Töitä Canberrasta ja yleistä työnhausta ja -teosta

Aloittaja Triplae, elokuu 12, 2016, 02:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Triplae

Hei!
Canberrasta oli jo vanhoja kysymyksiä, mutta aloitan uudelleen. Muutan joulukuun alussa Canberraan ehkä noin vuodeksi WH-viisumilla poikaystäväni luo. Olen koulutukseltani puheterapeutti ja siihen on hirvittävät vaatimukset ja suoritukset näytettävä, että saisi oman alan töitä tehdä Ausseissa.

Onko tietoa, mitä kaikkea voisi ilman alan koulutusta Canberrassa tehdä? Luin, että ostoskeskuksessa voisi olla esim. kahviloissa töitä tarjolla. Mitähän muuta? Voinko suorittaa jo etukäteen Suomessa kansainvälisen hygienia- ja varmuuden vuoksi anniskelupassin? Kokemusta on leirintäaluetyöstä, hotellisiivouksesta, taimitarhalla olosta, vanhainkodilla hoitotyöstä ja lastenhoidosta. Voikohan hoitoalan työtä tehdä ilman alan koulutusta? Luin jostain, että lääkäriltä Suomessa täytyy etukäteen pyytää jokin terveystodistus tms., jos kys. töihin aikoo. Onko kenelläkään tietoa?

Ja veroista :-) Selviääköhän helpoiten, jos soittaa työkkäriin? Eli, kumpaan maahan milloinkin verot pitää maksaa.

Yleisesti ottaen, oletteko kokeneet työnhaun, työnsaannin ja töissäolon millaiseksi Australiassa?

Olen erittäin innoissani muutosta!!! :-) Kun vielä löytäisi töitä, joissa kokee pärjäävänsä.

Kiitoksia vastauksistanne!

Silppu

WH-viisumilla saa yleensä vain kausiluontoisia töitä vähemmän koulutusta vaativilta aloilta. Lastenhoitoa varten tutkitaan rikostausta eli tarvitaan erillinen kortti tms. Hoitoalalle vaaditaan usein vähintään cert 3 suoritettuna.

Verot maksetaan molempiin maihin. Ausseissa saa tiettyyn rajaan asti tienata verottomasti (ainakin toistaiseksi myös WH-viisumilaiset), mutta kaikki tulot tulee ilmoittaa Suomeen verottajalle. Jos työskentelee yli 6kk verovuodesta Suomen ulkopuolella, niin ilmoitetut tulot kompensoidaan 6kk:n sääntöä soveltaen niin ettei tarvitse maksaa niistä veroa. Mutta ilmoitettava ne tulot on kuitenkin Suomeen vielä vuosia eteenpäin aina siihen asti kunnes saa päätöksen verottajalta että katsotaan rajoitetusti verovelvolliseksi.