Kirjoittaja Aihe: Mistäs apuja muuttoon Ausseihin päin  (Luettu 1921 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa trade_inssi

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 1
Mistäs apuja muuttoon Ausseihin päin
« : Huhtikuu 11, 2013, 18:22 »
Heippa,

Meillä on tilanne kehittymässä siihen suuntaan, että inssi ja tradeopiskelija perheineen olisi muuttamassa Ausseihin inssimiehen työnvuoksi. Mistä kannattaisi aloittaa esim haeskelu kun kyseessä meidän tapauksessa pian koulunsa aloittavasta lapsesta ja toisesta, jolla päivähoito päällä. Itse tradenomiksi opiskelevana ihan mietin millaista viisumia meidän kannattaisi esim. alkaa katselemaan. Miehellä toki työn puolesta tilanne, että työnantaja järjestää kaiken, mutta omaa tilannettani pohdin kun en kotiäidiksikään kykene tekevänä ihmisenä.  :confuse

Poissa RUU

  • Global Moderaattorit
  • Herootes
  • *****
  • Viestejä: 1301
Vs: Mistäs apuja muuttoon Ausseihin päin
« Vastaus #1 : Huhtikuu 11, 2013, 21:19 »
Trade_inssi, tervetuloa maahan Australiaan sitten kun tanne paasette!
Viisumeista ja muusta taalla on kayty paljon keskustelua vuosien varrella, joten foorumia selaamalla ja hakua kayttamalla loydat taatusti paljon luettavaa. Yleisesti ottaen, jos teille myonnetaan ns 457-viisumi (tyonantajan sponsoroima tilapainen tyoviisumi) tai jopa pysyva tyoviisumi ("ENS"), sinut puolisona ja lapset sisallytetaan samaan viisumiin, ja normaalitapauksissa saat samalla tyoluvan.

Koulujen suhteen ihan ensimmainen kysymys on: mihin osavaltioon olette menossa? Kouluja hallinoidaan osavaltioittain ja vaikka "big picture" on samansuuntainen, kaytannon toteutuksissa on eroja.
Yli vuoden mittaisen viisumin (pl. opiskelijaviisumit) haltijan lapset saavat yleensa kayda julkista koulua ilman vuosimaksu (normaalit tarvike- ja muut maksut toki tulevat), lyhyemmalla viisumilla paasee maksamaan $7,000 - $15,000 vuodessa per lapsi. Yksityiskouluissa tilanne on sama jokaiselle oppilalle, ja niiden hinnat ovat tuota em. luokkaa.

Ihan pieni sivuhuomio nimimerkista ja ehka ihan yleisesti kaytetysta nimityksesta: 'trade' viittaa taalla erilaisiin kaytannon aloihin ja niiden tekijoihin, esim putki-, sahko-, ja rakennusmiehiin.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates