Kirjoittaja Aihe: Aussit Suomessa  (Luettu 2578 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa TC

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 18
Aussit Suomessa
« : Joulukuu 01, 2005, 09:10 »
Moi kaikki!

Tulipa seuraavanlainen aihe mieleen, kun se itelleni saattaa tulla pian ajankohtaiseksi. Olemme aussipuolisoni kanssa suunnitelleet jo jonkin aikaa mahdollista Suomeen muuttoa. Olen asustellut nyt taalla Ausseissa noin 4 vuotta ja parin vuoden paasta me haluttaisiin kovasti "kokeilla"Suomessa asumista. Onko taalla ketaan jotka asuvat talla hetkella Suomessa australialaisen puolison kanssa, ovat aikeissa muuttaa sinne tai ovat asuneet Suomessa jonkin aikaa ja ehkapa palanneet sitten tanne takaisin. Olisi kiva kuulla miten teidan australiaiset miehenne/vaimonne/tytto- tai poikaystavanne ovat Suomen kulttuuriin, ilmastoon, kieleen ym sopeutuneet? Minkalaisiin kommahdyksiin siella kannattaa varautua? Asuuko Suomessa paljon muita ausseja ja pitavatko he tiiviisti yhteytta? Olisi kiva kuulla teidan kokemuksista :)


Katariina

Poissa chilifinn

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 224
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Joulukuu 01, 2005, 11:44 »
Hei,
En ole tavannut ketään toista Suomi-Aussi paria Suomessa toistaiseksi, mutta tiedän että heitä jonkin verran on.
Osa, kuten riaapa on jo muuttanut Australiaan. :D
Oma mieheni viihtyy täällä ihan hyvin (kohta 4 vuotta takana), mutta haaveilee silti muutosta kotimaisemiinsa, mistä kaipaa erityisesti eukalyptusmetsiä ja linnunlaulua sekä auringonvaloa ja sosiaalista elämää. Suomen ilmasto, verotus, poliittinen ja yleinen ilmapiiri eivät häntä mitenkään erityisesti ihastuta. Luonto, etenkin järvimaisemat,  kevättalvi ja kesä sekä työ sen sijaan miellyttävät. Kielen kokee hyvin tuskalliseksi oppia ja motivaatio ollutkin jo jonkin aikaa kadoksissa.
Mieheni ei kylläkään valita oikeastaan mistään ja nuo kirjaamani asiat ovat minun tekemiäni havaintoja asioista joista hän pitää ja joista ei.  
Summa summarum: Sopeutua kyllä voi. Kieli on hankala oppia ja toisaalta sen oppiminen helpottaisi sosiaalista elämää. Työn saannille kielipuolisuus ei ole ollut ongelma.
Ainakaan ette ole ainoita, jotka aikovat tehdä "kokeilumuuton". Maksaahan se vaivaa ja rahaa, mutta on varmastikin antoisa kokemus.

Poissa meikalainen

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 115
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Joulukuu 01, 2005, 13:23 »
Jeps, samoja havaintoja täällä.Meillä vaan päinvastainen kokemus.Eli muutin n 4kk sitten aussi mieesystäväni kanssa tänne ausseihin.Reilut 4 vuotta hän kesti suomea.Vaikeinta oli kielen oppiminen,ystävien saaminen,ja pimeys.Kova totutteleminen oli myös hiljaisuuteen, siis siihen ettei kukaan puhu vaan murjottaa -eikä välttämättä vastaa edes sinulle.Töitä on varmasti englannin kielisillekin, varsinkin IT-alalta hyviä kokemuksia.City asuminen ei varmaan tuota ongelmia, mutta mökki ja maalla elämistä hänen oli vaikea käsittää.Juomakulttuuri oli aika yllätys alkuun, ja varsinkin jos yökerhoissa käy,niin kyllä niihin näkyihin oli tottumista kuulemma.Ja päivittäin autoa käyttävälle,oli ihmettelemistä kuinka meillä on metro , ratikka,junat ja bussit puolen miljoonan kaupungissa- ja myös TOIMIVAT sellaiset, ja aina ajallaan.Suosittelen kyllä koleilua, ainahan alku on vaikeeta-mutta sitten arvostaa asioita ihan eri tavalla.Ja ainahan sitä pääsee pois.Kyllä mekin välillä puhumme siitä että joskus voisi jopa muuttaa takaisin suomeen,mutta saa nyt nähdä kun tähän elämään tottuu....Ainahan sitä unelmoi että jossain muualla on asiat paremmin-mutta eihän se näin ole todellisuudessa.Uskon että tuollaisen yhdessä olon jälkeen sitä kestää kaiken, kunhan on "toisenne".Yksi vinkki vain, joka miehiltä lipsuu varmasti helposti-on yhteydenpito kotimaahansa.Tuohon kannattaa naisena puuttua,sillä kun ei ole yhteyksissä niin on vaikea taas palata samoihin piireihin.Harmittaa että suomi on niin pirun kaukana.Ja kallista matkustaa!!Nyt meillä  on ikävä euroopan matkoja, kannattaa ehdottomasti muistaa että muutamassa tunnissa ja muutamalla satasella pääsee vaikka viikonlopuksi toiseen euroopan maahan.Tuota mahdollisuutta meidän olisi pitänyt käyttää enemmän.Ruoka oli alkuun aika shokki; siis suomalainen ruoka!!Mutta ei siis mitään hirveetä ollut kuitenkaan tuo suomessa olo, siis sinne vaan ;)

Poissa Rockola

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 351
 • M? vaan pogoon
  • http://ola.rinta-koski.net/
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Joulukuu 01, 2005, 22:54 »
Lainaus
Originally posted by meikalainen
Ainahan sitä unelmoi että jossain muualla on asiat paremmin-mutta eihän se näin ole todellisuudessa.
Tai sitten on. Etukäteen sitä on tietysti mahdoton sanoa. Jos ruoho ei ole samanväristä aidan molemmin puolin, niin toisella puolen se on vihreämpää. Ja olen itse nähnyt Bunningsissa, että ruohomattoja on useampaa sorttia...
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

Poissa sanna77

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 111
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Joulukuu 02, 2005, 23:38 »
Me asuttiin ensin vuosi suomessa ja sitten 2.5 vuotta sitten muutettiin tänne Australiaan. Poikaystävä kävi suomenkielen kurssin ja piti kieltä mahdottomana oppia. Hän ei saanut kunnon töitä, koska joka paikassa kysyttiin, että puhutko sujuvaa suomea ja jos et puhu suomea niin kuinkas ruotsinkieli sujuu....Päätyi sitten tekemään hantti hommia masayardsin telakalla -30 asteen pakkasessa :D ja nautti siitä suunnattomasti vaikka on koko elämänsä tehnyt toimisto hommia. Poikaystäväni piti vaikeana pitkää talvea ja pimeyttä, mutta piti kovasti suomalaisesta mökki kulttuurista ja marjanpoiminnasta. Saunaankin on jo tottunut ja mämmiä syö enemmän kuin minä. Nyt on kovin ylpeä suomen vuodestaan ja on sitä mieltä että jos/kun tulee perheen lisäystä niin olisi kiva asua muutama vuosi suomessa.