Kirjoittaja Aihe: Soita ilmaiseksi suomalaisiin gsm-liittymiin  (Luettu 21722 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Soita ilmaiseksi suomalaisiin gsm-liittymiin
« : Huhtikuu 20, 2007, 19:17 »
Saunalahti on avannut Nettipuhelin palvelun (http://saunalahti.fi/nettipuhelin/), jolla voi soittaa ilmaiseksi saunalahden gsm-liittymiin. Palvelu toimii myös ulkomailla.

Lankanumeroihin vain 1c/min +10c/puhelu. Mukana tulee myös oma numero, johon voi soittaa Suomesta lankapuhelun hinnalla.

Ei kuukausimaksua, ei aloitusmaksua, pelkkä kuulokemikrofoni ja tietokone laajakaistalla riittää.  :peukkuy

Kuulostaa hyvältä,

Silppu

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1301
Vs: Soita ilmaiseksi suomalaisiin gsm-liittymiin
« Vastaus #1 : Toukokuu 18, 2008, 23:52 »
Silppu kirjoitti:
Lainaus
Saunalahti on avannut Nettipuhelin palvelun
Silppu, oletkos kokeillut tätä palvelua?

Minulla on hakusessa jotain Skypea laadukkaampaa suomalaiseen PSTN-verkon puheluihin sillä ainakin meillä Skype-Out'issa Suomeen sinne päin ääni rätisee ihan tolkuttomasti, on tosi vaimea ja katoilee välillä. Sieltä tänne tuleva ääni on yleensä OK.
Skypen sisäiset nettipuhelut ovat OK mutta epäilen vähän että niiden liittymä julkiseen puhelinverkkoon ei palvele ihan täysillä. Osasyynä voi tietenkin olla ilmeisen pieni kaista Singaporesta jenkkilään, jota ISP:ni käyttää. Gateway ISP:n verkosta ulos on ilmeisen usein aika kuormitettu.

Mitäs kivoja VOIP-tarjoajia voisi olla IP-puheluita varten? Sellaisia, joilla on jotain laatuakin siinä äänen kuljetuksessakin.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa Jouko

 • Yll?pit?j?
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1456
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
Vs: Soita ilmaiseksi suomalaisiin gsm-liittymiin
« Vastaus #2 : Toukokuu 19, 2008, 01:18 »
Hei,

Kuten aikaisemmin tuli mainittua meillä on ollut käytössä internoden nodephone VOIP joka oli mielestäni ihan ok, mutta naurettavien download rajoitusten ja sekä Internode haluttomuuden päivittää Acacia Ridgen vaihdetta ADSL2+ johdosta vaihdoin TPGlle jossa tuli mukana VOIPpi.

Ensimmäiset kokemukset TPGn olivat masentavia ja ajatukset pyörivät suunnalla "mua on kusetettu".  En ole käyttänyt sitä sen jälkeen, se on varalla jos nyt käytössä oleva http://www.pennytel.com/ VOIPi alkaa tökkimään.

Tähän astiset kokemukset pennytelistä on olleet pelkästää positiivisiä. Äänenlaatu on hyvä Suomen lankaliittymiin sekä kännyköihin ja jopa tähän saakka ongelmallisiksi osoittautuneet matkapuhelimet Dubaissa toimivat loistavasti.

Puheluiden hinnat ovat seuraavat:
Lanka linja 0.03151 AUD/min**
Mobile 0.15681 AUD/min**
Palvelunumerot 0.057 AUD/min**

Otin meille tuon "Talk Till You Drop Planin" jossa lankaliittymä puhelun hinta suomeen on vaivaiset 38.88C UNTIMED

Pennytelin rekisteröitymisprosessissa uuden asiakkaan tilille lähetetään pieni summa raahaa joka pitää syöttää pennytelin hallinta paneeliin. Prosessi voi kestää jopa viikonkin jos ei käytä rekisteröityessä aussi ISPn emaili joka näyttää nopeuttavan prosessia.

Alla Pennytellin vastaus kyselyyn jonka lähetin heille parin päivän päästä rekisteröinnistä, koska luvattuja varmistus rahasummia ei alkanut kuulua tilille.

Lainaus
Dear Jouko,
The time in which the two amounts appear is dependent on your bank and can
sometimes take up to 3-5 working days or more depending on your card issuer
unless you have Australian Internet Service Provider email then the verification can be expedited.

Reitittimenä käytän kolmisen vuotta vanhaan Billionin BiPAC 7402VGPtä jossa on mielestäni melko monipuoliset setuppi sydeemit. Jos uutta olisin ostamassa niin valitsisin ehkä Billionin BiPAC 7404V(G)P ja pysyisin kaukana Dynalinkin VoIP reitittimistä. TPG liittymän mukana on pakko ostaa noin 160 taalan hintaan Dynalinkin RTA1046VW joka on ainakin mulla osoittautunut täydeksi p*****ksi. Tossa se odottaa hyllyssä takaisin lähettämistä ja rahojen takaisin vaatimis kirjettä.

Ihan kiva lisä on se että Nokian E51 tukee SIP puheluja ja näyttää toimivan hyvin billion->pennytel yhdistelmän kanssa. Eli kännykästä voi soittaa VOIP puheluita kotona tai missä nyt sattuu pääsemään WIFI verkkoon käsiksi. Soittaessa vain valitaan Internet puhelu Voice puhelun sijasta.

Pennytelliltä näyttää tulevan myös 50 ilmaista teksti viestiä (etusivulla toisin mainostetaan "FREE SMS") SMSt läheteään websivulta sisään kirjautuneena omaan tiliin, joka ei ole niin kätevää kuin omasta puhelimesta.

Miinuksena,
- Reitittimen asentaminen vaatii pientä viitseliäisyyttä, soittosääntöjen kanssa.
- Linjavuokraa joutuu maksamaan puhelin yhtiölle jos ei käytä alastonta ADSLlää joka taas aiheuttaa pulaamista-vaikeuksia sisään soittonumeron kanssa.
- Jos netti on alhaalla putoavat puhelut Tel$tran ahnaisiin käsiin ja ne jotka käyttävät alastonta adsllää joutuvat turvautumaan kännyköihin koska data ei kulje.
- Puhelun puhelimesta lähtemisessa voi olla pieni viive, riippuen soittosäännöistä joita käytät.

Disclaimer: En ole töissä pennytellillä enkä saa niiden kehumisesta latin latia. Sen sijaan toivon ettei kukaan tietämättää polta ihan käyttökelpoista rahaa käyttämällä Tel$tran liittymää ulkomaan puheluihin. VOIPilla voi puhua niin kauan kun haluaa eikä tarvitse jatkuvasti tuijotella kelloon.

Tilittää Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Vs: Soita ilmaiseksi suomalaisiin gsm-liittymiin
« Vastaus #3 : Toukokuu 19, 2008, 11:46 »
Silppu kirjoitti:
Lainaus
Saunalahti on avannut Nettipuhelin palvelun
Silppu, oletkos kokeillut tätä palvelua?
Mitäs kivoja VOIP-tarjoajia voisi olla IP-puheluita varten? Sellaisia, joilla on jotain laatuakin siinä äänen kuljetuksessakin.

Joo kyllä kokeilin, ja ihastuin huippuhyvään laatuun kirjaston koneelta soitettaessa (samoin kuin Bangkokista soitettaessa). Hankin whirlpool.net.au :sta edullisimman ADSL2 paketin ja harmikseni huomasin, että Saunalahti Nettipuhelin ei toiminut kuin toiseen suuntaan. Syyksi paljastui NAT (tapa jakaa IP-osoite). Ongelma olisi ohitettavissa palvelinpäässä, mutta vaatii muutoksia internet palveluntarjoajan puolella. Soitellaan kovin vähän oikeastaan Suomeen, mutta olisihan se ollut nastaa, jos Saunalahden kännyköihin olisi saanut soittaa ilmaiseksi, niin monella kun on Suomessa pelkkä gsm-liittymä. Kokeile ihmeessä Saunalahden ilmaista palvelua, tiedä vaikka oma isp olisi ohittanut tuon NATin, ja saisit homman pelittämään.

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: Soita ilmaiseksi suomalaisiin gsm-liittymiin
« Vastaus #4 : Toukokuu 19, 2008, 12:53 »
Nat:in voi poistaa omasta reitittimestä. Normaalisti boxi jakaa samaa ip:tä ulospäin eli vaikka boxissa oli 4 konetta kiinni verkosta ulospäin näkyy vain yksi ip osoite. Nattauksen poistamalla näkyy kaikille oma ip osoite. Töissä oli joskus kameravalvonta järjestelmä joka oli kiinni verkossa ja sitä pystyi seuraamaan missä tahansa missä oli internet yhteys. härveli vaati toimiakseen juuri tuon asetus muutoksen.

Itse en tiedä miten se käytännössä tehdään koska kaveri joka noiden kanssa pelaa työkseen sen minulle laittoi. Jouko varmaa osaa kertoa tarkemmin.

Poissa arixmel

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 541
 • me me me,,,oops,,,you you youuuu
Vs: Soita ilmaiseksi suomalaisiin gsm-liittymiin
« Vastaus #5 : Toukokuu 19, 2008, 20:34 »
Mielestani paras ohjeistus Nat virheisiin ja porttien ohjaukseen on taalla:
http://www.portforward.com/guides.htm sielta kun valitsee oman reitittimen/modeemin ja seuraa ohjeita.
Lyhyesti sanoen siina ei tehda muuta kuin annetaan kaytossa oleva ip sinne reitittimelle portteineen ja sitten annetaan sama tieto kiinteasti omalle koneelle,,,etta kone ei koskaan ala hakemaan vapaata porttia vaan kayttaa aina juuri sita sille annettua porttia kyseiseen tehtavaan,,,
 :peukkuy
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Poissa Jouko

 • Yll?pit?j?
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1456
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
Vs: Soita ilmaiseksi suomalaisiin gsm-liittymiin
« Vastaus #6 : Toukokuu 20, 2008, 07:35 »
Hei Silppu,

VOippi olla että kärsit juuri reititys ongelmista., yleensä ulospäin suuntautuvat puhelut eivät toimi ja linjalla tulee vain varattu ääni. Tai puhelu voi katketa melko tarkkaan 10min päästä ja äänenlaatu voi olla purskeinen.

Kokeile avata reitittimen ulomasta ip-osoitteesta reitti sisäverkossa olevaan voippi laitteeseen (eli tee niin sanottu DMZ De-miltarized Zone). Ohjeet arixmelin antamasta linkistä.

Avaa tulimuurissa portit alueelta < Sisään - ulos > 5000-5500 sekä UDP että TCP protokollille, sekä porttit 10000-20000 alueella <  sisään - ulos > UDP protokollalle. Taas sama juttu arixmelin linkkiä seuraamaan...

Samoin voit kääntää SPI (Stateful Packet Inspection) pois päältä tulimuurissa, sekä koko tulimuurin kokeilujen ajaksi. Muista käynnistää laite uudestaan muutosten jälkeen.

Kaikissa näissä muutoksissa voi olla hyvä kääntää kaikki laitteet pois päältä ja käynnistää ne uudestaan järjestyksessä seinästä poispäin. Eli käynnistä ensin modeemi-> seuraavaksi reititin(jos erillinen)-> seuraavaksi tietokone->jne…

Päivitä Firmware reitittimessä, siinä voi olla bugi, ei ole ollenkaan harvinaista että laitteesi käyttää öljymäen aikaista Firmware versiota. Jokaisen laitevalmistajan websivulta löytyy ohjeet reitittimen ohjelmiston (firmwaren) päivittämiseen.

Niin ja vielä, kaikista reitittimistä ei löydy Universal Plug and Play (UPnP) jossa reititin osaa/yrittää "älykkäästi" aukaista sisäverkosta tulevien pyyntöjen mukaan portteja tulimuurissa.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Vs: Soita ilmaiseksi suomalaisiin gsm-liittymiin
« Vastaus #7 : Toukokuu 20, 2008, 10:08 »
Kiitos ohjeista ja vinkeistä MH, Arixmel ja Jouko. Pitää tutustua lähemmin asiaan taas, edellisen kerran meni kokonainen päivä eikä valmista tullut.

Silppu