Hämähäkit

Aloittaja Mjk, huhtikuu 19, 2005, 16:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Timo

Sara, juuri sen takia minä tuosta aloin mellastaa-sanasta nipottamaankin, että tulisi osoitettua, miten tiedotusvälineet osaltaan ovat ruokkimassa meidän petokauhuamme. Susiin ja muihin suurpetoihin kun aina pienimmästäkin syystä, tai täysin ilman syytä, liitetään uutisoinnissa kielteisiä määreitä kuten mellastaa, häirikkö, tappaja ... Asiat esitetään niin, että noiden hirviöiden tappaminen tuntuu lukijasta automaattisesti ainoalta vaihtoehdolta.  Yksi Suomen kummallisuuksista, joista en pidä. Ja toinen on tuo nihkeä suhtautuminen aitoihin: sekä asenteet että lainsäädäntö ovat sille niin kielteisiä. Ainoa syy, minkä voisin moiselle keksiä on se, että aitaaminen vaikeuttaa naapurien kyttäämistä.  Eipä se kovin kalliiksi tulisi aidata vain välitön pihapiiri tai vain osa siitä.

Tuohon Chilifinn:n linkkiin liittyen. Eipä niitä käärmeitä onneksi laajamittaisemmin "metsästetä", eikä minun nähdäkseni täällä ole sellaista käärmehysteriaa kuin on Suomen susihysteria.  Tosin tuossa artikkelissakin mainittiin, että ihmiset ovat turhaan tappaneet käärmeitä. Vähän samanlainen suhtautuminen siis kuin susiin, että jo pelkkä näyttäytyminen riittää kuolemantuomion perusteeksi.  "Ainut hyvä käärme on kuollut käärme"-asennetta toki täälläkin tapaa. Ja aika moni käärmeen purema johtuu siitä, että käärme on tappajan hyökätessä puolustautunut.
Sellaisia käärmeenmetsästäjiäkin täällä on, jotka ihan viranomaisten luvalla ja siunauksella pyydystävät käärmeitä ja vievät ne sitten asumattomalle seudulle.

Jaaks

Nyt menee nama ketjut ja asiat hieman ristiin, mutta menkoon :D


LainaaOriginally posted by Timo
Tuohon Chilifinn:n linkkiin liittyen. Eipä niitä käärmeitä onneksi laajamittaisemmin "metsästetä

Eipa niin metsastetakaan, koska kaikki kaarmeet ja muut matelijat on Australiassa rauhoitettuja.

Timo

LainaaAlkuperäinen postittaja Jaaks
Eipa niin metsastetakaan, koska kaikki kaarmeet ja muut matelijat on Australiassa rauhoitettuja.

Tuopa on hyvä uutinen :D  Onko sulla, Jaaks, antaa viitteitä asiaa koskeviin liittovaltion ja osavlatioiden lakeihin. Samoin kiinnostaisi tuo aiemmin käsitelty villieläinten vangittuna pitäminen lain kannalta.

Jaaks

Timo,

Onhan noita lakeja seka Commonwealth ja Osavaltioittain.
Tassa muutamia:
SA National Parks and Wildlife Act 1972
jossa muuten sanotaan kaarmeiden tappamisesta nain:

LainaaIf you feel confident, and believe there is no other
option but to kill the snake: it is NOT illegal to
do so, provided these conditions apply - it "(a)
has attacked, is attacking or is likely to attack,
any person; (b) is in dangerous proximity to
any person; or (is, or has been, in such
proximity to a person as to cause reasonable
anxiety to that person. (Section 54(2) National
Parks and Wildlife Act 1972 as amended)


NSW National Parks & Wildlife Act 1974

TAS National Parks and Reserves Management Act 2002

NT Environment Protection Act 1978

Qld Nature Conservation Act 1992

Qld Environmental Protection Act 1994

Federal Environment Protection and Biodiversity Conservation Act 1999

Federal NATIONAL PARKS AND WILDLIFE CONSERVATION AMENDMENT ACT 1978

Federal Environmental Reform (Consequential Provisions) Act 1999

Sitten on myoskin olemassa Commonwealthin, Osavaltioiden ja Territorien yhdessa tekema:


Lainaa1 The Commonwealth, the States, the Australian Capital
Territory, the Northern Territory and the Australian Local
Government Association have entered into an Agreement
known as the Intergovernmental Agreement on the
Environment setting out certain responsibilities of each party
in relation to the environment.
2 That Agreement provides that the Commonwealth, the States,
the Australian Capital Territory and the Northern Territory
will make joint legislative provision for the establishment of a
body to determine national environment protection measures.
3 That Agreement further provides that once the form of the
joint legislative provision for the establishment of the body
has been agreed to, the Commonwealth, the States, the
Australian Capital Territory and the Northern Territory will
submit to their Parliaments or Legislative Assemblies, and
take such steps as are appropriate to secure the passage of,
Bills containing that legislation.

National Environment Protection Council Act 1994

Timo

Kiitos linkeistä Jaaks :D Noissapa sitä riittää kahlaamista vähäksi aikaa.

Ja sitten noista "häirikkösusista". tässä tuore uutinen Iltalehdestä. Eikä siinäkään kerrota, mitä pahaa nuo sudet ovat tehneet. Ja joka kerta kun mainitaan susi, siihen on liitetty tuo häirikkö-määre. Kuullostaa aikamoiselta lukijan manipuloinnilta. Eikö?

Onneksi meillä Australiassa ei sentään ole häirikköhämähäkkejä :D

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: Rockola - huhtikuu 21, 2005, 13:59
LainaaOriginally posted by Paula_Liina
Miten ihmeessä uskalsit mennä noin lähelle (vaikka olisi millainen zoomi kamerassa niin samalla neliökilometrillä pitää kuitenkin olla)?

Häh, eihan huntsmanin puremaan kuole, paitsi tietysti pikkulapset, vanhukset, huonokuntoiset ja kasvissyojat :roue

Tämä onkin tosi lohdullinen tieto, kun harkitsee Australiaan muuttoa pienten lasten kanssa. Moni sanoo, että hämähäkkeihin tottuu ja että talonpoikaisjärjellä pärjää, mutta pikkulapsilla ei ole talonpoikaisjärkeä. Voiko asuinpaikan valinnalla vaikuttaa siihen, kuinka paljon hämähäkkeihin törmää? Tässä ketjussa on selvinnyt, että niitä Newcastlessakin on, mutta onko myös ihan kaupungissa? Tuleeko niitä kerrostaloihinkin? Ajatus on kertakaikkisen kammottava. Täällä kotiSuomessa mulle on jo ylikehittynyt muurahainen kammotus. :(

Reijo

Ausseihin,

Huntsmannejahan on kait ihan jokapuolella, mut niihin kyl äkkii tottuu ja ei niist tartte niin välittää.

Eikökän ne sinne kerrostaloonkin tuu sisään, ne kun ankee aukosta kun aukosta sisälle.
Reijo

Qatar

Susiasiasta:

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Sudet+tappaneet+parikymment%C3%A4+koiraa+Ruokolahdella/1135231285146?ref=rss

Mutta mielestäni häirikkösudet pitäisi saada kaataa. Ruokolahdella mökkeillessä koira täytyy pitää kiinni ja vahtia koko ajan.

ausseihin!

Miten ihan oikeasti kukaan voi tottua kämmenenkokoiseen karvaiseen hämähäkkiin :o

Eikö kämppiä oikeasti voi saada tiiviiksi? Ilmastointiaukkoihin ja ikkunoihin itikkaverkot samaten viemäreiden suuaukkoihin jne. Mistä kaikkialta niitä oikeasti sisälle tunkee?!? Tää kuulostaa varmaan tosi hysteeriseltä, mutta mä en voisi asua yhteiselämää karvaisten hämähäkkien kanssa. En vain usko, että mieheni suostuu jättämään Ausseihin muuttoa tällaisen asian vuoksi (sikäli mikäli se nyt mahdolliseksi tulee)...

jounij

Tuota tuota... Sinun on parasta alkaa totutella ajatukseen, että Australiassa asuntoasi jakavat myös hyönteiset. Hämppärit ovat siitä mukavemmasta päästä, koska ne syövät niitä ikävempiä hyönteisiä pois. Tietysti aina vähän aikaa auttaa Pest Control, mutta täydellisesti et pääse hyönteisistä eroon silläkään keinolla.


Toteaa
Jouni
Canberra

Traveller

Kerrostaloasuntoihin tunkee aika paljon torakoita, ne on yököttäviä! Ne tulee viemäreistä, hyi!

ausseihin!

Niin torakat ne vasta ällöjä ovatkin. Maailmalla matkatessa olemme niihin jonkin verran törmännyt.

Tämä hyönteisasia on meikälle aika kova pala. Mutta ei tosiaan ollutkaan mun idea, että Ausseihin muutettaisiin (siis jos)... :(

eevis

ausseihin? :) , se ökkien esiintymistiheys on ihan paikasta kiinni, mihin muutatte... Melbournessa melko keskustassa asuessani (pienkerrostalo, joka kyllä vuoti vähän joka lävestä) näin vain kerran yhden 3 cm whitetailhämärin vessassani, ja heitin sen pihalle. End of story. (En sitten tiedä, montako vuoden aikana nukkuessani nielin... ) :) Ei niistä kannata huolissaan olla, kyllä ne karkuun ihmisiä menevät. Ja kuten Jouni jo sanoi, mukaviahan ne hämärit ovat, syövät kaikenmaailman pikkuöttisiä, jotka muuten olisivat kimpussanne. :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


drpain

Tai, aina on olemassa myös toinen (tai kolmas) vaihtoehto...

Vaimon kanssa muutettiin aivan tarkoituksella tällaiseen uudehkoon korkeaan kerrostaloon Melbournessa mm. juuri ötököiden välttämisen takia, eipä täällä 7. kerroksessa ötökät meitä hätyyttele (tai eivät ole häirinneet ainakaan vielä)... Mutta tämä vaihtoehto sopii meidänkaltaisille, ainoastaan kerrostaloelämään ihastuneille väittäisin  :)

riaapa

Eeviksen kanssa samaa mieltä tuosta ötököiden esiintymistiheydestä. Me asumme myös Melbournessa, noin 4 kilometrin päässä CBDstä, pienessä omakotitalossa joka täkäläiseen tapaan vuotaa tosiaan joka raosta. :(  3.5 vuoden aikana en ole nähnyt ainuttakaan isoa hämähäkkiä tai minkäänkokoista torakkaa sen paremmin talon sisällä kuin takapihallakaan. Pieniä, "suomalaistyylisiä" hämähäkkejä on kyllä, mutta nehän on todellakin hyödyllisiä (kuten edellä on jo useaan kertaan mainittu).

Huntsmannit (isot karvaiset) ja redbackit (myrkylliset) on tultu nähtyä appivanhempien maatilalla kyllä. Ja pelottihan se, mutta huntsmanneissa on se hyvä puoli että ne on sen verran isoja että ne on helppo huomata!

Ja kaikkeenhan tottuu.  :peukkuy
Riina

Paula_Liina

Joo, kyllä kaikkeen tosiaan tottuu!  :) Minäkin tällä palstalla ennen Australiaan tuloa valitin hämähäkkikammoani. Nyt parin vuoden jälkeen, vieläkin on kova hämähäkkikammo, mutta kun niiden kanssa jatkuvasti joutuu olemaan tekemisissä niin yllättäen se "yhteiselokin" alkaa sujua. Ensimmäisen vuoden aikana en kovin montaa kertaa kaupungissa törmännyt hämähäkkeihin, tosin puutarhassa oli muutama tosi iso garden spider. Reissussa niihin törmäsi enemmänkin. Nyt nykyinen asuinalue, vaikka onkin ihan sydneyn keskustan lähellä, on jostain syystä huntsmannien suosiossa, niitä tulee vastaan useamman kerran kuukaudessa. Yleensä (onneksi) tosin talon ulkopuolella, aikaisemmassa asunnossa oli pari kertaa sisällä ja tässä nykyisessä (kerrostalo ja asutaan kolmannessa kerroksessa) on ainoastaan kerran jäänyt sisältä kiinni yksi.




eevis

Ja sitä paitsi huntsmannit on niin söpöööööjä, voi mikä muru, ne tykkää paijaamisesta, ja tosiaan syö kaikenlaisia ötyköitä. Onneks täällä Suomessakin niitä löytyy, tää istu äsken tossa pihalla lumipallon päällä, tiiä häntä miksi. Sillon jo talviturkki, näkeehän ton värieron ihan maallikkokin.   
Dees - We will bloody bounce back!!!


RUU

Varsin paljon riippuu asuinpaikasta: jos tunkee jonnekin viidakkoon, on todennäköisempää kohdata hämyjä (myös sisällä) kuin citykerrostalossa.
Meillekin kertyy katonrajaan pieniä mustia täpliä hiljalleen ja imuriin ne pääsevät sitten mellastamaan aina muutaman kuukauden välein. Välillä jotain näkyy ulkoseinissäkin mutta luulen että geckot pitävät hyvää huolta niistä.

Meillä vaimo oli Suomessa hämykammoinen mutta eipä ole ensimmäisten torakoiden jälkeen enää seinille hypellyt eli lie jo tottunut luonnonlakeihin tässä suhteessa. Ja hämyjä voi hoidella pois kahdella keinolla: purkissa pihalle tai myrkkyä niskaan (mekaanistakin keinoa eli kärpäslätkääkin voi kokeilla). Ei se sen kummempaa ole kuin vanhassa kesämökkihuussissa.  :D
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Zara

Moikka Ausseihin?

Mulla on Riinan kanssa ihan samanlainen tarina... eli oon asunut taalla Melbournen lahettyvilla (en noin lahella keskustaa kuitenkaan kuin Riina) reilut 3,5 vuotta. Ja olen yhta hamahakki- yms. elukkakammoinen kuin sinakin. Mutta koko tana aikana on meilla sisalla ollut vain kerran huntsman (ja silloinkin olin unohtanut kylpyhuoneen ikkunan yoksi auki). Torakoita ei ole ollut kertaakaan, enka ole edes tormannyt kaarmeeseen. Ja tosiaan niihin pienempiin, tavallisiin hamahakkeihin tottuu, vaikka kammoan siis niitakin!

Eli kuten kaikki ovat toistaneet, riippuu ihan asuinpaikasta ja talosta, mutta ei taalla siis joka talossa vilise huntsmaneja ja torakoita!!! Eli turvallisin mielin voit tanne asettua, ainakin tuon otokkatilanteen kannalta.  :peukkuy

R?yh?

Me asumme omakotalossa ihan puiston vieressa. Kylla kylla, talo on kuin seula, ovien alta paiva paistaa ja otokat mahtuu hyvin kulkemaan. Meilla on ollut semmoisia kohtuullisen kokosia hamahakkeja koko ajan. Pienimmat ovat sentin halkaisijaltaan ja suurimmilla on semmoinen parisenttia pitka kroppa ja yhtapitkat jalat lisaksi. Olemme tarjonneet kaikille samaa laaketta, eli kenganpohjaa ihan kyselematta oletkos myrkyllinen vai et. Naita on listitty semmoinen pari kolme viikossa. Aloin jo paasta suurimmasta inhotuksestani, kun pari viikkoa sitten puin aamulla paalleni housut ja sielta lahkeesta vilahti alas semmoinen pari senttinen musta hamppis. No, housut olivat olleet lattialla viikattuna sankyn vieressa. Eipa onneksi purrut tai mitaan, karkuun raukka juoksi ja mina taas kengan kanssa perassa. Olen taas jaksanut ripustaa housut henkariin!!!  :D Oikein isoja ja karvaisia hamahakkeja ei ole meilla nakynyt. Viime viikolla sitten tytar tuli aivan innoissaan sisalle: "aiti tuu kattomaan, meidan takapihalla on IHAN OIKEA REDBACK!!". Ihan oikein oli laji tunnistettu ja silloin minua lakkasi naurattamasta ja suuntasimme myrkkyostoksille. Myrkytyksen jalkeen olen nahnyt yhden pienen hamiksen sisalla, taytyy nyt seurata tilannetta, etta auttoiko myrkky todella pidemmaksi aikaa. Ensimmaiset havainnot hamahakeista ovat savayttavia ja pelottavia varmaan siksi, etta ei tieda mitka ovat vaarallisia ja mitka eivat. Mutta akkia siihen tottuu, etta niita aina valilla nakee, eika enaa jaksa vaahdota niiden kanssa. Lapsia olemme varoittaneet, etta ei saa koskea, koska voivat olla myrkyllisia ja ulkona pitaa aina olla jotain jalassa ja puskiin ja heinikoihin ei menna paljoin kasin tonkimaan mitaan.

Rayha

Leokatti

Alkuun en suostunut talosta ulos ilman sukkia. Sandaalienkin kanssa piti olla sukat... Nyt kymmenen vuoden jälkeen kävelen jo paljain jaloin nurmikollakin ja juuri tänäaamuna tapoin Redbackin paljain käsin. Oli erehtynyt kodinhoitohuoneen liukuovelle tekemään verkkonsa. Vierailulle viime yönä saapunut äitinikin näki heti ensimmäiseksi myrkkyhämyn  :pepsodent

Kaikkeen tottuu... :confuse
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

jounij

Melkeinpä voisin vannoa, että milloin hyvänsä kun joku vieraistani haluaa nähdä redbackin, niin löytäisin sellaisen kotipihastani 10 minuutissa. Ovat ne sen verran yleisiä. Eikä hirvitä ollenkaan! Ei ne kuitenkaan käy kimppuun, kun niihin ei mene koskemaan. Pitää vain olla hanskat kädessä, kun puutarhassa nostelee kukkapurkkeja tai muuta tavaroita, joiden alle redbackit pääsevät niille mieluisaan hämärään piileskelypaikkaansa.


Tuumaa
Jouni
Canberra

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: jounij - marraskuu 12, 2007, 20:45
Ei ne kuitenkaan käy kimppuun, kun niihin ei mene koskemaan. Pitää vain olla hanskat kädessä, kun puutarhassa nostelee kukkapurkkeja tai muuta tavaroita, joiden alle redbackit pääsevät niille mieluisaan hämärään piileskelypaikkaansa.

Nämä ovat helppoja ohjeita aikuisille ihmisille, mutta miten pienet lapset saa tajuamaan pysymään erossa pimeistä koloista ja ruohikoista ja heinikoista. Täällä koti-Suomessa ne ovat kuitenkin osa heidän leikkialuettaan. Ja mitä jos hämähäkki päätyy vaikkapa lelulaatikkoon taikka nukkekotiin? Sitä joutuu olemaan jatkuvassa hälytystilassa lasten vuoksi?!  ???

jounij

Kumpikaan lelulaatikko saatika nukkekoti eivät kuulosta kovin tyypillisiltä redbackien oleskelupaikoilta. Eikä siihen redbackin puremaan enää nykyään kuole, jos ei asu vähintään päivämatkan päässä sairaalasta. Vastamyrkky keksittiin muistaakseni 1970-luvun alussa, eikä ainakaan minun 17-vuotisen Ossilassa asumiseni aikana ole korviini kantautunut yhtään uutista redbackin aiheuttamasta kuolemasta.

Peräti kahta tuttuani on redback puraissut aamupäivällä heidän itsensä edes huomaamattaan! Molemmissa tapauksissa perheenjäsenet huomasivat illalla, että pureman saanut on korkean hourailua aiheuttavan kuumeen vallassa ja toimittivat "hourailijan" saman tien sairaalaan. Sairaalassa molemmille oli tehty pikaisesti diagnoosi: redbackin purema. Vastamyrkky kehiin, ja oireet hellittivät molemmilla melko pian (olisiko ollut peräti seuraavaan aamuun mennessä?).

Olisikohan tänä aikana joku kuollut vaarallisimman eli Sydney funnelweb -hämähäkin puremaan?! Jotenkin muistelen jotain sen suuntaista joskus kuulleeni. Sydney funnelweb -hämppäreiden esiintymisalue on kuitenkin onneksi melko rajoitettu, ja ne(kin) viihtyvät etupäässä ulkosalla. Muut kuin nämä kaksi lajia eivät normaalisti aiheuta puremillaan kuin korkeintaan eriasteisia pahoinvointikohtauksia.


Rauhoittelee
Jouni
Canberra

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: jounij - marraskuu 12, 2007, 23:34

Rauhoittelee

Kiitos rauhoittelusta :). Huomenna on miehellä työhaastattelu, sen jälkeen olemme taas vähän viisaampia sen suhteen, joudummeko hämähäkkien seassa asumaan.  ;)

Rockola

Lainaus käyttäjältä: jounij - marraskuu 12, 2007, 20:45
Melkeinpä voisin vannoa, että milloin hyvänsä kun joku vieraistani haluaa nähdä redbackin, niin löytäisin sellaisen kotipihastani 10 minuutissa.
Pitää sitten varmaan tulla joskus käymään, en oo nimittäin kolmessa vuodessa nähnyt ainuttakaan redbackia, ja haluaisin kyllä nähdä.

Toisaalta juttelin taannoin syntyperäisen aussin kanssa, joka ei ollut koskaan nähnyt käärmettä luonnossa. Niitä taas olen nähnyt täällä useampiakin, joten kaipa se riippuu tasan siitä missä asuu/liikkuu.
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

Milka

Kaikille hamppy ja kaarmekammoisille vinkiksi, etta heti tanne tulon jalkeen (tai jo ennen sita) kannattaa ostaa kirja taalla esiintyvista hamahakeista ja kaarmeista ja opetella tunnistamaan eri lajit, niin ei tarvitse turhaan pelata  :peukkuy  :peukkuy  :peukkuy  :peukkuy

Suurin osa hamahakeista on taysin vaarattomia, vaikkakaan eivat valttamatta niin mukavia.  ;)




Kaitlin

Lainaus käyttäjältä: ausseihin? - marraskuu 13, 2007, 05:15

Kiitos rauhoittelusta :). Huomenna on miehellä työhaastattelu, sen jälkeen olemme taas vähän viisaampia sen suhteen, joudummeko hämähäkkien seassa asumaan.  ;)


Onnea työhaastatteluun kovasti!!  :peukkuy :peukkuy :peukkuy

K

jounij

Lainaus käyttäjältä: Rockola - marraskuu 13, 2007, 11:40
Pitää sitten varmaan tulla joskus käymään, en oo nimittäin kolmessa vuodessa nähnyt ainuttakaan redbackia, ja haluaisin kyllä nähdä.

Tule vaan! Kolutaan sitten saunan lämpeämistä odotellessa pihan pimeimpiä kolkkia tai autotallin hämärimpiä ja koskemattomimpia nurkkia yhdessä redbackejä etsien. Juuri autotallia pidempänä sisällähän ne redbackit eivät toki viihdykään.


Redback-jahtiin tervetulleeksi toivottaa
Jouni
Canberra

Jouko

Meillä on parista paikkaa kokemuksia Red-Backeistä. Näyttävät asuvan tietynlaisessa maastossa ja niitä oli muun muassa puutarha tuolien alla, lasten lelujen alla!!! tykkäävät kaikenlaista peltiastioista, autotallissa esineiden alla. Tietyllä lailla vähän aina kun jotain esinettä kääntöi niin sai olla varpaillaan.

Purema on lähinnä vaarallinen lapsille ja vanhuksille, olen aina verranut sitä  lähinnä suomalaiseen kyykäärmeeseen. Mutta se taitaa ollakin vähän miedompi...

http://www.csiro.au/resources/ps1rv.html

Nykyisessä asunossa ei Redback hämyjä ole näkynyt tosin niiden sijasta nurmikolla on ollut paljon keskikokoisia mustia muurahaisia jotka elävät nurmikoon kaivetuissa koloissa.

Olen aina ollut siinä uskossa että ne olivat green antejä mutta csiron sivuilla olevat kuvat murkuista näyttivät ihan erillaisilta, joten lajin tunnistus täytyy aloittaa uudestaan.
Tosin niitä on tullut myrkytettyä parin viikon ajan melko aktiivisesti että hyvässä lykyssä mallikappaleita ei enään ole jäljellä, eli nyt nurmilla voi jopa seistä paikallaan ilman murkkuje puremia.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

hoppa

Mieleeni tuli noihin pikku ystäviimme liittyen pari kysymystä, joihin en ole vastauksia löytänyt juurikaan, vaikka hakua olen käyttänyt. Eli siis käsittääkseni kaikkien hämisten, edes niiden vaarallisimpien, puremia ei välttämättä edes huomaa ennen kuin kouristelee lattialla tuskissaan? Jos sattuu olemaan yksin bushwalkilla tai vaikkapa kotona yksin ja jalat ovat puutuneet kävelykelvottomiksi, niin mitenkäs sitten pääseekään sairaalaan? Tyhmä kysymys ehkäpä, mutta sellaiseen kelpaa tyhmä vastaus...

Niin, ja sitten kun esim. Funnel Webin puremasta sanotaan että voi aiheuttaa kuoleman tai vakavaa sairautta, niin minkälaista sairautta tämä meinaa? Paikat kipeinä viikon pureman jälkeen vai jotain kipuja ja sairauksia koko loppuelämäksi?  ???

Toivottavasti täällä hengailee hämärien ystäviä, tai ihmisiä jotka muuten vain sattuvat tietämään asiasta jotain.

RUU

Lainaus käyttäjältä: hoppa - kesäkuu 17, 2008, 03:55
Jos sattuu olemaan yksin bushwalkilla tai vaikkapa kotona yksin ja jalat ovat puutuneet kävelykelvottomiksi, niin mitenkäs sitten pääseekään sairaalaan? Tyhmä kysymys ehkäpä, mutta sellaiseen kelpaa tyhmä vastaus...
Tama on yksi niista lukuisista syista miksi puskaan ei milloinkaan ikanaan kannata menna yksin. Aina joku mukaan!

[off-topic]Jos oikein turvalliseksi halutaan, kaikkein paras on, jos vakea on ainakin nelja. Mitaan GSM-verkkoa ei valttamatta ole lahimain eli jonkun on lahdettava apua hakemaan. Koska yksin ei kannata liikkua, ainakin kaksi lahtee... Samaan aikaan joku jaa loukkaantuneen luo auttamaan, yllapitamaan, ja opastamaan apua paikalle.

Ne, jotka haluavat ihan korpeen, voivat mieluusti harkita EPIRBin mukaan ottamista. Bushwalking Clubeilta noita yleensa loytyy jasenille lainaan / vuokrattavaksi, jos ei halua ostaa omaa hintaan $400.
[/off-topic]
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Andreasyan

No kyllapa nyt hamahakit saa ihmiset paniikkiin :o

On purrut, kipeeta teki mutta voin kuvitella monta muuta paljon kivuliaampaa asiaa. Ihan turha noista illiaisista on hossottaa, ja jos ei pelosta eroon paase niin sitten kannattaa pysya koti-Suomessa tai vastaavassa yhta turvallisessa maassa jossa hirvet kirmaa valtateilla jne. Toinen suht turvallinen keino pitaa otokat loitolla ( jos tanne nyt niin kova hinku on):piilottakaa lapsilta lelut ja muuttakaa asumaan otokka/kaarme/virus/bakteeri -tiiviiseen hiilikuitu kuplaan. :-X

Jutta

Mulla on aivan järjetön araknofobia, en uskalla tappaa edes tavallista suomi-lukkia saati jos tänne kurvaisi joku lapsen kämmenen kokoinen öttiäinen niin varmaan nakkaisin lusikat nurkkaan pelkästä näkemisestä.

No, ekoja öitä kun majailtiin keskellä kaupunkia, viidennessätoista kerroksessa niin tämä mimmi katteli joka ilta tyynyn ja peiton alle, ravisteli lattialle (vahingossa  :coolh ) jääneet vaatteet ennen päälle pukemista jne.  :pepsodent  Hullu saa olla muttei huolimaton.
Nyt kun asutaan ysikerroksessa niin mä oon ehkä jo tajunnut, ettei ne lukit ehkä viihdy niin hyvin asfaltti leikkikenttänään.   Mä hei uskallan jo istua hame päällä nurmikolla, tietysti koko ajan tsuumaillen mistä mikäkin ötökkä kurvaa kulloinkin kimppuun. :D
Näin mä Melbourne Museumissa ihka aitoja kasijalkaisia, onneksi ne pysyi niissä kipoissaan turvallisesti.
Onneksi tuolla ukolla on isot kengät, voi nakata sillä perään jos vahingossa tänne joku liikavarpainen sattuu eksymään.


hardflip

Lainaus käyttäjältä: Jutta - kesäkuu 17, 2008, 15:31
Näin mä Melbourne Museumissa ihka aitoja kasijalkaisia, onneksi ne pysyi niissä kipoissaan turvallisesti.
Onneksi tuolla ukolla on isot kengät, voi nakata sillä perään jos vahingossa tänne joku liikavarpainen sattuu eksymään.

Tuo on jo aika paljon tietaen millainen kammo Jutalla on hamahakkeja ja muita matosia kohden. Ja noilla meikalaisen viulukoteloilla saattaa listia Kookaburran vahingossa kun tarvii periaatteessa tenniskentan kokoisen alueen kaantymiseen.

Kirjakaupoissa nayttaisi olevan paljon hyvaa kirjallisuutta joista varmasti saa lisatietoa ja kirjastostakin voisi mahdollisesti loytaa jotain. Kannattaa kayda katsomassa.

Myoskin intternetissa wikipedia ja kuukkeli auttavat
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

hoppa

LainaaIhan turha noista illiaisista on hossottaa, ja jos ei pelosta eroon paase niin sitten kannattaa pysya koti-Suomessa tai vastaavassa yhta turvallisessa maassa jossa hirvet kirmaa valtateilla jne. Toinen suht turvallinen keino pitaa otokat loitolla ( jos tanne nyt niin kova hinku on):piilottakaa lapsilta lelut ja muuttakaa asumaan otokka/kaarme/virus/bakteeri -tiiviiseen hiilikuitu kuplaan.

No hohhoijaa, oon kyllä kieltämättä jo vähän kyllästynyt selittämään tästä mutta mennään nyt taas. Mulla ei ole mitään superkammoja hämähäkkejä kohtaan, joskaan en niitä myöskään rakasta. Jos haluan tietää kyseisitä kavereista muutaman faktan niin se ei ainakaan mun kriteereitä hössötykselle täytä.

Mutta siis, kyllähän sen kivun kestää millon vaan, kunhan se joskus kuitenkin loppuu. Ei mua yhdet hämähäkit hidasta,  8) vaikka aiheesta haluankin tietää.

hardflip

Lainaus käyttäjältä: hoppa - kesäkuu 18, 2008, 03:43
Mutta siis, kyllähän sen kivun kestää millon vaan, kunhan se joskus kuitenkin loppuu. Ei mua yhdet hämähäkit hidasta,  8) vaikka aiheesta haluankin tietää.

Paasisko tuosta alta alkuun?
http://en.wikipedia.org/wiki/Australasian_funnel-web_spider
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

Renee86

voi olla, että on ennenkin linkitetty tätä sivua, mutta törmäsin tähän ja ajattelin vielä laittaa... alkaa tulla paniikki, kun en uskalla edes ristilukkia ilman imuria tappaa :/ http://www.amonline.net.au/spiders/

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: Andreasyan - kesäkuu 17, 2008, 14:13
Toinen suht turvallinen keino pitaa otokat loitolla ( jos tanne nyt niin kova hinku on):piilottakaa lapsilta lelut ja muuttakaa asumaan otokka/kaarme/virus/bakteeri -tiiviiseen hiilikuitu kuplaan. :-X

Jotain tallaista me olemmekin juuri hakemassa ;) Uskoisin kylla, etta uudehko asunto ilman omaa pihaa ja muutama kerros maanpinnan ylapuolella ainakin vahentaa hamahakkien esiintymista sisalla. Sen lisaksi, kun ovia ja ikkunoita, joissa ei ole hyttysverkkoa ei pideta auki, niin luulisi ettei niita sisalle paasisi. Nailla keinoilla luultavasti pystyn taalla elelemaan. Miten muuten mahtaa olla huonekasvien laita. Keraavatko ne otokoita?

Toistaiseksi mainittava otokkasaldo on yksi torakka kylpparissa (jota en onneksi nahnyt) ja ulkosalla puistossa verkossa roikkuva isohko hamahakki. Hampya piti kayda viela useampana paivana katsomassa, kun perheen pienin on niista niin kiinnostunut. Otin sen omalta kohdaltani siedatyshoitona ja pitihan kuvakin ottaa, kun oli teleputki kerta mukana laukussa:


(en tieda onko taalla politiikka, ettei kuvia saa liitella tekstin mukaan. Sanotte varmaan, jos nain on)

Mun hamppykammo ilmenee mm: Kotona ma aina ravistelen kaikki vaatekappaleet, jotka otan penkilta tai lattialta, vain ollakseni varma, ettei siella ole hamahakkeja. Mua inhottaa aina, kun varpaat osoittavat sohvan tai sangyn alle ja kylpparissakin lavuaarin edessa seisoessani kipristelen varpaita, vaikka allaskaappi on lattiassa kiinni. Mika lie varvastrauma. Onhan tama varmaan ihan popia, mutta minkas teen. Toivottavasti tama tasta helpottaa. Ja itse asiassa olen jo hiukan rentoutunut. Oletin, etta taalla pukkaa otokkaa ikkunoista ja ovista sisaan, mutta toistaiseksi on nakynyt vain se yksi torakka ja sekin oli ekana paivana, kun tahan kamppaan tulimme. Lapset ovat myos oppineet kammoni ja hieman naureskelevat sille. Ovat onneksi sisaistaneet, ettei mihinkaan koloihin saa kasia tunkea ja hopottelevat usein tata oppia itsekin. En vain todentotta tieda, miten reagoin, jos joskus joudun sisalla hamahakin kohtaamaan. Lapset saavat siita luultavasti elinikuiset traumat.

hoppa

Tuosta Ruun vastauksesta tuli hieman tyhmä olo.. Joo kyllä sen ehkä maalaisjärki olisi puskaretkeä suunnitellessa sanonut että elä nyt kuitenkaan yksin lähde. Niin että paikan päällä ensinnäkin osaa ajatella tommosia (koska kaikki on todellisempaa) ja myös tottuu kaikenlaiseen - niihin hämiksiinkin - matkustellessa huomattu. Kaikki wikipediat on kyllä kriittisellä silmällä läpi luettu mutta tossa oli jokunen hyvä linkki joita en aiemmin ollutkaan huomannut, kiitos kiitos.