Kirjoittaja Aihe: Hesari, helpotuksia viisumiin  (Luettu 2856 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa jogi

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 1
Hesari, helpotuksia viisumiin
« : Joulukuu 04, 2004, 08:11 »
Viikko sitten hesarissa oli artikkeli duunareille helpotusta viisumeihin. Eli metalli, lvi, kampaajat saisivat nykyäan helpommin viisumin, koska naista on pula. Miten on it-ala vielako sille on ylitarjontaa. Kun viimeksi kuulin niin australia tiekensi viisumi ehtoja talla alalla.

Poissa jounij

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 2453
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Joulukuu 04, 2004, 09:09 »
Kulloinkin voimassa oleva haluttujen ammattien lista ja muita viisumin hakemiselle olennaisia tietoja löytyy sivustolta

http://www.immi.gov.au

Sieltä tänään imuroimani kaavakkeen 1121i mukaan ainakin Information Technology Manager -tittelin esittämään pystyvä saa viisumihakemusta tehdessään 60 (lisä)pistettä taidoistaan.

Näkyi siellä olevan monia muitakin atk-alan titteleitä, joilla saa 60 pinnaa.  Ja pikainen selaus koko listan läpi näytti, ettei mistään ammatista saa yli 60 pongoa.


Alan ehdottoman auktoriteetin (Jaaksin lisäksi siis :)) sivuille surfaamaan opastaa
Jouni
Canberra

Poissa RUU

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1298
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Joulukuu 04, 2004, 11:02 »
Lainaus
Alkuperäinen postittaja jogi
Miten on it-ala vielako sille on ylitarjontaa. Kun viimeksi kuulin niin australia tiekensi viisumi ehtoja talla alalla.


Mitä tiukennuksia? Mitä ihmettä? Älkää nyt vaan sanoko, että pitäisi vaihtaa alaa... :nuttu:

Heti huolestuneena udellen...
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Joulukuu 04, 2004, 12:00 »
Jogi :D

Lainaus

hesarissa oli artikkeli


"More Trade Occupations on Migration Occupations in Demand List
On 8 September 2004, the following professional and twelve trade occupations were added to the Migration Occupations in Demand List (MODL)."

Tarkoittaen naita ammatteja:
http://www.immi.gov.au/migration/skilled/modl_trades.htm


Tama listahan on MODL = Migration Occupations in Demand List.

Kokonaisuudessaan taalla: http://www.immi.gov.au/migration/skilled/modl.htm

RUU:D

Ala yhtaan huolestu, saat edelleen niista tietyista IT alan hommista sen 60 points, mutta naista MODL hommista saat viela lisaa:

"For occupation in demand, but with no job offer - 15 points

For occupation in demand with job offer - 20 points"

Poissa RUU

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1298
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Joulukuu 04, 2004, 12:32 »
Jaaks, en valitettavasti kuulu MODL-listalle.
Sujuvasti napsahdan Professional-listan IT-töiden joukkoon (kunhan vain oikea nimike keksitään ;) ) eli 60 p on koossa.
Pitäisi vielä saada 5 p jostain, niin täyttyisi Independent Skilled Migrationin alaraja. Tosin niitä pisteitä on vaikea kerätä, kun ei ole sikäläisiä opintoja tai työkokemusta, eikä ikäkään pysy edes samana (women, they are lucky, aren't they :pyhimys ).
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa Aikis

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 943
    • awailable
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #5 : Joulukuu 05, 2004, 05:32 »
Apologizes, ei nyt ihan istu suoraan tähän triidiin, mutta haluaisin tarkistaa erään asian , jota epäilen huhuksi... Yksi 'vanha' aussi sanoi, että jos on kaksi vuotta asunut Australiassa, voi anoa/saada kansalaisuuden ihan tosta noin vaan. Ei kai tämä enää tänä päivänä ja tämän siirtolaispolitiikan vallitessa pidä paikkaansa? Vai voisiko olla noin yksinkertaista? Onko jollakin pikatietoa - arvaan, että joku taas laittaa jonkun immigration yms linkin josta pitäisi sitten kelata... Millään ei viittis kun on tuota ylipainoa.

Ihan oma lukunsa sitten on, että mitä etuja/haittoja kaksoiskansalaisuudesta on esim eläkkeiden sun muun suhteen. Mutta siitä on ehkä löydettävissä hakukoneella keskustelua aikaisemmilta ajoiltakin.

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #6 : Joulukuu 05, 2004, 06:22 »
Lainaus
Alkuperäinen postittaja aikaihminen
Apologizes, ei nyt ihan istu suoraan tähän triidiin, mutta haluaisin tarkistaa erään asian , jota epäilen huhuksi... Yksi 'vanha' aussi sanoi, että jos on kaksi vuotta asunut Australiassa, voi anoa/saada kansalaisuuden ihan tosta noin vaan. Ei kai tämä enää tänä päivänä ja tämän siirtolaispolitiikan vallitessa pidä paikkaansa? Vai voisiko olla noin yksinkertaista? Onko jollakin pikatietoa - arvaan, että joku taas laittaa jonkun immigration yms linkin josta pitäisi sitten kelata... Millään ei viittis kun on tuota ylipainoa.


Ei syytä olla lainkaan lähdekriittinen-  totta on turissut vanha aussi! Miten sen nyt ottaa, tuon yksinkertaisuuden - en osaa kommentoida. (Tosiasiahan on kuitenkin se, että Australia tarvitsee lisää siirtolaisia!) Onhan  kansalaisuuden saamiseen omat edellytyksensä.

Ote kirjasesta "What it means to be an Australian citizen"

How to become an Australian citizen

When you are ready to make the commitment, you may wish to apply for the grant of Australian  citizenship.

You may be eligible for Australian citizenship if:

- you are a permanent resident of Australia;
- you have lived in Australia as a permanent resident for a total of at least two years in the last five years, including a total of at least twelve months in the last two years;
- you are able to speak and understand basic English;
- you understand the responsibilities and privileges of Australian citizenship;
- you are of good character;and
- you intend to reside in Australia or maintain a close association with Australia.

Poissa Aikis

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 943
    • awailable
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #7 : Joulukuu 05, 2004, 07:19 »
No just Mette, tuossahan se olikin se villakoiran ydin - permanent resident! Sitähän mä juuri taivastelin, että kun sitä permanent visaa on niin vaikeaa saada, niin kuinka sitten pelkästään kahden vuoden asumisen jälkeen saisi kansalaisuuden!!! - Niin, meillä on vaan temporary visa, ja iän sun muun vajavaisuuden takia hyvin vaikea varmaankin saada pysyvää...

Ei sillä että me nyt hirveen vakavasti tätä oltais mietittykään, mutta ensi vuoden aikana on kuitenkin päätettävä, jäädäänkö tänne tai siis yritetäänkö jatkaa viisumia, vai lähdetäänkö muualle kiertelemään.

Kiitos tiedoista!