäni vaikeusasteeltaan lukion englannin kielen koetta, vaikka siellä suullista tenttiä ei ollutkaan. IELTS:stä lisää: http://www.ielts.org/ ja tuolta saitilta saa IELTS handbookin tilattua muistaakseni, tai ainakin British Councilista saa sen ilmaiseksi.

Jatketaan juttuja sitten kun olet "putkessa" tai mieluusti aiemminkin jos lisää kysyttävää tulee. Eihän tässä ole puhuttu ammattitaitoarvioinnista vielä mitään, mutta vanhoista artikkeleista tällä foorumilla selviää perusteet.

Onnea matkaan

-headwind
PS. Terveiset keväisestä Atlantasta. Ok kaupunki amerikkalaiseksi sellaiseksi, kevät parhaimmillaan ja lämmintä melkein 30'C koko viikon.
Riku Aho

Poissa smile977

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 1
Ausseihin
« Vastaus #3 : Maaliskuu 19, 2003, 15:17 »
Hei kaikki,

Esitän taas nämä tyhmät kysymykset, mitkä on varmaan jo
kysytty tuhansia kertoja, eniwei olis kiva jos joku viitteis
vastailla...

Olen 27-vuotias AMK:sta valmistunut inssi (eng. B.Sc) ja olen sen jälkeen työskennellyt alaani vastaavissa töissä
kolmatta vuotta, eräässä suuressa elektroniikkafirmassa ;)  Kysymys on nyt sitten lähinnä siitä, että kun halua olis enemmän kuin paljon lähteä pois finskalandiasta, niin kuinka helpolla saan tällä koulutuksella ja työkokemuksella ns. "ammattitaidon" perusteella myönnettävän viisumin, siis ilman mitään sponsoria (Riippumaton luokka ?) tms. Englannin kielen taitoni on omasta mielestäni ihan riittävä, ottaen huomioon ettei sitä tarvitse jokapäivä käyttää, ettei sekään nouse ongelmaksi :P

Olis todella loistavaa jos joku näkisi sen verran vaivaa, että viitteis ruveta mailaileen asiasta, siis sellainen kuka
on käynyt tämän ruljanssin läpi tai on "putkessa" tällä hetkellä, myös samanlaisia suunnitelmia omaavilta ois kiva kuulla mietteitä.