Vuosi ausseissa - paluu peruskouluun?

Aloittaja hilla, elokuu 27, 2012, 16:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hilla

Löytyykö täältä vanhempia, joiden lapsilta on jäänyt aussivuoden vuoksi Suomen peruskoulua (alakoulua) väliin? Ovatko lapset joutuneet kertaamaan tuon luokan, vai ovatko opiskelleet (aussikoulun lisäksi) suomen opetussuunnitelman mukaisia asioita. Meidän on tarkoitus viettää ensi vuosi ausseissa, joten lapselta jää osa 3. luokkaa ja 4. luokan alku väliin. Ajattelin, että lapsi jatkaa tottakai vuoden päästä ikätovereidensa kanssa 4. luokan loppuun, mutta onnistuuko se ihan noin vain? Lähinnä mietityttää matikka, jossa vauhti on hurjaa ja viikkotunteja ihan tolkuttomasti. Siinä voi helposti pudota vuodessa kärryiltä... Tähän asti koulu on mennyt ihan hyvin, mutta ei kuitenkaan ihan läpihuutojuttuna. Meidän lähikoulussa ei tällaisesta ole oikein kokemusta, joten ajattelin kysellä täältä vinkkejä, miten muualla on toimittu.

Silppu

Hei Hilla,

ootko koskaan kuullut Etäkoulu Kulkurista? Se on (myös) verkossa toimiva suomalainen etäkoulu, jossa voi suorittaa ikätason mukaisia aineita, kuten matikkaa ja äikkää. Itse asun Ausseissa ja opetan Kulkurissa 4.-6. -luokkien suomen kieltä ja kirjallisuutta. Koulun oppilaat ovat väliaikaisesti tai vakituisesti ulkomailla asuvia lapsia, ja myös maailmanympärysmatkalaisia. Opiskeluun tarvitaan vain oppikirjat, kone ja netti. Verkkokurssit maksavat tänä vuonna 160e/ oppiaine, johon kuuluu verkossa oleva materiaali ja yksilöllinen ohjaus. Perinteiset kirjekurssit ovat edullisempia. Verkkokurssin bonuksena oppilas saa kontaktin muihin ikäisiinsä suomalaislapsiin eri puolilla maailmaa.

Verkkokurssilla voi olla vain sen ajan kuin oleskelee ulkomailla, oli se sitten vaikka tammikuusta joulukuuhun (jolloin oppilas vaihtaa vuosiluokkaa Suomen kesäloman aikana, kuten normaalisti). Oppiaineet voi valita itse. Suomen kieli ja kirjallisuus on ylivoimaisesti suosituin, mutta myös matikan, historian ja yhteiskuntaopin oppilaita alkaa olla yhä enemmän.

Suosittelen lämpimästi verkko-opiskelua matkoilla olemisen ajan. Suomessa koulut joskus testaavat oppilaan tietotason ulkomailta saapuessa, mutta pointti tietenkin on se, ettei oppilaalle jää mietään olennaista "aukkoa" tietoihinsa.

Jos haluat kysellä lisää, laita viestiä: anna-kaisa.silvola@kulkurikoulu.fi
Koulumme sivuille ja ilmoittautumisiin pääset tästä: http://www.peda.net/veraja/kulkuri
Kulkuri löytyy myös Facebookista.

terkuin Kaisa