AUSTRALIA KIINAN OPPIPOIKANA?

Aloittaja Haagalainen, tammikuu 01, 2008, 05:05

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Haagalainen

Internetin suodatus, sensurointi tms on totuttu yhdistämään tietyntyyppiseen yhteiskuntajärjestelmään, josta Manner Kiina hyvänä esimerkkinä.
Nyt näyttää Australia lähtevän samoille jalanjäljille.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/7165987.stm

Kaikilla sensuroinneilla on tietysti olevinaan joku hyvä tarkoitus, mutta missä ja milloin sensuuri on oikeasti maailmaa parantanut? ???


sanni

Ei kai tassa sentaan ihan kiinalaistyyppisesta sensuurista ole kysymys, silla ainakin tuon uutisen perusteella saat ilmoittamalla kaiken haluamasi 'aikuismateriaalin' koneellesi. Mielestani ihan hyva juttu esim kouluille, mutta toistaalta eikos kaikenlaisia filttereita ole jo ennenkin olemassa. Tosin eivathan ne aivan ylitsepaasemattomia ole, olen joiltakin nuorilta neroilta kuullut. Jos nettiyhteydet viela tasta hidastuvat moisen seurauksena, niin tervetuloa vaan takaisin kivikaudelle! Olisi kylla mielenkiintoista tietaa mita ja kuka tuota suodatusta hoitaisi ja kuinka niista suodatetuista sivustoista tiedotettaisiin.

Jouko

VAI KUULUISIKO OTSIKKO SUOMI KIINAN OPPIPOIKANA?

Vapaaehtoinen internet-suodatus poikii kanteluita oikeusasiamiehelle
http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=20054667

Lainaus käyttäjältä: Haagalainen - tammikuu 01, 2008, 05:05
Internetin suodatus, sensurointi tms on totuttu yhdistämään tietyntyyppiseen yhteiskuntajärjestelmään, josta Manner Kiina hyvänä esimerkkinä...

Ei ole tainnut tulla seurattua parlamentin istuntoja? Uskotko ihan tosissaan että ministerin heitto menee parlamentissa semmoisenaan läpi?



- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

arixmel

Lainaus käyttäjältä: Haagalainen - tammikuu 01, 2008, 05:05

Kaikilla sensuroinneilla on tietysti olevinaan joku hyvä tarkoitus, mutta missä ja milloin sensuuri on oikeasti maailmaa parantanut? ???


Itse en kannata periaatteessa minkaanlaista sensurointia, noin ensi kysymalta, (ja mun sananvapauttanihan ei riisteta  :pepsodent ) mutta asiaa kun miettii niin huomaakin etta kylla siina on kannattamisen aiheita.



Mielestani sensurointi on esimerkiksi parantanut tata foorumia, eli joskus tanne on puikahtanut joku asiaton ja laitellut asiattomia viesteja, mutta moderaatorimme tai kuka niita meidan edesta valovookin on erittain nopsaan kaynyt semmoiset siivoamassa pois (ei en tarkoita omiani, vaikka ne toisella tavalla asiattomia aina ovatkin  :pepsodent ).
Samoin voisi ajatella tv:n kanssa,,,jokainenhan voi laittaa minkalaisen leffan haluaa omaksi ilokseen, mutta on mielestani ihan hyva etta voin suurinpiirtein luottaa siihen etta pikku kakkosen tai play schoolin jalkeen ei ala Dolly does Dallas. joten siina toimii ihan hyvin sensurointi ja rajoitteet.

Yksi esimerkki on katumainonta, riippumatta siita etta haluaisinko itse nahda Jenna Jamesonin mainostavan Coca colaa ja  Banaaneja valtavassa tienvarsijulisteessa  :pepsodent niin se ei mielestani olisi kovin soveliasta kuten ei myoskaan se jos tietyn tavaran kaupat saisivat esitella valikoimiaan kuten esim vaatekaupat

eli kylla se sensurointi on jos ei nyt parantanut niin kumminkin tehnyt maailmasta viihtyisemman ja lapsiystavallisemman paikan.

Pitaa vain muistaa etta on olemassa monenlaista sensuuria ja kaikessa voi menna liiallisuuksiin.

vuoren ensimmaisia haparia ajatelmia rakennellen ja onnea seka menestysta kaikille toivottaen ""Sunshine Statesta"  :pepsodent :pepsodent
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

jounij

Lyhyt ote tuosta edellä viitatusta BBC:n artikkelista:

LainaaCritics of the proposals have insisted they have no place in a liberal democracy, and have accused Canberra of being oppressive.

Canberralaisena voin vakuuttaa, ettei Canberra ole "oppressive" eli vallallaan muita alistava. Canberrassa istuvalla liittovaltion hallituksella tosin saattaa toisinaan olla sellaisia pyrkimyksiä. Tämä on nähty esimerkiksi liittovaltion hallituksen peruessa veto-oikeudellaan Australian territorioiden eli ACT:n ja NT:n omien hallituksien säätämiä lakeja. Mainittakoon esimerkkeinä NT:n eutanasian sallivan lain ja ACT:n samaa sukupuolta olevien keskenäisten avioliittojen sallivan lain kumoaminen.

Liittovaltion parlamentissa muuten istuu ainoastaan kaksi canberralaista kansanedustajaa ja toiset kaksi senaattoria, eli senkin puoleen on turha kutsua Canberraa/canberralaisia vallallaan muita alistaviksi.


Aiheen ulkopuolelle lipsuu
Jouni
Canberra

RUU

Lainaus käyttäjältä: Haagalainen - tammikuu 01, 2008, 05:05
Nyt näyttää Australia lähtevän samoille jalanjäljille.

Mitäs uutta tuossa nyt on. Johan edellinen hallitus boostasi innolla maailman parantavaa NetAlertiaan. Se systeemi nyt vain ei oikein tainnut levitä laajaan käyttöön, kunhan on poltettu taas erinäisiä miljoonia verorahaa ilman pysyvää tulosta.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Haagalainen

Australian nettisensuuria on käsitelty oheisessa jutussa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_censorship_in_Australia

Eli yrityksiä on tehty jo aiemminkin, varsin laihoin tuloksin.

"VAI KUULUISIKO OTSIKKO SUOMI KIINAN OPPIPOIKANA?"

Voisipa kuuluakin :pepsodent
Internetissä on paljonkin skeidaa, joka kyllä joutaisi olla siellä olematta, esimerkiksi Suomen sensurointikaavailujen kohde lapsiporno, pedofilia, yksityiskohtaiset räjähdysaineiden ja pommien valmistusohjeet, sekä lukematon määrä neuvoja ja ohjeita, joista on vaikea kuvitella olevan hyötyä muille kun rikollisille.

Teknisestikin sensurointi on kaikkea muuta kun helppoa. Kun blokkaat jonkun saitin, uusi samansisältöinen saitti on ylhäällä muutaman tunnin kuluttua 8).
Ja netistähän jokainen löytää googlettamalla nettisensuurin ohitusohjeet :pepsodent Pitääkö nekin sensuroida?
Australian laajakaistayhteydetkin on teollisen maailman hitaalla laidalla, ja sensurointi - sanoo tekniikan asiantuntijat - hidastaisi nettiä entisestään ???

"Ei ole tainnut tulla seurattua parlamentin istuntoja? Uskotko ihan tosissaan että ministerin heitto menee parlamentissa semmoisenaan läpi?"

Vaan on tullut seurattua :pepsodent, enkä ole väittänyt enkä uskonut esityksen menevän tuollaisenaan läpi.
Mutta jos kerran kyse on vaalilupauksesta, niin pitäähän asialle olla ainakin jotain tekevinään 8)

http://www.australianit.news.com.au/story/0,24897,22997228-15306,00.html

Ei netti mikään yksinomainen hyvyyden lähde ole, kaukana siitä, mutta avoin ja toimiva tietoyhteiskunta selviää kyllä hyvin pitkälle ilman sensuurin aseitakin.

Netti ei ole ainoa "kyseenalaisten" sisältöjen tuottaja, joskin laajin sellainen.
Kersat saa helposti käsiinsä rankkasisältöisiäkin DVD-tallenteita, ja soittimia löytyy.
Ja maksu-TV talouksissa penskat tehtailee "epäsopivan" sisältöisiä tallenteita 8)

Aikis

Rupes ihan naurattamaan, että taitaa tuo Haagalainen olla oikeilla jäljillä että tarkkaa Australiassa sentään seurataan Kiinan asioita. Ja mikä ettei.

Nimittäin jo kohta kun Kiinassa kiellettiin tai suunniteltiin kieltää (en ole seurannut tarkemmin) muovikassit kaupoissa, niin johan ninemsn.com.au rientää tekemään gallupia että pitäiskos sama tehdä Aussinmaalla...

jounij

Ninemsn ei varmaankaan keksinyt kyselyn aihetta Kiinasta saakka, vaan siitä, että ympäristöministeri Peter "Midnight Oil" Garrett ehdotti asiaa tällä viikolla. Eikä kyseessä ole lainkaan uusi keskustelunaihe: aihe on putkahtanut esille tuon tuostakin suurin piirtein kerran vuodessa jo useamman vuoden ajan.


Mediaa terkemmin paikan päällä seurannut
Jouni
Canberra

RUU

Miksikohan muovikasseja ei ole tehty maksullisiksi?
Ei niin, etta niin huonoista tuotteista jotain maksaisin mutta se ohjaisi kulutuskaytosta kohti harkitsevampaa suhtautumista ja vahentaisi taatusti kassien tuottamaa ymparistokuormitusta. Lisaksi tietenkin siina olisi pienen pennin kokoinen tulonlahde lisaa kauppojen miljoonavirtaan. Voisivat silla vaikka huvikseen alentaa tomaatin kilohintaa...  :pepsodent
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Leokatti

Ainakin lännessä osa kaupoista jo laskuttaa muovipusseista, että pikkuhiljaa otetaan kehitystä kiinni Ausseissakin...  :peukkuy
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Heidi

Jos muovipusseista tehdaan maksullisia pitaa niista tehda samalla vahan kestavampiakin, kuten esim. Aldin muovipussit. Meilla tulee kylla valitettavasti niin kamalasti roskaa talla hetkella (vaipat ja muu lapsiin liittyva), etta muovipusseja tarvitaan roskapusseina ja ne kertakayttopussit menevat siihen tarkoitukseen oikein hyvin. Periaatteessa yritan kylla aina muistaa ottaa kauppakassit mukaan kauppaan, mutta joskus unohtuu...  ;)

MH


Haagalainen

Öljyn ja sitä kautta muovien raaka-aineiden ja muovituotteiden hinnat on nousukiidossa.
Raha tuota muovikassien maksulliseksi pistämistä niin Kiinassa kun Australiassakin ohjaa vähintään yhtä paljon kun mitkään ympäristömotiivit.
90-luvun lopulla raakaöljyn hinta kävi vielä reilusti alle USD 20/ barreli, nyt on puhkottu jo USD 100 raja.
Miksi kauppiaiden pitäisi jakaa tavaraa, siis muovikasseja, ilmaiseksi?

Itse otan aina - kun muistan - vanhan muovikassin mukaani kauppaan.
Oikeanlaatuisesta muovista tehty kassi on vahva ja paperikassiin verrattuna suorastaan ylivoimainen, kun sää on semmoinen kun se on tänäänkin Helsingissä ollut >:(


Jouko

Suomessahan muovikassit ovat olleet maskullisia niin kauan kuin muistan, ja tietysti samaan rahaan ostokset saa pakata itse kassalla.

Muovikassien korvaajana me ollaan monien muiden tavoin käytetty esim. wulin vihreitä kasseja jotka kestävät kovaakin käyttöä.
http://www.woolworths.com.au/AboutUs/OurCommitments/TheEnvironment/



- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

MH

Samat kassit on meilläkin käytössä. Välillä oikein ärsyttää kun unohtuu kotiin ja saa miljuuna muovikassia jossa lähes jokainen tavara pakattu omaan kassiinsa.

Milka

Minakin tunnustaudun vihreiden supermarketkassien kantajaksi.  :peukkuy Taidankin nyt tietaa mista sana kassialma tulee  :pepsodent

Colesilta loysin muutama vuosi sitten sellaisen sinisen pehmean kylmakassin, joka on vuorattu sisalta alumiinipaperilla, siihen on hyva pakata kaikki kylmassa pidettavat ostokset joten ne pysyy viileina kotiinkuljetuksen aikana. Ainakin nain kesakuumalla erittain kateva.  :peukkuy

Mina kylla kannatan muovikassien muuttumista maksullisiksi supermarketeissa ja samalla se laatukin varmaan paranisi.  :peukkuy Ei tule kuuluunkoon etta naita nykyisen tyylisia muovikasseja voisi kayttaa toista kertaa muuta kuin roskapusseina.  :peukkua

RUU

Lainaus käyttäjältä: MH - tammikuu 12, 2008, 10:07
Samat kassit on meilläkin käytössä. Välillä oikein ärsyttää kun unohtuu kotiin ja saa miljuuna muovikassia jossa lähes jokainen tavara pakattu omaan kassiinsa.
Aivan kun meilläkin! Maitoja, jädejä ja muuta viileätä varten on sitten Tupperwaarallinen iso kylmäkassi, johon menee kepeästi 3*3L maitoa ja kasa muutakin tavaraa.
Näppituntumalla sanoisin muuten, että vihreä kestokassi näyttää kestävän 1 - 2 vuotta. Meillä vanhimmat )1,5 v vanhoja) alkavat olla jo aika huonoina mutta ovat ihan käyttökelpoisia yhä. Ostoskertoja tulee siis 50/kassi karrikoidusti pyöristettynä.

Nuo vihreät näyttävät muuten olevan muovia. Saakohan ne kierrättää 'recycle bin'issä kun elinkaari on lopussa?
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Haagalainen


Jouko

Odotinkin tuota artikkelia tuli nimittäin luettua se, en tosin antanut sille mitään arvoa. Jos ajattelee että yksi "vihreä kassi" kestää keskimäärin 104 ostoskertaa tuolloin se korvaa ne 6-8 muovipussia joihin kassa varovaisten arvion mukaan tavarat pakkaa. Usein kasseja on huomattavasti enemmän jos vuorossa sattuu olemaan henkilö joka sulloo suunnilleen yhden tavaran yhteen kassiin. Eli yhden vihreän kassin 104 käyttökerran mukana kaatopaikalta poistuu noin 624-832 muovipussia jotka taasen voivat päätyä Moreton Bayn kilpikonnien vatsaan tai muuten luontoa pilaamaan.

Mitä tulee "vihreitten kassien" myymiseen bisnesmielessä, niin en näkisi sitä läheskään yhtä hyvänä liiketoimena kuin se mitä suomen kauppiaat tekee. Suomessahan kauppiaat rokottavat Ossi ostajaa jokaisella kerralla ostoskassista ja kassihan kestää vain pari ostoskertaa ja kassi päätyy tämän jälkeen kaatopaikalle lähes 100 prosenttisesti.

Ihan mielenkiintoista sinänsä kohdistaa huomio vihreiden kassien kierrätystäykseen, mielestäni enemmän korjattavaa olisi tuotteiden pakkausten ympäristöystävällisyydellä. Jokaisen kauppareissun jälkeen roskikseen tulee kasapäin muovin ja pahvin sekoitusta josta suurin osa on kierrätys kelvotonta.






- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: Jouko - tammikuu 13, 2008, 06:39

Suomessahan kauppiaat rokottavat Ossi ostajaa jokaisella kerralla ostoskassista ja kassihan kestää vain pari ostoskertaa ja kassi päätyy tämän jälkeen kaatopaikalle lähes 100 prosenttisesti.


Muovikalvokassien laatuhaitari on yhtä leveä kun tavaroiden yleensäkin. Kaikkea löytyy.

Kotiin on viimeisen puolen vuoden aikana kulkeutunut kaupan muovikasseja mm. Perth'istä, Freemantlesta, KL'stä ja Guangzhousta. Järestään ne oli heikkoja, siis suunnilleen kertakäyttöisiä.
Kiinan ja Australian kauppojen muovikassit muistuttaa hämmästyttävästi toisiaan :pepsodent

Suomalaisen ruokamarketin suomalaisvalmisteisen muovikassin saa 2 ostoskerralla - jos silloinkaan - rikki vain ja ainoastaan jos menee seuraavalla kauppareissulla pistämään kassiin irrallisena 10  kg rautanauloja. Useita kymmeniä kertoja kestää normaalikäytössä minulla. En osta kevyitä kassillisia, mutta osaan pakata kassin oikein.
Yleensä muovikassista saa Helsingin ruokamarketissa pulittaa jotain 17 Ec, mutta minusta hinta pitäisi olla - ympäristösyistä - luokkaa 1 EURO, jotta ihmiset tosissaan alkaisi harkita muitakin kassivaihtoehtoja.

Muovikassitkin samoin kun muukin kierrätyskelvoton jäte päätyy lähivuosina täälläpäin energiaksi. Toivottavasti myös Australiassa.

Aikis

Lainaus käyttäjältä: Jouko - tammikuu 13, 2008, 06:39
Suomessahan kauppiaat rokottavat Ossi ostajaa jokaisella kerralla ostoskassista ja kassihan kestää vain pari ostoskertaa ja kassi päätyy tämän jälkeen kaatopaikalle lähes 100 prosenttisesti.


Näin on, mutta plussaa on se että joidenkin ainakin ruokakauppaketjujen pussit ovat maatuvaa materiaalia. Tällaiset vaikuttavat myös valveutuneen kuluttajan ostopaikkavalintaan, ainakin mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi yleensä ruokakaupoissa on tarjolla myös paperinen versio, joka puolestaan yllätys yllätys useimmiten ei ole kierrätettävää laatua eli menee sekaroskikseen ja kaatopaikalle poltettavaksi.

Näillä ruokakaupan kasseilla niin Suomessa kuin muuallakin on sentään jokin hyötykäyttö yleensä edes roskapussina tms logistisena apuvälineenä, mutta aivan turhaa muovia työnnetään mielestäni kaikkien muiden pikkuostosten kera, ellei ehdi joka väliin huomauttamaan että ei pussiin, kiitos. Niillä pussukoilla kun ei yleensä tee yhtään mitään. Onneksi niitä sentään kertyy toki vähemmän noihin ruokakasseihin verrattuna.