Kirjoittaja Aihe: Foorumista ja viisumista  (Luettu 4326 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa headwind

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 303
Foorumista ja viisumista
« : Tammikuu 01, 2003, 08:11 »
Outback girl,

Skilled independent hakemus on omalta osaltani hyvin ajankohtainen. Tässä viisumiluokassa myöntämisen arvosteluperusteena ei ole se, kuinka todennäköistä sinun on saada asuinseuduiltasi ammattiasi vastaavia töitä vaan se, täytätkö oman ammattiluokkasi (ASCO code) vaatimukset Australian työmarkkinoilla. Tämän Skills assesmentin tekee omaa ammattijärjestöäsi vastaava organisaatio Australiassa.

Voit siis epäonnistua tässä viisumiluokassa vain jos et täytä perusvaatimuksia, et saa pass mark:ia kasaan, tai jos sinulla on terveyden tai poliisin kanssa ongelmia, olet terroristi tms.

Skilled independent viisumin saatuasi et MINUN MIELESTÄNI ole rajoitettu harjoittamaan vain sitä ammattia, jota vasten sinut on hakuvaiheessa arvioitu ja jonka perusteella viisumi on sinulle myönnetty. Viisumi on permanent residency- ja työlupa, saat pitää vaikka hampurilaisbaaria.

Ja kyllä: Skilled Independent viisumin hakuprosessi kestää jopa yli vuoden. Sain viikko sitten DIMIA:lta tiedon että tämänhetkinen käsittelyaika on n. 50 viikkoa. Erikseen ovat sitten sellaiset ammattiryhmät joista todella on pulaa OZ työmarkkinoilla kuten sairaanhoitaja, kokki ja muutamat käsityön ammatit - nämä saattaa mennä läpi jopa 3 kk:ssa. Tässä saitti omistettu viisumien ja skills assesmentin läpimenoaikojen suraamiselle: <url> http://www.austimeline.com </url>

Ja tässä foorumi jossa pohditaan myös viisumiin ja OZ:n siirtolaisuuteen liittyviä kysmyksiä:
<url> http://britishexpats.com/forum/ </url>

Valitse tuolta Immigration ja sieltä Australia & New Zealand Immigration.

Lopuksi toivotetaan kaikille foorumin lukijoille oikein riemullista Uutta Vuotta!

- headwind

Riku Aho

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2453
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Tammikuu 24, 2003, 21:51 »
Lainaus
Skilled independent viisumin saatuasi et MINUN MIELESTÄNI ole rajoitettu harjoittamaan vain sitä ammattia, jota vasten sinut on hakuvaiheessa arvioitu ja jonka perusteella viisumi on sinulle myönnetty. Viisumi on permanent residency- ja työlupa, saat pitää vaikka hampurilaisbaaria.


Totta. Kun saat sellaisen viisumin, sinulla on kaikki samat oikeudet kuin maan kansalaisillakin, paitsi
- Et saa äänestää (toisaalta kansalaisten on sakon uhalla pakko äänestää).
- Maasta poissaolo ja maassaoloaikojen suhde lasketaan ja se vaikuttaa mahdollisesti myönnettävien jatkoviisumien pituuteen.


Vahvistaa

Jouni Juntunen
Canberra
Jouni
Canberra

Milka

  • Vieras
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Tammikuu 24, 2003, 22:47 »
Jos suhde on vakavalla pohjalla ja naimisiin meno ei pelota voit hakea ns. Fiancee viisumia. Sen avulla voit saapua maahan ja saat heti samalla tyoluvan, mutta kyseinen viisumi on voimassa vain 9kk ja sen kuluessa teidan on mentava naimisiin tai sinun on haettava jotain muuta viisumia.

Poissa outback girl

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 4
Foorumista ja viisumista
« Vastaus #3 : Joulukuu 31, 2002, 05:30 »
Olen elellyt jo puoli vuotta täällä Australian outbackilla ja vasta nyt huomasin tämän maanmainion foorumin, jossa tuntuu olevan vaikka minkämoista hyödyllistä tietoa (mm. ajokorteista, hmm...). Kiitos ylläpitäjille! En saanut selville, kuka tai mikä taho on sivustojen takana?

Näitä viisumiasioita on täällä vatvottu paljon, mutta en saanut vielä muiden viesteistä apua omaan tilanteeseeni, joten ajattelin minäkin pyytää hieman neuvoa teiltä konkareilta.

Olen täällä pidennetyllä turistiviisumilla, mutta haluaisin tulla takaisin viisumilla, joka oikeuttasi pitkäaikaiseen oleskeluun ja työntekoon.

Joudun menemään takaisin koti-Suomeen, ennen kuin 12 kk yhteisasumista ehtii tulla mittariin aussipoikaystäväni kanssa. Olemme kuitenkin olleet yhdessä jo lähes kaksi vuotta. Voinko hakea defacto spouse -viisumia, jos olemme asuneet vain 10 kk yhdessä?

Mitä tulee "independent skilled" kategoriaan, laskeskelin, että täytän points systemsin pisterajan, mutta koska olen humanisti, enkä insinööri, en usko saavani oman alan töitä täältä takamailta. Mikäli epäonnistuisin tässä viisumikategoriassa, voinko hakea uudelleen toisessa kategoriassa, vai onko tie sitten tukossa?
Sanoivat, että hakemuksen käsittely kestää YLI vuoden; onko tosiaan niin kamalan pitkä odotusaika?

Lopuksi vielä toivotus:
Rikasta uutta vuotta kaikille!
:)