457 viisumi

Aloittaja outuu, syyskuu 09, 2014, 16:33

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

outuu

Hei,

en nyt löytänyt vastausta - varmaan se jossakin on - mutta meillä olisi ehkä mahdollisuus tuohon työnantajan sponssaamaan 457 viisumiin (Melbourne). Neljä vuotta tuntuu kuitenkin lyhyeltä ajalta niinkin siireen projektiin. Voiko siis tuon viisumin jälkeen hakea pysyväis viisumia vai tarkoittaako, että sit on kotiinlähdön aika kun 4 vuotta tulee täyteen?

Paljon kiitoksia,
Outi

RUU

Outuu, voitte jo tuon viisumin aikana hakea uutta viisumia. Kun nyt haettava viisumi umpeutuu, teilla on oltava joko uusi viisumi (PR, ENS, uusi 457, tai jokin muu) tai poistutte maasta viimeistaan viimeisena voimassaolopaivana.

Koska 457 on tyonantajaan sidottu, kannattaa pitaa mielessa etta viisuminhaltija sitoutuu tyoskentelmaan siina organisaatiossa. Jos haluaa vaihtaa tyopaikkaa, pitaa myos hankkia uusi viisumi.
Toisaalta, tassa on sekin etu etta jos firma on tyytyvainen tyopanokseen, on helppo menna kysymaan, haluaisivatko he sponsoroida pysyvan viisumin ("ENS", subclass 186). Ainakin aiemmin viisumin saannoissa oli tyontekijan kannalta edullinen porsaanreika: firma sitoutui tarjoamaan tyota ainakin kolme vuotta mutta tyontekijaa ei sidottu pysymaan tyopaikassa.

Tervetuloa maisemiin!
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

ausseihin!

Hei onko kenelläkään käsitystä, kuinka helpolla näitä 457 nyt irtoaa? Kovasti on työpaikka sieltä hakusessa, mutta näyttää aika heikolta työllisyystilanne erityisesti Hunterin alueella NSW, jonne haluaisimme muuttaa. Onko työttömyys kasvussa koko maassa vai olisiko jonnekin muualle helpompi päästä?

jounij

Tällä viikolla julkaistiin kuukausittainen työttömyystilastot ja viime viikonlopulla avoimien työpaikkailmoitusten tilasto. Avoimia työpaikkoja oli nyt paljon enemmän kuin viime kuussa ja työttömien työnhakijoiden määräkin oli laskenut viime kuun 6.3%:sta 6.1%:iin. Samoin eilen oli uutisissa, että hallituspuolue pyrkii vaihteeksi helpottamaan 457-viisumien myöntämistä. Että siinä mielessä ei näytä pahaltakaan suunnitelmanne kannalta.


Toteaa
Jouni
Canberra

pasira

Moi. Itsekkin olen sponssiviisumia hakemassa, mutta onko tietoa kuinka vaikea on hakea itse vai kannattaako käyttää paikallisia immigration lawyereita apuna?  ???
RUU

Pasira, oletko koskaan täyttänyt Kelan tai muun suomalaisen viranomaisen lomakkeita? Jos olet onnistunut siinä, tulet onnistumaan mainiosti myös viisumilomakkeissa. Immigration on panostanut ohjeisiin, joten homman pitäisi olla suhteellisen selvä.
Ennen aloitusta hae esiin viisumihakemukseesi liittyvä checklist ja käy se läpi huolella niin tiedät mitä tietoja hakemuksen mukana pitää lähettää.

Viisumiagentti käytännössä vain kertoo sinulle mitä tietoja pitää toimittaa ja hoitaa lomakkeen täyttämisen & lähettämisen puolestasi. Makuasia haluatko maksaa sihteerin työstä tässä asiassa.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

pasira

Kiitos RUU  vastauksesta. Näin vähän itsekkin ajattelin, että ei voi kovin vaikeaa olla. Agentit kuitenkin veloittaa sievoisen summan, joten ehkä parempi tsempata itse paperit kuntoon.

outuu

Hei, jatkan nyt vähän eri aiheesta, mutta koskien edelleen tuota 457 viisumia. Tutkiskelin kouluun liittyviä maksuja virallisilta sivuilta ja erinäisistä viestiketjuista. Ymmärsinköhän oikein, että tuolla viisumilla on Victoriassa julkisen koulun käynti ilmaista (toki siis materiaaleista, koulupuvusta jne. pitää maksaa)? Olisikohan jollakin tähän tietoa? Koululainen on 13v.

Kiitos edellisistä vastauksista myös!