ruisleipaa australiasta?!?

Aloittaja somppu, lokakuu 09, 2003, 14:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Leokatti

Kiitos RUU. Pikkuhiljaa hiipui tämä netissä roikkuminen, kun ei työn puolesta enää tarvinnut. Mitäs täällä on tapahtunut? Ymmärsinkö oikein, että Jouko on palannut Suomeen?

Juuri edelleen happanemassa. Kylmä Ballarat vissiin hidastaa...
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

RUU

Leokatti, Jouko on tukevasti Brisbanessa. He kävivät nätin puoliskon kanssa pitkällä ja loistavalla matkalla Suomessa - valokuvat Facebookissa olivat kadehdittavia...  :XXXX
Meistä takavuosien kanta-asiakkaista vain muutama pyörii täällä, kuten Jouni aina hyvine neuvoineen ja huomioineen. Itsellänikin tahti on hiipunut melkoisesti. Mutta paikan ovat vallanneet uudet innokkaat ja tietäväiset, joten kaikki hyvin ja foorumin maine kunnossa.  :coolh
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

jounij

Eipä täällä minuakaan niin usein näe kuin "ennen vanhaan"...

Jouko taisi hiljattaisella Suomen kouluoloihin viitanneella viestillään viitata 1990-luvulle, kun hän perheineen kävi asumassa jonkin aikaa Suomessa.

Niin että sitä ruisleipää... Enpä ole aikoihin syönyt. Viimeksi taisin Kanadassa väliaikaisesti asuessani kokeilla sikäläistä ruisleipää.


Topikkia raiteilleen yrittää palauttaa

Jouni
Canberra

Timo

Tuleepa tänne joskus vielä eksyttyä lähinnä silloin kun tulee mieleen joku asia, joka täällä on sanottu vuosia sitten. Menipä tuossa muutama kukausi sitten rikki 10 vuotta tämän foorumin jäsenenä ja ihan kohta tulee 10 vuotta täyteen maassa.

Enpä ole ruisleipää leiponut moneen vuoteen minäkään, vaikka nyt kylmemmässä ilmastossa asuvana olisi mahdollisuudet onnistua käyttämisessä paremmin kuin siellä tropiikissa. Muutama todella hyvä satsi tuli kuitenkin leivottua nimenomaan rukiin ituja käyttäen. Kävin se minäkin Suomessa vajaan 10 vuoden tauon jälkeen viime touko-kesäkuussa. Ja ruisleipää tuli syötyä aika urakalla: sekä "puhdasta" Oululaisen jälkiuunileipää että perunalla pehmennettyä Vaasan ruispalaa. Voisi täälläkin tosiaan kokeilla perunan lisäämistä taikinaan. Oli se Suomen ruisleipä erilaista kuin täällä itse leivottu: suli helpommin, joten "persmusiikkia" tuli paljon vähemmän kuin täkäläisellä.
No, tuli samalla solmittua uusi, positiivisempi suhde Suomeen, joten taidan piipahtaa ensi vuonna uudestaan, joten ei tarvitse täällä yrittää väkisin väkertää korvikkeita. Kyllähän sitä vuoden verran voi ihan hyvin ilman olla.

P.S. Tähän aiheeseen liittymättä hämmästelin eniten sitä, miten paljon kasvissyöjä- ja vegaaniystävällisemmäksi Suomi oli muuttunut kymmenessä vuodessa.


Leokatti

Vuosittain on minunkin tullut Suomessa käytyä ja sillä kai se leivänteko jäi. Nyt vaan tuli mieleen ja päätin kokeilla. Paistoin eilen pienen leivän ja se oli pieni fiasko. Juuri kaipaa vähän työstämistä...

Kiva nähdä Timoakin. Mikäs teidät tropiikista sai lähtemään?
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

vuokko

Hei
Minä leivon hapanleipää ja voin laittaa pikana postissa on seuraavana päivänä sinulla ,jos asut jossain muuallakun sydneyssä,olen lähettänyt muillekkin Australiassa ,sekä karjalanpiirakoita ja pullia myös.
minun puhelin numero on 042 9073274  Vuokko
Toivottavsti saan palvella sinua

Leokatti

Lainaus käyttäjältä: vuokko - marraskuu 04, 2012, 19:11

pikana postissa on seuraavana päivänä sinulla ,jos asut jossain muuallakun sydneyssä

Niinhän ne lupaa... Valitettavasti Ballarattiin ei saa mitään "pikana". Mutta kiitos, jos tiukka paikka tulee, otan yhteyttä.  ;)
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

vuokko

Hei
miten niin ei kulje pikana ?? Eikös se ole kuitenkin siinä Melbournen lähellä oleva paikka

Vuokko

Leokatti

Reilut 100 km on välimatkaa, mutta jos luet Postin pienen printin, luvataan 2-3 pv toimitusaika ja käytännössä se meille (kun ei asuta Ballaratin keskustassa) sen 3 pv on ollut.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

vuokko

Ok ,eipä sitten paljoo kannata pikana laittaa :) pitääkin kattoo tarkasti seuraavan kerran kun laittaa pikana. Kiitos Kati tiedosta

jounij

Pikaposti toimii suurten kaupunkien välillä oikein hyvin. Pikapostikuorissa on lueteltu ne postikoodit, joiden välillä posti toimii "pikana". Muihinkin osoitteisiin ne pyritään toimittamaan nopeammin kuin tavallinen posti ("expedited"), mutta tähän posti ei anna takuita. Niiden lueteltujen postikoodien välillä on käsittääkseni sellainen takuu, että jos pikaposti ei mene luvatussa ajassa perille, lähettäjä voi pyytää rahansa takaisin.


Lukemisiaan muistelee
Jouni
Canberra

vuokko

nostan taas leivontajutun esiin . Jos joku haluaa jouluksi leivonnaisia niin tilauksia vaan tännepäin ,siis muutakin kun hapanleipää  :) Puustit ,karjalanpiirakat ,kakut ,piparit ym,ym
Vuokko     042 9073274 tai koti 0296816739
Asun Sydneyssä,mut posti ainakin tähän lähialueelle kulkee

Jouko

Joo ei tässä ole suomessa tullut käytyä kymmeneen vuoteen enen viime kesä muutaman viikon lomaa.

Ihan vinkkinä, kannattaa pistää tilaukseen vaikka duunipaikan osoite ettei jää leivonnaiset örkkien syötäväksi jos paketti jätetään oven taakse.
?


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Timo

Lainaus käyttäjältä: Leokatti - lokakuu 28, 2012, 06:41
Kiva nähdä Timoakin. Mikäs teidät tropiikista sai lähtemään?

Kiitti Kati, samoin!  No, musta tuli Australian kansalainen, sen jälkeen sinkku, sitten kulkuri ... nyt lorvin täällä Taivanissa, just eilen käytiin Jukan (yksi meistä "vanhoista" foorumilaisista) kanssa patikoimassa vuoristossa.  Jottei kuulumisten vaihto menisi näin satunnaiseksi, voit etsiä mut esim. Facebookista nimellä Tim Sippala :)
Niin joo, ja tammikuussa tuun taas Australiaan, suunnitelmien mukaan Sydneyyn lämmittelemään ennen kevään Suomen- ja Euroopan-matkaa.

Kveeni

Emäntä yllätti ja teki kalakukkoa ja se leipä siinä oli ihan ruisleivän makuista vaikkei sitä oltu mihinkään juureen tehty. Ruisjauhoja täällä kyllä saa vaikka Colesta joten siitä vaan liottelemaan ja leipomaan, reseptejä kyllä löytyy netistä.

Leipominen sinänsä on haastavaa kesäisin erityisesti joulun tienoilla jolloin kaikki leivonnaiset tuntuu vähän lässähtävän kuumuudessa, meillä kun ei ole ilmastointia (eikä tule). Toisaalta taikinat turpoaa silloin komeasti.