Lehmännahan maahantuoti

Aloittaja Sorkkis, kesäkuu 15, 2011, 00:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Sorkkis

Tervehdys, keltanokka täällä kirjoittelee SA:sta käsin.

Onko kukaan tilannut nahkoja tai vastaavia eläinperäisiä tuotteita ulkomailta ja jos näin on, niin onko ollut tullin yms. kanssa ongelmia? Meinasin USA:sta tilata lehmäntaljan vaan en ihan ole selville saanut maksaako tarkastukset yms. tuhottomasti.. Sen käsityksen kanssa olen elänyt, että alle $1000 arvoinen tavara niin menee tullimaksutta mutta kun kyseessä on nahka, joka käsittääkseni tarkastetaan, niin maksut eivät ole mulle selvinneet. Maahan saa käsittääkseni kuitenkin tuoda (jos on "professionally tanned", arvaa vaan muistuuko sama suomeksi), mutta nyt punnitaan josko se jenkkilöistä tilaaminen loppupeleissä tulee halvemmaksi. Jos kukaan on vastaavaa läpikäynyt niin kokemuksia olisi kiva kuulla :).

Täällä on tuhottoman kallista ja NZ:n hinnat on ihan samoissa luokissa ellei kovemmat.

Hosuli

Nahoista ei ole kokemusta, mutta postitimme muutama vuosi sitten Suomesta Australiaan Mignon-munia, siis niitä nougat:lla täytettyjä kananmunankuoria. Lintuinfluenssariskin takia koristemunia tai muita lintuperäisiä koristetuotteita ei saanut tuoda maahan ilman asianmukaista käsittelyä. Fazerilta saamamme sähköpostiselvitys siitä, kuinka munankuoret oli käsitelty ennen elintarvikekäyttöön hyväksymistä ei ollut riittävä, vaan nougat kuorineen olisi pitänyt käsitellä formaldehydillä tai vastaavalla ennen kuin munat olisi voitu päästää maahan.

Suomesta saamani postikortin turvakäsittely olisi maksanut suuruusluokkaa $50 (kannessa oli prässätty metsäkurjenpolvi).

Täältä http://www.aqis.gov.au/icon32/asp/ex_casecontent.asp?intNodeId=7972003&intCommodityId=1576&Types=none&WhichQuery=Go+to+full+text&intSearch=1&LogSessionID=0 löytyy tuontisäädökset nahalle, eli oikeassa olet, tuonti on laillista. Käytettyjä ei kannata tilata, riski kasvaa suuresti. Tarkista sieltä Ameriikasta, tuleeko nahan mukana mitään käsittelytodistuksia. Taljan kohtalo saattaa hyvinkin riippua kohdalle sattuvan virkailijan aamukahvin laadusta.

Oletkos muuten katsellut australialaisia nettikauppoja, josko muista osavaltioista saisi taljan halvemmalla? Onko $400 + kulut paljon vai vähän? http://www.cowhiderugs.com.au/

Leokatti

Aikoinaan laitoin porontaljan Suomesta ihan tavallisena postipakettina puoliskolle. Ei sen kanssa ainakaan mitään ongelmia ollut. Avasivat ja tarkastivat tietysti, mutta perille tuli ilman mitään käsittelyjä tai ylimääräisiä maksuja.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Sorkkis

Kiva kuulla, Leokatti!

Hosulille, $400 ei kyllä hyvästä nahasta ole liikaa mutta silti houkuttaa se jenkkivaihtoehto, kun posteineenkin jää kahteenpuoleensataan taalaan ja valinnanvaraa löytyy..


Milka

Miksi et osta taljaa paikallisesta IKEAsta? Nayttaa olevan uudessa IKEAn kuvastossa ja maksavan $399,-