Majoittajaa Brisbanesta?

Aloittaja maverick, syyskuu 18, 2006, 11:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

maverick

Talla hetkella oleskelen viela Sydneyssa, mutta pian on muutto Brisbaneen edessa. Mikali joku ystavallinen suomalainen on halukas ottamaan 22 v. savuttoman ja sivistyneen miehen kotiinsa/asuuntoonsa freeloadaamaan Brisbanessa muutamaksi yoksi, olisin erittain kiitollinen. Minut tavoittaa tasta viestiketjusta tai u2u:lla. Aussipuhelinnumero loytyy, mutta en tahan sita tohdi laittaa, vaikka tuskin siita mitaan haittaa olisi.

No worries, mate!

Jaaks

Maverick,


Lainaa...kotiinsa/asuuntoonsa freeloadaamaan Brisbanessa muutamaksi yoksi...

Tuskin tarkoitit mitä sanoit :hahhaa

Jos käytät itsestäsi termiä Freeloader saat tuskin yhtään tarjousta ja on parempi jäädä sinne missä nyt olet.

Kannattaisi ensin tarkistaa sanojen merkitys ennenkuin käyttää niitä.

Freeloader:
One who depends on another for support without reciprocating:
bloodsucker, hanger-on, leech, parasite, sponge.


ja ei todellakaan kaivattu täällä :nuttu:

ps.
nimimerkkisi Maverick ei myöskään ole niitä kaikista eniten luottamusta herättäviä:
Maverick:
One that refuses to abide by the dictates of or resists adherence to a group; a dissenter.
:D

Aikis

Kylla niita freeloadereita tosiaan liikkuu...ei tarvinnut olla kuin naapurin kummin kaiman tyttarenpojan tuttu, ja senkin nahnyt kerran koulun kaytavalla, niin jo oltiin oven takana kolkuttamassa, etta josko voitas tulla vahan kotipuolen kuulumisia kertomaan ja kas kummaa, makuupussit oli mukana, eika millaan meinannu saada moisia lahtemaan...vaikka ruuat tarjottiin moneen kertaan ja kaikkea muuta apua.

Tama ei tietenkaan tarkoita Maverick sinua millaan tavalla.

Ja tuttavat ja niiden jalkelaiset ovat aina tervetulleita!

Timo

Ehkäpä tässä tapauksessa ei kannattaisi takertua liikaa tuohon käytettyyn  sanaan freeloader. Voi hyvinkin olla, että Maverick käytti sitä ironiseen sävyyn ihan samalla tavalla kun on käytetty australialiasen aloittamassa nettiyhteisössä www.globalfreeloaders.com. (Vinkkinä Maverickille, sieltä saatat löytää etsimiäsi mahdollisuuksia). ja ihan samalla tavalla kun hän käyttää tuota nimimerkkiään.  Minusta näissä kummassakin tapauksessa on vähän liioiteltua totaalinen  tyrmääminen tyyliin "ei kaivata täällä".  Minä en näe mitään pahaa siinä, että tänne foorumille laitetaan tuollaisia ilmoituksia, joissa kysytään (kauniisti ja kohteliaasti), että olisiko kukaan halukas ottamaan vapaamatkustajan ja pummin nurkkiinsa muutamaksi yöksi. Senhän ei periaatteessa pitäisi kuulua kenellekään  muulle lainkaan, jos kaksi ihmistä (tai perhettä) sopii, että näin tehdään. Jos luvan kanssa tullaan, tuskin kysymys on mistään yksipuolisesta verenimemisestä vaan myöskin isäntä tai emäntä saa jotain vierailusta itselleen: uusia tuttavuuksia, seuraa, tilaisuuden puhua suomea.  

Ihan eri asia on sitten kun tullaan oven taakse ilmoittamatta ja etukäteen sopimatta tai kun tullaan jonkun toisen kutsusta. Tuohon toisen lähetteellä tulemiseen olen täällä Australian suomalaisten keskuudessa törmännyt muutamia kertoja, esimerkiksi kun kerron matkustavani johonkin toiseen kaupunkiin, kertoo tuttava, että "Mäkiset asuvat siellä. Niille voit mennä yöksi. Ei soittaakaan tarvi sen kun meet vaan.".

Mutta niin, tässähän ei, ymmärtääkseni,  ole kysymys tuputtamisesta ja tunkeilusta vaan kohteliaasta tarjouksesta.  Minusta on ihan kiva, että tällaisiakin ilmoituksia täällä on, ja ihan yhtä kiva, että kenenkään ei tarvitse pelkästä velvollisuudentunnosta, isänmaanrakkaudesta tai kohteliaisuudesta ottaa vieraita vastaan.  Onhan se ihan hyvä taito oppia sanomaan "ei kiitos" silloin kun siltä tuntuu, siihen kun käsitttääkseni meillä jokaisella on oikeus tässä nykyisessä individualistisessa (ja aikaisempaa maalaisyhteisön arvomaailmaa itsekkäämmässä) kulttuurissa.

maverick

Jep, kiitokset tarkennuksista Jaaks. Freeloadaamisen suhteen Timo oli oikeassa, ja poiminkin sanan juuri kyseisen globalfreeloaders.comin nimesta. Ja nimimerkki maverick tulee Top Gun elokuvasta, sanan tarkoitus englannin kielessa oli kylla tiedossa etukateen.

Joka tapauksessa, tarjouksia otetaan edelleen vastaan, vaikka en nyt kovin toiveikkaana olekaan tan myllyn jalkeen.:D

Jaaks

Maverick :D

Ymmarsin kylla, etta huumorihan siina oli sinulla mielessa, mutta kukin ihminen lukee kirjoitetun sanan oman mielentilansa mukaan eika aina nae sita humoristista puolta kuten kirjoittaja oli ehka tarkoittanut.

Tuskin tama mylly niita tarjouksia estaa tulemasta, jos niita oli tulossa tata ennenkaan.

Tartuin vain tuohon kayttamaasi sanaan, silla on todellisia ikavia kokemuksia Freeloadereista ja jopa ihan tamankin foorumin kautta tulleista.

Nimimerkissasi ei ole mitaan vikaa, kunhan vain kommentoin sen merkitysta :D


Timo,
Enhan sanonut mitaan jostain ihmisten oikeudesta sopia  toisten nurkkiinsa ottamisesta :confuse
Esitin oman mielipiteeni Freeloadaamisesta sanan varsinaisessa merkityksessa ja olen edelleen samalla kannalla :)