WH aloituskaupunki

Aloittaja surfdude, maaliskuu 05, 2012, 06:14

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

surfdude

Mikä olisi hyvä aloituskaupunki working holidaylle teidän mielestä? Suurin osa taitaa aloittaa Sydneystä, mutta oon lukenut juttua, että Perth olis parempi. Sieltä kuulemma saa helpommin töitä ja on kuulemma rento mesta.

MK

Oman kokemuksen mukaan Perthin seudulla on hyvinkin rentoa, tosta työn saamisen helppoudesta en nyt ihan samaa mieltä ole. Ehkä sitä työtä kuitenkin itäisestä Australiasta löytyi hieman helpommin. Tosin, tunnuin saavani töitä joka puolella Australiaa suht helposti.

Näin siis omalla kohdallani :)

minttu.irmeli

Vähän selailin aiheita, ja josko kysymys sopisi tähän ketjuun niin ei tarvi uutta aloittaa. Tarkoitus on siis lähteä Ausseihin WH-viisumilla. Monihan saapuu maahan ja hoitaa alkusäädöt esim. Sydneyssa. Mutta mitä jos haluaisi ekaksi destinationiksi Hobartin? Onko mitään näitä alkuasioita, joita ei saisi siellä hoidettua? Tax file numberin saa mistä vaan, pankkitilin saa auki, DIMIA-toimistokin löytyy Hobartista. Onko jotain, mitä en nyt hoksaa? Varmistelen.

jounij

Kyllä varmaan Hobartissakin saa tarvittavat paperityöt (jos niitä enää onkaan?!) hoidettua, mutta mistä sinne pääsee lentämään suoraan ulkomailta?


Miettii
Jouni
Canberra

RUU

Lainaus käyttäjältä: jounij - toukokuu 07, 2014, 08:10
Kyllä varmaan Hobartissakin saa tarvittavat paperityöt (jos niitä enää onkaan?!) hoidettua, mutta mistä sinne pääsee lentämään suoraan ulkomailta?
"Mexicon" kautta.  >:D
Rajamuodollisuudet tulee hoidettua Brisbanessa / Sydneyssä / Melbournessa mutta kaiken muun oleellisen saakin sitten tehtyä Hobartissa: Medicare, verot, pankki, puhelin.
Mihin sitä Immigrationin toimistoa muuten tarvittasiin, sen voi ehkä jättää listalta pois? Viisumihan on varmistettu jo maahan tullessa, itse asiassa jo Australiaan saapuvan lennon lähtöselvityksessä, ja jos sinulla on lippu Suomesta Australiaan niin ne tapaavat kysyä siitä jo Helsingissä.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

vuokko

Sillon 2010 kun tulin ekaa kertaa tänne ,ei missään kysytty viisumista ,koska se näkyy passista kun tuikkaa sen sinne koneeseen. Sama täällä päässä kun Hesassakin

minttu.irmeli

Kiitos kaikille pikaisista vastauksista! Maahan  toki saavutaan Melbournen kautta, mutta ajatuksena oli heti jatkaa siitä eteenpäin. Että siinä vain välilasku ja samantien Hobartiin. Niin se mietitytti, että olisiko jotain syytä, jonka vuoksi pitäisi jäädä esim. sinne tai tulla Sydneyyn, jossa järkkäillä vero- ja pankkiasiat jne. kuntoon ennen muualle etenemistä. En tosiaan itse keksinyt mitään järkevää, mutta ajattelin sitten, että ei kysyvä tieltä eksy. :) Ja kyllä, viisumit kunnossa jo hyvissä ajoin ennen lähtöä.