Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Viisumit - muuttaminen => Aiheen aloitti: PINGU84 - helmikuu 03, 2008, 07:26

Otsikko: Töihin Australiaan
Kirjoitti: PINGU84 - helmikuu 03, 2008, 07:26
Hei!

Olemme lähdössä kaverini kanssa maaliskuun 1.päivä töihin Brisbaneen. Työtunteja meillä kertyy viikossa vain 16 tuntia (4x4 tuntia). Palkka on 100 dollaria viikossa. Asunto meillä on ilmainen. Kyselisinkin nyt viisaammilta muutamia kysymyksiä, jotka kaivertaa mieltämme. Minkä viisumin tarvitsemme? Paljonko tuosta mitättömästä palkasta menee veroja? Millainen terveydenhuolto Australiassa on? Olen raskaana ja tarvitsen ainakin ennen takaisin Suomeen lähtöä lääkärin todistuksen lentämistä varten, onnistuukohan helposti? Entäpäs neuvolassa käynnit? Olisimme todella kiitollisia pikaisista vastauksista :)
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Jurttamuori - helmikuu 03, 2008, 08:01
Heipähei Pingu,

ja onnea vauvasta  :pepsodent

Eipä ihan vähän kysymyksiä, eikä tuota aikaakaan ole enää teillä niin paljoa... :o

Jos olet alle 30v, niin WH-viisumin ehdit saada nopeasti ja sillä voit olla täällä vuoden. Kauankos meinasit olla, ja mitä työtä teet? Muita viisumeja, joilla voisit tehdä töitäkin, en kyllä usko että ehdit edes saamaan. Yleensä varmaan suositellaan että viisumi on ensin ja sit vasta varaillaan lentoja... WH-viisumilla matkustaessa ei saa olla "lapsellinen", mutta en ole ihan varma että mites nuo massuvauvat sitten. Verotus riippuu siitä, millä viisumilla olet, paljonko tienaat, ja kauanko täällä olet (oletko "resident for taxation purposes").

Lueskelepa vanhoja ketjuja, hauksi vaikka verotus, viisumi, neuvola, raskaus... noista neuvoloistakin puhuttiin ihan vähän aikaa sitten. Terveydenhuolto täällä toimii kyllä, mutta joudut siitä maksamaan. Täällä sun pitäis olla johonkin sairaalaan jo synnyttämään ilmoittautunut, että niissä oleviin neuvoloihin kuuluisit, mutta G.P:llä voit käydä tutkimuksissa. Millä viikoilla olet? Jos tarvitset ultria/sokerirasitustestejä/yms. niin niistä joudut varmaan maksamaan erikseen.

Nyt on kyllä myös kysyttävä, että oletko varautunut siihen, että synnytätkin täällä? Lapset kun ei aina tunne kalenteria niin hyvin, että laskettuun aikaan asti pysyisivät kyydissä. En halua pelotella, mutta oletko ajattellut, miten kustannat mahdollisen synnytyksen ja sen päälle sairaalahoidon? Ja otapa myös selvää, kuinka kauan lentoyhtiösi antaa sinun lentää (lääkärintodistuksen kanssakin). Kattaako matkavakuutuksesi kaikki raskauteen/synnytykseen liittyvät kustannukset? Entäpä jos joudutkin jonkun komplikaation takia viettämään suurimman osan ajasta pitkällään tai ihan osastolla?

En halua maalailla p***ja seinille mutta realistisesti, näitä asioita sun olis hyvä miettiä ennen lähtöä.

Onnea matkaan,
Jurttis
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: jounij - helmikuu 03, 2008, 08:27
Jos jaat tuon $100 16:lla niin huomaat tuntipalkaksesi jäävän vain $6.25. Kannattaako lähteä maapallon toiselle puolelle töihin, jos siitä saa palkkaa vain noin kolmanneksen Australian lakisääteisestä minimipalkasta?

Muuten tuo Jurttiksen mainitsema G.P. = General Practitioner = yleislääkäri. He ovat (useimmiten) yksityisiä yrittäjiä. Heille maksetaan kustakin käynnistä yleisen veloituksen tätä nykyä liikuskellessa noin $50-$60 tuntumassa. Tästä rahasta sittten saa Medicare-sairausvakuutuksesta osan (noin $30) takaisin. Vaikka Suomella ja Australialla onkin keskinäinen yhteistyösopimus, jonka mukaan suomalainen Australiassa vieraileva saa välttämättömän ensiavun samoilla ehdoilla kuin australialaisetkin, niin epäilen hieman, saavatko suomalaiset kuitenkaan noita lääkärikäyntikorvauksia muualta kuin omasta [matka]vakuutuksestaan.


Kommentoi
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Kyra - helmikuu 03, 2008, 09:43
Lainaus käyttäjältä: jounij - helmikuu 03, 2008, 08:27

Muuten tuo Jurttiksen mainitsema G.P. = General Practitioner = yleislääkäri. He ovat (useimmiten) yksityisiä yrittäjiä. Heille maksetaan kustakin käynnistä yleisen veloituksen tätä nykyä liikuskellessa noin $50-$60 tuntumassa. Tästä rahasta sittten saa Medicare-sairausvakuutuksesta osan (noin $30) takaisin. Vaikka Suomella ja Australialla onkin keskinäinen yhteistyösopimus, jonka mukaan suomalainen Australiassa vieraileva saa  välttämättömän ensiavun samoilla ehdoilla kuin australialaisetkin, niin epäilen hieman, saavatko suomalaiset kuitenkaan noita lääkärikäyntikorvauksia muualta kuin omasta [matka]vakuutuksestaan.


Kommentoi

Isäni käväsi täällä ja joutui lääkäriin uusimaan reseptejä. Maksoi täydet hinnat lekurista ja lääkkeistä mutta mentiin sitten Medicareen jossa passin nähtyään antoivat tilapäisen medicare kortin ja kattoivat samat kulut kuin paikalliselle. Neuvoivat että seuraavan kerran kun tulee vierailemaan, sama homma, passin kanssa Medicareen, suomalaisena saa tilapäisen kortin (kuitti jossa on tilapäinen Medicare numero) ja käyttämään sitä sitten tarvittaessa lekurissa ja apteekissa, kortti on voimassa viisumin pituuden ajan ja maasta poistuessa lakkaa toimimasta eli samaa tilapäistä numeroa ei voi käyttää seuraavalla vierailulla. Hope this helps...:)
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: RUU - helmikuu 03, 2008, 16:41
Lainaus käyttäjältä: jounij - helmikuu 03, 2008, 08:27
Jos jaat tuon $100 16:lla niin huomaat tuntipalkaksesi jäävän vain $6.25.
Olemattoman pientä palkkaa minäkin tässä ihmettelin. Tänne tulemiseen täytyy olla jokin muu syy kuin työnteko tässä tapauksessa. Mutta tuon $420/kk voisi saada kokoon vähemmälläkin ajallisella sitoutumisella kuin neljä osapäivää.
Verotuksessa kannattaa varmistaa, miten ATO (http://www.ato.gov.au) kohtelee asuntoa: onko se kenties palkanlisä, joka on verotuksen alainen.

Lainaa...epäilen hieman, saavatko suomalaiset kuitenkaan noita lääkärikäyntikorvauksia muualta kuin omasta [matka]vakuutuksestaan.
Joka sekin kannattaa tarkastaa etukäteen! Matkavakuutukset yleensä korvaavat tapaturmat ja akuutit sairaudet mutta raskauden seuranta ei ehkä ole kovin akuuttia.

WH-viisumissa on raskaana olevan kannalta merkittävä riski: "You must (http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/417/eligibility-first.htm): not have dependent children (either at the time of applying or when you hold the visa)". Eli WH:lla matkustettaessa lapsi ei saisi syntyä täällä. Muuten voi tulla sen verran nopea maastapoistuminen ettette ehdi saamaan passia lapselle & lentoyhtiöt voivat vähän nikotella niin pienen kuljettamisessa pitkiä matkoja. Viisaammat voi kertoa tuosta lapsen syntymän vaikutuksesta viisumiin ja maassaoloon.
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Leokatti - helmikuu 03, 2008, 20:28
Olisiko kyseessä "vapaaehtoistyö"? Eli Australian virallisestikin hyväksymä systeemi, josta on täysin luvallista maksaa pientä korvausta ja tarjota katto pään päälle. Esimerkiksi iso osa paikallisista tallityöntekijöistäkin tekee tällaista "työtä".
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Kaitlin - helmikuu 03, 2008, 22:18
Lainaus käyttäjältä: PINGU84 - helmikuu 03, 2008, 07:26
Hei!

Olemme lähdössä kaverini kanssa maaliskuun 1.päivä töihin Brisbaneen. Työtunteja meillä kertyy viikossa vain 16 tuntia (4x4 tuntia). Palkka on 100 dollaria viikossa. Asunto meillä on ilmainen. Kyselisinkin nyt viisaammilta muutamia kysymyksiä, jotka kaivertaa mieltämme. Minkä viisumin tarvitsemme? Paljonko tuosta mitättömästä palkasta menee veroja? Millainen terveydenhuolto Australiassa on? Olen raskaana ja tarvitsen ainakin ennen takaisin Suomeen lähtöä lääkärin todistuksen lentämistä varten, onnistuukohan helposti? Entäpäs neuvolassa käynnit? Olisimme todella kiitollisia pikaisista vastauksista :)

Heti tuli mieleen jo muidenkin mainitsemat mahdolliset riskit raskaudessa. Vaikka itselläni kaikki raskaudet on mennyt hyvin ja laskettuun aikaan asti en olisi uskaltanut lähteä töihin toiselle puolelle maapalloa tiedossa olevilla riskeillä. Sanotaan että tieto lisää tuskaa ja näinhän se on. Niin paljon on lähipiirissä kaikenlaista harmia ollut raskauksissa, ennen aikaisia syntymiä jne.

Et kertonut kuinka pitkällä olet raskaana, mutta tosiaan tuo Ruun mainitsema seikka kannattaa ottaa huomioon myös mitä tapahtuu jos vauva syntyykin ennen aikojaan Ausseissa?

Niin ja tosiaan pitää olla Suomessa muistaakseni 180 päivää ennen synnytystä kirjoilla muuten ei saa äitiysavustuksia eikä vanhempainrahaa jne

Kati
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: PINGU84 - helmikuu 04, 2008, 04:26
Hei ja kiitos kaikille vastauksista :)


Tällä hetkellä raskausviikkoja on kasassa vasta 12. Reissuun lähtiessä viikkoja on 16 ja meillä on tarkoitus olla maassa 12 viikkoa, eli takaisin Suomeen lähtiessä raskausviikkoja on 28. Viikon 28 jälkeen tarvii lääkärintodistuksen lentämistä varten ja lentää saa muistaakseni viikolle 36 asti. Olen kyllä miettinyt erilaisia riskejä ja komplikaatioiden mahdollisuuksia ja mietin edelleen. Toisaalta tälläistä tilaisuutta ei luultavasti myöhemmin tule..Olemme vastavalmistuneita fysioterapeutteja, eli menemme tekemään oman alan hommia. Työpaikka on hommattu koulun kautta, siellä oli nyt vasta neljä opiskelijaa työharjoittelussa. Tarkoitus olisi käydä kyselemässä töitä myös paikallisesta sairaalasta ja muualta. Paikassa, jonne olemme menossa töihin, on lähes koko henkilökunta suomalaista porukkaa. Siellä käy myös suomalainen lääkäri muistaakseni kaksi kertaa viikossa. Eipä tällä meidän reissulla rikastu, mutta ainakin saamme lisää elämänkokemusta!
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: jounij - helmikuu 04, 2008, 07:22
Nähtävästi olet menossa Finlandia Villageen töihin. Siitä paikasta löytyy täältä foorumiltakin lisätietoa (aiempia keskusteluja) vaikkapa hakufraasilla "Finlandia Village".


Huomauttaa
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: sanni - helmikuu 04, 2008, 19:45
Oletteko jo ottaneet selvaa viisumiasiasta ja hakeneet viisumia?

"Neuvolakaynnit" voit hoitaa taalla jonkin sairaalan 'prenatal clinic':ssa. Kannattaa ottaa pikaisesti yhteytta Medicareen ja selvittaa, saatko nuo kaynnit ja ultran ym ilmaiseksi vai et. Pyyda vastaus kirjallisena, ettei tule yllatyksia taalla ollessa.

Se, saatko taalta laakarin suostumusta lentamiseen riippuu tietenkin omasta ja vauvasi kunnosta sitten kun kotimatka on lahempana, eika se tietenkaan ole millaan keinoin ennustettavissa.

Kannattaa siis miettia, mita sitten, jos kaikki ei menekaan putkeen ja joudut jaamaan tanne pidemmaksi aikaa. Kuinka tulet toimeen silla viisumilla, jolla olet liikkeella, jos siis et voi lentaa ennen vauvan syntymaa? Enta jos et voi tehda toita omasta kunnosta tai viisumista johtuen, tai et ole oikeutettu minkaanlaisiin tukiin? jonkunlainen varasuunnitelma olisi siis hyva laatia sen varalle, etta raskaus ei sujukaan aivan ongelmitta.


Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Jaaks - helmikuu 04, 2008, 20:43
Lainaus käyttäjältä: SanniKannattaa siis miettia, mita sitten, jos kaikki ei menekaan putkeen ja joudut jaamaan tanne pidemmaksi aikaa. Kuinka tulet toimeen silla viisumilla, jolla olet liikkeella, jos siis et voi lentaa ennen vauvan syntymaa? Enta jos et voi tehda toita omasta kunnosta tai viisumista johtuen, tai et ole oikeutettu minkaanlaisiin tukiin? jonkunlainen varasuunnitelma olisi siis hyva laatia sen varalle, etta raskaus ei sujukaan aivan ongelmitta.

Ota kunnon vakuutus, niin ei tarvitse huolehtia  :pepsodent
Viisumiin saat kyllä jatkoa tai toisenlaisen, jos et voi lentää terveydellisistä syistä.
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Aikis - helmikuu 04, 2008, 21:01
Tuli vaan vanhalla vaimolla sellainen mieleen näitä kauhuskenaarioita lukiessani, että tää Pingu tuskin on ensimmäinen nainen, joka tulee Australiassa käydessään raskaaksi...ettei nyt tehdä tässä kärpäsestä härkästä. TAisi olla vain sopivan tahtomattaan provosoiva tuo Pingun aloitus. Että heti kaikki ystävälliset ihmiset säikähti...
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Jaaks - helmikuu 04, 2008, 21:16
Lainaus käyttäjältä: Aikis...tuskin on ensimmäinen nainen, joka tulee Australiassa käydessään raskaaksi...ettei nyt tehdä tässä kärpäsestä härkästä.

Eihän hän tule Australiassa käydessään raskaaksi, vaan on sitä jo tietoisesti ennen viisumin hakemista.
Tuskin kukaan säikähti yhtään mitään vaan yritti kertoa asiallisesti mitkä ovat riskit ja miten toimia asianomaisen oman parhaan edun mukaisesti  8)
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Aikis - helmikuu 04, 2008, 21:40
Noh noh, äläs nyt yritä tahallaan käsittää väärin. Olipa sitten raskaana maahan tullessaan tai tuleepa raskaaksi täällä ollessaan, on noiden samojen kysymysten ja riskien äärellä...

Oikein hyvä että Pingu on saanut asiallisia neuvoja, mutta ilmassa on ollut myös pientä ylireagoinnin makua - jonka ehkä vain nainen voi ymmärtää!  ;)
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Jurttamuori - helmikuu 04, 2008, 21:44
Aikis  :D

Wanhat Waimot on tunnetusti wiisaita  :)

Pingu, useinhan kaikki menee oikein hyvin. Eikä ole tarkoitus sulle kauhuskenaarioita maalailla. Olisipa ihanaa jos saisit tehdä työharjoittelua täällä ja massuasi auringossa kasvatella. Mutta ota nyt ensin selvää ihan kaikista noista edellämainituista asioista (ja vastaukset kirjallisena), niin ei tarvi niin paljon sitten huolehtia! Ja onhan Australia kehittynyt maa, josta löytyy tarpeen tullen apua tilanteeseen kuin tilanteeseen, mutta ylimääräistä työtä se vaatii sitten.

Mutta itsellä tuli kyllä mieleen että hiukan "soitellen sotaan" ollaan lähdössä. Ei varmasti ole Pingu ensimmäinen raskaana oleva matkusteleva nainen. Ja sehän ei ole sairaus! Ihan yhtä riskaabelia on matkustella itsekseen tai isompien lasten kanssa. Mutta näin nuorena kurkena (joka aikoinaan lähti mielestään ihan hyvin varustautuneena ja olikin sitten jo ekan puolen vuoden jälkeen huuli pyöreänä kun yksi onneton hammas päätti rojauttaa budjettia useammalla tonnilla) ja myös kätilönä joka on noita viisumi-itkujakin osastolla kuunnellut, piti tuoda esille nuo em. seikat...

Ja Australiaanhan pääse myöhemminkin kun vaan oikein kovasti tahtoo ja päättää ja tekee sen eteen töitä.

Huolehtii
Jurttis
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: sanni - helmikuu 04, 2008, 22:08
Itse kaikenlaisissa viisumiin liittyvissa byrokratioissa kriittisilla hetkilla pyoriskelleena en kylla koe, etta tassa on mistaan liioittelusta kyse. Tarvii siis ottaa selvaa, mihin on viisumin kanssa oikeutettu ja mihin rahat riittaa, kun ollaan niin kaukana kotoa ja ymmartaakseni ilman tukijoukkoja, kaveria lukuunottamatta. Itsella on eka odotus ja synnytys viela aika freesina mielessa ja muistan kuinka huolissaan sita oli monestakin asiasta ja kuinka tarkeaa oli, etta oli ystavia ja sukulaisia muodostamassa jonkinlaista turvaverkkoa ymparilla. Mutta kaikkihan kokee ja tekee asiat omalla tavallaan, joten se siita.

Kuulosti vain siis silta, etta vastavalmistunut raskaana oleva opiskelija olisi tulossa tanne toihin muutamaksi kuukaudeksi alle minimipalkalla, eli elinkustannukset ja mahdolliset sairaalakaynnit on maksettava omasta pussista. Mistas tiedan, vaikka Pingu olisi okyrikas miljonaari, jolloin tasta rahapuolesta ei tarvitse huolehtia, mutta muussa tapauksessa mieleeni tuli, ettei minusta ainakaan olisi kivaa olla maapallon toisella puolella 'lentokyvyttomana', raskaana ja rahattomana, jos siis jotain tapahtuu. Viisumista riippuu, mita taalla voi tehda ja mihin on oikeutettu ja paljon riippuu myos raskauden kulusta, jota emme voi ennustaa, vaikka ne raskaudet 'yleensa' menisivatkin hienosti.

Ja niin kuin aiemmin sanottiin, kylla Aussilaan paasee myohemminkin, lapsenkin kanssa, jos et nyt paata lahtea. Fyssareille on taalla kovasti tarvetta! Ja jos paatat tulla jo talla kertaa, niin onnea matkaan!
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Jaaks - helmikuu 04, 2008, 22:12
Lainaus käyttäjältä: AikisNoh noh, äläs nyt yritä tahallaan käsittää väärin.

Ja mitähän nyt käsitin väärin  ???
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Leokatti - helmikuu 05, 2008, 11:42
Lainaus käyttäjältä: Aikis - helmikuu 04, 2008, 21:40
ilmassa on ollut myös pientä ylireagoinnin makua - jonka ehkä vain nainen voi ymmärtää!  ;)

Öh... olen kyllä viimeisen tarkistuksen mukaan nainen, mutta en siitä huolimatta ymmärtänyt tuota... Jaaksin pointti oli minusta ihan osuva (ja harmitti kun en itse sitä älynnyt sanoa...). Kunnon vakuutus messiin ja eikun matkaan!
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Milka - helmikuu 05, 2008, 11:59
Lainaus käyttäjältä: Leokatti - helmikuu 05, 2008, 11:42
Lainaus käyttäjältä: Aikis - helmikuu 04, 2008, 21:40
ilmassa on ollut myös pientä ylireagoinnin makua - jonka ehkä vain nainen voi ymmärtää!  ;)

Öh... olen kyllä viimeisen tarkistuksen mukaan nainen, mutta en siitä huolimatta ymmärtänyt tuota... Jaaksin pointti oli minusta ihan osuva (ja harmitti kun en itse sitä älynnyt sanoa...). Kunnon vakuutus messiin ja eikun matkaan!

Juu, kylla Aikiksella taitaa olla suuret luulot meista naisimmeisista. Meni kylla minultakin yli hilseen... ??? Ja myos mina kuulun Jaaksin ja Leokatin tavoin vakuutuksen kannattajiin. Ota kunnon vakuutus, joka kattaa GP:t, sairaalat, synnytykset yms. jos nyt niin kay etta ei taalta paase Suomeen synnyttamaan.  :peukkuy
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: jounij - helmikuu 05, 2008, 16:03
Eikös Aikis jo vastannutkin tällä lausella niille, joilta meni yli hilseen?

Lainaus käyttäjältä: Aikis - helmikuu 04, 2008, 21:40
Olipa sitten raskaana maahan tullessaan tai tuleepa raskaaksi täällä ollessaan, on noiden samojen kysymysten ja riskien äärellä...

Ymmärränkö minä sitten jotenkin paremmin, vai?


Ihmettelee
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Aikis - helmikuu 05, 2008, 17:07
 :D :D
Niin, viisaathan tietävät että meissä jokaisessa on feminiininen ja maskuliininen puolensa - ja voittaja on se joka parhaiten tunnistaa nämä puolet itsessään! Eli siis onnittelut kaikille.

Herttinen, enhän minä vakuutuksen ottamista kritisoinut...vaan niitä kaikkia riskeja ja uhkakuvia joita Pingu rievun työmatkalla ruvettiin näkemään! Ja ottakaan huomioon: kirjoitin että ilmassa on PIENTÄ ylireagointia, ei suurta. Take it easy.
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Leokatti - helmikuu 05, 2008, 17:10
Lainaus käyttäjältä: Aikis - helmikuu 04, 2008, 21:40
ilmassa on ollut myös pientä ylireagoinnin makua - jonka ehkä vain nainen voi ymmärtää!  ;)

No tuo lause kyllä ihan kirjaimellisesti tarkoittaa, että vain nainen voi ymmärtää ilmassa olleen ylireagoinnin maun. Ja ainakaan tämä nainen ei kyllä ymmärrä... :confuse

Ei se minusta ole ylireagointia, jos ottaa itselleen kattavan matkavakuutuksen ulkomaille raskaana epämääräiseen työhön lähtiessään ja näin varautuu ainakin rahallisesti kaikkiin yllätyksiin, joita raskaus voi matkan aikana tuoda.
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Aikis - helmikuu 05, 2008, 17:16
Lainaus käyttäjältä: Leokatti - helmikuu 05, 2008, 17:10
Ei se minusta ole ylireagointia, jos ottaa itselleen kattavan matkavakuutuksen ulkomaille raskaana epämääräiseen työhön lähtiessään ja näin varautuu ainakin rahallisesti kaikkiin yllätyksiin, joita raskaus voi matkan aikana tuoda.


Ei minustakaan, dear Leocat.

Toistoa...
Lainaus käyttäjältä: Aikis - helmikuu 05, 2008, 17:07
Herttinen, enhän minä vakuutuksen ottamista kritisoinut...vaan niitä kaikkia riskeja ja uhkakuvia joita Pingu rievun työmatkalla ruvettiin näkemään!

Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Leokatti - helmikuu 05, 2008, 17:25
Lainaus käyttäjältä: Aikis - helmikuu 05, 2008, 17:16
Toistoa...
Lainaus käyttäjältä: Aikis - helmikuu 05, 2008, 17:07
Herttinen, enhän minä vakuutuksen ottamista kritisoinut...vaan niitä kaikkia riskeja ja uhkakuvia joita Pingu rievun työmatkalla ruvettiin näkemään!

Mutta niitten riskien ja uhkakuvien takiahan se vakuutus otetaan... Sori, ei mene läpi ihan noin helposti... :nuttu:

Taisi olla vain heitto vanhalle kiistakumppanille...
Otsikko: Vs: Töihin Australiaan
Kirjoitti: Aikis - helmikuu 05, 2008, 17:31
Mitäs jos annettas olla...ettei menis lapsi pesuveden mukana! ;) Pingu varmaan osaa tehdä kaiken edellä olevan pohjalta omat johtopäätöksensä.