Kirjoittaja Aihe: Auton osto....  (Luettu 35799 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa arixmel

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 541
 • me me me,,,oops,,,you you youuuu
Auton osto....
« : Helmikuu 13, 2003, 01:05 »
me ollaan lahdossa vuodeksi lomalle heinakuussa. ja vaimon kappakassi menee myyntiin,,,

edit edit
no sehan on myyty jo vuosia sitten, jai vain tama viesti ketjun ensimmaiseksi kellumaan
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Poissa Jouko

 • Ylläpitäjä
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1455
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Helmikuu 13, 2003, 07:53 »
Autonostaminen poikkeaa suomesta jonkin verran, Australiassa muutamissa osavaltiossa autoja ei katsasteta muuta kuin myynnin yhteydessä, joten myyjän (tai ostajan) tulisi hakea autoon katsastustodistus Safety Certificate (entinen, Roadworthy Certificate).
 
Roadworthy ei lähestulkoonkaan vastaa Suomalaista katsastusta, vaan tapatumassa auton kunto tarkastetaan silmämääräisesti muun muassa renkaiden, jarrujen, ohjauksen, jousituksen, ruosteen tuulilasin ja valojen osalta, mutta mitään pakokaasu ja jarrutestejä autoille ei tehdä, tosin auto ei saa savuttaa. Tietysti auton voi ostaa ilman tätä mutta silloin otat vastuullesi kaikki korjaukset, joita auton katsastamiseksi siihen tulee tehdä. Huom! Todistus ei takaa sitä että auto olisi hyvä ostos!!!

Safety Certificate testejä suorittavat autokorjaamot, huoltoasemat jne. autoa ostaessa Safety Certificate täytyy olla näkyvissä ja on syytä tarkistaa että tiedot koskevat juuri myynnissä olevaa autoa ja että, lappu on voimassa sekä että, lapusta ilmenee Safety Certificaten antaneen liikkeen nimi. Safety Certificate on voimassa yksityisellä myyjällä kaksi kuukautta tai 2000 kilometriä ja liikkeessä kolme kuukautta tai 1000 kilometriä.

Autossa täytyy olla (ainakin ajaessa) voimassa oleva rekisteröinti merkki jonka hinta määräytyy sylinteriluvun mukaan, nelisylinterisessä autossa se on noin muistaakseni 400 dollaria vuodessa, merkin voi maksaa myös puolivuosittain ja .

Liikenteessä olevassa autossa pitää olla vähintään pakollinen Compulsory Third Party (CTP) vakuutus, joka korvaa hekilövahingot. Vähimmäiseksi kannattaa ottaa ainakin Third Party Insurance jo joka kattaa vastapauolen vahingot. Vakuutukista kannattaa kysyä lisää vakuutustyhtiöstä. Omistajan vaihdon yhteydessä osavaltio perii 2 prosentin maksun auton hinnasta joka maksetaan autoa rekisteröitäessä. Kannattaa muuten huomata että alle 25 vuotiaat joutuvat yleensä maksamaan kovempia hintoja autovakuutuksestaan

Hyvä paikka tehdä kaupat on Transport Departmentin toimisto, jossa voi varmistaa että kaikki tarvittavat paperit ovat kunnossa. Omistajavaihdosta tehtäessä mukana tulee olla ainakin Safety Certificate, todistus Compulsory Third Party vakuutuksesta, entisen omistajan allekirjoittama rekisteröinnin siirto-todistus ja vanha rekisteriote.

Autoja löytyy myös hyvin suomen keltaista pörssiä vastaavasta lehdykästä nimeltä Trading Post, lehtiä voi ostaa lehtikioskeista eli News Agenteilta, Trading Post löytyy myös Internetistä

http://www.trading-post.com.au/

Autoliikkeissä kannattaa varautua ihan mihin vain, automyyjät ovat kansainvälinen rotu joiden käytös on sama joka maassa.  Monet ovat mestreita vetoamaan ostajien tunteisiin myyntitaktiikat vaihtelevat tilanteiden mukaan.

Tässä tyypillinen autonmyynti ilmoitus ja sen alla joitain yleisemmin käytettyjä lyhenteitä autonmyynti ilmoituksissa.

FORD FAIRLANE ZL 1987, dual fuel, T-bar auto, fuel injected, air, pwr/steering, c/locking, c/control, pwr windows, CD player, 4 new tyres, original cond, 1 owner, regd 03/03, S/cert Tel: 000 00000

RWC =      Roadworthy Certificate (Safety Certificate)
S/cert =      Safety Certificate
T-bar auto =   Automaatti ja vaihteen valitsin lattialla
Auto =      Automaattivaihteisto
T-Bar =      Hinauskoukku
pwr steering =   Ohjaustehostaja
pwr windows =   Sähköikkunat
cent/lock  =   Keskuslukitus
Air tai A/C    =            Ilmastointi
Logbook  =   Huoltokirja
Rego 07/03  =   Rekisteri voimassa 07/03
No rego =   Ei rekisterissä
ONO  =      Lähin tarjous hyväksytään (Or Nearest Offer)
GC  =      Hyvässä kunnossa (Good Condition)
VCG  =      Erittäin hyvässä kunnossa (Very Good Condition)
LPG =            Autossa LPG kaasu takit vaihtoehtoiselle kaasunkäytölle, kaasu hieman halvempaa
Dual fuel    = Bensa/kaasu tankit
LPG/petrol     =  Bensa/kaasu tankit
...no näitähän nyt on vaikka kuinka mutta tässä nyt muutamia

Autonosto kannatta ottaa osana lomakokemusta, tietysti autonosto voi olla yksinkertaisimmillaan sitä että, auto ja rahat vaihtavat omistajaa ja uusi omistaja ajelee uudella biilillä onnellisena kohti auringonlaskua.

Niille jotka harkitsevat kalliimpaa autoa niin ennen kaupan tekoa voisi olla hyvä hakea REV's (Register of Encumbered Vehicles) todistus, jolla turvataan ettei edellinen omistaja ole jättänyt automaksuja maksamatta ja rahoitusyhtiö hakee auton yllättäen pois. Todistus maksaa 10.00 dollaria ja sen saamiseksi autosta on saatava rekisterinumero, VIN (Vehicle Identification Number) tai korinumero ja moottorinumero. Todistuksen saa ainakin täällä Queenslandissa Queensland Government's Office of Fair Trading toimistosta soittamalla numeroon, 3246 1599. Jos ostat autoa lisenssin omaavalta myyjältä niin hänen on lain mukaan annettava se sinulle, yksityiseltä ostaessasi todistus on hankittava itse ja se on voimassa vain jos auto ostetaan ennen saman päivän keskiyötä jolloin todistus on myönnetty.

Tietoa Queenslandissa liikkuville...
Tietoa Queenslandissa liikkuville


- Salibandyä Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa Neppi

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 1
Autonosto
« Vastaus #2 : Helmikuu 12, 2003, 10:22 »
Moikka

Olemme suunnitelleet lomamatkaa Ausseihin ja ajattelimme ostaa käytetyn ropposen. Osaako kukaan neuvoa poikkeaako autonosto mitenkään suomen autonostosta ja mitä tulisi ottaa huomioon muutaman tonnin hintaisen auton ostossa.

Koetin hiukan katsella noita myytäviä autoja ton googlen kanssa mutta esiin tuli vain muutama sivu kuten
http://www.pickles.com.au/

Kaikista neuvoista kiittollinen :)


[Editoitu 11/2/03 by Neppi]
Neppi

Poissa Surffari

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 231
  • www.janisaarinen.com
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Syyskuu 14, 2003, 11:29 »
Tässäpä uusi linkki  tuohon dokuun:
ODLH information

Poissa Tony

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 475
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Syyskuu 14, 2003, 13:58 »
Mitä australialaista vakuutusyhtiötä te suosittelette ulkomaalaiselle autonostajalle?

Ainakaan kymmenen vuotta sitten eivät kaikki vakuutusyhtiöt myöntäneet liikennevakuutuksia ulkomaalaisille, joten jouduimme käymään useammassakin paikassa ennen kuin tärppäsi. Tämän kyseisen yhtiön nimeä en valitettavasti enää muista.

Onko pakollisissa Third Party ja vapaaehtoisissa liikennevakuutuksissa suuria hintaeroja eri yhtiöiden välillä?  

:)Tony

aamukammassa on enää 30 piikkiä jäljellä

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #5 : Syyskuu 15, 2003, 05:42 »
Tony :D

Osoite tarvitaan, silla sen mukaan (asuinalueen) maaraytyy vakuutuksen maksun suuruus.  Ala kerro, etta aiot matkustaa ympari Aussien ilman vakituista osoitetta, silla silloin maksat paljon.

Liikennevakuutuksissa on suuriakin eroja eri firmojen valilla eli kannattaa shop around.  CTP:ssa sen sijaan ei niinkaan paljon; muutama dollari sinne tai tanne.

Jos sinulla on Suomessa (niinkuin varmasti on) autovakuutus, niin pyyda firmalta englanniksi suosituskirje.  (siis ainoastaan jos et ole laittanut hirveita korvausvaatimuksia aikaisemmin  :D )

Cheers
Jaaks :XXXX

Poissa Tony

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 475
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #6 : Syyskuu 15, 2003, 08:06 »
Tänks Jaaks:)

Täytyykin heti alkuviikosta soittaa vakuutusyhtiöön ja pyytää englanninkielistä suosituskirjettä.

Onko tällä asuinalueella suurta prosenttuaalista merkitystä vakuutusmaksun suuruuteen? Jos on, niin täytyy vain toivoa, että Adelaiden "Windsorin puutarhassa" asuu kelpo autoilijoita, jotka eivät pahemmin ole autojaan mällänneet ja siten pitäneet kertoimet alhaalla :??:??

Suosituskirjeistä vielä sen verran, että saimme juuri sellaisen pankistamme. En muista onko asiaa käsitelty täällä Dunderissa pankki-keskustelujen yhteydessä, mutta joka tapauksessa tämä englanninkielinen suosituskirje helpottaa pankkitilin avaamista sitten Australiassa.
 
Ilmeisesti suosituskirjeitä kannattaisi hankkia lähes joka taholta, kuten niin monessa yhteydessä täälläkin on todettu.

Ja eikun takaisin sorvin ääreen:D

:)Tony

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #7 : Syyskuu 15, 2003, 09:05 »
Tony :D

Kun vakuutusyhtio kysyy sinulta;onko auto tallissa oisin; sanot yes ;)

Sitten he paattaa sen asuma-alueen auton varkaustilastoista mika on hinta.
Kolareilla sun muilla ei ole mitaan merkitysta, koska nehan voi tapahtua missa pain Australiaa vaan.

Mista tahansa voit saada suosituskirjeen on hyva :D Jos se ei auta niin ei tee ainakaan haittaakaan.

Tehan saavutte Adelaideen :?? jonkun vanhan ystavan paikalle :??  Kayta hanen osoitettaan vakuutukseen.  Laskut sun muut kirjeet voi aina valittaa eteenpain.
 Kysyppa silta kaveriltasi siella, missa vakuutusyhtiossa hanen autonsa on vakuutettu ja kysy jos han voisi soittaa puolestasi ensin ja esitella sinut vaikka lomalla olevana "serkkuna" joka haluaa auton vakuutettavan "hyvassa" firmassa.

Itse olen tehnyt taman muutamalle tutulle lomalaiselle taalla Brisbanessa (minun kaikki vakuutukset on samasta firmasta) ja olen joka kerta saanut heille 20% alennuksen koska he ovat "sukulaisia" ja mina suosittelen heita tahan firmaan :D:D:D

Noista kirjeista viela, etta jos perheessa on jotain terveydellista historiaa, joka saattaa vaatia hoitoa taalla, niin ei muuta kuin laakarin selitys tilanteesta englanniksi.  Vaikka ei olisi muuta kuin mieto astma (Aussit on suurin Astmamaa Maailmassa) niin se kannattaa :D:D:D

Cheers
Jaaks

Ps.  Tony ,

Siina vakuutusyhtion suosittelukirjeessa tarkein kohta on "NO CLAIMS" ja mita pidemmalta ajalta sita parempi:D
Toinen tarkea on tietysti aiakassuhteen pituus.

Poissa jukkan

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 24
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #8 : Syyskuu 15, 2003, 10:26 »
Miten eroaa moottoripyörä tuosta auton byrokratiasta?

--- Mitä merkkejä ja todistuksia täytyy olla ?

Esim ql olisi loistavaa moottoripyöräilyseutua !

Ja paljon pyöriä on liikenteessä,  taitaa myös hintataso olla sopiva ?

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #9 : Syyskuu 15, 2003, 13:48 »
Jukkan :D

"Mitä merkkejä ja todistuksia täytyy olla ? "

Ajokortti :D:D:D (taalla erikseen moottoripyoralle, eli pelkalla autonajokortilla et saa moottoripyoraa ajaa)

Hintataso on suhteellisesti sopiva ansiotuloihin nahden :D:D

Poissa riaapa

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 900
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #10 : Syyskuu 15, 2003, 17:33 »
Tony,

te siis saitte pankiltanne tuon suosituskirjeen? Kun aikoinaan yritin saada pankkitiliä Englannissa, ei siitä ollut mitään toivoa, ennenkuin hankin tuollaisen suosituskirjeen. (Silloin) Merita veloitti ko. kirjeestä 180 FIM, vaikka koko perheemme on ollut heidän asiakkaansa jo ammoisista Kansallis-Osake-Pankin ajoista lähtien, minäkin jo vauvasta saakka, ja vaikka kirje on ihan standardi, jonka he vain tulostavat ja allekirjoittavat.

Kaikkein pöyristyttävintä tässä oli, että siihen 180 markkaan ei kuulunut postimaksu, joten isäni joutui käymään kirjeen hakemassa pankista ja lähettämään sen minulle. Olin todella ärsyyntynyt, ja kieltämättä myös tutut pankin tädit häpeissään, mutta säännöt on kuulemma sääntöjä...

Tekisi mieli pistää tuo kirje kehyksiin, kyllä Natwestin pankkivirkailijoiden asenne muuttui niin täysin minua kohtaan kun kävelin pankkiin tuo maaginen kirje mukanani. Siihen saakka minua kohdeltiin kuin spitaalista vaikka minulla oli todisteita siitä että asuin Lontoossa, ja kirje työantajaltani, että olen ihan kunniallinen työssäkäyvä ihminen... kirjeen jälkeen: "yes ms Aapa, of course ms Aapa, would you like some coffee ms Aapa, what can I do for you ms Aapa..."

Kyllä jos pankkinne tuollaisen ilmaiseksi antaa, niin kannattaa ottaa! Se nostaa ihmisarvoasi enemmän kuin arvaatkaan...

Riina.
Riina

Poissa Urul

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #11 : Syyskuu 16, 2003, 11:01 »
Tony

Suosituskirjeessä olis hyvä mainita boonuksien määrän meillä se vaikutti huomattavasti ,pääsimme heti maksuluokkaan 1 mikä on alhaisin.
Vakuutusyhtiömme on RACQ CIO.
Tämä yhtiö hyväksyy ainakin suomalaisten vakuutusyhtiöiden suosituskirjeet .

Poissa Tony

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 475
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #12 : Syyskuu 16, 2003, 20:28 »
Tuhannet kiitokset Urul, juuri tällaisilla vinkeillä voi Suomi-poika säästää mukavasti taaloja. Viitisentoista vuotta on meikäläiselläkin tainnut jo olla täydet bonukset, niin ehkä niillä jo jotain alennusta Australiassakin saa:)
Käytetäänkö mainitsemastasi vakuutusyhtiöstä yleisesti vain nimeä CIO, se nimittäin kuulostaa niin tutulta, että saatoimme hyvinkin olla kyseisen yhtiön asiakkaina kymmenen vuotta sitten.


Riina,
Me todellakin saimme ilmaiseksi tämän suosituskirjeen paikallisesta Osuuspankista, vaikka emme sitä älynneet edes pyytää. He vain ajattelivat, että siitä voisi olla meille hyötyä. Onko tämä sitten niitä pienen paikkakunnan etuja vai onko Osuuspankin asiakaspalvelu aivan toistella tasolla kuin hillittömiin liikevoittoihin tähtäävän Meritan:??:??

:)Tony


Jaaks,

Onko aussien astmaattisuudelle jokin selvitetty syy-yhteys:??:??

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2453
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #13 : Syyskuu 16, 2003, 23:17 »
Terveisiä Mellunmäestä, jossa tuli käytyä kokoontumassa viikonloppuna. Matka meni kommelluksitta, ja erityinen kiitos täytyy lausua tässä ihan julkisesti Heidille, joka miehineen tarjosi meille maittavan lounaan Taturassa.

Pankkitilin saa kyllä auki ilman suosituskirjettäkin, kun on vain riittävästi henkilöllisyystodistuksia (pelkkä passi ei riitä, mutta passi- ja ajokorttiyhdistelmä on jo riittävä). Lainan/luottokortin saannissa siitä suosituskirjeestä sitten saattaakin olla apua. Mene ja tiedä, onko tuo kirje kovin monen kymmenen egen arvoinen, mutta jos sellaisen saa ilmaiseksi tai kohtuulliseen hintaan, niin kannattaa toki ottaa.

Arvelen, että saatat Tony sekoittaa QLD:ssä toimivan RACQ CIO:n koko maassa toimivaan GIO:on, jonka tosin isompi vakuutusyhtiö AMP osti joitakin vuosia sitten, mutta joka kuitenkin vielä toimii omalla nimellään. Minulla on ja on ollut GIO:ssa jonkin verran vakuutuksia, mutta autovakuutuksen siirsin vuosi sitten NRMA:han, josta sain paremman hinnan. Koti-irtaimistovakuutusta pidän kuitenkin edelleen GIO:ssa, vaikka NRMA antaisi minulle siitä(kin) keskittämisalennusta. Mutta NRMA:n kotivakuutusehdoissa on yksi kohta, jonka vuoksi en suostu viemään kaikkia vakuutuksiani sinne: heidän vakuutuksensa korvaa mahdolliset kolmansille osapuolille aiheutetut vahingot ainoastaan, jos vahinko tapahtuu vakuutetussa kiinteistössä tai sen tontilla. Eli jos esimerkiksi aiheuttaisin hiihtoreissulla jonkun tyypin loukkaantumisen, NRMA:n kotivakuutus ei korvaisi siitä tälle loukkaantuneelle henkilölle aiheutuneita kuluja. Tämä henkilö voisi halutessaan haastaa minut oikeuteen ja perätä sitä kautta korvauksia vahingosta. Pahimmassa tapauksessa saattaisi mennä vaikka koko omaisuus. Vakuutuksia ottaessa kannattaa olla  t a r k k a n a  näiden pienten eroavaisuuksien kanssa!!!


Erittäin vahvasti - varsinkin maassa asuville - suosittelee

Jouni
Canberra


J.K. Olisikohan astmalla ja kuntosaleja myöten joka paikkaan tungetuilla kokolattiamatoilla mitään syy-yhteyttä?!

[Editoitu 15/9/03 - jounij]
Jouni
Canberra

Poissa Tiimi10

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 89
Eteva kuski
« Vastaus #14 : Syyskuu 17, 2003, 01:44 »
Pikku anekdootti (oonkohan ma jo kertonut tan taalla?) :

Kun muutin vuodeksi Jenkkeihin, mulla oli mukana vakuutusyhtiosta saamani kirje, jossa kerrottiin myos bonustilanne. Paperilla oli huikea merkitys vakuutusmaksun alenemiselle.

NO, sanois Simo Frangen: Suomessahan saa vakuutuksia siirtaa perheen sisalla henkilolta toiselle, ja ma olin perinyt isan vakuutuksen, kun silta vei kaihi naon. Niinpa pohjola antoi mukaan todistuksen, etta asiakkaamme Minttu O. "has been a safe driver with no claims since 1963".

Kukaan ei ihmetellyt todistusta, vaikka on selvaa, etta tuolloin mulla ei ole ollut viela edes kolmipyoraista.

   *********************************

Niin, ja saa KoppiSyppiPyppiMeritaNordeastakin pankin todistuksia. Me saatiin pyydettaessa kaksi erillista. Ei maksanut mitaan, mutta voi olla etta tama riippuu asiakassuhteesta ja konttorista. Toisessa todistettiin, etta olemme  heidan pitkaaikaisia asiakkaitaan ja aina hoitaneet raha-asiamme hyvan pankkitavan mukaisesti ja santillisesti.

Toisessa oli mukana senhetkiset saldotiedot, (just silloin oli aika paljon plussan puolella :)  Ja silla oli erittain paljon merkitysta asunnon vuokrauksessa, kun meilla ei ollut mitaan suositusta aiemmilta vuokranantajilta.

[Editoitu 16/9/03 - Tiimi10]

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #15 : Syyskuu 17, 2003, 02:06 »
Tony, Jouni :D

Eipa tama kait ihan auton ostoon liity, mutta olkoon.

Syy-yhteytta siihen astmaattisuuteen en ole onnistunut mistaan loytamaan, mutta runsaasti tietoa loytyy

http://www.nationalasthma.org.au

mm.
"Between 100 and 150 million people around the world suffer from asthma and this
number is rising. Worldwide, deaths from this condition have reached over 180,000
annually.1
The United Kingdom, New Zealand, Australia and the Republic of Ireland were found
to have the highest 12 month prevalences of asthma symptoms (28 per cent ? 36
per cent),2 according to Dr Ron Tomlins, Chairman of the National Asthma
Campaign.
?Asthma?s prevalence is increasing worldwide and especially in Australia. Over two
million Australians have asthma - one in four children, one in seven adolescents and
one in 10 adults,? Dr Tomlins said."

Poissa Heidi

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 435
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #16 : Syyskuu 17, 2003, 02:29 »
No worries Jouni. Oli kiva, kun sinulla ja Arjalla oli aikaa poiketa meilla kaymaan. Toivottavasti tapaamme taas joskus uudelleen. :D

Auton ostoon mitenkaan liittymatta tamakaan, mutta alkoi mietityttamaan omat vakuutusasiat, kuin luin Jounin juttua tosta kolmannelle osapuolelle mahdollisesti aiheutuvista kuluista ja niiden korvaamisesta. Taytynee tarkistaa asia, etenkin kun meilla on koti- ja irtaimistovakuutuksen uusiminen kasilla ensi kuussa. Vakuutusasioiden kanssa ei kai koskaan voi olla liian varovainen, koska kyseessa saattaa olla joskus isotkin rahasummat ja mahdollisen onnettomuuden sattuessa tietenkin haluaa minimoida kaiken sahlingin maaran...  :(

Poissa mette

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #17 : Syyskuu 17, 2003, 11:40 »
Carpet Institute of Australia

http://www.carpetinstitute.com.au/ln004/cial1.nsf
Puplications and Media Releases
Carpet and Health Issues
-"no link between ill health and carpet emissions"


Astmayhdistykset kyllä neuvovat astmaattisen kodin saneerauksessa hankkiutumaan eroon kokolattiamatoista.Mutta yleisesti kokolattiamattoja ei Australiassa pidetä terveyshaittana?Onhan kokolattiamattobisnes tuhansien  ihmisten elinkeino tässä maassa ja toisin todistaessa toisi  paljon työttömyyttä.

Poissa Tony

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 475
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #18 : Lokakuu 08, 2003, 22:30 »
Autoliiton ulkomaan asioita hoitava virkailija sanoi, että Australiassa vaaditaan kansainvälinen ajokortti ihan virallisestikin. Itse olen aina elänyt siinä käsityksessä, että sitä ei varsinaisesti vaadita, mutta hyvä olisi olla kuten täälläkin ollaan asiasta keskusteltu. Kyseinen virkailija kertoi, etten ollut ensimmäinen, joka kuvitteli suomalaisen ajokortin olevan käypä Australiassa. No, jossain vaiheessa tämä käytäntö on kyllä muuttunut, koska kymmenen vuotta sitten ei ainakaan virallisesti vaadittu kansainvälistä ajokorttia.

:)Tony

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2453
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #19 : Lokakuu 08, 2003, 23:54 »
Kappas vain, niin näkyy ainakin ACT vaativan. Tässä ote ACT:n hallituksen tiedotussivuilta ( http://www.urbanservices.act.gov.au/transroads/interstate/overseasdrivers.html ):

Lainaus
Visiting drivers

Visiting drivers are not required to obtain an ACT Driver Licence providing their overseas licence and International Driving Permit are current. A visiting driver is a person from overseas who arrives in the ACT with no intention of becoming a permanent resident. This includes:

    * tourists;
    * business people;
    * people on working holiday visas; and
    * people studying or working temporarily in the ACT who intend to return to their home countries when they finish their courses or jobs.

When driving in the ACT a visiting driver must carry:

    * their foreign driver licence and an International Driving Permit; or
    * if their foreign driver licence is not written in English, it must be accompanied by an official English translation issued by the National Accreditation Authority For Translators and Interpreters.

Note

An International Driving Permit is only valid if it is accompanied by the foreign licence.

Visiting drivers may only drive vehicles they are permitted to drive in their home country and must comply with any restrictions endorsed on their overseas licence.


Kiitos Tony ilmoituksesta! Pitääpä huomauttaa omillekin tänne tulossa oleville tutuille/sukulaisille tästä vaatimuksesta.


Kiittelee
Jouni
Canberra

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2453
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #20 : Lokakuu 10, 2003, 23:41 »
Mikään ei ole niin yksinkertaista kuin luulisi...

Eilen kuulin äärimmäisen luotettavana pitämältäni taholta, että Suomella ja Australialla olisi ollut ainakin vuoden verran voimassa sopimus, joka täysin laillistaa pelkällä suomalaisella ajokortilla Australiassa ajamisen. Pitääpä jossain välissä ottaa selvää, onko ACT:n hallituksen veppisivujen tieto vanhentunutta (yleistyshän tuo teksti onkin - ei siinä puhuta mitään yksittäisistä maista).


Suotaa ja huopaa
Jouni
Canberra

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #21 : Lokakuu 11, 2003, 00:55 »
Taysin luotettavalta taholta eli Qld Transport:

"If your driver licence is in a language other than English you should carry a recognised English translation of it when driving.  If you are asked to show your licence to a police officer, you should show the translation as well"

http://www.transport.qld.gov.au/Home.nsf/ReferenceLookup/ODLH_Information.pdf/$file/ODLH_Information.pdf

Tama on siis tilanne Queenslandissa :cool:
ja voi (varmasti onkin) olla erilainen muissa osavaltioissa :D:D
Meilla kun ei ole national driver's licence vaan joka osavaltiossa omansa.

Poissa Korento

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 49
Halpa auto?
« Vastaus #22 : Syyskuu 20, 2004, 12:19 »
Kuinka halvalla auton voi saada Australiassa?

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #23 : Syyskuu 20, 2004, 21:42 »
Korento :D

Onpas tarkkaan asetettu kysymys :hahhaa

Riippuu siita mika on sinulle halpa :?  mutta katso vaikka taalta:

http://carpoint.ninemsn.com.au/portal/alias__carpointau/tabID__3328/DesktopDefault.aspx

Poissa Maz

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 10
Auto omaksi?
« Vastaus #24 : Huhtikuu 29, 2005, 01:59 »
Auton ostoa mietitaan joten otetaan tarjouksia vastaan Halvasta autosta! Muutkin vinkit tervetulleita

Poissa kuldar

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 21
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #25 : Toukokuu 25, 2005, 01:58 »
Hei,

Kannataisiko vakuuttaa auto AAMI-yhtiossa? Hinta on hyva mutta onko jollakulla huonoja tai hyvia kokemuksia ko yhtiosta?

Kiitos,
Kuldar

Poissa Jouko

 • Ylläpitäjä
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1455
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #26 : Toukokuu 25, 2005, 03:46 »
Ihan ok firma vaikka tällä hetkellä meillä ei ole mitään vakutuuksia sieltä. Aami on ehkä yksi niistä halvimmista mitä markkinoilta löytyy ;)

 Jos kyseessä on pelkkä Third Party vakuutus niin niissä ei ole hirveästi eroja, ainakaan mun kokemusten perusteella.


- Salibandyä Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2453
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #27 : Toukokuu 25, 2005, 07:50 »
Vaikka minulla on ollut 60% (ja taitaa nyt olla ylikin) vakuutusbonukset yhtä parin vuoden jaksoa lukuunottamatta jo varmaan kohta 20 vuotta, niin kerran sattui huono vuosi ja jouduin anomaan vuoden sisällä korvauksia silloisesta autovakuutusyhtiöstäni kolmeen eri kertaan: yhden kerran kolhin autoa itse; toisen kerran kerran joku oli tönäissyt parkkipaikalla pahan jäljen oveen ja karannut; kolmannen kerran vaimo joutui kolariin, jossa poliisi katsoi syyllisyyden olevan 50%/50% kummankin kolariosapuolen kesken. Kun seuraavan kerran tuli vakuutuksen uudistamisen aika, niin soittelin tarjouspyyntöjä eri vakuutusyhtiöihin. AAMI ei suostunut antamaan edes tarjousta, koska korvauksia oli haettu niin moneen kertaan edellisen vuoden aikana. Aiemmat "puhtaat" vuodet eivät merkanneet mitään, kuten ei edes se, että oikeastaan vain puolet noista kolmesta kolhiintumisesta oli minun tai vaimoni vikaa. Silloin päätin, että AAMIlla ei koskaan tulevaisuudessakaan ole niin halpoja vakuutuksia, että minä suostuisin sellaisen ottamaan.


Kommentoi
Jouni
Canberra

Poissa riaapa

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 900
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #28 : Toukokuu 27, 2005, 10:06 »
Kuldar,

Meillä on autovakuutus AAMIsta, eikä minulla ole heistä mielipidettä suuntaan tahi toiseen. AAMI tuli valittua ihan siitä syystä että puoliskolla ja hänen vanhemmillaan on heidän kanssaan pitkäaikainen asiakassuhde, joten meillä on "rating 1 for life", mitä se sitten tarkoittaakin.

Ainakin asiakaspalvelu on ollut tähän mennessä hyvää, tosin ei meillä olekaan ollut mitään korvaus- tms. asioita. Vakuutuksen hinta ja ehdot ovat myös sopivia siihen nähden että meillä on aika vanha auto. Mutta varmasti siinä vaiheessa kun ostetaan uusi auto kysellään tarjouksia myös muista yhtiöistä.

En ole vielä tehnyt tarjouspyyntöjä tai vertailuja, mutta onko teillä kauemmin Australiassa asustaneilla tietoa antavatko vakuutusyhtiöt täällä samaan tapaan alennuksia jos ottaa kaikki (koti-, matka-, terveys-) vakuutukset samasta yhtiöstä?
Riina

Poissa Tony

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 475
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #29 : Toukokuu 27, 2005, 10:19 »
Riina,

Luckyyyyy you're with AAMIIIIIIII:D

Mä kun jo ajattelin, että se olisi poistunut mielestä. Toivottavasti tuo mainoslause ei soi loppupäivää päässä :itke

:)Tony

Poissa riaapa

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 900
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #30 : Toukokuu 27, 2005, 10:32 »
Aargh, Tony!!!!!

Arvaa vaan saitko tuon rallatuksen nyt soimaan mun päässä... :mad: :hahhaa :mad:
Riina

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2453
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #31 : Toukokuu 27, 2005, 12:30 »
Lainaus
Alkuperäinen postittaja riaapa
En ole vielä tehnyt tarjouspyyntöjä tai vertailuja, mutta onko teillä kauemmin Australiassa asustaneilla tietoa antavatko vakuutusyhtiöt täällä samaan tapaan alennuksia jos ottaa kaikki (koti-, matka-, terveys-) vakuutukset samasta yhtiöstä?


Kyllä ainakin ne kaksi yhtiötä, joista minulla on kokemusta (NRMA eli Insurance Australia Group ja GIO) antavat "multipolicy discountia". Alennusprossa ei muistaakseni ole merkittävän suuri, mutta vähäkin on tietysti kotiin päin.


Toteaa
Jouni
Canberra

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #32 : Toukokuu 27, 2005, 12:41 »
Riina,


Lainaus

...antavatko vakuutusyhtiöt täällä samaan tapaan alennuksia jos ottaa kaikki (koti-, matka-, terveys-) vakuutukset samasta yhtiöstä?


Meillä on kaikki vakuutukset samasta firmasta (kiinteistö, irtaimisto, kaksi autoa comprehensive ja CTP) ja he antavat 10% alennusta kaikista eli kyllä kannattaa keskittää :peukkuy

Kuitenkin joka vuosi kun vakuutusmaksut nousevat  kysyn tarjoukset myöskin muilta firmoilta yksittäisistä vakuutuksista ja jos on halvempi kuin oma saamani uusi vakuutushinta, niin soitan vakuutusyhtiööni ja he aina alentavat alle muiden tarjouksen.

Poissa riaapa

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 900
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #33 : Toukokuu 28, 2005, 12:01 »
Kiitos Jouni ja Jaaks,

Hyvä tietää. :D
Riina

Milka

 • Vieras
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #34 : Toukokuu 30, 2005, 04:40 »
Meilla on vain hyvaa sanottavaa AAMI:sta. Heti tanne muutettuani he antoivat minulle taydet bonukset. Minun taytyi vain hankkia kirje Suomessa kayttamastani autovakuutusyhtiosta. Mikaan muu vakuutusyhtio ei moiseen suostunut, ei edes mieheni pitkaan kayttama RASV (Victorian vastaava  NSW:n NRMA:lle).

Me olemme kerran joutuneet korjauttamaan auton AAMI:n piikkiin ja palvelu oli hyvaa, nopeaa ja tyon jalki erinomaista, eika meidan bonukset edes laskeneeneet seuraavana vuonna, vaikka niin luulimme.
Eli meidan perheen kokemukset ovat vain positiivisia. :peukkuy

Nyt en saa sita hiton laulun patkaa pois mielestani. Kiitos Tony :nuttu::nuttu::nuttu:

Poissa Rockola

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 351
 • Mä vaan pogoon
  • http://ola.rinta-koski.net/
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #35 : Toukokuu 30, 2005, 23:34 »
Lainaus
Originally posted by Milka
Meilla on vain hyvaa sanottavaa AAMI:sta. Heti tanne muutettuani he antoivat minulle taydet bonukset. Minun taytyi vain hankkia kirje Suomessa kayttamastani autovakuutusyhtiosta. Mikaan muu vakuutusyhtio ei moiseen suostunut, ei edes mieheni pitkaan kayttama RASV (Victorian vastaava  NSW:n NRMA:lle).
Itse kyselin samaa RACQ:sta (Queenslandin "Autoliitto") ja Suncorpista, ja kummastakin olisi saanut taydet bonukset. Olin hommannut tuon kirjeen etukateen. Paadyin sitten ensinmainittuun, joka oli noista kahdesta merkittavasti halvempi, ja sitapaitsi tiskin takana oli sopompi typy :roue
Lainaus
Nyt en saa sita hiton laulun patkaa pois mielestani. Kiitos Tony :nuttu::nuttu::nuttu:
Kyse on vissiin teeveemainoksesta - onkohan meidan talous Australian ainoa, jossa ei ole teeveeta ensinkaan :confuse :D
Wovon man nicht sprechen kann, darüber muß man schweigen

Poissa kuldar

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 21
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #36 : Kesäkuu 01, 2005, 01:13 »
Hei,

Kiitos kaikille neuvoista! Kallistun AAMI:n suuntaan...

Cheers,
Kuldar

Poissa mehu

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 8
  • http://antti.stc.cx
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #37 : Kesäkuu 22, 2005, 11:19 »
ostin juuri äsken auton, varsin kivuttomasti kävi. tehtiin vielä myyjän kanssa sillä tavalla että ei vaihdettu omistajan nimeä, niin säästi $200. ei siinä mitään kai kun on tuttu myyjä tai siis hyvän kaverin täti. huomenna jos siihen ottaisi tuon third party insurancen niin säästyy murheilta. eipä kai siinä muuta kuin ajelemista kun regokin vanhenee vasta helmikuussa.. :D AAMIa suositeltiin mullekin mutta pitää verailla ainakin tuohon RACV:hen.

Poissa usia

 • Mänkki
 • **
 • Viestejä: 79
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #38 : Heinäkuu 25, 2005, 00:10 »
Mieheni käski kommentoimaan, että thrid party insurancesta huolimatta ihan tarpeeksi oli murheita:itke, kun vajaa viikko auton oston jälkeen ajettiin kolari :nuttu: :XXXX

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #39 : Heinäkuu 25, 2005, 01:30 »
Lainaus

...thrid party insurancesta huolimatta ihan tarpeeksi oli murheita...


CTP Insurance only covers personal injury to another party where a legal liability can be established.

CTP Insurance indemnifies vehicle owners and drivers who are legally liable for personal injury to any other road user in the event of a motor vehicle accident. Your CTP Insurance will cover you for personal injury claims made against you by other road users such as drivers, passengers, pedestrians, cyclists, motorcyclists and pillion passengers.

It is a compulsory form of insurance and the CTP premium is included in your registration payment.

Eli CTP tai TPI (ACT'ssä) korvaa vain mahdollisesti vastapuolelle aiheutuneet henkilövahingot ja ainoastaan jos sinut todetaan niiden aiheuttajaksi - ei mitään muuta.

Vakuutus joka korvaa myöskin toisen autolle tai omaisuudelle aiheutuneet vahingot on "Third Party Property Damage Insurance".