Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Sekalaiset aiheet => Aiheen aloitti: Surffari - Toukokuu 09, 2007, 14:35

Otsikko: Aboriginals - Tutkittu juttu.
Kirjoitti: Surffari - Toukokuu 09, 2007, 14:35
Australian alkuasukkaat ovat alkuperältään puhtaita Homo sapiens -nykyihmisiä
: Tiedeuutiset

07.05.2007, klo 23.00

Australian alkuasukkaat ovat peräisin Homo sapiens-lajin nykyihmisistä, jotka saapuivat Australiaan ja Uuteen Guineaan jo runsaat 50 000 vuotta sitten. Lähtöpaikka on ollut Afrikka ja kauas itään ehtineet ihmiset kuuluivat samaan varhaiseen muuttoaaltoon kuin muutkin Euroopan ja Aasian ihmiset.

Koko tarina täällä: http://www.yleradio1.fi/tiede/tiedeuutiset/id10818.shtml

(Radion tiedeuutiset, PNAS)
Otsikko: Vs: Aboriginals - Tutkittu juttu.
Kirjoitti: Aikis - Toukokuu 09, 2007, 23:56
Kiitos Surffari, kiinnostavaa, vaikka ei nyt mitään maatamullistavaa...

Sitä minä vain jään ihmettelemään, että jos porukka on tullut nykyisen Arabian ja Intian rantoja pitkin kilometrin vuodessa, kuten paikallinen media (http://news.ninemsn.com.au/article.aspx?id=265920/) kirjoittaa, niin miten on mahdollista, että se on pysynyt niin homogeenisenä ts. mitään jälkeä väestön sekoittumisesta arabeihihin tai Intian asukkaisiin yms ei ole jäänyt. Kyllä kai tuolla em rannoilla sentään joku asui tuolloinkin?
Otsikko: Vs: Aboriginals - Tutkittu juttu.
Kirjoitti: jounij - Toukokuu 10, 2007, 01:49
Kyllä kai tuolla em rannoilla sentään joku asui tuolloinkin?

Ei välttämättä. Saattaa olla, että Australian aboriginaalit olivat ensimmäisiä Afrikasta tälle suunnalle lähteneitä ihmisiä. Niin kauan täällä Ossilassa on jo ollut asutusta.


Miestiskelee
Otsikko: Vs: Aboriginals - Tutkittu juttu.
Kirjoitti: Aikis - Toukokuu 10, 2007, 01:57
Juu Jouni, näinhän sen sitten täytyy olla. Eihän siellä Edenin alkukodissa tuohon maailmanaikaan vielä niin paljon väkeä ollut...pikkuhiljaa siitä sitten lähtivät serkukset eri suuntiin.
Otsikko: Vs: Aboriginals - Tutkittu juttu.
Kirjoitti: Surffari - Toukokuu 10, 2007, 06:18
Tuohon aikaan kun ne noita nykyisen arabian rantoja samosivat, taisi olla yhtä vähän arabeiksi luokiteltavia ihmisiä kuin esim nyky-aboja tai skandinaaveja.

Voipi olla että esim Arabian niemimaakin on ollut aivan toisennäköinen luonnoltaan, jolloin myös siellä mahdollisesti asustaneet ihmiset olisivat olleet erilaisia arabeihin ja persialaisiin jotka ovat "sopeutuneet" alueella nykyään vallitseviin luonnonoloihin.