SIIRTOLAISINSTITUUTTI KERÄÄ MATERIAALIA

Aloittaja Jouko, toukokuu 31, 2014, 09:47

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jouko

Arkistomateriaalin keräyskampanja

Suomesta on muuttanut viimeisten 150 vuoden aikana yli miljoona henkeä pysyvästi ulkomaille. Lähes jokaisella suomalaisella perheellä on joitain siirtolaisuusyhteyksiä. Ulkomaille muuttaminen sekä toiminta uudessa kotimaassa on jättänyt jälkeensä hyvin monenlaista aineistoa. Jotta tietoa jäisi jälkipolville, kampanjoi siirtolais-instituutti siirtolaisuusmateriaalin säilymisen puolesta.

Siirtolaisuusinstituutin arkiston järjestämässä keräyskampanjassa otetaan vastaan kaikenlaista kotiarkistoihin kerääntynyttä materiaalia, kuten esimerkiksi kirjeitä, valokuvia, muistelmia tai videotallenteita. Hyvälaatuiset skannaukset ja valokopioinnit ovat yhtä tervetulleita kuin alkuperäismuotoisetkin.

Tarvittaessa instituutin arkisto voi suorittaa kopioinnin ja palauttaa alkuperäisen materiaalin lähettäjälle. Kampanja kestää 1.6.-31.8. välisen ajan. Kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan 1 kpl Siirtolaisuusinstituutin 6-osaista Suomalaisen siirtolaisuuden historia-kirjasarjaa (arvo 150 eur).

Arkistonhoitaja Jarno Heinilä: jarno.heinila@utu.fi, 02-22840 460


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org