Kirjoittaja Aihe: Kengurun liha  (Luettu 16434 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kami

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 7
Kengurun liha
« : Marraskuu 21, 2003, 11:37 »
Mitenkäs siellä Ausseissa on nykyään tuon kengurunlihan syönnin kanssa? Saako sitä myydä? Ja mistä liha tulee markkinoille, jos tulee?
Täällä Suomessa työnantajani järjesti yritysasiakkaille juhlan, missä yksi ruokalaji oli kengurun liha.
Tänä vuonnahan se taisi olla, kun Victoriassa piti ampua kymmeniätuhansia kenguruita, koska niitä oli liikaa (Puckapanyal'ssa etenkin) ja niistä ei käsittääkseni yhtään päätynyt pataan.:o:o
Cheers !
(There\'s no better beer than VB)

Poissa Timo

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 944
  • L?hdin Australiasta 1/2014
    • Veispuukki
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Marraskuu 21, 2003, 13:07 »
Silloin kun vielä söin lihaa, maistoin  kengurun lihaa Suomessa.  Sitä oli kerran lounaslistalla Helsingin Kaisaniemessä  Tasmanian Devil-nimisessä ravintolassa.

Nykyään en sitä itse syö, mutta ostan viikottain meidän kissoille. Kurmee-kissanruokana myydään melkein joka marketissa kenguru-jauhelihaa pussitettuna ja lisäaineilla höystettynä  tuotemerkillä PAWS .  Kilo maksaa alle 4 taalaa.  Valmistaja on tuolla "Käpälämäessä" eli capalabassa. Kiitos Jouni, taannoisesta  suomennoksesta, paw = käpälä.

Poissa riaapa

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 900
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Marraskuu 21, 2003, 13:55 »
Kami,

Ymmärtääkseni Helsingissä kauppahallissa on lihakauppias joka tilauksesta hankkii myös kengurun lihaa asiakkailleen. Hinta saattaa tietysti olla ihan omaa luokkaansa...

Pari vuotta sitten Australiassa maistoin tuota herkkua. Mielestäni muistutti hyvin paljon hirven lihan makua.

Lainsäädännöstä Skippyn lihan suhteen en tiedä. Pitänee odottaa että Australiassa valkenee aamu, ja sieltä joku vastaa...?

Riina.
Riina

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Marraskuu 22, 2003, 04:09 »
Kami :D

Taalta loydat vastaukset kaikkiin kysymyksiisi :

http://www.aussiegamemeats.com.au

Cheers :XXXX
Jaaks

Poissa Jouko

  • Yll?pit?j?
  • Yks styränki
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1455
  • Jouko Laakso
    • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Marraskuu 22, 2003, 06:35 »
Jaakko,

Onko siinä perää että Kengurun liha tulisi tilata ravintelissa mahdollisimman raakana koska siitä tulee kuivan makuista jos sitä paljon paistetaan.

Kyselee Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa datapair

  • Knihti
  • ***
  • Viestejä: 173
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #5 : Marraskuu 22, 2003, 07:30 »
Tervehdys!

Canberrassa nain parilla edellisella viikolla kengurun lihaa lihatiskilla, joten sita kylla myydaan muilekkin kuin kissanruuaksi.

Olen myos nahnyt jalosteita, mutta en tullut maistaneeksi, jos sita herkkua ei ole piilotettu lihapiiraisiin.

terveisin Tapio.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #6 : Marraskuu 22, 2003, 09:43 »
Jouko :D

Se paistetaan puolikypsaksi syysta, etta kengurun liha on lahes taysin rasvatonta.
Eli jos paistat lapikypsaksi - tulee takuulla hyvin kuivaa - eika niin mukava syoda.  Yleensa kengurusta tehdaan jonkinlainen pataruoka (eli nesteessa) jolloin rasvaa ja kosteutta voidaan saadella :D kuten monesta muustakin riistasta (esim janiksesta Suomessa)

Vahan niinkuin hirvi suomessa, jonka tuolla aikaisemmin jo Riina mainitsi.  Jos esimerkiksi teet kenguru lihapullia (jotka on hyvin maukkaita) tai kenguru makkaraa, niin taytyy lisata ainakin 10% puhdasta silavaa mukaan tai muuten pullasi palaa paistinpannussa :D

Siita vaan kokkaamaan Jouko :XXXX

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #7 : Marraskuu 22, 2003, 10:23 »
Jouko :D

Kengurupalleroiset kuulostaa oikein hyvältä :P:P:P

Joskus silloin kun Franklins oli vielä olemassa heillä oli myynnissä kengurunlihaa sekä pakastettuna että tuoreena vacuumissa ja myös oli heillä jänistä pakasteena.Jänistä muuten taidetaan Australiassa pitää ihan roskalihana :??:??:??
http://search.yumyum.com/recipe.htm?ID=13077

Tampereella Salud-ravintolassa kengurua on tarjoiltu jo kymmenisen vuotta( tai ehkä kauemminkin )alligaattoreitten ja käärmeitten lisäksi.Noista kolmesta jos pitäisi valita ,niin skippy :P

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #8 : Marraskuu 22, 2003, 10:41 »
Mette :D

"Jänistä muuten taidetaan Australiassa pitää ihan roskalihana "

Syysta, etta taalla myytava "janis" on oikeastaan kania ei janista - Rabbit vs. Hare :??  Taysin eri asia :D

Poissa Tiikeli

  • Knihti
  • ***
  • Viestejä: 147
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #9 : Marraskuu 22, 2003, 11:09 »
Liian kuivista lihapullistahan tulee vähän pingispallon tyylisiä ja kun ne vielä ovat kenkurua niin taitavat pomppia kovasti :??

Juu että perjantai-iltapäivä on :P

Cheers Tiikeli :XXXX:XXXX

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #10 : Marraskuu 22, 2003, 12:16 »
Tiikeli :D

Juu, pomppii ihan hirveasti, eika voi syoda normaalilta lautaselta :D :D :D

Ja hyvaa Perjantain jatkoa sinullekin :D Kylla se tyopaiva joskus paattyy :D

Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #11 : Marraskuu 22, 2003, 12:19 »
Niinpä!

Mutta kun pakkauksissa luki hare.
Tämähän osoittaa vain sen että täällä ei tiedetä kanin ja jäniksen eroa.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #12 : Marraskuu 22, 2003, 12:30 »
Urul :D

Oikeassa olet.  Onko taalla edes kunnon janiksia :??  Taitaa vaan kaikki olla niita Rabbits :??

Kerran meilla piti toissa tehda paaruoka Bantam Chicken (eli siita mustasta kanasta, jonka lihakin on mustaa) ja piti tilata kaukaa Melbournesta, josta loytyi kasvattaja :??

On se vaan joskus niin takaperaista tassa maassa Urul, jos haluat jotain vahankin erikoista :??

Cheers kuitenkin Perjantai Illalle :XXXX:XXXX

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #13 : Marraskuu 22, 2003, 22:32 »
Pomppivista kengurupalleroista rotanpoikasiin,jotka olivat suurta herkkua Kiinassa noin 1 000 vuotta sitten.Hunajalla sivellyt pikkujyrsijät vilistivät ruokapöydällä ,josta ruokailijat keihästivät niitä syömäpuikoilla :??:??:??

Poissa Tiimi10

  • Mänkki
  • **
  • Viestejä: 89
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #14 : Marraskuu 23, 2003, 00:34 »
Tämähän mielenkiintoista, että kengurunsyöjiä ei ole ilmoittautunut tahan mennessä tämän enempää...

Meidän paikallisessa Colesissa oli taannoin iso kampanja ja pakeiteissa ja hyllyissä tarrat: "Kangaroo Meat - Healthy Choice - National Heart Association Approved..."

Aina sitä lihaa ei ole tuoretavarana ollut tarjolla, mutta melkein aina kun on ollut, ollaan ostettu. Se on ollut edullisempaa kuin nauta sitäpaitsi vähärasvaisuuden ja matalan kolesteriarvon takiakin sitä on suosittu.

Siis me ollaan laitettu jauhelihasta pastakastikkeita ja paistettu fileistä pihvejä. Maku on tosiaan riistaisa  ja parhaat pihvit medium miinus.

Poissa Jouko

  • Yll?pit?j?
  • Yks styränki
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1455
  • Jouko Laakso
    • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #15 : Marraskuu 23, 2003, 03:31 »
Tiimi 10

Pitänee ilmeisesti kysäistä paikalliselta "teurastajalta" (karmee nimi) ensi kerralla ja vääntää siitä pihvit. Voi olla ihan hyvääkin vaihteeksi, olen huomannut että joitain lihoja ei yksinkertaisesti voi syödä ilman marinointeja.

Tosin lihan laatua ei voi varmaan tarjota perheen nuorimmille jotka pitävät kyseisistä eläimistä, eivätkä varmaan halua syödä niitä.


Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa mette

  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 826
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #16 : Marraskuu 23, 2003, 04:40 »
Se,ettei  kengurunsyöjiä  ole ilmaantunut enempää voi tietenkin johtua monistakin syistä.En muista kenenkään koskaan maininneen syöneen kengurunlihaa tai sitä kehuneen.Urul muisteli hälle jollain  kurssilla kengurunlihasta kerrottaneen,että sitä syövät aboriginaalit,myös siitä valmistetaan lemmikki-eläinruokaa ja turisteille sitä myös tarjotaan elämyksenä ala Australia(bush  tours). Soitellessani muutaman soiton marketteihin ja jopa lihamyymälöihin,sain kuulla että kengurunlihaa ei tarjolla ole.Wooliksella eivät löytäneet yhteysnumeroa ,josta kengurunlihaa saisi.Neuvoksi antoivat soitella paikallisille butchereille.Henkilö kertoi olevansa kotoisin Cairnsista ja siellä marketista kuin marketista saavan ostaa kengurua,kamelia,alligaattoria etc.Eräässä lihakaupassa saatoin kuulla miehen äänessä hitusen huvitteneisuutta tiedustellessani kengurunlihasta.

Siispä onko kengurunliha sillä lailla jaloa ja hienoa,että sitä sitten tarjoltaisiin vaikka valtiovierailuilla kuten Suomessa hirveä ja poroa?
Kuka muistaa miten Suomessa tyrittiin jokunen vuosi sitten Kaarle Kunkun ja Silvian vieraillessa tarjoamalla heille nahkiaisia?

Reseptejä katsellessa kengurunliha tuntuisi olevan parhaimmillaan pataruuissa :P

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #17 : Marraskuu 23, 2003, 05:16 »
Mette :D

Meilla on toissa koko ajan menussa kengurua eri muodoissa.  Siita tulee tosi hyva curry ja ehka "kenguru prosciutto" (siis ilma kuivattu ja erittain ohueksi leikattu) on suosituinta.  Fileesta ei oikein saa mitaan kunnollista, niista pihveista puhumattakaan.  Tahtoo tulla vahan sitkeata vaikka kuinka paistaisi:D
Jos haluaa paasta eroon siita liiasta riistan mausta niin kannattaa marinoida maidossa, ihan niinkuin aikoinaan janikset suomessa.

"jaloa ja hienoa,että sitä sitten tarjoltaisiin vaikka valtiovierailuilla..."
Yep, Mette .. nain se vahan on ja onhan meilla tarjoiltu noita "witchety crubs" myos "?? (olen myos maistanut itse :D )

http://www-staff.mcs.uts.edu.au/~don/larvae/coss/leuco.html

Crocodile, on ihan melkein jokapaivaista ja ei oikeastaan ole yhtaan hullumpaa (vahan niinkuin kanaa, joka maistuu kalalle) Possumia aina silloin talloin, mutta se taytyy ostaa NSW, koska ne on Queenslandissa rauhoitettu - tulee muuten mahtavia lihapullia :D (tarvitsee vaan tietysti vahan sita silavaa taas)
http://home.austarnet.com.au/lauragormley/Animal%20PICS/ap2.htm

Bon Appetit :D:D:D

Poissa Tiimi10

  • Mänkki
  • **
  • Viestejä: 89
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #18 : Marraskuu 23, 2003, 05:22 »
Mulla ei ole ollut aavistustakaan, että Ruu ei ole täällä ruokavalion vakiokamaa.  

Me kun tultiin maahan ja Colesilla pällisteltiin valikoimia (mm kahveja, joista sitten kysyin palstallakin) niin samalla tavalla kuin juustoista ja leivistakin löytyi lihatiskiltä suosikit. Me ei olla totuttu täkäläiseen tapaan leikata liha, niin että ihmetellään ja vieroksutaan enemmän "skottilaisia" "sirloineja" ja "silmäpihvejä" ja muita nautakarjatuotteita tuin kengurupihvejä. Melkein aina naudanliha on ollut sitkeetä... ja me kun ollaan vielä puoolen vuoden jälkeenkin niin ummikkoja, ettei ole ollut mahdollisuus kertakaan osallistua edes barbieen - omaa ei ole ja kukaan ei oo kutsunut...

Tässä vielä pari palstan teemoihin sopivaa limerikkiä, joita väännettiin joskus syyskuussa. Sillon tehtiin just ekan kerran kengurua ja samana päivänä saatiin Suomesta kavereilta runokirja, jossa oli heidän kirjoittamiaan "viisrivisiä".

Kaksi ikäneitoa Ausseista
nautti kengurua mausteista
toi yllärin posti
se koti-ikävää nosti
ei silti kärsi meno pausseista.

Lähti Tiina Kensingtoniin herkkujen hakuun
vaati Minttu päästä salmiakin makuun
Oli IKEAssa suklaat ja sillit
löytyi hyllystä näkkärit ja tillit
Mintun on tyytyminen täkäläiseen lakuun.

TII[size=-2]na&[/size]MI[size=-2]nttu[/size]

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #19 : Marraskuu 23, 2003, 05:56 »
Tiina & Minttu :D

"kukaan ei oo kutsunut... "

Onpas tosi paha "over sight" :(

Tama on nyt sitten virallinen kutsu BBQ:lle kun olette taallapain :D

Noista lihan valikoimista - juu ne voi olla asiaan vihkiytymattomalle vahan niinkuin Hepreaa, mutta siis yleisesti ottaen "Scotch Fillet" on ulkofiletta kuten myos "Sirloin", mutta sirloinissa on rasvaa jaljella ulkoreunassa ja "eye fillet" on taas sisafiletta :D

Tassa on ihan hyva linkki takalaiseen lihan leikkausten luokitukseen, joka voi vahan auttaa shoppailussanne :??
Lisaksi siella on neuvot miten kukin leike on parasta kokata :D  Enjoy :D

http://homepages.ihug.com.au/~poe/beef.html

Poissa Urul

  • Muriaanien kuninkas
  • ****
  • Viestejä: 332
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #20 : Marraskuu 23, 2003, 08:00 »
Tiimi 10 :D

Vierailehan kiinalaisessa tai vietnamilaisessa butcheryssa.Heillä on  tuo  ranskalainen " influence "lihanleikkuussa  eli sama lihanleikkuutapa mikä Suomessakin.Siellä BIG SMOKE arvatenkin löytyy kasapäin kreikkalaisia ja italialaisiakin lihapuoteja,joten joku näistä :??

Poissa Tiimi10

  • Mänkki
  • **
  • Viestejä: 89
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #21 : Marraskuu 23, 2003, 10:09 »
Kiitos kaverit vinkeistä, ja Jaaks kiitos tosi paljon ystävällisestä kutsustasi - luultavasti tullaankin Brisseen jossain vaiheessa... mutta ei nyt ihan lähitulevaisuudessa.
Ei me nyt ihan hylkiöitä täällä olla, mutta kun omat kuviot keskittyy yliopiston tutkijakammioon, niin sosiaalinen elämä on ollut vähän sellasta, että työkavereiden kanssa haetaan kanttiinista kuppi kahvia näppiksen viereen jäähtymään...  ja viikonloputkin on liian usein mennyt toimistolla. Niin että oma syy!

Eikä Sydneyn talvisääkään ei ole oikein suosinut pihakemuja. Mutta kohta helpottaa ja tulee kavereita Suomesta järjestämään viihdykettä. Joulukuun 17 päivä Townsvilleen ja riiffeille sitten Mackayn puolesta lento takas Sydneyyn jouluksi.

Poissa Jaaks

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 4386
  • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #22 : Marraskuu 23, 2003, 10:13 »
Tiimi 10 :D

Sydney - Townsville ja reeffit :??  Mihinkas Brisbane jai :??  Olis vaikka voinut olla kuski kentalla hakemassa ja BBQ valmiina :D :D :D

Poissa Tiimi10

  • Mänkki
  • **
  • Viestejä: 89
Poronkäristystä...
« Vastaus #23 : Joulukuu 29, 2003, 11:48 »
Moikka kaikille ja hyvää joulun jälkeistä!

Meillä on vieraita Suomesta ja Rovaniemen likka onnistui puhumaan jopa kylmäsavustetun poronlihan karanteenista läpi. (samoin kuin ruisleivät, savumuikut, salmiakit ja xylitolit..)

No, meillä oli joulupäivänä biitsillä tarjota paikallisille (epäuskoisille) kavereille hapankorppurullia, joissa oli sisällä tuorejuustoa ja poroa. Olivat aivan haltioissaan, siitä, miten hyvää Rudolf on.

Tänään kaverit tuli meille "suomalaiselle aterialle" ja tarjosimme mm. poronkäristystä. Aivan loistavaa tuli, tosin poro oli kengurua, mutta taydestä meni, ja menis takuulla Lapissakin!

Kokeilkaapa. Siis Colesilta kengurun pihvejä, jotka pakastimme. Leikattiin kohmeisina poikkisyyn suuntaisesti ohuen ohuiksi viipaleiksi. Käristettiin kuumalla pannulla suolattomassa voissa ja sitten huuhtastiin pannu vedellä ja oluella ja laitettiin uuniin hautumaan. Suolaa ja maustepippureita (pimentas).

Kyllä me sitten lopulta paljastimme, että elukka oli kotoperäisempi, mutta sanoivat, etteivät olleet koskaan saaneet niin hyvää kengurua (ja he siis ovat syöneet sitä monessa muodossa).

Puolukoiden puuttuminen oli suurin puute, mutta käristys, pottuvoi ja suolakurkut... aah!

Jälkiruoaksi oli joulupipareita ja sinihomejuustoa ja jälkkärin jälkkäriksi Turkinpippureita, mutta se meni jo överiksi!

Uutena vuotena on todennäköisesti meillä edessä jotain tosi bush tuckeria, jos kosto elää... :eye:

Poissa Tiimi10

  • Mänkki
  • **
  • Viestejä: 89
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #24 : Joulukuu 30, 2003, 02:42 »
Jaaks,

kiitti kiitti kutsusta näin jälkikäteen... itseasiassa olimmekin joulukuussa myös brisbanessa, kun mulle tuli yksi työmatka sinne. Olimme siellä itsenäisyyspäivän tienoilla... ja yksi tuttu kutsui jopa barbielle sinne Kangoroo Pointin puistoon. Mutta satoi niin älyttömästi, eikä ollut noita snorkkeleitakaan tullut mukaan. Vietimmekin sitten sen päivän siellä upeassa museossa.

Muuten olen sitä mieltä, että Brisbanessa oli ystävällisintä porukkaa, mitä olen missään tavannut.