Minne Valliriutalla?

Aloittaja syssy, toukokuu 23, 2012, 20:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

syssy

Nyt pitäis päättää, minne mennä Great Barrier Reefillä.

Eli minne pääsee kätevästi Sydneystä lentäen, ja mikä olisi siellä se kaikista kaunein paikka?
Snorklaaminen ja upealla rannalla löhöily olisi mukavaa, sukeltamista en uskalla kokeilla.  8)

Kiitoksia mielipiteistänne!

ausseihin!

Saanko liittää kysymyksen mukaan: milloin? Mikä on paras aika vuodesta mennä Cairnsiin ja valliriutoille? Emme ole vielä neljä vuotta maassa asuneena käyneet Harvey Bayta pohjoisempana ja kovasti on alkanut poltella riutat, mutta emme tiedä milloin sinne kannattaa mennä.

raisol

Monikin paikka voi varmaan olla se "kaunein paikka". Itse lensin Brisbanen kautta Cairnsiin josta kuljetus Port Douglasiin. Täältä päiväretki 1,5 t venematkan päähän valliriutoille, kahdessa eri kohteessa mahdollisuus snorklata ja sukeltaa.
Matkalla asiantuntevia luentoja riutoista, kalastuksesta, merien suojelusta ym. Tämä helmikuussa 2010. Hienoa oli. Tähän oli myös helppo yhdistää
sademetsäretki. Tammi-helmikuussa voi myös olla tulvia kuten edellisellä
Australian matkallani vuosia aikaisemmin jolloin jouduin muuttamaan matkasuunnitelmaa tulvien takia. Harmitti että en voinut pysähtyä vaan jouduin vain vaihtamaan konetta Cairnsissa matkalla Tokion kautta kotiin. Valliriutta jäi sillä kertaa näkemättä.

jounij

Itselläni on sellaiset makutottumukset säiden suhteen, että en matkustaisi tropiikkiin Australian kesällä eli joulukuusta huhtikuuhun, jolloin siellä tropiikissa satelee ja pyörremyrskyääkin aika paljon (sadetta melkein päivittäin). Sitäpaitsi se on säiden puolesta hienoa aikaa eteläisessä Australiassa, eli miksipä lähtisin silloin jonnekin (mielestäni) huonompaan säähän.

Olen käynyt Cairnsin suunnalla touko-, kesä-, heinä- ja marraskuussa, ja ainakin niillä kerroilla siellä on ollut hienot ja mukavammat kelit, kuin etelämpänä on tavallista siihen aikaan. Ehkä en valitsisi mennä sinne enää marraskuussakaan, mutta vain sen takia, että marraskuukin on jo aika miellyttävä kuukausi etelässä.


Talvea kerran vuodessa pakoileva
Jouni
Canberra

ausseihin!

Kiitos jouni, tuo on erittäin hyvä tietää. Voisi siis alkaa suunnitella reissua parin kolmen kuukauden sisään toteutettavaksi.

joon3

Ite kävin viime Joulu-Tammikuun aikana Port Douglasis snorklaamassa. Sää sattu kyl olee kaikista paras mahollinen eli pilvetön taivas koko päivän. Tohon aikaa vuodest tosin on se riski et jos sataa vettä, ni ei se kyl niin hieno kokemus oo. Firma minkä kaa oltii sukeltaas ni oli sellanen ku Quicksilver. Taitaa olla kallein retki mitä oli vaihtoehdois, oisko ollu jotaa 200dollarii, mut voin kyl sanoo et parempaa reissuu ei siel päin heitetä. Laiva pysähty 3 eri paikkaa ja siel oli aikaa kyl ihan tarpeeks snorklailla tai kokeilla laitesukellusta. Ruuatki kuulu hintaa mukaan. Se koralli mikä siel on ni on kyl tosi värikästä ja eloisaa. Paljon myös kaloja näky. Oon käyny kans kerran halvemmas vaihtoehdos ja se tehtii Green Islandille, mikä oli kyl aika surkee. Kuollutta korallii oli vaa ympäril, eikä oikee mitää nähtävää.
Et jos etit nyt sitä kaikista "kauneinta" paikkaa, ni tol Quicksilveril et kyl tuu pettymää.

syssy

Kiitän kommenteistanne! Eli heinäkuussa todennäköisesti suuntaamme Cairnsiin ja teemme sieltä retkiä.