Hirmumyrsky

Aloittaja Timo, maaliskuu 19, 2006, 20:39

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Timo

Eevis, Niin se matkailu avartaa ja elämä opettaa :D

Se lakritsijuuri olikin poikkeuksellisen hyvää. Se oli Victoriasta netin kautta ostettua, eikä sama toimittaja enää sitä myy. Paikallisissa luontaistuotekaupoissa oleva on kalliimpaa, mutta näyttää vain kuivalta sahanpurulta. Onneksi on tuota vanhaa vielä jäljellä nesteeseen sekoitettuna.  Lisää aiheesta eli kemiallisista prosesseista: nyt kuluvalla viikolla tehty hapanleipätaikina muuten onnistui vallan mainiosti. Johtunee osittain myrskystä, sillä aurinko ei ole juuri näyttäytynyt vaan on ollut sateista ja kylmää,  ts. lämpötila alimmillaan jopa 22, ja päivisinkin alle 30:n.  Huomasin, ettei sitä polarografia oikeastaan tarvita, vaan se omassa naamataulussa törröttävä kaksipiippuinen riittää. Kyllä sen oikean maitohappokäymisen tuntee jo hajusta ja mausta.  Hyviä ruishapanleipiä tuli. Ensimmäinen tosin hieman paloi, mutta eksotiikan piikkiin voi laittaa sen kovan puolihiiltyneen leivänkuoren järsimisen.  Toinen tuolla vielä paistuu punaisessa silikonivuoassa, enkä ai unohtaa ...

Suolakurkkuja en tullut nyt kokeilleeksi siitä syystä, että noin kuukauden takainen kokeilu kääntyi lupaavan alun jälkeen siihen, että kurkut pehmenivät ihan mössöksi ja mukaan tuli outo sivuhaju. Pieni maistaminenkin johti ankariin yöllisiin kylpyuonesulkeisiin.

Ja myrskyyn mennäkseni. Viimeinen kuukausi on tosiaankin tuonut ihan uutta näkökulmaa ostettavan kodin katseluun. Nyt kiinnitetään ensimmäisenä  huomiota talon ja pihan tulvansietokykyyn. Myrskyn kestävyyskin tietysti huomioidaan, katsellaan mm. katon rakenteita ja arvioidaan tuulen pääsyä sen alle.  Mutta kyllä tuo tulvankestävyys on tärkeämpi. Myrskytuulia on huomattavasti harvemmin, ja sanovat, että niiden korvaaminen vakuutuksesta on varsin yksiselitteistä kun taas tulvatuhoja on vaikea saada korvatuksi. Se, että alue parina päivänä vuodessa jää saarroksiin, ei ole meille mikään ongelma, melkeinpä päin vastoin.

Ai niin, se leipä ...

eevis

Timo :D

Toivottavasti tuli hyvät leivät, kuulosti aika herkulta! Mut voi harmi, meillä jo loppui rohdostyöt, muuten oisin voinut tarkistaa meidän lakritsijuuren kunnon... :roue (diileri... :D) Ihailtavaa aistinvaraista arviointia muuten nuo maitohappokäymiskokeilusi.

Mut niin niistä myrskyistä tosiaan, jos kerran tuulivahingoista saa helpommin vakuutuskorvaukset, eikö kannattaisi valita talo joltain kukkulalta, johon ei tulvavesi yletä? Vaikka sitten tuuli vetäisi sen matalaksi, korvaukset saisi helpommin? Vaikka mitenköhän sitten ukkoset, mäellä oleva talo kai vetäisi sitten taas niitä enemmän puoleensa? :confuse

Nämä on jostain syystä aina kiehtoneet nämä luonnonilmiöt, Te Papasta Wellingtonista oli pakko ottaa mukaan ohjekirja "How to quake-proof your home" :confuse:)

Edit: DEEEEEEEEEEEEEESSSS!!!!
Dees - We will bloody bounce back!!!


Timo

Eevis :D
Tuli hyviä leipiä, tosi happamia ja tummia. Täytyy vain toivoa, että osaan toistaa prosessin tässä talven kuluessa.

Kyllä täällä meillä päin riittäisi periaatteesa mäkiä, joille rakentaa talonsa. Mutta suurin osa niistä mäistä on luonnonsuojelualueita tai muuten asuinkäyttöön kaavoittamattomia. Ja mitä mäkisiä asuinalueita on, ne ovat sellaisia kalliita ja yläluokkaisia, eivät sovi meidän kukkarolle eivätkä elämäntyyliimme.  Sitä paitsi kukkuloilla voivat olla riesana maanvyörymät, jotka saattavat viedä koko talon jos sitä ei ole oikein perustettu.

Yksi "kukkula" kyllä olisi ihanteellinen asuinpaikka, nimittäin kylä nimeltään
Kuranda ylhäällä vuorilla sademetiesn  peitossa vajaat 20 km Cairnsista. Minä olisin sinne valmis muuttamaan, mutta perheen autokuski ei. Tie kun on suhteellisen kapea vuoristotie, jossa ei paikoin ole edes kaiteita. Onnettomuuksia sattuu aina silloin tällöin, ja niissä yleensä joku syöksyy alas jyrkänteeltä.  Tuonne Kurarantaan pääsee myös köysiradalla ja turistirautatietä pitkin. Paikallinen henkilöliikenne on valitettavasti lopetettu jo ajat sitten. Päivisin paikka on täynnä turisteja, mutta iltaisin siitä tulee omaan elämäänsä eristynyt yhteisö. Tie kun on niin huono ja valaisematon, ettei sitä pimeällä kukaan mielellään aja.

P.S. Monica-myrsky on nyt pohjoisessa, ja sen odotetaan iskevän huomenna Darwiniin.

eevis

Timo :D

Vai Kuraranta... :D Tosi hehkeän näköinen paikka kyllä, ja ilmeisesti sopii tyyliin, kun "In the late 1960s Kuranda was the place to be, spectacular scenery, a wonderful climate, cheap living, grow your own food, do your own thing. [...] ...a pharmacy and therapists using traditional and alternative treatments." Oispa kiva käydä heidän apteekkiinsa tutustumassa. Mutta ymmärrän kyllä autokuskisi :) asenteen päivittäiseen alas-ylös turistibussien seassa ajelemiseen. Ja pyörällä polkaisten vois olla hiukan haastavaa, varsinkin se 20 km takaisin ylämäkeen illalla. Kaipa teidän täytyy vaan koittaa löytää se oma sademetsäkylä jostain tasaisemmalta maalta, niin emäntäkin on tyytyväinen!

Ai niin. Myrsky. :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


Timo

Koin ison hirmumyrskyn Australiassa vuonna 2006, noin 11 vuotta sitten. En onneksi ollut myrskyn silmässä vaan siinä vieressä.  Kävin ottamassa täältä muutaman kuvakaappauksen uudelleen julkaisemaani äänitiedostoa varten.  Nyt voin jo tunnustaan, että tallensin ja julkaisin muualla Sveriges Sisuraion tekemän ja lähettämän haastattelun.  Heittelin siihen muutamia kuvia, koska youtube vaatii niin.

Laitanpa sen linkin tähänkin, jos joku haluaa muistella vanhoja nyt kun hirmumyrsky on taas lähestymässä Pohjoisen Queenslandin rannikkoa, Townsvillea ja Woodstockia, jossa olen myös asunut.


https://youtu.be/OGwWzDODs4wTerveisiä vain Ukrainasta, jossa asun silloin kun en asu Vietnamissa tai jossain muualla :)